Baconlindad fläskfilé!
Annika och per bjöd mig på denna underbara rätt för ett tag sedan! Jag hittade tyärr inte bilden men ville ändå ge er ett bra tips!
Baconlindad Fläskfile
500 g Fläskfile
2 msk smör
1 msk grovmalen senap
1 krossad vitlöksklyfta
150g bacon
salt, peppar, persilja
Sätt ugen på 250 grader. Putsa filen ren.
Skär en djup skåra i köttet på längden, Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och smaka. Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och l ägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter. ( öppna inte ugnsluckan i onödan. 🙂 Ryker rätt bra då det är hög värme men det SKA det va. Vi trodde aldrig receptet stämde men det gör faktiskt det. Vi har testat!
Skär köttet i skivor och servera med tex potatisgratäng, stekta champinjoner och grillade tomater.
Detta blir vansinnigt gott!!! Och väldigt enkelt….