ANNONS

Baconlindad fläskfilé!

/

Annika och per bjöd mig på denna underbara rätt för ett tag sedan! Jag hittade tyärr inte bilden men ville ändå ge er ett bra tips!
Baconlindad Fläskfile
500 g Fläskfile
2 msk smör
1 msk grovmalen senap
1 krossad vitlöksklyfta
150g bacon
salt, peppar, persilja
Sätt ugen på 250 grader. Putsa filen ren.
Skär en djup skåra i köttet på längden, Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och smaka. Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter. ( öppna inte ugnsluckan i onödan. 🙂 Ryker rätt bra då det är hög värme men det SKA det va. Vi trodde aldrig receptet stämde men det gör faktiskt det. Vi har testat!
Skär köttet i skivor och servera med tex potatisgratäng, stekta champinjoner och grillade tomater.
Detta blir vansinnigt gott!!! Och väldigt enkelt….

2

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00