• 2010-08-13, 00:08
  • 0

Hej vänner! Idag blev det ett 11 timmars pass och nu känner jag i huvet att det blir skönt med en semesterdag i morgon med mina tjejer. Ikväll har vi myst i soffan och småpratat om livet i allmänhet. Lisa-Marie börjar känna av att det närmar sig skolstart… HÖGSTADIET! Hon tycker det ska bli jättekul men det pirrar i magen och hon har bestämt med sin kompis att de ska gå tillsammans.

Herre jösses. Jag minns när jag började sjuan som igår. Jag tyckte det var ashäftigt att få börja “i stan”. Äntligen! Falköping var ju iaf större än Åsarp. Buss nummer 207 gick in till stan och vi satt långt fram. Vid busschauffören. (DET ändrades ganska snabbt)

Liten som en myra smög jag in med kompis Ann. Vi tyckte alla var så stora och tuffa, nästan otäcka. För inte tala om de som stod i glasrutan och rökte. Hua jag fattade inte hur de vågade. Tjejerna som gick i nian var ju tuffast i världen, de ägde hela skolan….nej, dom tittade man inte för nära på. Massvis med smink hade dom också. När det var dags för disco första gången var vi skiträdda, men vi var ju nyfikna och gick dit. Föräldrar som lämnade och hämtade. Varje gång. Discot gick bra. Kvällen slutade med en dans och en kyss.

När vi skulle ta skolfotot hade jag en pastellfärgad stickad tröja. Långt guldblondt  hår uppsatt på sidorna med två spännen och lugg. Tandställning hade jag också. Räls. Inget smink.

När jag började åttan var det andra bullar. Tuffast i hela Falköping.  Trodde jag…Madonna var min stora idol. Årets skolfoto: Svart tröja med pingvin ärm. Taqanobyxor. 75 rosa armringar i plast. Massa smycken i halsen. Slingat hår ( sprayblond) uppklippt. Permanent. Svart hård kajal, blå ögonskugga, Nivea på läpparna. Grädden på moset, en svart hatt och en hawaikrans runt halsen ( från karnevalen) för att spexa till det lite.

Mamma ville gråta när hon såg korten. Ha ha

Jag förstår min lilla tjeja som ska in i den stora världen, det är tre spännande år både hon och jag har framför oss :-D

Önskar er en fin fredag! Puss på er

2010-08-13 Mitt liv

Kommentarer

Cecilia från Trollis 10 år sen

Ha, ha, ha! Gud, vad kul! Det kunde lika gärna varit mig du beskrev (fast när jag gick i sjuan), är ett par år äldre :-). Jösses vilket mode…

Trevlig helg! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

HA HA galeeeeet mode….!!!!!!! Men jroliga minnen :-)

Trevlig helg till dig också!

Kram

Camilla Jansson 10 år sen

Vill bara tacka dig för din blogg. Rolig och intressant att läsa.

Kul att läsa om dina minnen från högstadiet. Känner igen mig i din beskrivning så väl. Minns själv skidbyxornan med Pax blus (Indiska rak blus med broderat bröst. Så häftig).

kram
Camilla

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…