• 2010-08-22, 10:23
  • 0

Underbara söndag, jag älskar att vara hemma, vakna pigg och ta till vara på en hel ledig dag. Vi har ätit ägg och baconfrukost och jag har varit ute på en morgonpromenad. Ni som frågar hur ofta och hur långt jag går, det beror helt på hur mycket tid det finns. Jag går hellre en halvtimma innan jobbet än ingenting alls. Tänk på det, bättre med en kort runda om ni inte hinner och en kort på kvällen… Man får prioritera. Det finns ALLLTID tid till 45 minuter för dig själv. Du behöver bara bestämma dig och ta bort alla undanflykter. Hinner man sitta framför datorn en timme (vilket går väldans fort) så hinner man en promenad. Gör det roligare genom att ta med en kompis, hon/han blir säkert glad att få sällskap! Musik i öronen tycker jag om ibland, man får upp tempot till bra musik men ibland vill jag gå på berget och känna lugnet… njuta av skog och fågelkvitter.

All slags motion sägs vara den allra bästa medicinen för stress, depression, utbrändhet…. Alltså- en investering även för själen, hälsan att röra på sig. Inte bara vikt. Tror bara man behöver hjälp med att ta sig ur. Att bryta mönstret och börja med små korta promenader, att ta sig ut överhuvudtaget kan vara en god början. Se ljuset, få frisk luft. Att “våga möta människor och ta sig ur undvikabeteenden och passivitet” som ofta är kännetecken för en depression. Sätt upp mål. Idag ska jag ta mig runt huset. I dag ska jag gå till affären och hem igen. Det kanske låter konstigt för er som inte varit där, men har man hamnat i en depression ser man inte framåt, man ser inte ljuset överhuvudtaget.

Kämpa på!

På helgerna går jag längre, men nu behöver jag öka på träningen. Jag vill stärka mina muskler och få en bättre hållning. Vill även hålla många år i mitt yrke, då behövs styrketräning då axlar och rygg tar mycket stryk….

Om två veckor kör zumban  igång. LÄNGTAR….!!!!!!

Hur går det för er? Har ni kommit igång med någon träning?

Nu skiner solen, jag ska öppna fönstren och börja röja lite.  Vill ut igen men måste ta tag i hemmet känner jag. :-) Tjejerna åkte spontant iväg med sin pappa till sommarland, vad mysigt för dom! Det är egentligen hans helg men jobbade fre-lörd, då byter vi och trixar lite så det blir det bästa för tjejerna.

Film, ska jag också se idag. :-)

2010-08-22 Mitt liv , , , , ,

Kommentarer

susanne 10 år sen

Känner exakt igen mig i det du skrev om depression.Trodde själv att jag aldrig skulle bli bra igen…Tvingade mig att börja gå ut på små promenader.bara runt bostadsområdet först och det var ur läskigt! Fick tvinga mig själv att sätta den ena foten framför den andra. När jag kom halvvägs (ca100m) trodde jag att jag skulle falla död ner för jag fick sån ångest av att ha så långt(!) hem!
Nu mår jag bra och mina promenader är betydligt längre! ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Åh- Susanne! KRAM på dig och vad skönt att det är bättre. Ja, man tror knappt det är sant när man själv tänker tillbaka… men visst är det ändå underbart att man tog sig upp. :-)

Kram och kämpa på!

Johanna

E 10 år sen

Tack för ett bra, tänkvärt och peppande inlägg!! Har oxå varit där… för inte allt för länge sen, nåt år sedan. Bara att duscha, gå till affären o handla som du skrev blev som ett projekt. Undvek vänners samtal och sms genom att inte svara även fast jag fick dåligt samvete för att jag gjorde s. För jag hade eg inget emot dem. Bara orkade inte, ingen lust o d kändes mest jobbigt att umgås med nån. Jag kunde tom. kika i nyckelhålet på lgh dörren för o kolla så att nån av mina två grannar inte var påväg ut och skulle ner i hissen…

Så jag vet vad du menar. Det tar tid att komma ur det, men det går! Idag mår jag bra igen o är noga med att känna av signalerna till att bli sådär passiv och skygg för folk igen.
Men det är bra att du påminner om det, att ta små steg i taget! :D

Marie 10 år sen

Skriv din kommentar här! Tack Johanna!! Dina ord motiverade mig till att faktikst ta tag i mitt liv!! Jag kommer ofta hem om kvällarna o skyller allt som oftast på att “Jag orkar inte” ikväll:S Men du har ju rätt…det finns inga undanflykter. Det är ju faktikst inte alls konstigt att man är trött, när man inte gör något åt det!!
TACK!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Åh vad bra Marie!!

Roligt att höra :-) Heja heja heja!
Vi kämpar ihop!

Kram J

Sebastian 10 år sen

Jag har inte kommit igång med träningen alls dessvärre.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Den tiden kommer Sebastian då du känner dig motiverad. :)

Kram J

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…