• 2010-09-20, 12:40
  • 0

 

Måndag, ny vecka pust o stön verkar många tycka. Men jag tycker faktiskt inte det..det blir ju vad man gör det till. Varför gnälla och tjata om tråkiga måndagar och heeeela veckan framför sig. Visst att det är ett stort projekt för de flesta familjerna, hämta, lämna, jobba,matlagning, aktiviteter, möten, handla, tvätta, läxor, plocka, röja, puh. Förstås.

Men jag försöker ändå få vardagen att INTE bli tråkig. Jag skulle nog inte orka om jag bara hade en enda transportsträcka med  enbart “måsten” fram till fredag kväll. Då ligger jag förmodligen i en liten hög som ett vrak nånstans.

En nya vecka behöver ju inte vara “ångest”- tvärtom. Det är ju alltid en ny utmaning, barnen ger mig energi och inspiration. Mitt jobb och mina kollegor ger mig också mycket energi och glädje- vi tillbringar oerhört många timmar på arbetet, viktigt att man trivs.

Se till att göra något litet extra på vardagarna istället, piffa till middagen med små medel kan räcka långt… att tända upp massa ljus och bjuda hem någon vän på lite fika. Ha något att se fram emot! Inte bara massa måsten hela veckan. Jag håller med om att fredagar är härliga, vi varvar ner med barnen och fredagsmys har studier visat att barnen mår mycket bättre av. SÅ, fredagar är heliga men glöm inte bort att förgylla vardagen då och då. Berätta gärna om ni har massa tips! Är övertygad om att vi är många stressade  föräldrar där ute.

 Slappna av lite- Nu ser vi till att vi får en fantastisk härlig vecka! :-)

Puss

Varför inte baka en kladdkaka och bjuda hem någon kär vän. Det ska nog jag göra!;)

ps. Såg att amelia.se hade detta på sin första sida och de som skriver sina “bästa tips” i kommentarsfältet kommer att publiceras på startsidan i morgon. Jag kanske även då fås nys på någon trevlig blogg…. om det finns intresse att gästblogga här hos mig framöver! :)

2010-09-20 Mitt liv ,

Kommentarer

Magdalena 11 år sen

Skriv din kommentar här!
…Jag kunde inte sagt det mycket bättre själv. Lever också efter att dagarna blir vad man gör dem till….:-) Att INTE tänka att till HELGEN SKA jag äta extra gott eller hitta på nåt roligt-gör det IDAG ISTÄLLET… Det är så lite som behövs…Sätt fram fotbad till nån i familjen med lite rosenblad i… ge fotmassage…värm en vetekudde o lägg bakom nacken samtidigt….Låt en massa bilder från nån semester visas på tv´n samtidigt som du serverar nåt ni ätit på den semestern…..Plocka fram gamla minnen eller så gör NYA…. KRAM på dig Johanna,och du, SLUTA aldrig blogga för då har jag inget att läsa till frukosten.****

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 år sen

ÅÅ Magdalena!! TACK vad gulligt! Vetekudden Mmmmm det låter skönt.
Lyxigt med små medel som man kan fixa hemma!!:)

Kram J

Karin Ernryd 11 år sen

Skriv din kommentar här! Hej! Gillar verkligen att läsa din blogg=)
Den där kladdkakan såg smaskens ut! Vad är det för recept på den tro;).
Ha en skön kväll!
Mvh Karin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 år sen

Karin!Jag ska fixa fram receptet. Den är underbar :)

KRAM J

karaokekungnen 11 år sen

tack johanna för en son bra blogg. Och för att du sprider gläjde. Kram från pelles

Ulrika 11 år sen

Skriv din kommentar här!

Håller med dig fullständigt!! Man måste se till att vardagen blir lite upplyft med saker man tycker om annars skulle man inte palla länge. Jag har tre barn plus jobbar heltid, men gillar precis som dig att “lyxa” lite på vardagarna.
Något gott till fikat, måste ju inte vara nåt med kalorier utan funkar ju lika bra med grönsöker o dip eller fruktsallad. badhuset en onsdag…en bra film…listan kan göras lång :)
Ha en fin måndag, btw en mycket bra blogg!!

Louise 11 år sen

Hej Johanna!

Jag blir så fantastiskt motoverad av att läsa det du skrivit. Det stämmer verkligen till punkt och pricka. Jag har tyvärr dom tendenserna att tänka på veckan som en transportsträcka till helgen. Men har på senare tid försökt att tänka om och när jag nu läste ditt inlägg så gav det verkligen en liten gnista till mig.
Vill förövrigt passa på att berätta hur mycket jag gillar din blogg och tycker du vekar vara en så härlig person, dina vänner och familj måste vara glad för att ha dig i sin närhet.
Jag undrar även om du kommer att skriva något om panikångest? Vet ju om att du besvärats av det och jag har själv haft problem med detta under många år med sjuksrivning som följd. Jag är nu på god väg tillbaka med det tar tid. Har en liten fantastisk son som snart fyller två år och han ger mig styrka och är det finaste i min värld.
Ikväll ska jag mysa till det och tända en massa ljus och ska även då ägna dig en tanke!
Ha det fint!
Kram Louise.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 år sen

Hej Louise!!

Ååå en liten som fyller 2 år! Mysig ålder! :)

Jag skriver gärna om panikåmngest, det är ett stort mörker som många går igenom och det är bra vi för fram det i ljuset!

Jag håller tummarna för dig, kämpa på men i lugn takt. Mys av födelsedag! :)
Kram Johanna

fia 11 år sen

recept på den kakan som var på bilden??? den såg sååå god ut ;)

Anna-Lena 11 år sen

Gjorde din goda äppelpaj igår, det blev inte mycket över kan jag säj, helt underbart god. Ha en underbar vecka!
/AL

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 år sen

ÅÅÅ Anna-Lena vad kul!!:))
kram Johanna

Rebecca 11 år sen

Go du é! Tack för att du är så peppande…=) Det behövs!!
Det är nog som du säger, man får piffa upp vardagen lite. Och ha lite grejer att se fram emot=)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Kladdkakans dag firas i morgon! Det finns oändligt många kladdkakor och tro mig, jag har testat dom flesta. ;-) Förr bakade vi ofta men nu blir det mer sällan. Ska jag välja något…

Mysigaste lördagen på länge. Jag reser ofta och är tacksam över allt jag får gå på, men även fast en glittrig Lena PH show är helt fantastisk så är det stor lycka…

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…