• 2010-09-29, 22:59
  • 0

Jag har jobbat 11 timmar och haft en hysterisk men bra dag. Skyndade mig snabbt hem, bytte om och gick ut på en runda på en timme. För att jag ska orka, må bra behöver jag syre och motion. Nu är jag mycket piggare och kommer sova gott. Jag har förresten gått ner alla kilon jag ville ner- UNDERBART. 6 pannor mindre. :) Nu behöver jag träna styrka och tighta till kroppen. Shit  jag är ju 37 (!) nu kan jag inte ligga på soffan och käka chokladpraliner längre. Allt sätter sig på arslet. Men det är också tankens kraft. DU bestämmer om du vill förändra- jag är överlycklig att jag tog tag i GI-dieten för en månad sen. Det gick ju hur bra som helst, man får kämpa lite bara. “Bli lite jävlarinamma”. Nu äter jag normalkost, kolhydrater en gång om dan, mer frukt, grönsaker och inget fika. Förutom äkta, ekologisk mörk choklad. Det är min drog och har fått för mig att det är bra mot det mesta…

Ni som känner mig vet att jag gärna lyxar till vardagen, jag är nog lite baklänges imellanåt men tycker veckan behöver lite guld i tillvaron. Så ikväll har jag fixat en sinnesjukt god middag. På tu man hand blev det en trevlig upplevelse med favoriter…på tallriken alltså. ;)

Vill ni ha receptet behöver jag 60 kommentarer senast i morgon. Nu höjer vi ribban…!

**********

**********

**********

 SKOJA…..!! ;-) Jag tycker bara det är galet kul med alla kommentarer. Fy sjutton vad roligt, nu kommer jag skriva så pennan glöder. Får så mycket energi av er! TACK TACK TACK  från hela mitt ödmjukaste hjärta. För era fina ord.

Kameran ligger på jobbet,mindre bra  mobilbild men vill ändå visa er.

Ekologisk tortellini fylld med spenat, lättskekt färsk också (ekologisk )sparris. Linda parmaskinka runt-lägg en klick creme frache-fetaost, soltorkade tomater under sparrisen. Ringla olivolja (gärna smaksatt) strö lite havssalt och parmesaonost över.

THIS.IS.IT.

Well, vad tycks? inte fy skam va! (det roliga är att min fd sambo kunde aldrig förstå hur man kunde äta tortellini,  han fick kväljningar. Jag är nog lite scary då… men älskar det. :)

Love J

2010-09-29 Hälsa, Mitt liv ,

Kommentarer

Tina 10 år sen

Du är så grym Johanna! Skitsnygg! Du behöver väl inte gå på gym? Du ser vältränad ut :)

Har du behövt köpa en hel ny garderob nu eller sitter kläderna bara lite mer slappt? =) Jag har också tänkt ta mig i kragen och gå ner 6-7 kg men är orolig för att behöva köpa en ny garderob :)

Kram Sofia

Christel 10 år sen

STORT Grattis till din viktnedgång!!! Du e sååå snygg!!!

Kramar

Emse 10 år sen

Bra kämpat! Inte dåligt att gå ner 6kg =) , det är en hel del.
Haha jag sitter precis här och äter tortellini när jag läste just det här inlägget :P. Det är ju gott! Min är med spenatfyllning. Till det fräste jag gul lök, purjolök och chili och blandade sen i creme fraisch. Blandade sedan allt med tortellinin, kalasgott och enkelt! :D

Louise ! :) 10 år sen

Hej Johanna ! :) Grattis för vikt minskningen ! :) Du verkar sååå go ! :) Men vågar man frråga hur lång du är och hur mycket du väger ? :) Skulle vara jättekul att veta du är ju helt perfekt tycker inte att du ska gå ner mer nu ! :) Haha ! :) Jag väntar med spenning på tävlingen vem som är vinnaren man hoppas ju jäte mycket…. ! :) Ha Det Så Bra ! :) KKRRRAAAMMM ! :)

Anki 10 år sen

Grattis, grattis Johanna till viktnedgången! Du var fin innan också :) Det skulle vara kul om du ger exempel och tips på vad man skall äta för att gå ner i vikt, att du skriver ner vad du äter en normal vardag (frukost, lunch osv). Kram Anki

maja 10 år sen

Skriv din kommentar här! Hej Johanna du är värkligen en insperations källa både vad gäller vikt och utseende.
Har aldrig vunnit något skulle värkligen bli glad över en sådan grymt bra locktång. Hoppas. Maja

Maria 10 år sen

Skriv din kommentar här!
Men Johanna va härligt.. men nog kan du få 60 kommentarer… av mig bara.. jag är inne titt som tätt o hoppas, hoppas oh hoppas så mkt att jag ska få vinna den underbara locktången. .Förstår du vilkent härlig höstkick de skulle vara.. dina recept, din motivation oh så en locktång.. ja då vore ju lyckan gjord totalt…..men du skrev tidigast torsda kväll.. oh visst ja de är ju inte kväll än.. men man kan ju alltid önska att de vore de … .el hur…

Har tävlat o jag biter nästan på naglarna nu… hoppas så supermkt.. behöver lite glädje i tillvaron.. Ha de bra.. o h tortelini är såååå gott… kram Maria.b

jette 10 år sen

Grattis Johanna till din viktminskning,ja inte för att jag tyckte att du behövde gå ner i vikt .Önskar att det var jag som hadde gått ner i vikt,har en muskelsjukdom som gör att det nästan är omöjligt att gå ner i vikt.Gick upp 60kilo när jag blev sjuk och det var under 4 månader som jag gick upp allt dessa kilona,men har fått jobba hårt för att bli av med en del 35 kilo har jag fått bort men det är under lång lång tid,Sjukdomen som jag har hetter Dercum.Tror nog inte att du vet vad det är,det är en mycket ovanlig sjukdom,där finns ca 10,000 människor som har den i hela världen och där finns inget botmedel,det är en mycket smärtsam sjukdom,sjukdomen går oftast i arv,fick den av min pappa.Men jag ger inte upp,jag skall gå ner resten av det jag har gått upp:) Vill jätte gärna ha receptet;)Många kramar till dig/jette

Sofia 10 år sen

Bra jobbat :) Det syns också ska du veta, även om jag alltid har tyckt att du är jättefin. Vet hur svårt det är att gå ner i vikt, jag har själv velat gå ner ca 30 kg i ett par år nu (ja gravidkilon of course!). Men motivationen finns inte fullt ut, man kanske bara måste börja ändå :)

Kram

Stina 10 år sen

Grattis, va duktig du ä =)

Här hemma försöker ja bli av mä mina gravidkilon efter barn nr 2 som kom för 9 månader sen.. men dä ä svårt å finna motivationen varje dag. Man ä ganska sliten när man har 2 små barn, en på 2 år å så den på 9 månader. Men allt springande efter 2 åringen ger ju oxå sin del motion =) för dä blir en hel del spring efter grabben kan ja lova ;-) hihi

Gunilla L 10 år sen

Hej!

jag vill oxå ha bra tips på cremer och foundations! Mot ev linjer och uppstramande! Vi är en del äldre oxå som kikar in på amelia!

Mvh Gunilla

Johanna Toftby 10 år sen

TACK alla för fina ord:-)

puss J

Johanna Toftby 10 år sen

A-L gratis till att du kommit igång! Men det där är ju så tråkigt, man blir sjuk när man äntligen kommit igång. Ta det lugnt….. bara att ta tag i det när du blivit frisk.

ÅÅÅÅ turkiet! underbart! Hoppas du får en härlig semester!
kram johanna

Johanna Toftby 10 år sen

Cecilia- TACK :-) det känns underbart!!!!

ja, maten var verkligen lovely. TESTA :)

KRAM J

Johanna Toftby 10 år sen

Åå söta mamma M! Jag känner igen mig. MEN, det finns inga genvägar, inga undanflykter. Du måste skippa brödet och försöka tänka om. Vill du gå ner- gör något åt det. :)

Mina barn och jag äter stort sett samma mat, skulle aldrig palla med att krångla till det o laga fler rätter. Då ligger jag i en hög på golvet sen haha.

Nix, gör “vanlig mat” men ta bort kolhydrater. Minska iaf… ät massa grönsaker istället, jag är en sucker för vitkål- klarar magen det är de ju perfekt.

Woka grönsaker… krydda så det blir goda smaker. Viktigt! :)

LYCKA TILL. berätta hur det går :)

kram j

Johanna Toftby 10 år sen

anette! :) skippa brödet, fika, skräpmaten.. redan där är du en bra bit på väg. Sen tycker jag det är bättre med “rätt slags fett” än light….. och hellre tar bort massa kolhydrater. Men tränar du mycket behöver man självklart kolhydrater. Det är också hjärnans bränsle. Men jag tycker kosten jag äter nu funkar utmärkt!!

Kolhydrater en gång om dan, ev också någon grov smörgåd t frukost.

LYCKA till!!!! jag hjälper gärna till om du vill ha mer pepp!!

Kram johanna

Johanna Toftby 10 år sen

Hej Erika B! Ja det är gaaalet, men vi är många korvar som läser bloggen,.. då är det också extra kul när ni visar att ni syns! :)
Sen blir det också en “pepp, respons” för mig som skriver.

Man ska aldrig säga aldrig, man vinner aldrig om man aldrig är med. Jag kommer lotta ut två tänger till inom kort. dessutom.

Ha en undebar dag!
kram j

Erika B 10 år sen

Men herregud! Det är ju galet – 360 st som vill vinna!?!
Hur är det möjligt?!?! Varför nöja dig med 60 kommentarer och vi får recept. Du måste hålla med Johanna… GALET! Hur skall man kunna vinna nu då?
Hahaha. Grattis till dig! Många kramar!

Cecilia 10 år sen

Grattis till viktnedgången, grymt jobbat! Maten verkade mums… kramis

annette 10 år sen

Vad duktig du är! Du skulle skriva en bok med recept och motionsråd!!
Jag vill ner 3-4 kg men det är inte lätt så jättegärna recept och råd hur man ska komma igång.
Nut av dagen.
Kram Annette

Mamma M 10 år sen

Ser gott ut, äter dina barn samma mat som du?
Jag har funderat på att prova gi eller lchf, men tycker det verkar svårt att kombinera så att det passar hela familjen….
Ser jag att de sitter o äter pasta , potatis o bröd vill ju jag oxå ha:-S

Anna-Lena 10 år sen

Grattis, vad duktig du är. Jag har med börjat med GI, mår mycket bättre när jag äter mindre kolhydrater. Hade gärna med gått ner nått kilo ; ) Träning är A och O, man mår så mycket bättre. Jag kom igång med min träning kanon bra förr förra veckan, sen blev jag sjuk igen, inte kul. Nu vilar jag bara och tar det lugnt, åker till Turkiet om några dagar så jag vill vara fisk tills dess.

Ha en underbar dag!
Kram AL

maria 10 år sen

Snygging!!!=)Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Smoothie tycker jag passar både som mellanmål, frukost men också direkt efter träning. Ju tuffare träning, desto snabbare ska du fylla på med näring och vätska. Jag brukar köra smoothie tex efter…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…