Fläskfilegryta-superduper-grytan
ÅÅÅÅ den här är så god. Jag är ju en sann matälskare och den här grytan gjorde jag ofta då barnen var små, typ 10 år sedan när man inte åt så mycket mer än fläskfile, hasselbacks… ni vet… 90tals middag. Nu ska man ju äta sushi o wushi och kengpang och pingpong eller vad nu allt heter. Älskar förresten nya smaker och gillar det mesta. MEN. En gryta med grädde och lite kärlek- Fy sjutton vad gott det är.
Här får ni min fläskfilegryta- mycket enkel och det mesta har man hemma.
4 pers
ca 7oo g fläskfile
2 tsk dijonsenap
1 paprika
1 vitlök
2msk hackad persilja ( kan uteslutas om man vill, det funkar bra ändå)
1 lök
1msk tomatpure
färska champinjoner
ca 1msk kalvfond
skvätt honung
3dl mellangrädde
2 dl creme fraiche
salt peppar
Stek köttet i minder skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna, lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under lock i ca 10 minuter.
Jag serverar ofta med klyftpotatis, ringla olivolja och strö lite havssalt, timjan. Glöm inte en fräsch sallad till! Detta blir så vansinnigt gott. Dijonsenapen är stommen. Testa, skriv och berätta. 🙂
Puss
( bild finns då jag lagade denna i lördags i tidigare inlägg)