• 2010-10-12, 23:40
  • 0

Har ni haft en bra tisdag? Har hört att många mår dåligt på tisdagar, långt kvar till helgen och ena med den andra.   Varför då? Jag kan inte hålla med om det, det blir helt vad du gör det till. Tänk inte så mycket, det blir väl inte bättre av att gnälla och tänka negativt. Fram för mer positivt-tänk-framåt-tankar! Yes!  Nu gör vi gör veckan lite roligare istället. :-)

Jag har förresten ganska många bilder från salongen som jag ska försöka visa er i mellan varven, i lördags hade jag en uppsättning. Hon skulle på bal och ville ha lockigt, halvuppsatt. (mkt vanligt haha)  Men fint blev det. Jag ska visa er några enkla tips så kan ni fixa enkelt hemma sen.

Ok. Så här såg hon ut när hon kom…

Bästa sättet att bygga volym är,  spraya håret med någon bra saltvattenspray eller en fönlotion med stadga. Joico, KMS har bra grejer. Dela upp håret öra till öra. Använd dig av en volymmaster! Börja nedifrån. Bästa sättet är att vara noggrann med uppdelningen från början. Plocka tunna passeér och sätt volymmastern intill hårbotten. Felet många gör hemma när de ska sätta upp håret är, för lite tuppering och ingen stadga. Då går det inte att fästa nålarna. När du ska fästa fast en passé, tuppera, sätt nålen nerifrån och upp, sen ner igen. Tyngdlagen….man kan sätta dom i kors också så du låser dom. Sen sitter det som ett smäck. Ska man dansa disco måset det hålla.

När du kommit upp till hjässan, tuppera lite extra. Det är oftast där man vill ha högsta punkten… Locka sedan håret, tunna slingor. Bättre att göra ett bra grundjobb, sen busar du till det och “drar ut lockarna” så det blir lite slarvigt.

Jag lockar numera endast med HH simonsens Sylen. (det finns tre olika stl, skiljer inte så mkt) flera undrar vart man kan köpa dom då det verkar svårt att få tag på dom? Vill ni beställa en så maila mig så kanske jag kan fixa det och skicka till er. Bra va?! Den är nämligen grym.

Nu har du en bra grund. Enkelt att svänga upp det helt hur du vill. Snyggt tex att sätta upp allt antingen intill nacken som en stor slarvig knut. Eller högst upp på hjässan är också snyggt. Lek.. och låt det falla ner om det vill. Jag gillar när det är liv och inte så perfekt. Sexy look ni vet. Den här tjejen ville ha uppsatt allt på sidorna och det mesta hängandes i bak. För att få en snygg form kan man sätta fast det lite intill nacken så man får en” droppform”.

Det blir blankt och snyggt om man borstar varje passé innan du lockar det. Spraya långt ifrån, borsta sen locka.  Klart! Den här vackra frisyren kanske man inte går på krogen med direkt…men förarbetet är det samma!

Dags att krypa ner efter mitt 12-timmar pass, men ville in här och skriva till er innan. Nu hoppas jag att ni skrivit tillbaka när jag tittar in nästa gång! :-)

Kram på er

Kommentarer

Emma 8 år sen

Sån locktång MÅSTE jag ha!!!! Vad har på för storlek på den du använder??

Sandra Wiklund 10 år sen

Hej
Jag är intresserad av att köpa en locktång

Marie S-L 10 år sen

Vad kul med sådana här inlägg…mer sådant! :-)

Kram!

Caroline 10 år sen

SNYGGT! det blir ju aldrig sådär snyggt när jag gör :)
skulle så gärna vilja bli frisör, har velat bli det sen jag var liten o klippte mina dockor. Funderar på att läsa till frisör efter min mammaledighet men har lite beslutsångest! Jag har ett fast jobb (ett jobb som jag verkligen inte trivs med) men vågar inte riktigt släppa det o satsa! Skulle behöva lite av din energi o din positiva inställning ;)
Kram på dig!

E 10 år sen

Tack för ännu mer pepp! Sitter aldrig fel :D. Jag som är inne i en super härlig period tycker bara att det är skönt när det är flera veckodagar kvar :). Det innebär ju mer tid till att hinna med allt jag vill hinna med att styra upp för att fortsätta komma vidare och närma mig min önskan. Det känns som jag är på god väg just nu!

Sara K 10 år sen

Hej Johanna!
Tittar in här hos dig nästan dagligen och tycker du verkligen är en härlig person med en massa kloka åsikter. Är också en ensamstående mamma med barn i samma ålder som dina, så man känner ju igen sig rätt så väl i din vardag.
Måste få säga att jag håller fullt och fast med dig i att klagandet över saker och ting kan det gärna få bli mindre av:).
Tjejen blev ooooooooootroligt snygg i håret,
WOW va du kan:)!!
Ha en fin dag!
Kram Sara

Helena 10 år sen

Johanna! Jag läser din blogg så ofta jag kan. En riktig “pepp” blogg! Jag tänker mest på hur du verkar få vardagen att fungera bra trots att du är ensamstående med barn.

Linda 10 år sen

Tycker också det är så kul att läsa om dina tips och tricks…
Den där locktången vore nått att ha:-)
Ha en bra dag!

Mathilda 10 år sen

Hej

du va snyggt detta va. om man har ett självlockigt som behöver en produkt för att framhäva lockar och få lite stadga, vilken produkt skulle du rekomendera då

stor kram och trevlig onsdag

annette 10 år sen

Så fint! hon måste varit supernöjd.
Skulle vara kul om du visade lite korta frisyrer någon gång, jag har kort hår och det känns så tråkigt för man ser likadan ut jämt tycker jag.
Ha en underbar dag!
Kram Annette

Erika GBG 10 år sen

Tänkte bara skriva Hej – så att du blev på gott humör, men såg att du redan varit inne… Jaja, skriver ändå! Här i Götet skiner solen, dagen kan inte börja bättre! Ny dag nya möjligheter!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Hej erika!!:) Härligt med sol!
Jag är ofta inne ;)) men alltid lika roligt att läsa era kommentarer! TACK!!

Kram Johanna

kakaobnan 10 år sen

God Morgon Johanna!
Alltid lika härligt att titta in hos dig! Jag blir glad!
Så kul också att se alla fina frisyrer och hårtips. Den där locktången verkar verkligen vara grym.
Önskar dig en härlig dag!
Kram Pia

Rebecca 10 år sen

Älskar alla dina fix och tips=) Jättekul att läsa!!

Och som du säger, nu tänker vi positivt!!!!
ONSDAG IDAG, wiiiiiiiie=D

jette 10 år sen

Tänkte att jag ville skriva några ord innan jag förhoppningsvis får besök av John blund:)Så vackert det blev.Så fin hårfärg den tjejen har,vet du vad den hetter,är det honungsblond?Sov så gott Johanna och dröm sött.Kramar från jette

Sandra 10 år sen

Hej, vad kostar locktången? Skulle vilja köpa en och ge bort till min dotter när hon fyller år. Tack för en kul blogg Johanna:-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Hej Sandra! den kostar runt 900-1200kr, den är outstanding!:)

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg