• 2010-11-29, 23:09
  • 0

Väl hemma satte vi igång med läxor och matlagning. Inte så avancerat idag, oxpytt funkar perfekt. Eftråt kom jag på smarta idén att dra igång med lite julgodis mitt bland allt stök. Men vet ni, det är sånt jag kopplar av med. Jag älskar att tillbringa en stund i köket, på med lite julmusik och sen gjorde vi mozartkulor och saffranskola! Haha nu tror ni jag är galen… men man behöver ju inte krångla till det. Vipps så var det klart och doften är underbar. Smaken med för den delen men vi sparar det mesta. Ett tag iaf.

Mmmmmmmozartkulor!

2 dl grädde, 1 dl ljus sirap, 1 dl socker, 1 g saffran. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills smeten klarar kulprovet. Häll kolan i en klädd plåt med bakplåtspapper. Skär kolan innan den svalnat helt. Saffranskola! Ljuvligt.

Ikväll skulle jag egentligen lagt upp en tävling på jättefina armband, men nu får ni skälla på mig för minneskortet ligger kvar på jobbet. Med bilderna i…  :-(  Tävlingen får starta i morgon bitti istället.

Tjejerna är förväntansfulla inför helgen, L-M min stora tjej fyller 13 år på fredag- Gissa om hon är spänd och glad inför hennes stora dag, så det håller vi på att planera för fullt.

Nu ska jag krypa ner och sova gott, hoppas ni mår bra och haft en strålande helg.

2010-11-29 Hälsa , ,

Kommentarer

kerstin 9 år sen

duktiga ni är, vad sugen man blir. Du har de så mycsgt..

Cecilia 9 år sen

Åh, gudars vad gott det såg ut! Jag som försöker skärpa mig lite inför nyår :-). Ja, ja EN dag i veckan kan man väl få unna sig. Ska nog göra lite godis med barnen på lördag. Tack för goda recept! Kram

Eli 9 år sen

Saffranskola är ju så gott -det ska vi göra snart igen med! =)
Mozartkulor -vad är det? Såg gott ut, recept?

Kram

Choklad 9 år sen

Å mozartkugeln, så gott! Var i Wien i oktober och de har sjukt många fina chokladaffärer där! Vissa affärer var inredda med bara mozartkugelchoklad i olika former. Jag som är galen i choklar var i himmelriket och ett antal kg tyngre när jag kom hem….
De som vill, kan se bilder på min blogg därifrån.

Rebecka 9 år sen

Hej Johanna. Först vill jag säga, vilken toppen blogg, speciellt med alla recept.

Jag har en fråga, har du något tips på gott Julgodis/Julbak, eller vanligt bak för den delen, som man kan göra när man är fattig student som bor på 23 kvadrat och inte äger någon ugn, utan bara har spis och micro?

Tack på förhand!

Jennike 9 år sen

Mums, va gott det såg ut…måste nog prova det receptet! Tack :)
Kram

Benthe 9 år sen

Jag blir så glad att du tipsar oss med dina favoritrecept. Förra veckan gjorde jag din super-duper goda fläskfilégryta (den med dijonsenap) och det blev en succé naturligtvis!
Kan du möjligtvis även lägga upp receptet på dina mozartkulor?
Tack på förhand!

Anna-Lena 9 år sen

Hej söta du! Jag förstår dig precis, jag kopplar med av när jag baka och pysslar. Alla säjer till mig:HUR orkar du, men för mig är det en skön “terapi”.

Ha en skön dag!
Kram
/AL

Jenny Johansson 9 år sen

saffranskola lät himla gott.Måste nog testa det.=) Kram

Louise:) 9 år sen

Hej Johanna :) mmmm vad gott det ser ut och visst är det härligt att baka det gillar jag med :) hoppas at du får en bra dag :) ha det så bra :) kram :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon fjärde advent! Jag har hittat några trevliga recept från min gamla blogg på mama.nu och tänkte dela med mig dom till er. Alla recept ligger sedan i kategorin “recept bakning”.…

  Svenska hjältar! Såg ni galan? Jag har gråtit konstant. Blir så himla rörd och man får sig en riktig tankeställare, vilka hjältar och fantastiska människor det finns. Tjejen som blev så sjuk…

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…