• 2010-12-19, 09:51
  • 0

God morgon fjärde advent! Jag har hittat några trevliga recept från min gamla blogg på mama.nu och tänkte dela med mig dom till er. Alla recept ligger sedan i kategorin “recept bakning”.

Mammas snickers

ca 30 bitar

I burk Jordnötssmör

1dl kokosflingor

2dl ljus sirap

1dl socker

1 liter puffade riskorn

500g ljus mjölkchoklad

Rör ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull under upphettning. Vänd ner de puffade riskornen. Bred ut massan i en form som är ca 20x30cm. Ställ kallt ett tag. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Bred över chokladen. Gör gärna mönster med hjälp av en gaffel. ställ kallt en stund, skär i lagom stora bitar.

Supergott. :)

Lycka till!

 MARIANNETRYFFEL ca 40 st

2 dl grädde
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
150 g (ca 30 st) Mariannekarameller eller 1 påse marianne crush om du får tag på det
Florsocker alt. kakao till dekoration

Gör så här:
Koka upp grädden.
Tillsätt chokladen i bitar. Låt dem smälta och blanda jämnt tills det blir en tjock blank smet.
Låt blandningen svalna lite.
Krossa Mariannekaramellerna i matberedaren och blanda ner mariannekrosset i grädd/chokladsmeten.

Låt blandningen stelna i kylen.
Rulla små kulor av smeten som du slutligen vänder runt i florsocker (eller kakao).

Förvara svalt.

Jag skulle försöka kopiera bilden men hur jag än gjorde gick det inte! Nu gav jag upp, klicka istället HÄR så får du se recept och bild. Du kommer då till min gamla blogg på mama. :)

Nougatrutor 

150 g smör
6 dl havregryn
1 dl strösocker
4 msk ljus sirap
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
250 g nougat

Gör så här
Smält smöret. Blanda alla ingredienser utom nougaten i en bunke, platta ut i en liten plåt, gör dubbel sats om du har en större plåt.

Grädda kakan mitt i ugen i 200 grader i ca 5-10 minuter.

Hyvla nougaten och lägg den på den varma kakan.
Bred ut nougaten jämnt över hela kakan och skär i lika stora bitar.
Låt kakan svalna och bryt sedan bitarna när den är kall.
Servera och njut…Dessa små kondisbitar är så där krispigt goda.

Kommentarer

Sanna 9 år sen

Hej!
Jag har funderat lite på löshår, vilket jag inte har funderat på så länge och har ingen erfarenhet alls av det. Så jag tänkte bara fråga finns det löshår som inte sliter på håret och även är bra kvalité? tänkte på om det nya ni hade fått in, be gorgeus, om det var bra? något som du skulle rekommendera? eller vet du något annat bra löshår? och så hade jag en fråga till, hur mycket kostar det för en som har normaltjockt och lockigt hår som går ungefär strax över brösten?

Hoppas du kan svara!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Det som inte får hända hände. Jag skulle lämna min krönika idag som jag alltid gör måndagar vid lunch och upptäcker att datorskärmen är helt blå och konstig. Hinner inte fixa med…

  Svenska hjältar! Såg ni galan? Jag har gråtit konstant. Blir så himla rörd och man får sig en riktig tankeställare, vilka hjältar och fantastiska människor det finns. Tjejen som blev så sjuk…

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…