• 2010-12-26, 20:10
  • 0

Så var det dags för årets julfest hemma hos mig. Jag tror det börjar bli tradition och festen blev verkligen jättelyckad! Jag bjöd på plockmat och fick även lite hjälp från syster och Annika som gjorde sina fantastiska “lökögon”. Efter julmat och massa för-mycket-av-det-goda så passar ju tapasrätter perfekt. Jag tycker om att fixa inför fest och just planeringen är så kul-Vad ska man bjuda på? Vilka smaker passar bäst ihop? Hur ska alla sitta? Musik, ljus, servetter…

 Gillar just småplock dels för att det är så vansinnigt gott och sen passar det när man är många. Det är socialt och man kan “hänga lite var som helst” Man kan stå vid ett barbord och det blir jättetrevlig stämning! Jag valde några smårätter som gick bra att förbereda innan, det tar ju ganska  lång tid… Röror och sånt som ska marineras är perfekt att fixa innan. Men fick hjälp av systrar och hennes kompis Hanna och vi hann till och med att fixa oss (hyffstat) ordentligt. Hur ofta är det inte sjuuukt stressigt, springer som en idiot och lockar håret samtidigt som man fixar ögonmakeupen. Puh. Igår var jag inte såå stressad. Bara liite. ;-)

 Annikas Per hjälpte mig med några barbord som vi lånade från hans jobb, han fixade även en del med musiken.  Man tror inte det betyder så mycket kanske men det är ju jätteviktig på en fest! Man kanske inte har eurodisco högt i bakgrunden när gästerna kommer. Jag älskar soft lounge som bara rullar på i bakgrunden och perfekt när man äter och minglar- sen kan man dra upp tempot! Helst lite nyare men självklart sticker Johanna in med en och annan schlager då och då, haha!

Men vet ni vad det bästa receptet är för en lyckad fest?  Alla vänner! ♥ Det är ju dom som förgyller festen!

Syster Bittan med sin kompis Hanna från Oslo och jobbar där som Frisör!

Kolla hennes klänning- känner ni igen den? ;) Hon var så snygg i den! (clarks)

Härliga vänner!

Ljuvliga små smördegsbakelser. :) Hur goda som helst! lovar, ni ska få recept.

Helené, Hanna och Marie- Så snyggt uppklädda dom var!

Längst bak tror jag var en liten succé- naco, ölkorv, salsasås, västerbotten- allt i en plåt pch gratinera. Gott till mousserat eller drink!

Carro och Henke!

Marie, Toni och Annika!

Ser ju inte klok ut med kaveln i högsta hugg- precis kavlat ut smördegen :)

Så snygg klänning!

Hanna var så fin i håret, hon har köpt en sylen minsann. Vågigt svall:)

Henke också fin i håret. Jag har äntligen fått lov att klippa helt ny frisyr. :) Visst är det fint? Modernt och klassiskt.

Hannas man Henrik, jag och bakom, min kusin Jocke med sin tjej Karin, sötaste Jennie från mitt jobb, Toni och Marie.
Titta vilken fin, blå klänning Helené har på sig! Jag har det fina arbandet jag fick i juklapp av Linnea. Älskar det!

Glatt gäng!!

 Jag är så glad över en så lyckad fest! Tack också  bloggläsare för era tips på tapas/smårätter! Jag hittade allt några. ;) Magnus och Mats skulle också varit med men Mats blev sjuk och kunde inte komma ner. Vi saknade er :)

 Tack finaste vänner för en toppenkväll. Masssa energi som man lever länge på!! ♥♥♥
2010-12-26 Mitt liv

Kommentarer

Risgryn 10 år sen

Härligt med vänner & fest..!!!

Du måste lägga ut receptet smördegsbakelserna, och på den goda desserten ni åt på juldagen…vad var det för något…;)? Såg så gott ut..
stor kram Risgryn

C a r i n a 10 år sen

Visst är det så… receptet på en lyckad fest är självklart vännerna.

Ni ser verkligen ut att ha en jätte trevlig fest och som alltid har du så fina bilder.

Smördegssnittarna ser helt ljuvligt goda ut måste jag säga. Sådan här gånger önskar jag att man kunde ta sig ett smakprov genom datorn. Du måste sedan berätta vad snittarna innehåller för gott.

amanda johansson 10 år sen

vilka fina bilder johanna ! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…