• 2010-12-28, 15:39
  • 0

Det närmar sig nyårsafton och det ska inhandlas och planeras middagar. Men man vill ju också vara jättesnygg i håret! Jag tycker inte det kan bli för mycket på nyår, det får glittra och glimma hur mycket som helst! Slösa med silver och paljetter och tänk-FEST! Uppsättningar, lockat och volym. Kort hår går att forma med en tång så det blir en festlig känsla. Det finns vackra diadem och detaljer som man kan fästa i håret och det finns ju mängder roliga frisyrer man kan enkelt göra för att få den rätta känslan. Jag har letat efter bilder på festfrisyrer som jag tycker känns rätt nu och som också går lätt att fixa hemma.

Kort, trendigt!

Dessa korta frisyrer blir man helt kär i. Den korta pojk-rockabilly hänger kvar och ännu mer nu efter Petra “September” gått rakt genom rutan varje lördag hemma i sofforna. Enkelt att fixa bara man har bra grejer. A och O är förarbetet! Börja med en texturspray, spraya saltvatten i blött hår för att få stadga och hårstråna separerar från varann. Mycket lättare att styla det som man vill när man fönat.

Saltvatten är bäst när man ska forma en kort, mellanlångt hår!

Sedan sprayar man i en rootlifter bena för bena också i blött hår. Det gör att du får megavolym och det krävs för att kunna forma ett fintrådigt hår som kanske är ganska mjukt. Joicos är min favorit, passar även till alla hår.

Föna allt bakåt med hjälp av en rundborste, viktigt att du fönar från botten och följer med sakta med borste och fön. Det bästa är hög värmen men låg hastighet så du har kontroll. Fäst tex klämmor, nålar på varje sida om du vill få bort sidohåret och få en tuff attityd. Tänk S-former när du lägger håret tillrätta. Vågigt gör att det ser elegant och stiligt ut. Sen är det också trendigt med kontraster- vågigt ner i luggen och kanske burrigt, busigt resten av håret. ( tuppera!)   Hannah Graaf nedan är ybersnygg i detta!

Har man längre hår är det snyggt och locka det men inte ända uppifrån- börja i passer underfrån så går det lättare. Använd värmeskydd som också gör lockarna mer hållbara. Låt svalna och borsta ur för att få snyggare svall. Spraya långt ifrån. Finns inget som är så elegant och vackert som sidbena, vågigt och röda läppar.

Avluta med världens superprodukt. Humidity blocker från Design collection som “låser” frisyren utan att tynga ner, den stänger ute all fukt och frisyren håller längre. Motverkar också friss.

Gör lockar, spraya och tuppera i botten. Borsta ur men här ska det inte vara “perfekt” detta är snyggt till en enkel klänning och tänk bort less is moore. :-)

Vacker som en dag!

Uppsättningar uppsättningar uppsättningar! I löööve it. Mitt tips är- krångla inte till det. Vet att kunderna kan ibland säga, men det gåååår bara inte. Jo! Det gör det visst, tänk slarvigt och upp med det bara. Viktiga är just förarbetet här också. Saltvattenspray eller en fönlotion i blött hår. Föna med tex rundborste eller rulla upp det på värmespolar. Då går det mycket lättare att sätta upp än ett rakt platt hår. Börja tex i nacken underfrån. Tuppera i botten, spraya. Fäst med nålar- tänk tyngdlagen. Du måste sätta nålen nerifrån-upp-ner. Man kan också korsa dom, då sitter som ett smäck! Lägg håret omlott, titta på bilderna så se du att det inte är perfekt. Löst romantiskt och vackert med en fläta eller flera- ta hjälp av en kompis om det är svårt. Att komma med en snygg klänning och uppsatt hår är alltid rätt.

Inbakad fläta som man sedan fäster i en stram knut. Lyft lite i håret så blir det snygg form.

Fläta och sen slarvigt uppsatt med nålar. Fint!

Stram hästsvans som man flätat- här kan det behövas extra löshår men då funkar en färdig toffs som man sätter på svansen enkelt. Flätan drar man sen isär lite och busar till.

Så coolt!! Rockabillyluggen(se ovan) samt en stram fläta- sätt nålar vid sidorna så det tigtar till. Den här är min favorit!

Så- vad tycks? Hoppas jag gett er lite inspiration och att ni vågar sätta upp och fixa nyårsfrisyren lite extra. :-)

Puss och lycka till!

Kommentarer

Moa 10 år sen

Den där frisyren du har skrivit vacker som en dag under,skulle du kunna skriva hur man gör den frisyren om du vet hur man gör =)?

Linda 10 år sen

Hej igen! Har googlat runt efter joico sprayen och saltvattnet men hittar inget som finns i Lidköping vad jag hitta… Kan man köpa det på din salong i Skövde?
Skulle behöva tips på vax el liknande som jag kan ha till sidorna på håret som ska ligga slätt bakåt som september har… Blir jätteglad om du har möjlighet att hjälpa mig :)

Linda 10 år sen

Såg ju nu hur du skrivit hur man skulle göra :)
Först en texturspray å sedan saltvatten… Vart köper jag dom produkterna?
ochvilket märke på textursprayen. Tacksam för svar:)

Linda 10 år sen

Hej! va kul med frisyrtips! Har klippt mitt hår och skulle vilja få Septembers frisyr. Har babymjukt hår och är helt ovan att skapa den här frisyren. Sliter som ett djur varje morgon å resultatet blir inge vidare… Har du tips på hur jag kan göra? Vore supertacksam för svar! Mvh Linda

Louise ! :) 10 år sen

Hej Johanna ! :) Gud va bra och fina frisyrer men det är det att nu låter det jätte lött sen när man väl ska försöka så går det inte haha men det är vel det att jag inte alltid har tålamod att hålla på och pilla med saker haha man kan ju bara bli galen ibland asså haha ! ::) Jag skulle jättegärna vilja göra något med mitt år men jag vet bara inte vad jag tänkte tona håret kanske i lite röd brun aktigt jag har ju brunt hår och det ser lite ut som att jag har ljusa slingor i håret ibland men det har jag inte ! :) Vet du någon bra toning som man kan köpa i en vanlig affär och som blir lite röd fast bara satt det länser lite i rött ? :) Eller vet du om det är farligt eller inte bra för håret att tona det om man inte färgar det hos frisören ? :) Oj nu blev det visst lite långt här haha ! :) Hoppas att du har haft en bra dag ! :) Ha det så bra ! :) KRAM ! :)

nina 10 år sen

Kan du rekomendera ett schampoo för fett hår. underhåret blir fett. varför?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Knuten är fortfarande stor om inte större. Funkar till både vardag och fest, jag gillar det enkla men ändå eleganta looken. Använd någon saltvattenspray eller volymmousse. Föna, borsta och sätt upp. Slarvig,…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…