• 2011-01-17, 09:08
  • 0

Eftersom vädret är lika med katastrof  idag också ska ska jag strax gå bort till gymmet istället. Körde styrka igår, fokus på ben så jag ska enbart köra på rullbandet idag. Vill röra på mig och det är perfekt att låta musklerna jobba lite “lagom” dagen efter. Har ni kommit igång med träningen? Vad gör ni isf?

Jag har som mål att komma i mina gamla jeans! Det är  inte alls fel att dra på sig något gammalt favoritplagg, eller kanske ställa sig framför spegeln i bikini. Ingen ide att fly, du bestämmer själv och ingen annan gör det åt dig. Det bästa med träningen är att du mår så mycket bättre och det är en investering för kroppen. Jag har alltid egentligen rört på mig men periodvis gym, powerwalk, danspass mm mm. Ibland mer och ibland mindre men det finns alltid något man kan göra som man tycker om. Just nu har jag fastnat på gymmet! Jag vill tighta till kroppen och när jag välbestämt mig vet jag att jag kommer lyckas. Mål och ambitioner är A & O. Kom ihåg det! Det gäller ju egentligen allting här i livet, vill man någonting ska man sätta upp mål. Tänk positivt- detta klarar jag!

Fått kommentarer som “det är ett hån mot oss kraftigt överviktiga att du skriver om vikt när du inte alls är tjock”

SNÄLLA söta läsare! Det problemet ligger inte hos mig utan hos dig själv som tänker så. Jag tränar inte bara för att komma i min bikini, jag tränar också för hälsans skull. Glöm inte det.

Vill tacka er finaste bloggläsare för alla peppande, glada kommentarer, ni ger mig energi och jag ger er energi. Det är det som är så fantastiskt med bloggen! Hoppas ni får en bra start och att ni inte glömmer av att kramas lite extra. Vinterblask och allt. :-)

Puss puss

2011-01-17 Mitt liv , , ,

Kommentarer

Åsa 10 år sen

Men lilla söta Yvonne.
Menar du, att du inte förstår att Johanna lägger upp delar av sitt liv här? Dvs det som är guldkanten här? Givetvis får vi inte se alla baksidor här, för VILL vi läsa om hennes grå vardag?? Självklart inte! Det räcker väl med att hantera vår egen grå vardag! Tror du att Amelia hade tyckt att hon var så himla lattjo om hon INTE skrev om glamour, utseende etc? Om hon bara lade upp bilder på sig själv osminkad, ståendes med disken? Vill du läsa om mammors grå vardag så kan du ju söka dig till en sådan blogg.
Det är ju bara ren och skär ful avundsjuka att poängtera att ngn framställer sig som 20 när man är dubbelt så gammal! Vad är fel i att vilja må bra och vara ung i själen? jag lovar att hon framställer sig så ung som hon känner sig! Hellre det än att vara 20 men se ut och bete sig som 40!

lena 10 år sen

Skriv din kommentar här!

Jag väljer att inte skriva om innehållet i bloggen bara rent allmänt. Väljer man att blotta sig offentligt såhär på en blogg får man räkna med olika reaktioner från folk. Alla kan inte älska alla inlägg. Bara att lära sig att ta både positiva och negativa reaktioner. Ha en bra dag alla.

Marielle 10 år sen

Satte nytt rekord på springningen idag på gymmet herre jössös va de gick undan 1,5 timme vart som bort blåst o jag kunde gå med ett stort leende från gymmet i förmiddags :) Älskar din blogg o du ger så många av oss inspiriation, sen måste de ju alltid finnas gnällspikar för de gör de över allt va de än gäller eller vart de är nånstans så finns dem där alltid men de är bara för oss andra att gå ut o göra de vi mår bra av :) Keep it up every one :) Kramar

Annica 10 år sen

Men ÅH vad ARG jag blir när jag läser vissa kommentarer därav Yvonnes. fattar inte ni som klagar så mycket vad ni har här att göra?! Jag älskar Johannas blogg för att den är just så skiftande och handlar om mycket! Se bilder på henne och hennes omgivning får ju bara allt att bli verkligt!
Om man inte är intresserad av att se hur Johanna ser ut eller läsa vad hon har på hjärtat så SKIT i det då! Blir så himla irriterad…
Orka bry sig, om jag går in på en blogg och det intresserad mig inte nåt av vad den skriver så hoppar jag därifrån och bryr mig inte om det. Varför istället skriva elaka kommentarer?
Jag tycker det är skit bra Johanna att du blandar och fortsätt med det. Om man är 20, 30, 40 eller 50 ska man väl få träna och göra allt man vill för att se bra ut. OM det är det man vill?! Jag har lust för att starta en blogg nu och BARA skriva om skönhet! Haha
Keep on going Johanna!!!!!!

Yvonne 10 år sen

Jag tror de flesta håller med om att johanna framställer sig själv som 20 år när hon eg är dubbelt så gammal! Det ÄR ju väldigt mkt YTA och bilder på henne själv, fixad och partyklädd. Vet inte hur hon kombinerar det med ett moget mammaliv med 2 barn. Jag skulle iaf inte hinna få ihop det! Men men. Hon vaknar nog upp en dag och onser vad mkt hon har missat!

Ha en bra dag alla därute!

Yvonne

Marie Andersson 10 år sen

Härliga Johanna! Kul att du skriver om träning,hälsa och allt annat åxå! Alltid med glimten i ögat det gillas! Jag har tränat hela mitt liv men alltid velat gå ner de där sista 5 kg och det har jag nu gjort med en blandning av GI och LCHF!!! Jag älskar att själv kunna bestämma hur jag vill se ut det är ju bara en person som är VD i ens liv och det är en själv! Sen att jag alltid varit träningsfrälst är ju bara underbart! Älska livet och livet kommer älska dig tillbaka =0) Kram från en glá skit!

Bibbi 10 år sen

Hej! Inte menat att det skulle vara ett påhopp gällande din träning. Ligger väl samtidigt lite avundsjuka att du faktiskt tar tag i dig själv och har motivationen som man själv saknar och inte riktigt “tar sig tid eller prioriterar som små barnsmamma. Men det är ju mitt eget val. Ha en bra dag

Camilla 10 år sen

Hej Johanna!
Du är bara för skön med din härliga kommentar till Isabelle, även om hon var lite vass i sina uttryck så tar du det med en härlig humor och det är skönt.
Du är ju inte ens en gång 40 år så vad hade hon då kallat mig som är 47 år, jag vågar inte ens tänka tanken.
Vad du än gör så ändra inte på något i din blogg den är så suveränt bra och kanske inte passar alla men det är ju inget som du kan hjälpa.
Jag läser den varje dag och den förgyller min vardag.
Önskar dig en fortsatt bra dag.
Kram

Sofia 10 år sen

Jag ska börja träna. Sen.

Annelie 10 år sen

Vad är det för jeans på bilden?? Dom e ju supersnygga. Tack förven bra blogg. Kram Annelie

Susanne Nilsson 10 år sen

Så bra skrivet Johanna !!!!!!!

Stjärna till dig <3

Tränar gör man främst för hälsan.

(Det är oftast de med volanger som gnäller. Jag har själv det MEN jag gnäller inte på andra!)

Tränar gör jag också , med min kollega, hon liksom jag har nedsatt arbetsförmåga pga skada.
Hon inspirerar mig … jag ser ju hur bra hon mår av träningen. SÅ BRA vill jag också må!!!
Tänk att kunna slippa ta värktabletter för adrenalinkicken man får av träningen!

STORA VARMA KRAMAR TILL DIG JOHANNA
och alla er andra som inte ¨gnäller¨ på slimmade människor! Man har ett eget ansvar, ett eget val!

Tanja 10 år sen

Hej Johanna! Jag tycker att det är jättekul och intressant med dina inlägg om träning och kost. Jag är själv en “vanlig” tjej, fyller snart 37 och har inte tränat så mycket i vuxen ålder. Jag körde igång i februari i fjol, med bodypump, spinning, body balance etc. Varierar olika typer av pass med promenader. Motivationen svackar emellanåt och kosten är ännu något som jag måste få bättre pli på. Dina inlägg inspirerar och motiverar så jag hoppas du fortsätter köra hårt både på gymet och bloggen ;)

M.N 10 år sen

Du tänker helt rätt Johanna! Att säga att du är ¨kroppsfixerad¨ avslöjar bara hur dålig insikt och kunskap en del personer har när det kommer till träning.
Du har något som fler borde eftersträva oavsett ålder, yrke eller familjesituation, och det är ¨hälsomedvetenhet¨.

Och nej, det är INTE samma sak!

Jag tycker det är roligt att du börjat skriva om träningen och dina framsteg. Det är väl lika mycket del i ¨hemmalivet¨ som något annat. Bara för att någonting tillkommer i bloggen behöver det inte betyda att någonting annat måste bort. Kör hårt Johanna, jag tycker du är duktig! :)

Annelie 43 gbg 10 år sen

hallå där!
ni som har läst Johannas blogg ett tag somäven jag har gjort, vet oxå att Johanna unnar sig både god mat å hembakt då å då, så sluta klaga på att hon tränar!!
man tränar för att må bra!!

sen att man får en fastare figur e väl bara en bonus??
själv försöker jag oxå träna, e desutom en godisgris, så de e ett måste, kommer aldrig få den kropp som jag önskar, men tränar nästan lika mycke för att även må bra psykiskt!! man utsöndrar nämligen endorfiner vid träning å de mår man bra av!!!
så för mig får du gärna fortsätta skriva om din träning Johanna, men jag vill även få dina goa mat å kakrecept!!

Kramar från Annelie 43 i gbg :)

E 10 år sen

Hehe men du kör på bra tycker jag av det vi får läsa om :D så vem vet du kanske kör nåt maraton sen! Eller gbg varvet eller vad det var du nämnde nångång tidigare :).

Det var en bra idé det där med att ta tid och tävla mot sig själv! Det ska jag börja göra när jag fått upp kondisen lite bättre =). Försöka simma de där längorna på bättre tid så det blir lite mer utmaning. Ojojoj, jag har aldrig läst hennes blogg. Jag kanske blir helt matt bara av att läsa om hennes tempo :P.

Marielle 10 år sen

Hej Johanna har också fastnat i gymmet nu förut var de mer gympa boxning o spinning men nu är de gymmet som ligger mig närmast om hjärtat :) Men alltid skönt att gå loss på ett gympa pass också o skaka loss lite :) Men ikväll blir de film o mys i soffan för att imorn bitti bege mig t gymmet. Kramar från en kämpare som vill ha sexpack :)

Bibbi 10 år sen

Kan inte låta bli att kommentera jag heller. Har blivit lite väl mycket fokus på träning och kropp (i detta kroppsfixerade samhälle). Synd! Annars en bra blogg.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Bibbi! Tack- men jag älskar min träning och tycker det känns fel att inte skriva vad jag gör…. tycker också det är synd att folk ska göra massa “tjuvnyp” och gnälla för att man äter nyttigt och sköter om sin kropp. Undrar ibland om det inte skulle gnällas lika mycket om jag smaskade i mig semlor och aldrig tränade eller varken brydde om mitt utseende eller kropp. Jag ska försöka blogga om det mesta i mitt liv förstås, barn, hår, kärlek, mammapepp men också en hel den träning. Att vara fixerad kanske är fel uttryck men jag står verkligen för att jag vill ha en vältränad kropp. Punkt. :-) Tycker det inte är något fel med det. Jag vill även investera, motion är A och O för hjärtat tex.

KRAM Johanna

E 10 år sen

Pepp till dig oxå med träningen, Johanna! :D Du kämpar på bra och ligger verkligen i.
Mitt träningstips är att inte gå ut för hårt i början när man ska träna. Då tappar iaf jag lusten och suget när det bara blir fööör jobbigt och tungt. För mig funkar det bästa med att trappa upp träningen i tid, styrka och variation. Sen när jag väl har fått in rutinen att komma iväg att träna går det galant då det blir som en sak man bara gör i vardagen och det flyter på bra :D.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Jajjamen E! Det är superviktigt! Men tro mig, jag kör inte maraton. Inte än ;-) jag tycker om att ha ett ganska hårt tempo. Verkar trots allt ha någorlunda kondis ändå. Tar tiden när jag springer och vill förbättra varje gång. På så vis blir jag ännu mer peppad! Läs olga rönnbergs underbara blogg. Där är det tempo! :-P Kraam Johanna

Lotta Pettersson 10 år sen

Hej, tack för en bra blogg. Ändra inte för mycket bara, lite tjatigt om det bara kommer att handla om träning och hälsa, det öär så intressant tycker jag som du har haft det, med mycket mode, frisyr, hemmaliv och många bilder :) Kram

Emelie 10 år sen

Tur att jag inte gillar semlor! :) Har just kommit igång med träningen – och hoppas att det håller i sig.

Jag gillar att du har en sund livsstil. Det är nog mycket därför jag läser din blogg. Man får lite tips och idéer, flera ggr har jag tagit till mig av dina nyttiga recept. :)

Tack för en bra blogg :)

Isabelle, 22 år 10 år sen

Johanna!

Jag tycker det är bra att du tränar och har en sund inställning till kost & hälsa, MEN sluta lägg upp bilder på dig själv i bikini och prata om att du ska bli fin i jeans och operera dig m.m. Du är inte 20 längre! inse att du snart är 40, då har man rynkor, leverfläckar och lite mage. Läs Magdalena Graafs blogg och njut! Hon är jätterolig som driver med sig själv och kallar sig “tant”. Det är vad du är också :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Isabell! Fantastisk kommentar. Visst är det väl ändå tur att inte alla bloggare skriver likadant. Vad tråkigt det skulle bli då. :-)Kram kram! Johanna

E 10 år sen

Nu blev jag riktigt sugen på semlor! :D Men det får vänta nån vecka till innan det blir dax att baka.
Jag köpte simkort för ca 1v. sen och har varit där nu vid 3 tillfällen. Simmat 1 timme varje gång förutom idag. Idag var det vattengympa 30min och sen efter det blev det simning 30min. Vattengympan var superkul och kändes effektiv då det blir en hel del motstånd när man gör rörelserna under vattnet! Jag har tränat mycket förut, men nu var det ett bra tag sen sist. Men jag känner redan nu efter de här 3 ggr:na en skillnad. Sover bättre och känner mig piggare så jag tror ändå kroppen har ett “träningsminne”.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

E och alla ni andra! Vad duktiga ni är!!!! Härligt att höra om allas träningstips! :-) stor kram på er . Johanna

Lotta 10 år sen

Jag har tränat styrketräning i snart 7 år och älskar det. det är så roligt :-)

JENNY 10 år sen

Jag går promenader,ock ska nog börja springa på mattan ibland hos min bror,jag undviker götta på vardagarna.
Och jag har också som mål att komma i lite gamla jeans

Åsa 10 år sen

Man kan bara ta ansvar för sin egen kropp och sin egen hälsa :) Själv har jag valt bort godis, läsk, fikabröd, chips och snabbmat med början på det nya året. Äter lite efter GI metoden men inte slaviskt. Har som mål att komma i en skjorta och väst som i december var väääldigt tight.
Svårt med träning eftersom jag pendlar långt till jobbet men ska börja promenera lite och simma som jag älskar! Jag gör det för viktens skull och välmående :)

Kram Åsa

Katja 10 år sen

Skriv din kommentar här!
Hejsan. Ja du har helt rätt i det du säger, bara en själv som kan göra något åt situationen. Jag har fått barn för 11mån sen och är snart 40 så det är kämpa som gäller. Tränar på min cross trainer varje dag och går promenader och äter normalt men mindre portioner Försöker att låta bli sött och sånt i veckorna men unnar mig till helgen :)
Vill också komma i mina jeans till sommaren så det är bara att ligga i. Bättre att det går sakta än inte alls :)
Ha en bra dag. Kram

Barbro Andersson 10 år sen

Skriv din kommentar här!
Jag har precis varit ute och sprungit 8 km. -6 grader kallt och solsken. Underbart. Såg ett råddjur. Bor i Umeå. Får sån energi och blir så pigg….Plus att man på helgen kan frossa i godsaker utan dåligt samvete.

Annette holst 10 år sen

Håller med dej Johanna!Tänar själv mest för att det är bra för hälsan, INTE för att gå ner i vikt! Jag är själv överviktig men tycker INTE det känns som nåt hån när någon skriver eller säger nåt om vikt eller träning. vet ju att mitt liv är MITT ansvar, så det så : ) !! Kram

Helena 10 år sen

Hej Johanna!

Löpband och styrka för mig och gärna simning. I morgon ska jag prova på Zumba för första gången, pirrigt värre.! :-)

Kram en annan Helena

maria 10 år sen

Vill tacka dig för en mycket peppande och underbar blogg… Jag är inte smal ganksa rund tjej som fått mycket pepp från din blogg och från allt du skrivit och inspererat mig och kanske många andra med också, fått mig på andra tankar när det gäller gym och träning har tränat mycket förut som fotboll och tävlings simning och kickboxning och lite av varje men har tyvärr slutat med allt detta och inte haft självförtroende till att göra om detta :/ men nu känner jag mig stark och är mycket peppad tack vare din fina blogg och min kära familj också som fått mig att inse att det är ju bara för ens eget bästa och att de är himmla roligt :)

Tack en engång för världens bästa blogg :)

Kram kram på dig fina Johanna, och lycka till med din träning :) Du är jätte duktig :)

Cecilia 10 år sen

Hej Johanna,

Här är en till som inte är överviktig, men som gillar att se tight och vältränad ut. Har ju fött två barn och är snart 40 år, då får man sköta om sig.

Ikväll blir det cykling minst 45 min, på onsdag löpning intervall (ca 60 min), torsdag styrketräning och så småningom blir det ett löp-pass till med fokus på distans på helgen.

Allt gör jag hemma, eftersom jag har fullt upp med barn och man som jobbar borta några dagar i veckan.

Träna och må gott allihopa!! Kram Cecilia

Helena 10 år sen

Hej underbara Johanna!

Jag tränar bodycombat 2ggr i veckan och har gjort i 8mån. Förra veckan började jag även med kickboxning som ett komplement till BC:n för jag vill få till tekniken i sparkarna bättre. Nu har dom tyvärr ändrat schemat på mitt gym, så att BC-passen ligger precis dom dagarna då jag tränar kickboxning, som jag tränar på ett annat ställe. Så typiskt!

Jag är inte heller överviktig, inte alls, men det är ju JAG som känner å kan min kropp. Jag vill må bra i mej själv å me mej själv å som du skriver tajta till kroppen. Tycker folk ska sluta ta det som ett hån när man skriver så. Ingen känner dej bättre än du själv lixom. Det är härligt att träna ju =). Jag tränar 4-5 dar i veckan.

Kraam!

Anna-Lena 10 år sen

Hej söta du!
Skönt att du kommit igång så bra. Jag har med kommit igång men inte hundra med träningen då vi har varit dåliga från och till länge nu. Jag har med satt upp ett mål att komma i mina smaljeans, provade dom förra måndagen, har en bit kvar, men det skall gå ; )

Kramisar i massor!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…