• 2011-02-06, 16:03
  • 0

Hej snyggingar! I morse vaknade vi av solens strålar… underbart! Gick en lång promenad men vinden blåste nästan storm. Nåja, skönt i lä var det iaf! På vägen hem sprang jag även in i affären för att köpa lite mjök och annat som fattades i kylen. Genom hela affären går det en pappa med en ca 5-årig pojk. Antar det var hans son. Pojken var ganska sprallig och tjoade lite som barn i den åldern gärna gör, kanske framförallt i en matbutik där det finns extra stora ytor att springa loss på. Självklart inte ok att röja loss och stöka ner men barn är ju barn och jag tyckte inte han var stökig. Pojken alltså.

Det jag irriterar mig MER på än barnskrik är dock otrevliga, ohyffsade, gapiga föräldrar som inte alls tar hänsyn till deras taskiga beteenden mot sina barn. Jag fattar det inte. Pappan pratade på arabiska och orden som upprepades mest var- chalas, chalas, chalas, chalas och la, la, la, la. (vet ej stavning) Men det första ordet betyder nämligen Sluta. Det andra ordet betyder nej.

Genom hela affären gapade pappan och ju mer han gapade ju mer bråkade ungen. Jag hör mig själv säga- bry dig inte, inte ditt problem ta dina saker och gå till kassan istället. Medans den andra halvan säger, Johanna! Gå fram till farsan och fråga va fan han håller på med. Men nej, inte min ensak så länge det inte går över styr.

Till råge på allt hamnade farsan med barnet bakom mig i kön. Oh shit… nej nej nej, jag kommer skälla ut farsan om han forstätter gapa. Jag la mina varor på bandet och betalade, barnet grejar för fullt bakom och pratar och farsan börjar ryta som in i helvete! Nu är det riktigt pinsam och hetsk stämning. Undrar, är han nykter egentligen? Jo, men det är han. Jag är något av expert på just alkoholdoft och det var ingen fylla som stank där inte. Farsan står och gapar på sitt språk, försöker inte bry mig. Jo jag bryr mig visst. Precis hela tiden och råkar förstå ett och annat ord på arabiska dessutom…

Barnet lyssnar och när farsan vänder sig om för att betala kollar jag på ungen om han gråter. Nej, han skrattar. Haha! Där fick han, gubben- ju mer han gapar destur mer flabbar ungen. Inte det minsta respekt. De råkar även hamna precis nere vid bandet där jag står och ska snabbt raffsa ihop mina varor. Killen vill hoppa upp och hjälpa till att plocka i. Det bästa man kan göra med barnen när de är med. GE DOM UPPGIFTER. De älskar det. NEJ, där vara stopp där med. Han fick inte hjälpa till, inte bära något och farsan sa tack på arabiska-Shukran. shukran nu är det bra typ. Vadå tack!? För att ungen ber om att få hjälpa till…? Och sen inte få?

Jag försökte verkligen inte att bry mig. Men det gick inte . Jag är en känslomänniska och brukar aldrig knipa igen, brukar ha mål i mun och våga säga emot om jag tycker något är fel. Men detta är ju inte min sak…. jag kan inte lägga mig i en annans familjs “problem”. Men fy satan vad jag ville krama pojken. Han kunde fått hjälpa mig istället. :-)

Fy skäms för ouppfostrade föräldrar.

2011-02-06 Mitt liv

Kommentarer

Anna 10 år sen

Mkt bra sagt Johanna! Barn behöver (precis som vuxna) få känna sig behövda. Att förvägra dom det är att förstöra deras livsglädje. Och det är bara hemskt… Kram Anna

tje 10 år sen

Självklart är pappans sätt mot barnet inte okej utan kränkande. Men, man får också förstå pappan. Han kände säkert som en person innan skev panik över att sitt barn sprang runt. han ville väl visa upp en fin fasad och ha en uppfostrad unge. Vilket inte är så konstigt att man vill just eftersom alla tycker till om allting (även jag).. Men någon man heller inte får glömma är att pappan kanske var tvungen att höja rösten åt sin son eftersom han uppenbarligen varken lyssnade eller respekterade pappan (eftersom han tillslut skrattade)
Man vet inte hur jobbigt pappan har det med den här pojken som faktiskt aldrig kanske lyssnar på pappan och pappan kan ju faktiskt försökt med alla medel under många år för att få det att funka. Pappan borde ju dock absolut å hjälp med lite tips om hur man istället kan underhålla sitt barn i affärn så barnet slipper vara högt och lågt och så man som förälder slipper känns stressen över vad andra ska tycka.
Vill inte försvara pappan, bara tala om att man måste se allt från alla håll. men det är aldrig tillåtet att skrika åt ett barn eller förnedra det!
Kram på er

Madde 10 år sen

Jag kan förstå pappan till viss del. Jag minns själv när mina barn var i den ålder och tjoade och stimmade i äfferen, inte varje gång tack och lov! Det jobbigaste var inte barnen utan dom andra kunderna som aldrig själva tycks ha haft småbarn som slängde arga blickar typ…’håll efter din unge’ och man fick smått panik!
Likadant att gå och ta en fika ute var näst intill dödssynd om man kom med barn! Barn kan ses men absolut inte höras…kanske pappan till det barnet hade fått insikt om det också och kände en viss panik under tillfället!?

Malin på ön 10 år sen

Det skär verkligen i hjärtat ibland när man ser hur föräldrar behandlar sina barn, hur är det då hemma hos dom? Tror det är bra att vi alla hjälps åt och att man ibland kan lägga sig i, försöka hjälpa till på något vis.
/Malin

Hillevi 10 år sen

Ja visst blir man illa berörd av vuxna som beter sig illa mot barn!
En reflektion alla vuxna bör göra i sammanhang då irritationen växer mot barnet är:
Hur vill jag bli bemött? Vore det ok att en vuxen skrek åt mej i affären? Jag vet inte om jag skulle uppskatta om min man gapade åt mej på kalaset när jag tog en extra tårtbit. Så mitt råd är enkelt tänk efter före ni skäller skriker eller drar i era barn!

Emelie 10 år sen

Kan inte du börja blogg om frisyrer och produkter? Ge olika tips och så eftersom du ändå är frisör? :)

Anki 10 år sen

Ja man blir så himla ledsen över sådana föräldrar och undrar många gånger över varför vissa väljer att skaffa barn. Alla dessa föräldrar som inte kan släppa sin jäkla mobil och ägna sitt barn lite närvarande tid,hur ofta är det inte barn försöker få lite uppmärksamhet ifrån mamma/pappa men dom har fullt upp att prata i sin mobil!!!!! Men så är det dom här gångerna som man ser o hör den andra sidan som man önskar att alla kunde vara. Jag stod i en prov hytt härom veckan o tjuv lyssnade på en mamma som var där med sina 4 barn, det var helt otroligt vilken mamma att förklara och ha tålamod, och barnen var hur gulliga som helst mot varandra. Då blir man glad. :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…