• 2011-02-17, 10:57
  • 0

Igår kväll kom min syster från Lidköping med sin stora tjej för att bli lite fixade. Alicia har ett väldigt krusigt och fintrådigt hår och dessutom väldigt tjockt. Ofta om man har lockigt vill man ha rakt och tvärtom. Jag försöker alltid rekomendera bra produkter för att kunden ska klara av sitt hår lättare och kanske istället framhäva lockarna. Men om man nu absolut inte vill ha sina lockar är det viktigt med ett värmeskydd om man plattar det varje dag.  Där finns det också en djungel men jag gillar KMS flatout serien och finns även som spray som du sprayar i torrt hår. Det stänger även ute fukten om du vistas ute och du tycker håret kryper upp så fort du går ut.

Spraya generöst i ett handdukstorkat hår. För svag stadga, föntorka. När du använder tillsammans med plattång, håll 25- 30 cm ifrån och spraya. För bästa resultat, arbeta i små sektioner när du vill att håret ska bli helt rakt.

Alicia ville även bli lite mörkare men med guld i nyansen. Jag lade i en del röda pigment och färgen blev supesnygg! Jag hade endast min mobil på jobbet så bilderna är tyvärr inte så bra. Efter vi var klara plattade vi med  GHDs plattång.  Den är nog det bästa som har uppfunnits på markanden, man kan även använda den till att forma håret, lockigt och vågigt. Den kostar runt 2000kr men har man ett “problemhår” krävs det en så pass bra plattång för att underlätta i vardagen. Önska sig när man fyller år är ju ett bra tips! :)

GHD hotsytlers är fantastiska!!

Sötaste Alicia!

Hur gör ni med era hår? Gillar ni lockarna ni som har lockigt och tvärtom??

Efter vi var klara igår åkte mina tjejer med hem till Lidköping och de ska vara där tills i morgon. De har så kul ihop, storkusinerna.

Nu jobbar jag för fullt och ska strax ta nästa kund, hoppas ni har en fin torsdag. Ikväll har i en vinnare i tävlingen. Kul!

Kommentarer

Desperat tjej 8 år sen

Jag hatar mitt hår. och då menar jag HATAR! Mitt hår är lockigt, jag plattar varje dag, men mitt hår blir bara lockigt så fort jag kommer till skolan. Jag vill seriöst klippa av hela mitt jävla hår! Jag blir trött på mina jäkla lockar, behöver jag en bättre plattång eller vad? Jag orkar dessutom inte gå till en frisör eller köpa nån jävla produkt mot håret. Dessutom klipper inte frisörerna så som jag vill ha mitt hår. GUUUUUUD, hur ska jag få håret platt hela dagen efter att jag plattat? Snälla svara fort!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Usch det är inte roligt när håret är jobbigt :/
Testa KMS hotflex crème, världens bästa värmeskydd och utslätande. Mitt hår är
jättefrissigt och lockigt annars…
Har du en GHD? Bästa plattången!!!!!!

NattisPattis 9 år sen

Jag har lockigt och vågigt hår och Hatar verkligen mitt hår när det är så.. Måste då platta det hela tiden.. vilket sliter myyycket. så har du några tips för att inte få det lika slitet? använda nått speciellt när man plattar ? :-) tacksam för svar! Kram (L)

Emse 9 år sen

Nu är jag nyfiken på vem som vann tävlingen :P. Men måste sova nu… upp i ottan igen för o jobba. Får kika in imorgon ist. och se vem det blev=). Go natt*

anna 9 år sen

Jag har rakt överhår som har en tendens att få en knorr längst ner… och lockigt underhår.. sämst :) Fast det är inte så svårt att få volym i mitt hår och det måste jag ju erkänna att jag gillar! :) Kul att du skriver om den där plattången för senast jag var hos frisören höll hon i en sån och sa, “nästa gång du byter plattång, investera i en SÅN HÄR! BÄST BÄST BÄST” :)

Hanna 9 år sen

Har inte lockigt men myckt självfall…. plattar håret varje dag, men märker dom dagarna det är fuktigt ute att håret krullar upp sig ändå! kanske ska prova KMS istället? Kör med Osis nu…

erika 9 år sen

Mitt underhår är lockigt, överhåret rakt. Skitstörande!! Dessutom kan aldrig frisörer klippa mitt hår så det blir bra. Jag vill framhäva lockarna men det är aldrig nån som lyckas med det så nu måste jag hålla på att platta.
Kanske skulle gå till dig istället :) Lite långt till skövde bara.

Izabell 9 år sen

Så söt hon är din tös!!:)

Kraam från mig!

Johanna Carlsson 9 år sen

Hej Johanna!
Jag har självlockigt hår med väldgt små lockar,typ prinsesslockar och väldigt tjockt hår,får alltid höra att jag har såå fint hår,men jag är sån som gillar att ha lockigt hår ibland och ibland rakt,men för det mesta plattar jag det,och när jag vill ha lockigt så går jag bara in i dushen,när jag plattar mitt hår så använder jag ett värmeskyddande spray,men är det bra eller ska man ha ett äkta värmeskydd?sånt som man sätter på plattången?
/Tack på förhand från en som också heter Johanna

h17 9 år sen

Hej
Jag har fräknar,kopparrött hår och lockigt hår, de flesta säger att ja har drömhåret men håller inte riktigt med,jag plattar de typ varje dag men så fort det är fuktigt ute så lockar det till sig..ganska jobbigt haha…
du kanske har något tips?

sofia 9 år sen

Hon har jättefina lockar :-) Själv har jag oxå självlockigt hår men mkt mkt mer å det är så trist. Har klippt mig i en lite längre pageaktig frisyr som jag plattar dagligen o det känns toppen. Jag använder oftast kerastase nectar termique vilken jag tycker är toppen! Har även deras hårolja som ska skydda håret.

Däremot har jag svårt att hitta ett bra schampo som passar mitt hår, tycker att det blir fett i hårbotten efter typ en dag. Men i och med att jag färgar håret, har lockigt och börjar få grå hårstrån så behöver jag ett schampo som skyddar färgen samt ger fukt. Har du nåt schampo som du kan rekommendera?

Tack o kram! //Sofia

Mammakropp 9 år sen

Har tunt lockigt hår och trivs numer med lockarna som gör det lätt att göra uppsättningar med. Men under skoltiden ville jag inget annat än ha rakt:)

Kattis 9 år sen

Hej Johanna! Kul med lite “expert-tips”.
Skulle vilja ha ett ang. mitt hår.Jag har lockigt hår,blir bara lockigare för varje dag…Men trivs och är nöjd med det.
Har du nåt bra tips om nån bra produkt som framhäver lockarna och som samtidigt tar bort “frissigheten”.
Har väldigt torrt hår(är blond)!Kul om du kumde blogga om det eller svara via mejl!
Tack på förhand!
Kram Kattis (i Skövde)

Berit 9 år sen

Vilket vackert hår ! Det var så fina lockar ju :)

Rebecca 9 år sen

Hej johanna! Jag har blont och lockigt hår egentligen men är numera brunett och plattar håret varje dag. Köpte faktiskt GHDs plattång för ett tag sen och är så jäkla nöjd, lever för den just nu=)
Jäkla skit att jag inre hann se inlägget förens nu för jag köpte precis värmeskydd. Köpte osis flatliner. Men den kanske är som KMS? Får nog testa KMS nästa gång=) ha en go kväll!! Helgen är på ingång=) Kramar

Ellen 9 år sen

vilken söt tjej, vad fin hon blev i håret.

louise :) 9 år sen

Hej , Glömde säga att jag har också typ samma längd på håret som Alicia också Kram från en tjej som sitter och skriver meed plattat hår utan värmeskydd haha :)

Pia 9 år sen

Hur tycker du att Be Gorgeous extensions funkade? Såg ett inlägg då du precis fått dom isatta, men har inte sett ngt om hur du upplevde dom efter att tag. Jämförelsevis med vad du använt tidigare, alltså. Kan ju vara så att jag missat det inlägget. Spännande att höra om du kände en markant skillnad, eller hur det nu gick.
//En annan frissa som sneglar på extensions

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 år sen

Hej Pia! Jag kommer skriva om detta framöver. Hara bara helt enkelt inte hunnit… men snart!!! :)

kram Johanan

louise :) 9 år sen

Hej , Va bra inlägg för jag har typ exakt sånt lockigt hår som Alicia och jag plattar det typ varannan dag föratt jag vill inte ha det lockigt och lika tjockt hår har jag med men vågar jag erkänna för dig som är frisör att jag anväder inte värmeskydd (skäms ) haha men detta värmeskydd från kms vart kan man köpa det ? Är det bara på hårsalonger eller finns det även på typ kicks ? Och hur mycket kostar det ? Men jag fattar inte riktigt ska man spraya när håret är handduks torkat eller när det är helt torrt ? För jag bruka när jag har duchat alltid föna håret och sen platta det ska jag då ta i sprayet innan jag fönat eller efter ? Jätte tacksam för svar :) Hoppas att du har en fin dag och jag riktigt längtar till klockan 20 nu haha :) Kram

Madelene 9 år sen

Jag gillar mina lockar och bäst gillar jag dom när jag gått ute i lite lagom fuktigt väder! Tänk om d fanns produkter som gjorde håret preciiiis sådär lockigt! =)

Anne-Li 9 år sen

Hej Johanna! Tyckte föregående kommentar hade ett jättebra förslag! Skulle hemskt gärna vilja vinna en hårstyling med dig :-)

Har en fråga till dig också, hur gör man för att gå nöjd från sin frisör? Jag har provat många olika frisörer men också gått till samma i perioder. Ibland har jag varit superförberedd med bilder om hur jag velat ha mitt hår, ibland har inte vetat något utan frågat frisören om förslag på vad jag blir snygg i. Problemet är att jag väldigt sällan blir nöjd, hur kommunicerar man bäst med sin frisör undrar jag? Har du tips?

Det slutar alltid med att jag gör lite blonda slingor i mitt redan blonda hår och lägger lite koppriga toner som slingor, för att få lite varma toner. Det ser fräscht ut (det är inte fult) men jag vill liksom ha större förändring och se sexig ut, inte girl-next-door looken.

Jättetacksam för tips!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 år sen

Hej Anne-Li! Oj… det är lite svårt att hjälpa via mail så här..
Det är A och O att ha en bra kommunikation med frisören- visa färg som du gillar. Men jag brukar akta mig för att visa färgkartan,,,, kunden
kanske inte alls kan få “just den färgen.” Be frisören kolla hur dina egna pigment ser ut, varm kall? Det man kan göra är att bleka tunna slingor sen lägga färg i botten och dra ut på längderna i mellan. Något mörkare nyans än blekningen alltså. Jag gillar när det är en havreblond, sandig känsla men med ljusa pastelliga slingor i mellan. Det är snyggt!!

Alla frisören arbetar inte så men om man är gråhårig tex och inte vill att de ska synas måste man ju även färga håret inte bara bleka slingor.

Om man tex gör massa slingor och vill ha en annan nyans, lägg en toning på efteråt. Det finns en djungel.. pärl, beige, silver, om man har tex riktigt kort hår är det snyggt att nyansera det kallt och lite isigt. Har man längre tycker jag det är fint och blanda beige och silver. Det blir en fin pastellig nyans och man ser att det INTE är blonderat hemma. ;-)

Hoppas du får någon hjälp!!

Kram Johanna

Anna 9 år sen

Vad otroligt snygg hon blev!!!! Å, kan du inte lotta ut en dag hos dig? Det skulle ju vara så underbart. Att bli fin i håret av dig!!
Älskar din blogg och kikar in varje dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 år sen

Hej Anna! Haha ja det kanske vore nåt :-)
KRAM Johanna

Katarina 9 år sen

Skriv din kommentar här!
Hej Johanna!
Jag har mailat till din e-mail också men frågar här också för säkerhets skull.
Var beställer man en HH Simonsens sylen som du skrivit om?
Kram K

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 år sen

Hej Katarina!! Förlåt om jag inte hunnit svara. Sylen finns på DIVA, vill du kan vi ordna så vi skickar mot postförskott! Ring salongen 0500-416900 så hjälper vi dig!

kram JOhanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon vänner! Nu ska jag berätta en rolig nyhet för er! Jag och Mini har gjort sista dagen på DIVA och på måndag öppnar vi ny salong på Storgatan 26! Det…