• 2011-02-20, 16:20
  • 0

Underbara soliga söndag! Åh vad bra jag mår när solen skiner, man kan gå långa sköna promenader. Kallt men det spelar ingen roll, jag njuter ändå! Snart är det vår. :-) Idag blev det sovmorgon efter en supertrevlig kväll hos Annika och Per igår. Trevliga vänner, fantastisk mat, melodifestivalen och underbara, känslosamma QX galan. Hur trevligt som helst..!

En svart HM-klänning fick det bli!

Jag gjorde en förrätt som ni måste testa om ni inte har receptet innan. Detta är en himmelsk upplevelse och slår de flesta förrätterna med råge. Grillade havskräftor med örtsmör.

Kräftrorna klyfs och grillas hastigt med ett gott aromsmör. Servera med sprödvarmt bröd att doppa i det goda smöret. Beräkna 2-3 havskräftor per person till förrätt.

Örtsmör:

200g smör

4 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk ljus fransk senap

2-3 krm cayennepeppar

2 tsk dragon

1 tsk italiensk salladskrydda

ca 4 msk finhackad persilja

Rör ihop örtsmöret i god tid. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ungspanna med folie i botten. Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn. ( några minuter till smöret smält)

Servera med en skiva bröd och något gott bubbel till om man vill lyxa till det. Finns massor av märken som kostar runt 90 kr och ÄR som champagne men det får inte heta det helt enkelt. Jag har detta recept i en gammal bok jag fick av mamma för tusen år sedan. Bästa boken för alla rätter är fantastiska så jag är så glad för att ha kvar den! Örtsmöret… havskräftor. Gör nu som jag säger- testa detta och bjud er käresta. Berätta gärna för mig vad ni tyckte.:)

Annika lagade sin superduper fläskfile med bacon. Har lagt ut det till er tidigare så det ska finnas här inne. Gormet!

Potatisgratäng, kantarellsås och en fräsch sallad. Gott!!!

TACK finaste för trevlig kväll!

Desserten- cheescake. :)

Hon hade marinerat bär i lite rom och sockerlag. Hur gott som helst!

Middagen bestod även av lite underhållning. NEJ jag kan inte spela cello men Annika försökte lära mig “Every breath you take” som hennes son hade i läxa. Må hända att jag är musikalisk och behärskar ett piano hyffsat men mitt försök att leverera underhållning på cello gick inte bra. Riktigt uselt faktiskt.

Att laga en fin lite lyxig middag hemma tycker jag är underbart! Man vet vad man får och det blir oftast bra. Det är det jag menar med att OM man går ut för att äta består det av flera upplevelser. Maten SKA SKA SKA vara tip top. Jag blir helt galen om maten är skit och man ska betala massa pengar. Det ska vara bra genom hela vägen, maten ska helst vara de där extra känslan. Smakerna, utseendet som du kanske inte kan få till hemma. Servisen och allt runt omkring tex…. man lägger ju ribban på val av restaurang förstås. Väljer jag en pizzeria så kanske den pizzan som kostar 80 kr är helt fantastisk. Det beror ju lite också på vad och vilket ställe man väljer. Men ska jag betala runt 250-300kr för en rätt ska det vara topplagat. Annars kan man ju lika gärna laga maten hemma..?! Tycker tyvärr att många restauranger inte håller måttet. Eller också är det jag som är gnällig och kräsen…;-)

Mellon igår… ja vad ska jag säga. Playtones- Fantastiska!!! Gillade faktiskt(!) Refrängen på Enemy. Resten- sådär. Vad tyckte ni?LENA PH- Oh my god. Hon levererar! Har nog redan spelat hennes “hårdrocksverison” Dansa i neon på engelska 4 ggr här hemma.

 Nu ska jag ta tag i hemmet och sen kommer mina änglar hem. Härligt. :-)

Kommentarer

Camilla 9 år sen

Hej Johanna!
Jag håller helt och hållet med dig gällande när man äter ute, det spelar ingen roll vad rätten kostar man förväntar sig att det ska vara perfekt, annars så blir jag så himla besviken.
Man lär sig av sina misstag men jag tycks aldrig lära mig.
I lördags blev jag sååååååååå besviken när jag fick min beställda pytt i panna på Väla i Helsingborg.
För det första så tog det lång tid, nåja det kan man väl stå ut med om jag hade varit själv men dom jag var där med hade redan fått sin mat och jag äter väldigt långsamt så jag kände paniken komma.
Nåväl när min mat såg färdig ut så sa tjejen som tog tallriken till killen att ägget får du ta kasta och steka ett nytt och det som jag sen fick var knappt färdigstekt, dum som jag var så sa jag ingenting, varför gör man aldrig det???
När jag så fick min tallrik så tänkte jag, var det allt, det var liksom en minimal portion och för det skulle dom ha hutlösa 75:-!!!!!!!
När jag åt på Burlöv Center förra året så fick jag en stor portion pytt i panna och 2 ägg och endast 70:-, snacka om skillnad.
I fortsättningen kommer jag att säga till på Väla om jag inte är nöjd med deras mat, det har hänt alldeles för många gånger nu för att jag bara ska låta det passera.
Eller så bojkottar jag stället helt enkelt, svårare är det egentligen inte.
Nu blev det en jättelång kommentar, hoppas att du orkar läsa allt.
Önskar dig en fortsatt bra dag.
Kram

ulrika Elgström 9 år sen

Hej!
Jag är så sugen på att klippa mig i en kort frisyr men med lite längder, jag är blond…
Har du några tips och bilder???
Tack på förhand =)
Kram Ulrika

maja 9 år sen
Sofia 9 år sen

Håller med ! Playtones var bäääst!!! Nu har du de där fina örhängena igen. Snälla, var har du köpt dem tro? Trevlig kväll!

Hälsn Sofia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 år sen

Sofia! De är från lindex!! Rean i januari, 29kr. :-) Kram!

Ingela 9 år sen

Skriv din kommentar här!
Tyckte mellon var rätt bra faktiskt, tippade dom två som gick till finalen, saades låt kan man ju inte sitta still till!!!! O vad gott maten såg ut, kanske måste testas!!

veligajag 9 år sen

Håller med dig ang maten !
Melodifestivalen…… Jag tyckte Varga var bäst ! Playtones… nej, inte för mig, men jag tror att de kan hålla på stora festivalen senare i vår i Tyskland ;-)

sarasmakeupandstyle 9 år sen

Två spontana tankar nu när jag läser, vad fin du var! och man ska inte komma direkt från middagsbordet och titta på smarriga matbilder då man spontant känner att ja jag skulle nog få plats med en god efterrätt här ;)

ser ut att varit en mysig kväll iaf, lyxigt med hemlagad god middag.

ha det gott
Sara

E 9 år sen

Har ätit det havskräftor med örtsmör massvis med gången och visst är det otroligt gott! :D. Cheescaken såg inte helt fel ut den heller :). Såg både Melodifestivalen och QX galan med en kompis. Bäst igår var Shirley´s angels! Sedan gillade jag Sebastians låt. De andra var inte i min smak, varken låtarna eller sångrösterna. Okeej då, Saade var hyfsad. QX galan var fantastisk! rolig, lättsam, rörande, briljant! Skrattade massor :D. Carina var galet bra som programledare!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu ska jag sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, den är smällfull med grejer, haha fattar knappt hur Lucy ska få plats. Men hon sitter i bilstolen fastspänd…

Innehåller annonslänkar till Jotex  God morgon torsdag! Strålande sol och vackert vinterväder. Om några timmar kör jag ner till Göteborg, hela bilen full av grejer till bloppisen på lördag. Missa inte den…

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…