• 2011-02-21, 21:14
  • 0

Ni som följer min blogg vet att jag älskar att laga mat. Det kan vara enkelt, krångligt men bara det smakar gott. Vem vill äta tråkig mat. Oftast blir det matlagning här hemma men självklart kan en knäckemacka med stark ost funka utmärkt också. ÄVEN proteindrink om jag är på det humöret. Efter jobbet blev det en promenad för att möta Marilyn efter sin dans sen hem till köket. Sista timmen på jobbet kunde jag inte sluta tänka på pastagratäng. Å vad jag ville ha gratäng.. västerbottenost…mycket godare ost i gratänger än vanlig. Lite dyrare men det är det värt. Lagar alltid maten från grunden och håller nere på så vis matkontot ganska bra. Då lyxar jag till det med lite extra så här en vanlig måndag.

I färdig kyckling

1/2 gul paprika

1/2 Grön paprika

1/2 röd paprika

1 gul lök

hönsbuljong

3 dl matlagn grädde

curry

Västerbottenost

Koka pasta- jag tog pennepasta. Fräs curryn med lite smör och rör ner löken och fräs hastigt paprikan. Rör ner hönsbuljongen med en skvätt vatten. Koka upp. Lägg pastan i en gratängform och rör ner paprikablandningen. Lägg på kycklingen( bitar) Häll på grädden och strö ca 2 dl västerbottenost över.  Gratinera i ca 20 min, 200 grader. Jag gillar när det blir lite knaprigt och gratängen fått fin färg. Superenkelt och den smakade helt UNDERBART. Rester i morgon är dessutom perfekt.

 Glöm inte en fräsch sallad till. Jag tänker alltid tallriksmodellen, det går av bara farten. Inte så mycket kolhydrater utan mer av sallad, grönsaker. Den här rätten är ganska mättsam därför tar jag heller inte så mycket. Vräk på grönsaker istället och njut av smakerna!

Vet ni- i morgon ska jag äntligen ner till gymmet!!! Fit fit fit :-)

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan. Måste kolla på Big brother sen, blev inte klok på deltagarna igår men eftersom jag tänkt på “skiten” har de ju lyckats.

Glada måndagskramar från mig. ♥

Kommentarer

Anna 9 år sen

Hej, Ser supergott ut. Det får nog stå på middagsbordet ikväll.

Tessan 9 år sen

Supergott!!! Lagade det igår! Enkelt o jättegott! Tack för tipset!

Sofia 9 år sen

Mm, det ser gott ut :)

Siri 9 år sen

Jag är så imponerad av dig som orkar laga mat dag ut och dag in! Jag bor själv och det blir så fruktansvärt tråkigt att laga en enda portion varje gång jag ställer mig vid spisen. :( Sedan blir det ju inte bättre av att inspirationen tryter, så det slutar alltid med kyckling med bulgursallad och en klick créme fraiche. Kan du inte göra ett inlägg med tips på de tre enklaste maträtterna du vet? :)

Lisen 9 år sen

Har du träffat någon killeän? ;-)

moa 9 år sen

ÅÅÅÅÅ vad gott!!! Tack för receptet.

kerras 9 år sen

smaskens såg de ut…

Anna.S 9 år sen

Fina bilder du har på bloggen jämt. kram från vintrigt stockholm.

Johanna Toftby 9 år sen

Vänner! Det är jättegott!!!!!!! jag fick ta lite mer grädde än 3 men det är ju en smaksak…

Lycka till! kram!

Anna-Lena 9 år sen

Detta måste vi testa, ser kanon gott ut. Tack för tipset ; )

Kramis

Suss 9 år sen

Tack för recept! Satt just och funderade över dagens mat, nu vet jag vad det blir :)

Frida 9 år sen

Den där tallriken skulle jag vilja ha. Med ett glas mineralvatten eller ett glas rött till.

Maria 9 år sen

Åh så gott det lät det måste jag prova någon dag :)

Tack för receptet söta du :)

Kram kram//Maria

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…