ANNONS
Integritet på Tailsweep

Goda recept!

/

 Här kommer två recept som jag tror ni gillar, kycklingen blev jag bjuden av Helen när jag var där för en vecka sen- så gott och fräscht.


Tack Helen för all din matinspiration!


400g kyckling
1 msk torkad rosmarin
1 msk torkad oregano
salt och svartpeppar
2 msk smör
3 msk olivolja
Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda kycklingfileerna, var noga med att det är kryddor runt om. Salta , peppra försiktigt. Stek på båda sidorna på hög värme i stekpanna i smör och olivolja. Lägg kycklingen i ugnssäker form och stek i ugnen i 10 minuter.
Tomatsalsa
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk torka rosmarin eller oregano ( eller både ock)
2 msk tomatpure
1 palsternacka, skalad och skivad
1 morot, skalad och skivad
1 burk krossade tomater
salt och peppar
Fräs lök, vitlök, kryddor och tomatpure i olja på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt rotfrukterna och låt fräsa ytterligare i 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt koka i minst1 5 minuter. Mixa det hela slätt med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Helen serverade kycklingen med bulgur och det var så otroligt gott och även nyttigt. Perfekt middag som man inte blir så där tungt mätt av och salsan var jättegod.
I torsdags kväll  gjorde jag en plåt mintrutor som jag sedan skar i småbitar och fick  ut närmare 100 stycken som vi hade på buffén inne på clarks. Kakan hittade jag på amelia.se och den är hur god som helst- men det räcker men en liten bit och en klick grädde till. Mycket choklad och mintsmak och en krämig glasyr. Suss hade gjort himmelskt goda kärleksmums och de hade även massa annat gott på deras buffe. Inget mingel utan choklad! 🙂

Himmelskt!


Du behöver:
300 gram smält smör
4 dl socker
2 dl kakao
3 dl vetemjöl
3 ägg
Några droppar pepparmintsessans ( Jag tog ca 8 aftereight istället)
1 nypa salt
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
1/2 dl canesyrup (eller mörk sirap)
100 gram mörkchoklad
1 dl socker
1 dl brunfarin
100 gram smör

Gör så här:
Sikta mjölet, kakaon, salt och bakpulver. Smält smöret, blanda ned socker och ägg däri. Vispa fluffigt och blanda ned mjölblandningen. Rör om så att det är ordentligt blandat och häll sedan smeten i en smord och papperklädd långpanna. Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.
 Medan du väntar kan du alltid göra glasyr! Häll alla glasyringredienserna utom smöret i en kastrull och låt det småputtra i ca 20 minuter, vispa hela tiden. När det blivit lite tjockt och ordentligt hopblandat rör du ned smöret så att det smälter ihop så där smarrigt. Dra glasyren av värmen och vänta på att kakan blir klar. När den är färdig så häller du glasyren över kakan och låter den stå över natten och gosa ihop sig. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Voila! Nu har du en god middag med dessert, hoppas ni gillar!
Puss & kram


 ( inne på clarks stod denna vackra buffe uppdukad för alla gäster)

7

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00