• 2011-05-16, 12:01
  • 0

 Här kommer två recept som jag tror ni gillar, kycklingen blev jag bjuden av Helen när jag var där för en vecka sen- så gott och fräscht.

Tack Helen för all din matinspiration!

400g kyckling

1 msk torkad rosmarin

1 msk torkad oregano

salt och svartpeppar

2 msk smör

3 msk olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingfileerna, var noga med att det är kryddor runt om. Salta , peppra försiktigt. Stek på båda sidorna på hög värme i stekpanna i smör och olivolja. Lägg kycklingen i ugnssäker form och stek i ugnen i 10 minuter.

Tomatsalsa

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk torka rosmarin eller oregano ( eller både ock)

2 msk tomatpure

1 palsternacka, skalad och skivad

1 morot, skalad och skivad

1 burk krossade tomater

salt och peppar

Fräs lök, vitlök, kryddor och tomatpure i olja på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt rotfrukterna och låt fräsa ytterligare i 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt koka i minst1 5 minuter. Mixa det hela slätt med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.

Helen serverade kycklingen med bulgur och det var så otroligt gott och även nyttigt. Perfekt middag som man inte blir så där tungt mätt av och salsan var jättegod.

I torsdags kväll  gjorde jag en plåt mintrutor som jag sedan skar i småbitar och fick  ut närmare 100 stycken som vi hade på buffén inne på clarks. Kakan hittade jag på amelia.se och den är hur god som helst- men det räcker men en liten bit och en klick grädde till. Mycket choklad och mintsmak och en krämig glasyr. Suss hade gjort himmelskt goda kärleksmums och de hade även massa annat gott på deras buffe. Inget mingel utan choklad! :-)

Himmelskt!

Du behöver:
300 gram smält smör
4 dl socker
2 dl kakao
3 dl vetemjöl
3 ägg
Några droppar pepparmintsessans ( Jag tog ca 8 aftereight istället)
1 nypa salt
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl vispgrädde
1/2 dl cane syrup (eller mörk sirap)
100 gram mörk choklad
1 dl socker
1 dl brun farin
100 gram smör

Gör så här:
Sikta mjölet, kakaon, salt och bakpulver. Smält smöret, blanda ned socker och ägg däri. Vispa fluffigt och blanda ned mjölblandningen. Rör om så att det är ordentligt blandat och häll sedan smeten i en smord och papperklädd långpanna. Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.

 Medan du väntar kan du alltid göra glasyr! Häll alla glasyringredienserna utom smöret i en kastrull och låt det småputtra i ca 20 minuter, vispa hela tiden. När det blivit lite tjockt och ordentligt hopblandat rör du ned smöret så att det smälter ihop så där smarrigt. Dra glasyren av värmen och vänta på att kakan blir klar. När den är färdig så häller du glasyren över kakan och låter den stå över natten och gosa ihop sig. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Voila! Nu har du en god middag med dessert, hoppas ni gillar!

Puss & kram

 ( inne på clarks stod denna vackra buffe uppdukad för alla gäster)

2011-05-16 Mitt liv, Recept

Kommentarer

Jullsaaan 10 år sen

Såg väldigt gott åt, duär verkligen duktig på mat! :)

btw. du har inte skrivit något om Eric Saades prestation i ESC, erkänn att du hade fel ;) Det var tydligen inte bara tonårstjejer i Sverige som gillade honom, även resten av europa i jurygrupperna diggade honom.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Hej Jullsaaan!! Tack :-)

Ja men eller hur..? Jag hade verkligen JÄTTEFEL! Men… jag tycker fortfarande ” så där ” om saade. Det är bara så tyvörr…. sen är han superduktig. Men jag har lite svårt för stilen och rösten- Jag tror de vann så mycket poäng för att de gjorde en makalöst fantastisk show! 5 +

Kram Johanna

Suss 10 år sen

Det där ser väldigt gott ut, ska provas vid tillfälle!

Men du kan väl lägga det under kategori “recept” också, inte bara allmänt? Så är det lättare att hitta sen, tänkte jag ;)

Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Absolut suss!!! :) Jag missar det ibland.

kram

Karin 10 år sen

Kan du nite ge oss receptet på den goda glassen med bunty som du prtade om.
Ha en frotsatt trevlig dag.
Kramar

Karin 10 år sen

Kan du inte ge oss receptet på den goda glassen med bounty.
Lät väldigt gott.
Kramar

Ann-Sofie Bengtsson 10 år sen

Åh mums, tack för receptet!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…