• 2011-05-20, 23:28
  • 0

Här kommer några bilder från när vi gjorde strukturbehandlingen från kebelo. Hela behandlingen tar ca 3 timmar och kostar runt 3000kr beroende på tid. Det är inte slitsamt för håret överhudvudtaget vilket kanske många tror. Jag säger det igen. NEJ det stärker istället håret och du får ett friskt och glansigt hår. OM du inte har sönderblekt för då gör man igen behandling förrens det är återuppbyggt.

Resultatet går inte att beskriva med ord, jag är fortfarande förvånad och har också fortfarande identitetsproblem med mig själv haha. :-)  När jag var barn hade jag fantastiskt, ybertjockt blankt hår men efter tonåren och  efter 3 graviditeter blev det bara frissigare, lockigare och stökigare. Det har varit hemskt. Alla som inte vet hur mitt hår ser ut tror jag har ett vackert lockigt svall men det ligger mycket jobb bakom varje morgon om jag inte sätter upp det i en knut. Hur kul är det liksom…

Många har frissigt och jobbigt hår fast det inte alls beror på en dålig kvalite utan det är håret som är av den kvaliten.

Idag har jag tvättat håret, enbart självtorkat och inte plattat eller fönat. Jag hade lite skum känsla när jag skulle blöta det idag, ÄR det verkligen lika bra som det var i onsdags efter behandlingen…

Men visst serru! Lika blankt, lika lent och lika underbart. Herre.gud. Jag är sååååå jäääääkla nöööjd! Overkligt att jag nu kommer spara så många timmar att slippa  plattång, fön, värmeborste you name it…

Resultatet håller i minst 3 månader och det som är viktigt att veta om är att detta ljusar också upp ca ett steg. I mitt fall blev det ju ännu bättre haha! Har velat bli ljusare och nu slog vi två flugor i en smäll.  Efter behandlingen kan du göra precis vad du vill med håret.  Efter en vecka kan du tona, färga eller vad du vill.

Nu ska ni få se skräckbilder på mitt hår hur det såg ut under behandlingen…

Man börjar med att tvätta håret 2 ggr med ett djuprengörande schampo. Inget balsam efter.

Fönar det helt torrt.

Ni ser ju...

...jepp. Monsterhåret blir bara större och större...

Så där ja! Nu förstår ni vad jag menar...? Så här blir mitt hår om jag fönar det på full speed- riktigt hemskt. Småkrusigt och frissigt allan...

Nästa steg, man delar in håret i delar och " duttar" på strukturbehandlingskrömen på hela passén.

Noggrant att man får på allt. Sen masserar in ordentligt.

Föna igen med kall luft helt torrt.

Sen plattar man hela håret uppdelat i sektioner, varje passe ska man platta ca 10-12 ggr.... får inte missa en millimeter.

Nu har man hela håret med den verksamma krämen, plattat och torrt. Här ska det nu sköljas i 5 minuter. Sen föna blåser man det torrt på medelvärme. Nu blev jag sjukt rädd att NEJ- mitt hår kan bara inte vara blankt, inte någon fuktkräm i alls.... men jo! Det blev så jäkla bra!

Lite varmare, (tackar för det!) och nytt hår. Här har jag inte gjort någonting. Bara borstat.

Har testat att locka och det går ännu lättare än förut då det vara bara strävt och svårlockat. Håret går också att krama upp så du får lätt rörelse och form. Men frisset är borta.

Vad tycker ni? Är det inte häftigt! Tack fina kollegor för att ni gjorde det på mitt hår. Vill ni veta exakt hur det fungerar rent kemiskt är det bättre ni klickar HÄR. En sån här behandling är helt klart värt pengarna och det får man tillbaka flera ggr om i tid tex….Behandlingen görs på en salong.

Lycka till med era hår!  Nu ska jag krypa ner och väskan är packad i hallen. Jag och barnen har haft en mysig fredagskväll och på söndag ses vi igen då de är hos sin pappa i helgen.

Nästa inlägg är vi på väg till Copenhagen…!!

Natti natti ♥

Kommentarer

Louise 9 år sen

Åh så fint ditt hår blev Johanna!
Blir så avis….jag har oxå frissigt, burrigt och stort hår. Min frissa brukar säga att jag skulle passa att spela Ronja rövardotter som vuxen om de skulle göra en sån film ;)
Vet du om det finns någon salong i närheten av Linköping som gör behandlingen för jag är jätteintresserad av att göra den! När plattången kom hoppade jag på moln men det här är ju tusen gånger bättre :)
Kram Louise

Gelare 9 år sen

Snyggt wooooooooooow
tackar för all beskrivning och bilder…. Ha en bra helg :) kram

Sofia 9 år sen

Det blev jättesnyggt :)

vitlök 9 år sen

Men det ser ju helt underbart ditt naturliga lockiga hår.
Det hade ju jag velat ha!!!

Helena 9 år sen

Jättefint Johanna =)! Håret ser fantastiskt friskt ut. Jag skulle behöva en sådan behandling för jag har frissigt hår om nån. Adopterad från Sydamerika vettu å me världens tjockaste jobbigaste torra frisshår, blä. Men ja smakar det så kostar det =) men det vore klart värt det eftersom det håller så länge. Det är väl samma som Brazilian blow out ungefär? Har läst om det å dom har det på salongen där jag klipper mej.

Kraam!!

Amanda Johansson 9 år sen

så himla fint !!! :D

Joline 9 år sen

Frågar av ren nyfikenhet. Fungerar den här behandlingen på ett afrohår? Tacksam för svar!

Lotta 9 år sen

Skriv din kommentar här!

Hej!
Har själv sånt hår som du har, stort och frissigt om man inte plattar det… Tycker också att det blivit värre med åldern…

browneyedgirl 9 år sen

Vilken skillnad det vart tjejen =)
Hoppas du får en jätteskön dag, solen ska ju lysa så vi får passa på att njuta =)
Kram och ha en skön dag!

Camilla 9 år sen

Så snyggt! Verkligen en förändring. Jag ska verkligen fundera över att göra en sånn behandling.

Tack så mycket för tipset! Trevlig resa till Copenhagen =) och ha en fortsatt strålande helg!

Kram Camilla

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…