• 2011-06-23, 00:38
  • 0

2 dagar kvar till midsommar vänner! Jag älskar den här tiden, Sverige är  fantastiskt vackert…!  Hur firar ni midsommar? Midsommar är för mig en riktig familjetradition och det ska vara sill och potatis, jordgubbstårta och dans kring midsommarstången. I Sjötorp förstås. I år kommer alla systrar med familjer och jag är glad att vi hinner med lite firande iaf så vi får känna av midsommarafton lite, vårat tåg går runt 18 och sen checkar vi in på hotell Amaranten för några timmars sömn innan vi flyger mot Palma!

Jag har just nu kläder överallt,  barnens resväskor är nästan klara som de packat själva efter vi skrivit allt på ett papper men mina grejer… vet jag inte hur jag ska få plats med… vet att det är väldigt varmt där nere nu men vi ska ju på fin båt och kryssa… måste självklart ha med nåååågra fina kläningar. ;-)

Skor, väskor , sminket och allt sånt.. och framförallt, datorn..  systemkameran… sylen och plattång…. mina hårprodukter…träningskläder… alvedon… öronproppar… you name it..

Idag jobbade jag från 07.30 till 21.30  och i morgon börjar jag lika tidigt men har faktiskt kryssat ner så jag slutar redan kl 17. En del kanske hade tagit ledigt sista dan för att packa och städa men jag KAN inte… vill hjölpa alla mina kunder så mycket jag kan med tider före semestern. Tur att jag har världens bästa jobb! Men nu ska det faktiskt bli helt underbart att få resa bort ♥ Vad roligt att flera har kryssat och tycker medelhavskryssningar har varit fantastiskt!

Såg att det finns så sjukt mycket att göra på Epic som vi ska åka med, 22 våningar, 21 restauranger, bowling, 3 olika badområden, 60 meter vattenrutchbana… och galet mycket aktiviteter. Fri roomservice och har vi riktigt, riktigt TUR får vi en hytt med balkong. Gah….det är inte sant…! Har verkligen  fått jättebra service från fritidsresor( wondercruisses)  och är glad att vi åker med dom.

Kolla detta tex:

Eleganta Manhattan Room är huvudrestaurangen och hit går du när du vill klä upp dig och dansa till levande musik. Dansgolvet är stort och här kan du njuta av utsikten genom det två våningar höga panoramafönstret.
O’Sheehan’s Neighborhood Bar & Grill är restaurang och sportbar med klassiskt amerikanskt kök öppet dygnet runt. Här kan du även bowla eller spela dart.
Garden Café påminner om en engelsk vinterträdgård och här serveras buffé med färska specialiteter som tillagas vid olika stationer.
Utanför ligger The Great Outdoors där du kan du njuta frukost-, lunch- och middag under öppen himmel med utsikt mot Aqua Park.
Spice H2O är ett område bara för vuxna med avspänd atmosfär. Här serveras latinamerikanska och asiatiska rätter som du kan inta vid poolkanten. På kvällarna omvandlas området till en Beach club med dansgolv.
Atrium Café and Wine Bar är bästa stället att bara sitta och titta på folk medan du sippar på ditt kaffe eller ett glas vin.

Och…

Taste Main Restaurant i retro-stil serverar både traditionella och moderna rätter.
La Cucina Italian Restaurant med italienska specialiteter serverad i toskansk trattoriamiljö.
På Spiegel Tent – Cirque Dreams and Dinner får du middag med underhållning. Två varietéer varje kväll och 3-rätters middag.
Shanghai’s Asian Restaurant är byggt i Shanghai-stil från 30-talet. Här kan du beställa traditionella kinesiska delikatesser från det öppna köket.
Wasabi Sushi and Sake Bar serverar sushi, sashimi och japanska yakitorirätter.
Le Bistro är en elegant fransk restaurang där du får känslan av att äta i ett konstmuseum.
Cagney’s Steakhouse är ett traditionellt amerikanskt steakhouse med stora och saftiga biffar.
Moderno Churrascaria erbjuder salladsbar samt ett urval grillspett direkt från grillen.
Teppanyaki Event Cooking japansk restaurang där kockarna tillagar läckra rätter framför dig.
Shanghai’s Noodle Bar erbjuder asiatisk à la carte med à la carte-priser.
24-hour Pizza Delivery levererar pizza dygnet runt.

Vi behöver inte gå hungriga iaf!

Titta vad jag hittade här… har inte sett rederiets hemsida förut och det är verkligen heeeeelt galet vilket fartyg vi ska åka med. HELT galet. HÄR. Kolla balkonghytterna… shit shit!!

TACK för att det var otroligt många som ” gillade ” med facebook-knappen under ” lär dig andas” inlägget- verkligen jättekul! Häftigt att många skrev också att de blivit hjälpta och kände till metoden. Jag är nyfiken och tycker det är otroligtspännande när ni berättar, det var så många som hade blviit friska och mådde bättre. Stort tack för att ni delar med er!

Det är bara vissa gnällkärringar inom vården som har svårt för att man gillar testa nya metoder för att  må bra. Men var och en gör som man själv vill. Fritt val att testa.  Jag ska inte ens gå in på hur korkat jag tycker en del resonerar för jag blir bara otrevlig och det ska vi INTE vara nu i semestertider och allt.

Så- till något annat.

Har ni varit i Varnhems klosterkyrka som ligger strax utanför Skövde? ( Ni har sett Arn… :-)  Idag på min lunch var jag inbokad på en intervju samt reportage till en tidning där de ska visa olika smultronställen. Jag har nog egentligen vårat älskade Sjötorp som nummer 1 men om det ska vara häromkring skövde så åker jag gärna till Klosterkyrkan. Kanske låter som om jag behöver en andlig dos haha men detta är verkligen hur vackert som helst. Har varit här väldigt mycket och ofta med Helen och hennes barn när våra var yngre och vi köpte ofta gott fika och barnen lekte i deras lummiga trädgård. Var även ofta inne i kyrkan och tände ett ljus efter vi förlorat Louis och fann en slags styrka och kraft där inne.

10 minuter från Skövde...

Så vackert...!

Skulle ha somriga kläder så det blev vita höga jeans från Vero moda och min nya romantiska från Love forever.

Här är gulliga journalisten Jessica framför fiket.

Kan stå här hur länge som helst.

Harmoni, lugn och ro. Jag är jätteglad att vi åkte hit idag även fast det var jobb. Jag hann att njuta av atmosfären och en god kopp kaffe i mysig och lummig trädgård. För inte tala om gigantiska kyrkan. Hur vacker som helst.

Sommartips om ni är här omkring. Nu- dags att krypa ner.

Natti natti natti ♥

Kommentarer

Tina 9 år sen

Hej Johanna. Jag vill önska dig o tjejerna en riktigt skön sommar. Kryssningen ser ut att bli något sanslöst härligt.

Sen det här med andningen. Jag anammar den väldigt ofta och försöker lära ut den till de som vill lära sig.

Sist jag hade väldig nytta av den var när jag skulle ta ett ryggmärgsprov, låg hopkrupen på sidan, fick bedövning o sen började dom. En sköterska stoppa fram huvudet o fråga flera gånger: hur går det, gör det ont? Nej sa jag, för det gjorde inte det, och jag andades lugnt in genom näsan, kände luften kom ner i mina lungor, och sen sakta, sakta ut genom munnen.

Till slut reste sig narkosläkaren o frågade: Men nu gör det väl ont va?
Nej, sa jag, sköt ni erat så sköter jag mitt………

Kram kram från Dalarna

Hanna Bergström 9 år sen

Hej Johanna,

har följt din blogg ett tag och gillar den verkligen. Blir glad varje dag jag läser den : ). Hoppas att ni får en underbar semester och en glad midsommar, utan för mycket regn. Ska fira med goda vänner som alltid är lika treligt.

Kram Hanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…