• 2011-07-21, 23:12
  • 0

Det är många som undrar över just den här tunikan, det är ett danskt märke som heter Lise Sandahl och det är jättefina kläder till ändå ok pris. Finns HÄR.

Tänkte vi skulle prata lite stil! Vad tror ni om det?

Stil och form är kul tycker jag, man kan se något jättesnyggt på någon annan och när man får på sig likadant ser man inte klok ut. Tycker tex Sara på jobbet har en snygg stil, supertrendigt, enkelt och snyggt. Mikaela tex är alltid vackert, elegant klädd och har  en klassisk stil som passar henne. Mini är rockig, skitsnygg med sina tattoos och skulle bli tant i mina klänningar och tunikor, Jennifer är poppig jeanstjej med mycket modernt. Jag är allra bäst i romantiskt enkelt, gärna jordnära färger men med stora smycken till, följer modet men inte slaviskt. 

 Alla har olika kroppar, färger och personligheten är viktig.  Jag har ett tag haft lite rockigare, men ser inte klok ut, har ibland köpt för småblommigt, smårutigt, hemskt det också. Det har tagit flera år innan jag börjat handla smart.

Jag tycker om att bryta av, skulle aldrig sätta på mig ett matchande halsband med ett amband tex. Att de går i samma stil är en sak, men om jag minns tillbaka -91 bismarckringar, halsband och örhängen i samma mår jag illa. Pärlörhängen, pärlhalsband och pärlarmband är också ett kräkminneblottt. Men det är ju jag, alla är olika och jag säger inte att det är rätt eller fel, var och en har ju sin stil. Samma med hår, jag kan inte ha en taggig, spretig kort frisyr. Det är bara så, vi är ju olika och när jag har mjuk och romantiskt, helst uppsatt dår är det allra bäst. Låt din frisör plocka  fram det bästa hos dig!

Det viktiga är att man har en stil tror jag. Att du vet vad du tycker om. Strunt i vad andra tycker, köp en smart garderob där du kan kombinera och använda plaggen tillsammans och inte bara en gång. Köp kläder du trivs i. Köp hellre 1 plagg som kostar lite mer, du får det du betalar för än 4 trasor på xxxxxx där plaggen krympt till barnstorlek efter 1 tvätt. Finns inget som är så störande och för att inte vara dum och hänga ut varumärken men två stora kedjor som säljer ALLT billigt. Det är inte billigt. Dina plagg blir förstörda efter tvätten och sen får du slänga i sopen istället. Satsa på en snygg kavaj, det funkar till allt, variera med toppar och kanske en lång kjol eller snygga byxor. Av dessa plagg kan du få ut många byten som du får användning av flera ggr.

Tänk efter vad du gillar för färger, bara för att knallcerise är hett kanske du ser ut som en påskkärring i den färgen. Gå förbi modet och leta efter mer basic om de moderna färgerna inte funkar. Plocka hellre upp roliga smycken, accessoarer och frisyr istället. Ett enkelt plagg kan bli så rätt med skor som sticker ut.

Jag gjorde färganalys för tusen år sen hos min mamma som proppsade på att jag är höst och passar i jordnära, varma färger. Eller hur…. jag var 18 år och motsträvig och köpte hela min garderob i svart och vitt. Ville inte alls ha korall, brunt, beige…. tyckte inte om dom punkt.

Men jag ser egentligen inte klok ut i kalla färger. Ett exempel på en typisk “vinter” är vackra Drottning Silvia. Hon är supersnygg i starka, klara färger. Ett annat exempel är Jessica Andersson som är bedårande vacker “sommar”… superfin i ” dammiga, pastelliga färger.

 Jag är höst och är bäst i varma färger iaf mot ansiktet, även fast jag inte följer det slaviskt har jag lärt mig- Grilliga, kalla, småblommigt  ligger längst in i garderoben med prislappen kvar…… jag har köpt så mycket onödigt och fel kläder.

Så mitt tips, ta reda på vad DU trivs i och vad du gillar för stil. Modet är kul och underbart men det får inte styra för mycket. ( bilder nedan är fotograferingen för Love forever höstkollektion som kommer SNART)

Tänk efter vilka färger du tycker bäst om. Vilka plagg använder du mest? Är du en impulshoppare? Rensa ut och plocka bort, bygg upp din garderob med smarta plagg, hitta din egna stil och köp kläder som du är bekväm i. Du kommer vara snyggast i höst!

Hoppas jag kan hjölpa dig med några enkla råd och tips till höstens shopping!

Kärlek ♥

Kommentarer

Nilla :) 9 år sen

Ja hur kul är det inte att ett plagg som passar en själv inte ser riktigt klokt ut på ngn av ens vänner. Bevis på det, provade en underbar rödrutig klänning här om dagen som va jättefin. Min vän Karin kliver in i provhytten och säger- ser ut som en bordsduk, HA HA.
Tycker att du har riktigt bra koll på vad som klär dig. Och du har så rätt med att vissa plagg tappar både form och storlek efter att det tvättats.
TACK för en inspirerande blogg :).
Kram

Pia 9 år sen

Har sagt det förut… åh vad jag tycker om dig!
Tack för att jag får ta del av din vardag.
Du ger mig så mycket energi och goda tankar!

Kram Pia

ullis 9 år sen

hej, såå snygga tunikor. Har lise S tunikan och den är både skön å snygg! Alla hennes kläder är kanon.
Ser fram emot love f s höst kläder. Den du har på dig är ju bara såå snygg! Denna ska jag bara haa!;)

Mysig blogg och rolig/ omväxlande att läsa ! tack johanna för det!
ha nu en jättebra dag å helg på er alla!
kram ullis

Caroline 9 år sen

Jag har också börjat tänka så och vips har jag fått så mycket mer komplimanger!
Men tur att man har haft sina olika stilar, vad skulle man annars skratta åt :)

Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak..
Jag har ätit/sprutat i mig hormoner i snart 5 år (vill så gärna bli gravid, men det är en annan historia) och förutom viktuppgång, finnar, deppigt humör så har mitt hår blivit så fett! Jag har tjockt superbra hår som jag tidigare tvättat var tredje-fjärde dag kanske men sista året måste jag tvätta varannan för att det inte ska se ut som jag har fått en bytta smör i håret :(

Finns det något schampoo, medel eller mirakelkur mot detta?

Kram & tack för en fin blogg!

annette 9 år sen

Det är så sant det du skriver. Har själv börjat att tänka till på vad jag köper, har haft väldigt lätt för att handla för mycket och är det rea så köper jag bara för att det är billigt. Heltokigt. Har gått över till lite dyrare märken och köper inte så ofta. Tack för tipsen jag har fått av dig det har gett mig förslag på underbara märken. Kommer absolut att tänka på dina tips inför hösten.
Kram på dej.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…