• 2011-07-22, 23:09
  • 0

På något sätt har alla en stor förväntan på sommaren och sin semester. Vi arbetar hela året för att längta, vänta på några stackars veckors ledighet. Det måste vara sol, vi ska grilla till förbannelse och vi ska vara tip top trimmade.

Beach 2011. Gymmen säljer kort och har högtryck efter jul och nyår. Trångt på gymmen och vi vill få bort den där obehagliga degen som satte sig lite för hårt efter höst och vintermyset.

Dagar räknas ner, det ska öppnas baginbox- YES! På fredag kl 13.00 , semester! 5 veckors ledighet. Gött! De flestas statusar på facebook i juli.

Jag är inte heller mer än en vanlig, hårt arbetande trött och sliten morsa som ibland försöker trolla med knäna för att dagarna ska fungera. Älskar också min efterlängtade ledighet, älskar också att träffa vänner, grilla, grilla grilla. Mjukglass med noisette, lite för mycket rose och lite för mycket beasås. Jag är också gärna på gymmet extra mycket under våren, vill vara smal, snygg-stolt över min nya bikini som egentligen är en storlek för liten. Fan. Vill också hinna med alla “semestermåstensolasolasola” på min ledighet.

Jag tror vi skulle må bättre av att släppa alla förväntningar. Framförallt ta bort ordet jobbångest.  Hur ska man orka arbeta i 11 månader(!)  med kanske några extra dagar till jul om vi ska gå och må dåligt. För 4-5 stackars semesterveckor. Jag fattar det inte och tycker vi ska börja leva lite mer avslappnat på vardagarna och helgerna. Gör livet enklare, utnyttja vad som finns här runt omkring tex. I Skövde finns ett fantastiskt lekland, vi har en helt underbart fint badhus. Grymt trevligt äventysbad. Relax och SPA. Billingen…för inte tala om alla butiker och shopping och restauranger som smäller upp övertallt. Små vackra smultronställen som vi faktiskt kan besöka året om.

Tar man 1 veckas ledighet, då gnälls det – HERREGUD den veckan hinner du inte återhämta dig på. Tar man 5 veckor sammanhängande, blir man utvilad och kommer ifrån. Men vet ni vad jag har hört?  All den vila man samlat på sig sitter i en vecka. Sen är man tillbaka.

Jag tror vi måste bli bättre på att ibland smita ifrån alla vardagsrutiner mitt i veckan och göra månaderna betydligt roligare. Gör er snygga, bjud ut er sambo och överraska. Hitta på en rolig utflykt, funkar alldeles utmärkt med små medel… en weekend till en släkting eller kompis. Bjud in er! Bjud hem, barn älskar att få klä upp sig och göra sig fina.

Jag tror vi skulle må mycket bättre om vi inte hade så höga krav och njuter av vardagen i mellanåt.

2011-07-22 Mitt liv

Kommentarer

Sebastian 9 år sen

Håller helt med dig Johanna, det gäller att hitta vardagsgrejer att få energi och livskvalitet ifrån.
Varför inte gå ut på en trevlig restaurang en kväll mitt i veckan med sambon, partnern, familjen eller annat trevligt sällskap, istället för att göra någon “måste” grej som egentligen kanske inte är så nödvändig, eller åtminstone kan vänta till imorgon istället.

Annie 9 år sen

jag tror du har helt rätt! vet du vad jag gillar mest med din blogg? jo det är att du piffar upp vardagen. och det smittar av och ger mig energi!

trevlig helg Johanna! :) KRAMAR

Anna 9 år sen

Håller helt klart med!
Vi har alldeles för mycket måsten, men även en massa ideer om att man ska skjuta upp roligt allt till sin lediga tid helg eller semester. Varför inte gå ut och äta en tisdag? Ta ett glas vin på måndag? Tänk på vad du vill istället för vad du måste…

Tips på en kille som föreläser om sånt här, värd att se!
http://www.kjellenhager.se/

Tack för en härlig blogg!

Kram

Linda F 9 år sen

Bra skrivet Johanna!

ullis 9 år sen

morrn, morrn!

Håller med oftast uppskattar man små/ korta resor eller om det är fest under jobbperioden mera. På semmmen ska man göra massa saker på kort tid också kul men men……man måste hinna stanna upp och bara njuta här o nu!
kram kram o go lördag på er!

goldheart 9 år sen

Helt min inställning, läste oxå i dagarna att det är inte så bra att ta alla 4-5 veck på en gång utan 1-2 och så dela upp den men det är ju upp till var o en så klart …..

Ha en skön lördag kram

Jessica 9 år sen

Klart är det så:) vi måste hitta de lilla i vardagen å inte bara se el längta framåt..utan leva här å nu med enkla små medel:) Livet blir mycket lättare då:) Kram på dig

Sandra 9 år sen

Hejsan! Jag har en fråga angående kryssningen som ni var på. Har själv funderat på att åka med Epic-fartyget. Men med vilket flygbolag flög ni till Palma? Har försökt hitta billiga och bra biljetter med de flesta landar på runt några tusenlappar. Hoppas du kan svara på detta :) Kram!

Maria 9 år sen

Vad rätt du har i det du säger.. Jag tänkte faktiskt på detta senast idag på min sommarjobb.. Jag har ju inte ledigt alls i sommar mer än på helgerna eftersom jag har mitt sommar jobb måndag till fredag nu fram till i början av augusti.
De flesta som jag arbetar med tycker rent av synd om mig som ska jobba hela långa sommaren och inte få vara ledig..
Men jag som inte har ett fast jobb och det är ju inte det lättaste idagens samhälle när man tyvärr inte får klara sig själv, jag har helt själv fixat mitt sommarjobb utan någon hjälp från arbetsförmedligen eller på något annat sätt..
Jag tycker inte att det är något problem att jobba under sommaren fast det är varma dagar, jag har ju alltid en kväll där jag både kan njuta av vädret och umgås med nära och kära..

Varför se problem i allt istället för tvärtom?

Tack för en härlig och inspererande blogg, du är väldigt duktig i ditt skrivande..
Tycker du ska börja med din föreläsning om lite vardagspepp, du verkar duktig på att insperera människor :)

Kram och trevlig helg

// Maria

Anna 9 år sen

Jag håller med dig helt och hållet.
Man kan inte bara vänta och vänta för att ALLT ska göras på semestern. Visst kan man planera och längta, men som du säger så borde man ta till sig mer roligheter under resten av året också.
Det räcker med lite småsaker då och då :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…