• 2011-08-04, 15:07
  • 0

Hej vänner, vilken härlig dag! Jag är på jobbet och har haft telefonkontakt med tjejerna hemma. -Glöm inte tandborsten, glöm inte solkrämen, glöm för allt i världen inte fotbollsväskan. Kom ihåg pengarna jag la på bordet, laddaren till mobilen!

ÅÅÅÅ varför har jag sånt kontrollbehov, vi packade ju allt igår. Skrev upp och bockade av, ordning och reda. Ändå måste jag ringa och tjata, fast jag vet att de har nog mer koll än vad jag…. de tycker jag är skitjobbig morsa som tjatar.

Men, nu är de iväg och deras pappa åkte från jobbet och hjälpte de iväg med alla väskor. Jag ska slappna av en timme när jag har lunch och sen blir det jobb tillsl i kväll. Sen blir det min tur att packa.  Då börjar vi om…glöm inte,  har jag med handduk…. har jag med badkläder… regnjacka…vad blir det för väder..Gah! Varför kan jag inte ta med en ica-kasse med badkläder bara. :)

På tal om väder. Jag ska ge er ett bra tips! En fantastiskt utflykt som dessutom är billig, är att resa ut till Saltholmen i Göteborg. ( Biljetten gärller på Västtrafik, ganska stort område med många städer)  Alla har inte råd med semester,  det är inte lätt att få ihop ekonomin om man kanske lever ensam med barn… För barn kostar pengar. MASSOR.  Bor ni häromkring i västsverige? Ta tåget ( hoppas SJ sköter sig) köp en regionen runtbiljett kostar 240 kr och du reser i ett dygn hur mycket du vill. Barnen åker gratis! :-) Dessutom ingår spårvagnar OCH alla båtar som går ut i skärgården. Ta spårvagn 11 som går ner till salthomen, där går det båtar ut tex vackra Vinga eller Stryrsö…Åh! Det är en idyll…. barnen tycker om att åka spårvagn, bara det är en utflykt. Sen båtarna och strosa runt på en ö, bada och köpa en glass. Maten och fika kan man ta med i en picnickorg. Bästa restaurangen är att sitta på en klippa och njuta över västkustens segelbåtar som glider fram.

Det är sommar! Fantastisk utflykt med små medel. Och man behöver ju inte krångla till det.

Vackert ute på Styrsö...

2011-08-04 Mitt liv , , ,

Kommentarer

Rebecka 9 år sen

Hej! Gud vad fin du är! Kan inte du lägga upp ett bildspel med massa bilder på dig och barnen?<3 Snälla skulle vara jätte kul att se. Ni är såååå fina!<3'

Susanne 9 år sen

Söta du! Vilka snygga stövlar, var har du köpt dem? Var det längesedan?

Maria 9 år sen

haha måste skratta lite, låter så gulligt när du berättar om packning och allt som ska fixa och grejas :)
Tror bestämt att det där är någon mammagrej hos alla mammor :) men tycker det är fint och känns som en riktigt trygghet att ens mammor bryr sig om en och man vill bara det bästa :)
tror alla mammor är lika när det gäller den grejen..
Min mamma är också så :)

Stor kram och ännu en gång grattis till den super snygga bilen :)
kram kram//Maria

Carolina 9 år sen

Från Styrsö kan man sedan gå över bron till Donsö där jag bor. ;-) kram”

Lena 9 år sen

Oh! Vilka vackra bilder, hur långt har du till Göteborg? Du skriver och tar så inspirerande bilder, och jag har tipsat flertal vänner om din härliga blogg!! Jag blir alltid glad och positiv när jag har läst dina fina rader. Må så gott Johanna och njut av sommaren som är kvar. Kramar Lena.

Anna 9 år sen

Det är det som gör dig så toppen – du skriver bra, du delar med dig av ditt liv, din vardag och din fest, du skriver om sånt som vi tjejer gillar. Och, kanske viktigaste av allt – du tänker på andra när du skriver. Inte bara “jag, jag jag” som så många andra bloggare!

Du är en sådan inspiration för mig! Jag är också mamma till 2 barn, dock inte ensamstående men med en sambo som är borta mycket… Jag suger åt mig dina råd och tips, matrecept och små ideer om hur man kan förgylla sin vardag.

Tack för en bra blogg, och stor kram!

Anna

vanna 9 år sen

Vad bra att du tipsar om detta!
Det är en stor förmån för oss Göteborgare att kunna ha tillgång till hela skärgården på en spårvagnsbiljett!
Vi har vår segelbåt i Saltholmen så där är vi ofta, visst är det mysigt!!
Kram, Vintage Anna

Pia 9 år sen

Kontrollbehov det har jag också… ska faktiskt gå en kurs i Mindfulness till hösten.
Lära mig att leva här och nu och inte fundera på vad jag ska göra om 3 timmar, nästa dag, ora mig för barnen, osv.
Jag ska försöka lära mig att njuta av det som sker här och nu.
Tusen tack för att du delar med dig!
Jag har sagt det förut… åh vad jag tycker om att läsa om dig, Johanna!
Kram Pia
=)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Äntligen ger tekniken med sig ! Som jag har kämpat här ikväll- Men skam den som ger sig, datorn var helt knäpp ett tag.  Nu har jag gjort några uppdateringar och kan äntligen kika…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…