• 2011-09-22, 23:36
  • 0

Hej finingar! Tack rara ni för era kommentarer. Åh, så glad jag blir! Jag ska ge er ett jätteinlägg med alla svar på frågorna. Kommer snart!

Barnen har haft sina aktiviteter som vanligt ikväll, dans och fotbollsmatch. Marilyn älskar sin hip hop och det är så roligt att få se henne utvecklas, efter dansträningarna står hon i köket och har uppvisning. Visst är det kärlek ♥

Jag gick till gymmet och körde ett styrkepass, hon ville hänga på och stod med mig ett tag med hantlar och körde lite mage. Fattar inte vilken energi ungar har. Jag var nöjd efter 45 minuter och körde mest rygg, mage och armar. Mina ben är trötta efter två dagars jogging- kanske tecken på att man har latat till sig i sommar. Grill, rose och beasås är ett minne blott. Haha! Not.

Kom på att jag har massvis av underbara björnbär i frysen efter vi varit hos mormor och plockat dem förra helgen så dem åkte fram, det blev en knaprig björnbärspaj gjord på havrebotten som jag ska ta med till jobbet i morgon så vi får lite fredagsmys med bästa kollegorna. ♥

Jag älskar “Leila bakar” och gör ofta hennes recept, längtar tills den här kommer ut, snaaart!

TACK för all inspiration Leila!

Ikväll svängde jag ihop pajen som finns i hennes underbara ” a piece of cake” Jag älskar det receptet!

Havrebotten 

175 g smör

3 dl mjöl

1,5 dl strösocker

1,5 dl havregryn

 

1. Sätt på ugnen på 175 grader

2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn

3. Tryck ut degen i en pajform

4. Förgrädda i mitten av ugnen icirka 15 minuter  ( akta så den inte gräddas för länge, den bli hård isf)

 

Fyllning: 

250 gram färska bär ( jag tog ca 4 dl frysta underbara björnbär)

2 dl blåbärssylt ( skippade det idag)

1 msk balsamvinäger

2, 5 msk potatismjöl

 

 Knaprig topping 

75 gram smör

2, 5 dl havregryn

1, 5 dl strösocker

Gör pajdegen enligt receptet ovan.

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. F örgrädda pajskalet se ovan

3. Blanda ihop bären med potatismjölet och ev blåbärssylten

4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i ca 2 minuter.

5. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.


 

( Tråkig mobilbild tyvärr…) Men, jag säger bara, wow!! Det är den godaste pajen och tack bästa leila för att du ger oss så mycket fina recept. Jag uppmanar er alla att införskaffa er en vacker bok från Leila. Den är inte bara praktisk, den förgyller min vardag och pryder också mitt kök.

Måste viska till er om en jätterolig tävling som kommer inom kort. Jag har funderat mycket efter jag var på Hamburger Börs och fick se Oslagbart om hur jag ska kunna ge er den möjligheten att kunna få gå. Och nu är snart allt i hamn- Yippie!! Det kommer en tävling vilken dag som helst där ni kan vinna biljetter till showen i Stockholm, samt en weekend på Rica hotell på kungsgatan. Är inte det underbart så säg..! ♥  Håll utkik!

Nej hörrni, nu måste jag ner i säng, har en drös med mail som jag också  måste ta tag i men det får bli morgonens jobb till kaffet. Önskar er en skön natts sömn och happy friday!

 

 

 

 

2011-09-22 Hälsa, Mitt liv ,

Kommentarer

Mysan 6 år sen

Vilket underbart recept! Tack för alla dina underbart fina inlägg och fortsätt baka dina mysgulliga saker!

anna 9 år sen

Den ska jag baka och
sen ska här njutas! :)

anna

annelie 9 år sen

MMMMM den måste ja baka , tack för alla goda recept som du delar med dig av . Kram från Annelie :)

Maria 9 år sen

Vad trevligt att bjuda på lite nybakat. Du verkar vara en hejare på att baka och laga mat..
VIlken underbar tävling, den ska jag garanterat delta i, skulle vara så härligt att få komma iväg efter allt som hänt i mitt liv..

Stor kram och trevlig helg, tack också för en underbart inspererande blogg.

// Maria

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag har varit hos min kompis Kicki på morgonen och fikat. Vi får aldrig ihop våra tider och morgonfika passade perfekt! Tack för en fantastisk rolig stund med mycket skratt! Hon hade…