Helens middag och recept!

Jag älskar nya recept och i helgen fick jag en super god middag hos Helen och Pontus som jag vill dela med mig av. Hon har alltid roliga recept och jag får mycket inspiration  som jag sen vill dela med mig av till er…!

Vackert, hennes nya tabletter finns på Hemtex tog jag reda på :)


Förrätten var en ” falsk hummersoppa” som smakade riktigt mums!
Recept till er förstås:
700 gram morötter
4 dl vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1, 5 msk smör
7 dl hönsbuljong
2.3 msk konjak
1, 5 dl vispgrädde
Cayeneppar och vitpeppar
Dill
Skala och hacka löken och fräs. Koka upp morötter och spadet, mixa morötterna till puré.
Skala och hacka löken och fräs. Dutta över mjöl och späd med buljong och morotspuren´. Låt
soppan sjuda, ej koka. Rör ner konjak och grädde. Krydda.
Garnera med dill.
Detta var så gott! Sen hade hon garnerat med grissini samt två goda pilgrimsmusslor på en spenatbädd.. oh shit vilken god förrätt. Jag är annars ganska ” tråkig” när det gäller soppor men detta måste jag göra hemma.


Varmrätten bestod av kycklingfile och  spenat och potatistortilla med en smaskig örtsås!
Recept: Tortillan c a 8 pers
2 Stora tortillabröd
1/2 kg potatis
3 scharlottenlökar
2 dl bladspenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka potatisen. Finhacka löken och fräs utan att bryna. Tillsätt spenaten.
Blanda spenat, lök och potatisen så det blir en grov puré. Krydda.
Bred puren på en av tortillabröden, lägg den andra över. Stek på spisen och skär upp i bitar.
Sås:
100 g philadelfiaost
1 tärning ört och vitlöksbuljong
1 dl grädde

Koka ihop! ( den här såsen kan man även servera kall! Jättegod)
Glöm inte en fräsch sallad. Bon apetit vänner!


Lite senare kom Pontus fotbollslag, han är tränare i Våmb och dem skulle ha lite partaj.. :)


Trevlig kväll, som alltid! Barnen har också så kul ihop!Ledsen för suddiga bilder… men svårt när det är mörkt med mycket ljus inomhus..
TACK Helen för alla dina tips och goda middagar, ses snart igen och då blir det i mitt nya kök! 🙂

3
0

Grym tävling- vinn biljetter till Oslagbart med middag på Hamburger Börs samt en weekend på Rica hotell!

Nu vänner har jag en alldeles underbar tävling till er! Efter jag varit på Oslagbart på Börsen förra helgen blev jag väldigt berörd och tyckte ni också skulle få chans att gå på den. Showen är fantastisk! Underbara låtar med stora artister som bjuder på mycket humor och värme…och de är nära. Dansarna- rörande.. Pernilla Andersson med sin röda gitarr..vackert…Niklas Strömstedt-alla hits… Andreas Johnsson- grym… Petra Mede- humor…Det var verkligen OSLAGBART. Jag blev så otroligt berörd.


Jag har därför under veckan som gått ringt, mailat, ringt och mailat igen och är så glad för att dela med mig av det här. Jag har nämligen fått två stycken biljetter till Oslagbart som går på Hamburger Börs oktober, November torsdag- lördag. Två stycken vinner alltså biljetter till shown samt en underbar två-rätters meny. Som middagsgäst ska man vara på plats 18.30 och showen är slut ca 23.
Inte nog med det… eftersom det finns många läsare som kanske bor väldigt långt ifrån har jag även fått en weekend på vackraste Rica hotell Kungsgatan så alla har chans att åka utan att behöva lägga ut massa pengar för boendet!

Så då kan ni alltså se showen en kväll och göra något annat den andra kvällen för ni har ju hotell hela helgen… Lyx lyx..!!! Passa på att bjuda med någon nära och få en oförglömlig helg i Stockholm.


Första pris:  showen+middag samt en valfri weekend ( fre-sön) på Rica hotell på Kungsgatan. Superduperhotell med grym service samt vackra rum. Jag bor alltid där och stormtrivs!
Men…. jag har två priser till!
Två stycken vinner även biljetter till Oslagbart som barplatser och valfri helg. Jippie! TACK  Hamburger Börs samt Rica hotell, tusen tack.
För att vara med är det två klick på dessa två länkar nedan, enkelt va?!  ( OM ni gillar det förstås)Klicka in på Rica hotell Kungsgatan facebook nedan och klicka på gillaknappen om ni gillar detta. Där får ni även nyheter och se vackra bilder från hotellet.
http://www.facebook.com/pages/Rica-Hotel-Kungsgatan/227789483916584
Andra steget- klicka in på Hamburger Börs Facebooksida och tryck på gillaknappen om ni gillar detta. Där finns det också massa annat kul vad som händer framöver.
http://www.facebook.com/pages/Hamburger-B%C3%B6rs/291948453382
Skriv sedan en kort kommentar i mitt kommentarsfält nedan om varför just DU skulle vilja vinna detta och vem du vill ta med dig. ( du får självklart vara anonym)
Jag drar vinnarna om en vecka tisdag den 4/ 10
Stort lycka till! Hoppas ni gillar tävlingen och kör så de ryker! Alla har chans att vinna… glöm inte det.


♥ Johanna


Bider från när vi var där… vilken toppenservitör vi hade!

115
0

Jägarna 2 och bröllopsbilder!

Måndagen är snart slut och jag önskar att det finns fler timmar på dygnet… en dag går alldeles för fort. Jag skulle egentligen varit ledig idag men öppnade upp måndagen men slutade iaf vid 17. Vi hade bestämt att gå på bio jag och barnen för att se Jägarna 2 direkt efter Lisa-Maries dans.  Wow…! Se den, jag tycker det var grym! Duktiga skådespelare och bra handling! Vi är så glada och stolta då barnens pappa står för ett par låtar i filmen. Han har skrivit dem själv och framför dem med sitt band Kingbees. Det var en ganska skum känsla… så stor film!
Musiken är bland annat i bakgrunden inne på en pub.. ganska tidigt i filmen och faktiskt ganska länge… Missa inte.


Ska visa er några brudbilder från i helgen. Vackra vackra brudpar! Lika stor ära varje gång.

Tidigt på morgonen.. min lugna och förväntansfulla kund som jag ska klä vacker brud ♥Lockar och bygger volym volym volym... :)När spolarna sitter i så lägger jag makeup!
När spolarna sitter i så lägger jag makeup!


Tadaaaaa....! Vacker som en dag.
Att ha både brud och brudgum på salongen är lika underbart varje gång.Vilken fin dag de fick!

0
0