Helens middag och recept!
Jag älskar nya recept och i helgen fick jag en super god middag hos Helen och Pontus som jag vill dela med mig av. Hon har alltid roliga recept och jag får mycket inspiration som jag sen vill dela med mig av till er…!
Vackert, hennes nya tabletter finns på Hemtex tog jag reda på :)
Förrätten var en ” falsk hummersoppa” som smakade riktigt mums!
Recept till er förstås:
700 gram morötter
4 dl vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1, 5 msk smör
7 dl hönsbuljong
2.3 msk konjak
1, 5 dl vispgrädde
Cayeneppar och vitpeppar
Dill
Skala och hacka löken och fräs. Koka upp morötter och spadet, mixa morötterna till puré.
Skala och hacka löken och fräs. Dutta över mjöl och späd med buljong och morotspuren´. Låt
soppan sjuda, ej koka. Rör ner konjak och grädde. Krydda.
Garnera med dill.
Detta var så gott! Sen hade hon garnerat med grissini samt två goda pilgrimsmusslor på en spenatbädd.. oh shit vilken god förrätt. Jag är annars ganska ” tråkig” när det gäller soppor men detta måste jag göra hemma.
Varmrätten bestod av kycklingfile och spenat och potatistortilla med en smaskig örtsås!
Recept: Tortillan c a 8 pers
2 Stora tortillabröd
1/2 kg potatis
3 scharlottenlökar
2 dl bladspenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka potatisen. Finhacka löken och fräs utan att bryna. Tillsätt spenaten.
Blanda spenat, lök och potatisen så det blir en grov puré. Krydda.
Bred puren på en av tortillabröden, lägg den andra över. Stek på spisen och skär upp i bitar.
Sås:
100 g philadelfiaost
1 tärning ört och vitlöksbuljong
1 dl grädde
Koka ihop! ( den här såsen kan man även servera kall! Jättegod)
Glöm inte en fräsch sallad. Bon apetit vänner!
Lite senare kom Pontus fotbollslag, han är tränare i Våmb och dem skulle ha lite partaj.. :)
Trevlig kväll, som alltid! Barnen har också så kul ihop!
Ledsen för suddiga bilder… men svårt när det är mörkt med mycket ljus inomhus..
TACK Helen för alla dina tips och goda middagar, ses snart igen och då blir det i mitt nya kök! 🙂