ANNONS
Integritet på Tailsweep

Recept på god höstmiddag!

/

God morgon vänner! Hur mår ni?  Jag vaknade utvilad och hade sovit mer än 7 timmar. Ovanligt men väldigt skönt. Oftast snittar jag på 6 och blir det 8 mår jag därefter. Så, 6-7  funkar bäst. Jag har varit ute på en timmes rask morgonpromenad, helt underbar start! Har haft lite halsont till och från i två veckor så jag har inte tränat någonting. Och det KÄNNS. Det blir aldrig bra, jag stoppar i mig det jag går förbi och då kommer dallret på magen. BLÄ. Nu ska det bort, och det blir gymmet direkt efter jobbet.
Har tagit fram recepten jag lovade på tal om god mat hehe. Men helgen är tillåtet att njuta.
Fläskfilemedaljonger med kryddgratienerad hasselbackspotatis. 
1 kg skalad fast potatis
2 msk ströbröd
100 g smör
1tsk kajennpeppar
1 msk paprikapulver
1 riven vitlöksklyfta
1 kg fläskfile
100g röda steklökar
2 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
3 dl creme fraiche ( jag tog även 1 dl grädde)
smör till stekning
Blanda ströbröd, kajenpeppar, paprikapulver, vitlök med smöret.
Snitta potatisen i tunna skivor utan att skära rakt igenom. Oh lallala underbara 90 tal;-)
Lägg potatisarna i en ugnssäker form och fördela smöret över.
Skala lökarna och stek med smör, salta.
Stek fläskfilemedaljonger och salta, peppra väl, stek tillsammans med lökarna.
Slå på vit vin och låt det reducera till hälften, tillsätt senap och creme fraiche ( grädden har jag för att ta ner lite syrlig smak från creme fraiche)  och låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter.
Smaka av med salt och servera med hasselbackpotatisen. Jag serverade även brysselkål till. Mums!

Härlig höst middag! Hur gott som helst...


Vet ni, jag har äntligen hittat jättevackra tallrikar. Har letat länge efter en romantisk, vit enkel tallrik. Tycker de flesta är asdyra om om man vill ha flera än 6 kostar det skjortan. Nu jäklar hittade jag så fina på Hem och Hobby för 28 kr styck. 28 KR STYCK?! Servetterna är från Edvins corner, även ljusstakarna.


Lingonparfait recept kommer i nästa inlägg. Hej så länge, nu måste jag rusa!


5

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00