• 2011-11-08, 10:32
  • 0

God morgon vänner! Hur mår ni?  Jag vaknade utvilad och hade sovit mer än 7 timmar. Ovanligt men väldigt skönt. Oftast snittar jag på 6 och blir det 8 mår jag därefter. Så, 6-7  funkar bäst. Jag har varit ute på en timmes rask morgonpromenad, helt underbar start! Har haft lite halsont till och från i två veckor så jag har inte tränat någonting. Och det KÄNNS. Det blir aldrig bra, jag stoppar i mig det jag går förbi och då kommer dallret på magen. BLÄ. Nu ska det bort, och det blir gymmet direkt efter jobbet.

Har tagit fram recepten jag lovade på tal om god mat hehe. Men helgen är tillåtet att njuta.

Fläskfilemedaljonger med kryddgratienerad hasselbackspotatis. 

1 kg skalad fast potatis

2 msk ströbröd

100 g smör

1tsk kajennpeppar

1 msk paprikapulver

1 riven vitlöksklyfta

1 kg fläskfile

100g röda steklökar

2 dl vitt vin

1 msk dijonsenap

3 dl creme fraiche ( jag tog även 1 dl grädde)

smör till stekning

Blanda ströbröd, kajenpeppar, paprikapulver, vitlök med smöret.

Snitta potatisen i tunna skivor utan att skära rakt igenom. Oh lallala underbara 90 tal;-)

Lägg potatisarna i en ugnssäker form och fördela smöret över.

Skala lökarna och stek med smör, salta.

Stek fläskfilemedaljonger och salta, peppra väl, stek tillsammans med lökarna.

Slå på vit vin och låt det reducera till hälften, tillsätt senap och creme fraiche ( grädden har jag för att ta ner lite syrlig smak från creme fraiche)  och låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter.

Smaka av med salt och servera med hasselbackpotatisen. Jag serverade även brysselkål till. Mums!

Härlig höst middag! Hur gott som helst...

Vet ni, jag har äntligen hittat jättevackra tallrikar. Har letat länge efter en romantisk, vit enkel tallrik. Tycker de flesta är asdyra om om man vill ha flera än 6 kostar det skjortan. Nu jäklar hittade jag så fina på Hem och Hobby för 28 kr styck. 28 KR STYCK?! Servetterna är från Edvins corner, även ljusstakarna.

Lingonparfait recept kommer i nästa inlägg. Hej så länge, nu måste jag rusa!

 

 

 

2011-11-08 Hälsa, Recept

Kommentarer

Mallan 9 år sen

Åh, brysselkål är ju gudagott :)

ALEX 9 år sen

Tack for det receptet,ska sakert goras till helgen,enda kruxet ar att det inte finns creme fraiche har i Italien,har du ngt tips pa nagot liknande man kan blanda ihop??
Tallrikarna ar JATTEFINA!!!Hoppas du kopte ett lass med sanna,sjukt billiga ju!Oh vad kul nar man hittar nagot man letat efter,och sen ar de dessutom ett kap!!!
Ha en skon kvall,har i Italien stort regnar det,brr ska nog ga och tanda brasan…

Maria 9 år sen

Vad mumsigt :) Här hemma blir det heltstekt oxfilé med klyftpotatis och god sås :)
Varför bara äta lyx när det är helg varför inte göra vardagen lite roligare :)

Stor kram och ha en fortsatt mysig kväll
// Maria

Mattias 9 år sen

Det lät riktigt gott.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 år sen

Det är gott Mattias!! :-))

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…