• 2011-12-20, 00:43
  • 0

Det som inte får hända hände. Jag skulle lämna min krönika idag som jag alltid gör måndagar vid lunch och upptäcker att datorskärmen är helt blå och konstig. Hinner inte fixa med datorn utan hoppas på att den är ok när jag öppnar den på jobbet. Men nej. Den är lika blå och jag får inte fram någonting. Skriver man texter som ska in till en tidning har man självklart en plan B men inte Johanna. Numera har jag det dock.

Jag har fått skriva om hela krönikan men det mesta satt faktiskt kvar i minnet och det gick ändå ganska bra. Datorn har en bekant tagit hand om och ikväll har vi gått igenom via telefonen vad som är fel. Förhoppningsvis får jag ut det på drulleförsäkrningen då det var en brytning i skärmen och det verkar inte vara jättekatastrof. Men nu är den knallblå och ingenting syns.

Jag och barnen har fått mycket gjort ikväll. Det känns mer och mer avstressande trots det bara är några dagar kvar till jul. Med snön kom också julstömningen. Underbart! Jag har fått upp tavellistor ovanför soffan, stora väggar sväljer mycket och jag gillar inte småsaker som blir som krimskrams… därför tror jag detta blir bra. Mina underbara foton på barnen sitter fint där!

 

Kuddarna är från bland annat MIO, Design by E och Edvins Corner. Mio har tre betala för två, (200kr styck) supersnygga vit-svarta med liten aning nyans syren. Jag älskar ansikten och stora motiv. Dom är fina i kvaliten och mjuka och gossiga.

Marilyn gjorde Mozartkulor och Lisa-Marie knäck ikväll. På Julafton ska vi ha hela familjen här på eftermiddagen när vi har varit på julmiddag hos mamma så då måste vi baka mer julgodis, i morgon blir det ett par sorter till tror jag. Har ni bra tips? Vore kul med något nytt.

 

Barnen har gjort godiset alldeles själva och jag fick äran att provsmaka.

2011-12-20 Mitt liv ,

Kommentarer

Helena 8 år sen

Så snyggt allt blir!!! Varifrån kommer den svarta kudden med en lila-aktig gerbera, jag har letat på Mios hemsida, så det kanske är en av de andra affärerna?

Jennie 8 år sen

Lena!

Lätt gott och enkelt det där.
Hur mycket vit choklad behöver man ha på ett ungefär?

Bodil 8 år sen

7-minuterskola, snabbt, smidigt och framför allt gott.

Lena 8 år sen

Hej Johanna!
Här kommer ett superlätt samt gott recept som både stora och små gillar.
Du smälter vit choklad och brer ut på bakpapper, ringla (efter det har svalnat) mörk fin choklad över och strö till sist krossad polkagris över. Bryt sedan i lagom bitar. Gudomligt gott.
KRAM

Jannice Lindell 8 år sen

Mycket fint du gör i ditt hem!! Man blir så inspirerande av allt du gör. Så händig du. Alla vackra möbler du målar om å tips lite här och där. Du är ju en riktigt goding! God jul och gott nytt år på dig o din familj=) Kramar Jannice

helena 8 år sen

Skriv din kommentar här!
gör vanlig knäck precis innan den är färdig kokt häll i en påse turkisk peppar!favoriten hos oss redan inne på tredje satsen:)kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

TACK alla söta för era tips! Nu måste jag testa en del av era recept :) kram kram

Birgitta Åström 8 år sen

Hej Johanna, har du privat mandelsplit? Det går åt 200 g sötmandel, 250 g mörk blockchoklad och 250 g nougat. Det blir ca 60 st. Gör så här: skålla, grovhacka och rosta sötmandeln i 175 g i ugnen tills de blir gyllenbruna. Smält under tiden blockchokladen och nougaten i vattenbad. Blanda i den rostade mandeln. Skeda upp i knäckformar och njut!

Ann 8 år sen

Hej

Din dotter skriver så roligt på sin blogg. Du hade ju tydligen tagit över hennes skoldator

Anna78 8 år sen

Favoriten bland julgodis!!! Bountybollar. OMG så goda de är!!!

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Maria 8 år sen

Gör som jag, använd gmail och goggle docs, då ligger alla dokument, texter och bilder i ens mailprogram som man kan nå från precis vilken dator som helst. Jätteenkelt att använda och väldigt bra. Jag har förlorat både texter och massor av bilder i datorkrascher.
Vill passa på att tacka för viktreportaget i senaste Amelia. Superbra och enkelt, så där gör jag också, det funkar. Unna sig lite ibland och sen hålla efter i vardagen. Ha bra grundvanor både för mat och motion. Tack för att du påminde om det! Så enkelt egentligen, men ändå lätt att glömma bort.

Anna-Lena 8 år sen

Nu äntligen har vi fått lite snö, jag snö och snö med lite blask ialla fall ; )

Jag har tusen förslag på godis, dina goa Mariannetryfflar, polkabräck, hallontryfflar, kokoskola mm mm.

Säj bara till om du vill ha recept.

Kramis

Hanna 8 år sen

Hej Johanna! Förutom Rocky Road och Bountykulor så gör jag alltid Dajm till jul. Det är busenkelt!
Blanda 1,5 dl vetemjöl, ½ dl kakao, 1,5 dl sirap, 150g margarin och 2dl socker i en kastrull och låt koka i 5min. Häll ut smeten i en långpanna och låt stelna. Smält 200g ljus blockchoklad och bred över. Låt stelna och skär i fyrkantiga bitar.

Sussie 8 år sen

Hej!
Du måste prova göra Bounty rolls….supergoda..Kram/Sussie

Elin 8 år sen

häromdan fick jag smaka på något nytt och väldigt gott :) man tar en liten nougatbit och lägger i en knäckform. Sen häller man över vit choklad som man smält innan. Mums!

Kerra 8 år sen

egen winernougat busenkelt samt hade jag också tänkt tipsanom rocky road som alla visst kör, har själv ej testat denna, men tänkte göra det :) verkar lätt och smidig..

Linda J 8 år sen

Hej! Jag gör alltid Rocky Road Fudge till jul, de flesta gillar det och det är lätt att göra :) Mvh // Linda

Camilla r 8 år sen

Hej Johanna! Du vet att du alltid kan lita på mig när det gäller mat, godis och bakning;) Har ett recept på lakritskola som bara är så god! Fixar receptet under förmiddagen! Kram Camilla

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…