• 2012-02-20, 01:20
  • 0

Kl nio i morse körde utbildningen igång igen, vår söta lärare Johanna är höggravid och beräknad till tisdag så igår var sista dagen vi hade henne före sin lilla bebis. Otroligt att hon orkade in i det sista så pass länge som hon gjorde. Grymt duktig lärare som har lärt oss mycket. I fm hade vi en ny tjej som heter Elin och är även utbildad frisör  men arbetar som frilans och jobbar med stora namn och företag. Också helt fantastisk tjej! Det är nog det jag är gladast över med utbildningen, att lärarna är GRYMMA. Vi kommer bli så duktiga!

Halva dagen har vi haft genomgång Hår och eftermiddagen var det brud. För oss frisörer är det lite repetition  förstås men en del tips som man måste kunna när det ska gå megasnabbt fick vi lära oss.

Jag kommer dock inte skriva eller visa några uppsättningar eller vågor som vi gjorde för det ser ni här inne så ofta ändå… men sminket ska ni få se! Jag börjar med gårdagen eftersom jag inte hann visa något.

Vi skulle träna på dagmakeup och hur man lägger en “lätt makeup” som inte ska synas fast ska synas. Det kan faktiskt vara det svåraste eftersom allting syns. Det som är allra viktigast är grunden. Det är A och O.

Välj en bas som är något ljusare än din egna hy. När du testar på hakan ner mot kinden ska det helst inte “synas”. Då har du rätt fondation.

Concealer är lika viktigt. Jag älskar Covermix från Make up store, där har du en blå neutraliserare som dämpar det röda och en gul,orange och en ljus som jag brukar ha som highlight. Supersnyggt!

Här är en mall för vart man kan lägga sin highlight! En vit, matt skugga funkar lika bra och det ger en fräsch look!

När ni lägger skuggor lägg alltid en bas, det täcker det röda och flammiga. Lägg sedan en primer, då sitter skuggan hela dan utan att det ligger i linjer när ni kommer hem på kvällen. Börjar sedan med en ljus på locket.  MEN- Något som de flesta faktisk gör fel när dom lägger sin makeup är att lägga ALLDELES för mycket skugga för högt upp mot ögonbrynet.  Man ska  aldrig lägga skuggor ovanför benet det som är nedför brynet. Lägg i globlinjen, sen kan man naturligtvis tona uppåt.  Det som är ännu värre är när jag ser skimmer, metallic, glitter eller färg hela ända upp till brynet. Man ser ut som en clown. Det är jättehemskt.

Något man ska tänka på om man har tunga ögonlock-Lägg INTE ljust som förstorar och dina påsar blir MEGASTORA och hänger ännu mer.

Vet ni vad ni ska göra istället? Skippa skimmer, glitter och satsa på matta, dova färger. Det dämpar och dina ögonlock blir inte alls så tunga.

Lägg en mörk skugga precis på det som är tyngst och hänger mest. Det trollas bort direkt.

Sedan jag upptäckte det för några årsedan syns det inte så farligt längre att mina ögonlock är lite hängande. Ni måste testa! Det blir supersnyggt!

Kolla bilden nedan. Där har man inte lagt skuggan längre upp än till benet. Testa att lägga skuggorna på locket när ni halvtittar, då ser ni mer vart formen är. Blundar man är det lätt att man bara drar på glittret ända upp….

Kolla vad snyggt! Förstår ni skillnaden? Lägg även en eayliner längst fransraden. Jag tar en hård, sneställd pensel som är tunn och trycker sedan på färg i punkter hela vägen. Lyft lite på locket så det inte blir en ” bar hud” som syns från franroten och locket. Det är inte alls snyggt. Ovan har dom lagt tjockare men det är även fint med en tunn som bara markerar och förstärker dina ögon. Jag lovar er, det gör MIRAKEL.

 

 

Här har jag lagt en väldigt lätt dagmakeup som vi tränade på igår. Ser ni fransraden var snyggt med en tunn, tunn linje. Ljus mitt på locket och lite mörkare som bara markerar globlinjen. Snygg modell sarah är!

Under ögat lägger jag soft samma färg som i globlinjen, lite försiktigt. Det tynger om ni lägger för tjock penna, ta en pensel istället.

Fräscht och superfint tycker jag.

Här har jag lagt mer mörkt i globen och lite gult längst in, även guldskimmer mitt på locket.

Till kvällen kan man sota till det och vi fick även lära oss ” kattögon” på en kul sätt! Johanna lärde oss att sminka med hjälp av ett papper man sträcker och suddar skuggan rakt uppåt- WOW vad snyggt det blir. Det var jag ju tvungen att testa på min fina modell.

Lägg ett dubbevikt papper rakt upp från undre fransraden. Hårt. Sen suddare du uppåt...Titta inte på mina torra frisörhänder- hehe

 

 

Tadaa! Redo för party!

 

Jag ÄLSKAR verkligen att gå den här utbildningen, vi får lära oss så mycket och det blir bara roligare och roligare.

I eftermiddag skulle vi lägga brudmakeup och jag jobbade tillsammans med Marielle. Hann vi gjorde vi även hår.

Brud är ganska likt en dagmakeup, det ska dock sitta betydligt bättre och underlaget är jätteviktigt. Vi tränade på skuggorna, highlight och vart man lägger skuggorna. När man står brud vill man se pigg och vaken ut. Frisk och fräsch!

Mariielle har lagt ett fint underlag.

Vacker!

Jag kunde naturligtvis inte låta bli att locka till håret…

Bara klänningen som fattas :-)

Nu har ni fått lite tips det vi precis har lärt oss, vill ni kika mer på skolan klicka HÄR.

 

Undrar ni något, fråga! Så ska jag visa er mina bästa tips. Nu måste jag sova, har hunnit pussa och krama tjejerna massor. Åh som jag längtat!

KRAM

 

 

Kommentarer

Caroline 9 år sen

Hej!
Jag undrar vad skuggan heter som du använde när du sotade ögonen med papper. Jag använder alltid Make Up Stores smink och älskar det. Tack för en bra blogg och superbra sminktips!

Gittan 9 år sen

Hej!
Tack för bra sminktips.

Undrar om det finns något bra tips om man vill sminka “bort bekymmersrynkan” mellan ögonbrynen?

Amanda Johansson 9 år sen

vad fint! Jag är 15 år & har valt frisör/stylist linje nu. Senare i framtiden när man får jobb, kommer man få göra sånna roliga grejer som du gör då? Tex. åka iväg på frisörmässor (om det nu heter så) och sånt kul. Just ditt jobb verkar så himla roligt :) Älskar din blogg & har följt den i flera år :D

Annsofi 9 år sen

Å så roligt med många bilder, toppeninlägg!! En fundering kring den första bara, jag får inte riktigt ihop texten med bilden; ang “den första” skuggan, highlighter – du skriver att det är no no att lägga skugga ovanför “benet” men den välsminkade tjejen på bilden har ju helt klart en skimrande skugga ända upp till ögonbrynet? Kursen verkar Jättekul! En liten parentes, jag har gått i samma klass som en av killarna som var med er i lördags, Stig – Härlig kille!
Kram Annsofi

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon onsdag! Vilka dagar, njuter av värmen och nu ska jag ut på en runda. Lucy sover fortfarande så hon får gå lite senare. Älskar morgonrundor den här tiden. Motion varje…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…