• 2012-02-28, 01:47
  • 0

Nu bloggar jag senare än vad jag tänkt. Det är mycket den här veckan, jag är ledsen om ni kommer lite i kläm men ska försöka uppdatera så mycket jag hinner.

Har ni kickat igång veckan? Jag startade med en rask morgonpromenad i morse, nu vill jag komma igång igen, har inte tränat på länge och vill få upp flåset och tighta till mig lite. Sommar snart…. hoho.

Börja inte skälla nu för att jag skriver så, det är upp till var och en- Men med träning menar jag inte enbart kondis, jag vill även bli fast och snygg i kroppen. Ska rycka upp mig ordentligt på den fronten.

Har varit på salongen och några möten under dagen, den här veckan händer det grejer, berättar snart för er om allt roligt som händer.

Jag hann med att måla en möbel, attans vad den färgen satte sig i huvet. Var helt groggy efter men tillslut blev den klar.

Skillnad va…

Mammas gamla disk som är "för fin" för att slänga, så med lite färg blir den som en helt ny möbel

Tvätta av, slipa och ett lager färg. Redan bättre!

 

Tadaa! 2 timmar senare.

Ikväll har jag hjälpt Marilyn med hennes Iphone och vi har fixat lite här hemma. Sen satte jag mig med krönikan som jag ville finslipa på före jag lämnar till chefsredaktör i morgon.

Vill visa er några bilder från salongen jag tog i lördags. Jag hade uppsättning, styling och make up. Underbart att börja sminka mer och mer. Älskar det!

Josefina, en utav mina underbara stamkunder. Jag har lagt en mörkare färg i botten, stylat henne och även lagt en festlig make up till kvällen.

 Mörka, sotade ögon med en guldskimrig skugga mitt på ögat och även längst in är snyggt.

Det är extra kul att gå på fest om  man känner sig riktigt snygg!

Tunikan och västen är från Love forever, vilken tur att jag gick modevisning åt dom så jag fick med mig lite snygga kläder! Vår!!

 

 

 

Fina Josefina! Så roligt när du kommer till salongen.

 

Ska tipsa er om en superbra inpackningsbomb som finns i olika nyanser som förstärker din egna färg. Röda nyanser kan ofta bli lite dassiga efter tag. Då är den här perfekt och håret blir som nyfärgat! Finns även olika blonda.

Min systerdotters farmor Ann-Helen! Tack för alla härliga skratt, du är så härlig! och snygg i håret ;)

207kr, låt sitta i 3 min, skölj.

Iphonebilder tyvärr. Snygg Ann-Helen som älskar sina röda effekter till hennes mörka hår. Så ni som färgar er röda eller koppriga. Köp en sån här bomb!

Det är roligt med effekter om man har lagt dom så man kan ändra frisyren, drar hon allt det röda bakåt syns det mörka enbart i frampartiet och det röda ligger som slingor på sidorna.

 Mina favoriter till drinken, festliga och fantastiskt goda.

Smördegskuddar med färskost, räkor och chili

Färdig smördeg

Ägg

250g mascarpone

1 burk räkor i lag

1 liten burk  röd kaviar

1/4 röd finhackad chili

1/2 kruka dill

Sätt ugnen på 250 grader. Tina fryst smördeg eller låt kall deg ligga framme fem minuter.

Kavla ut plattor eller lägg ut en hel deg på plåt med bakplåtspapper. Skär med kniv ut rutor stora som en tändsticksask ungefär. Pensla med det uppvispade ägget och grädda cirka 10 minuter eller tills degen höjts och fått gyllenbrun färg.Ta ut och låt svalna. Häll av lagen på räkorna, hacka dom grovt och lägg i en skål. Blanda ned mascarponen, kaviarrom, chili och dill. Dela smördegskuddarna försiktigt med en kniv, lägg på fyllning på den undre halvan och lägg på den övre som lock.

Lägg dom på en bädd av ruccola, ser trevligt ut.

Mums!

 

 
Kommentarer

Titti 8 år sen

Josefina blev verkligen jättefin både i hår och make up. Johanna, du har verkligen talang!

Sandra 8 år sen

Oj, mitt förra svar försvann visst. Nej jag är inte frissör men jag går alltid till en frissör och färgar håret och det lyckas ändå bli som en kant 1-2cm ut från botten. Färgen är bara något mörkare än längderna, man kanske ska sudda ut kanten något så den inte blir så skarp? Hade gärna gått till dig och fixat mig men tyvärr så bor jag för långt bort.
Kram och tack för ditt svar!

Sandra 8 år sen

Nej, jag är inte frissör ;-) och jag färgar alltid håret hos frissan men det har ändå blivit som en kant. Därför tänkte jag tipsa min frissör hur hon ska göra, det var därför jag frågade. Brukar färga lite mörkare i botten men då bara ca 1-2cm och det blir då en ganska skarp kant fast det bara är nån ton mörkare. Man kanske ska “sudda” ut kanten lite så den inte blir så skarp?Hade gärna gått till dig men bor för långt bort, tyvärr! ;-)
Tack ändå för ditt svar.

Pernilla 8 år sen

Hej och tack för en bra blogg! :):)
Måste bara fråga då jag själv har en RÖD byrå och vill ha den i mörkt. Vilken färg använde du dig av? Slipade du ytan eller målade du rakt över? Tack! :):)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Hej! Tack snälla:)

Jag slipar alltid med sandpapper lite lätt, sen tvättar jag av möblen och sen målar. Till mina mäbler här hemma har jag alltid matt färg eftersom jag vill ha den ytan, tyvärr ömtålig men väldigt snygg!!
Till andra möbler som man sliter mer på målar jag med lite glans 40glans brukar vara snyggt.
Om det är en röd skulle jag inte ta vit… du får måla hur många ggr som helst. Svart blir bra!!
Jag har målat om varenda möbel här hemma, svart och vitt allting. Blir som ett helt nytt vqckert hem.

Lycka till!!
kram Johanna

Pernilla 8 år sen

Hej och tack för en bra blogg!
Måste bara fråga då jag själv har en RÖD byrå och vill ha den i mörkt. Vilken färg använde du dig av? Slipade du ytan eller målade du rakt över? Tack återigen

Sandra 8 år sen

När du färgar botten mörkare, hur mkt brukar du färga då? Har gjort det nån gång men då blev det som en kant 2cm från botten – inte så snyggt. När du gör det så ser det ju helt naturligt ut. Har du färgat resten av hennes hår också eller bara botten?
Kram och tack för en bra blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Sandra, är du frisör?? ;-)
Jag rekomenderar dig at gå till en frisör för att få bästa resultat. Det kommer man aldrig ifrån….

Jag färgar ofta botten lite mörkare, det blir ett snyggt ” djup” i färgen och längderna något ljusare. Blir det mer skillnad än 3-4 steg blir det en kant.

Lycka till!
kram kram

johanna 8 år sen

Vilken härlig blogg du har Johanna!:)) Inspirerande och rolig.. Följt den ett bra tag.
TIPS!!! Ta en titt på denna butik/webbshop http://www.parcourrier.se
Det finns en massa fina inredningsdetaljer och möbler. Trevlig dag!

Jannice Lindell 8 år sen

å,vad fint de blev!=)

Lotta 8 år sen

Förstår om du inte hinner träna så ofta som du skulle vilja. Du verkar ha fullt upp från morgon till kväll.

Ann-Helén Nyberg 8 år sen

Tusen tack igen Johanna är sååå nöjd:))
Kram kram

Annelie grönlind 8 år sen

Jättesnygg frisyr o färg på Ann-Helen :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…