• 2012-05-03, 18:41
  • 0

Hektisk dag men nu sitter jag på tåget.
Har blivit tillfrågad att medverka i kvällens Debatt där dom ska diskutera Carolas dotters löshår.
Låter egentligen inte klokt när jag sitter och skriver den meningen men så är det iaf. Jag förstår att det väcker stor uppmärksamhet och det har blivit en folkstorm mot Carola och hennes föräldraskap. “Att hon har gjort stort fel som mamma att låta sin dotter som har ett afrohår fläta i korkskruvar som löshår.”
Jag tycker att var och en bestämmer själv. Kärleken blir väl inte blir mindre för det.
Hennes roll som mamma blir heller inte sämre.
Det ligger även i kulturen att göra så här även på barn…
Visst att hon är adopterad och Eva Rusz är störtförbannad på att man ska knyta an och inte låta barnet modellera på en blogg.
Vart brister hennes roll som mamma där när hon är med sitt barn?
Jag tror inte detta handlar om barn och löshår. Jag tror det handlar om Carola Häggkvist.


Debatt kl 22 ikväll.
2012-05-03 Mitt liv , ,

Kommentarer

Areyanna 8 år sen

hAHAHA Så klockrent sagt å skrivet! Jag håller med dig!!! Det är precis vad det handlar om=) Carola hahaha!!!

Amanda 8 år sen

Du är lika klok som sju tokiga ihop.2012 hehe är det det som gäller?

eva 8 år sen

LÖSHÅR PÅ EN TREÅRING!!!!!!!!
Man tror inte det är sant……… Om det nu skulle vara så viktigt med böljande prinsesshår, LÅT DET VÄXA!
Ja vill man sätta barn i focus är ju detta ett bra exempel. Eller hur? Ock som kronan på verket debattera detta på tv på bästa sändningstid!
Ja herre gud!

Åsa 8 år sen

Jag tror att du slog huvudet på spiken Johanna, det är inte löshåret som är problemet utan att det är Carola Häggkvist.

Stojanka Drinic 8 år sen

Bra du var igår vännen:)!

Katrin 8 år sen

Det enda som jag tror kan ställa till det när man väljer att göra för stora förändringar på sina barn är ju att man markerar tydligt för barnet att du inte är bra precis som du är. Det är ju såklart en kul och fin grej med löshår, hål i öronen mm. Men bara man tänker till noga på vad man kan föra över för budskap till barnen. Idag är det tyvärr så att vi ska i den största mån förändra allt som vi är. Istället för att plocka fram och vara stolta för den fantasktiska människa som vi blev skapta till.

Babsan 8 år sen

Urlöjlig diskussion , finns väl viktigare ämnen att diskutera.
Hur mycket har du själv lyft dig? Det är något som inte är sig likt i ditt ansikte sedan Ensam mamma tiden.

Elisabet 8 år sen

Mycket bra insats igår. Är också “expert” som Eva R var så tydlig med…. Jobbar med KBT-terapi och är helt på din linje!!!

Pernilla J 8 år sen

Hej Johanna, jag tyckte att du gjorde ett fantastiskt framträdande i Debatt igår. Du har helt rätt!! Jag tror att Carola valt att göra saken annorlunda om lilla Zoe varit inbunden… men nu verkar hon ju vara en glad utåtriktad tjej så varför inte? :-)

Oavsett om man har ett adopterad eller ett biologiskt barn, så vill man väl knyta an & skapa trygghet för barnet som förälder.. det verkar inte riktigt som om “den där experten” Eva förstått det.

Jag tror som du, det handlar inte om grejen i sig… det handlar om Carola.

Njut av helgen.

// Pernilla

Malin 8 år sen

Kan faktiskt inte riktigt förstå varför du, Johanna ens valde att ställa upp och prata i debatt??! Känns faktiskt riktigt löjligt!

Pia Karlsson 8 år sen

Hej Johanna!
Man kan annalysera sönder olika beteenden och få det till ett negativt beteende om man bestämt sig för det! Jag ser ingen skillnad på att låta sitt lilla barn sätta i löshår eller klippa sig i en fin frisyr! Hur många barn har inte klippt av sitt långa hår pga att föräldrarna inte tycker dom kan sköta det på olika vis! Dessa barn har ju åxå under en lång tid identifierat sig med långt hår! Så bestämmer sig föräldern att håret ska klippas kort! Är inte det samma sak med anledning av vad “experten” sa! Barnet känner väl då samma sak att det inte duger som det är utan måste klippa sig! Ja….herregud säger jag! Carolas barn kommer att få det helt underbart med mycke kärlek! Lägg ner energi istället på alla barn som VERKLIGEN far illa i “avundsjuka” Sverige!
Tack för en trevlig helg på Golen Hits den 26/4!
MVH Pia.

Camilla 8 år sen

Ja, men hjälp…. Detta ämne väcker verkligen känslor =)
Att man lägger sååå mycket tid och enegi på detta ämne. Man gör t.om ett debattprogram!!! Kollade nyss programmet på nätet då jag inte hade möjlighet att titta igår. Tycker du uttalde dig riktigt bra, Johanna.
Nånstans måste man väl som förälder få avgöra vad som är rätt och fel, bra eller dåligt för just mitt barn. Läser man Carolas blogg så är det ju sååå mycket mer än en hårförlängning!!! Det är kärlek och glädje. Och jag tror faktiskt inte att Carola är den förste svensk som gjort detta på sitt adopterade barn. Och som “experten” Eva Russ sa, att många adopterade barn berättat att de farit väldigt illa av att få löshår. Ja, så kan det säkert vara, men det finns nog också många som inte mått dåligt. Det är ju med det som med allt annat, man kan inte dra alla över en kam!!! Vi är olika och reagerar olika och det beror nog också på de vuxna som finns omkring barnet. Jag tycker att Carola gör helt rätt som gör det hon själv tror på och inte lyssnar på alla som tror sig veta vad som är bäst för någon de inte känner det minsta.
Kram!

Mårten 8 år sen

Carolina: Så adopterade barn får automatiskt en gedigen utbildning i psykologi? Jag ska nog också adoptera bort mig.
Ann: Gör jag också som jag vill om jag funderar på att börja trakassera barn på mitt sons dagis?

Tänk att det finns så många idioter på internet. Det är klart risken är ju överhängande att idioter flocks till idioter. Denna s.k blogg verkar ju som sagt inte har några större svårigheter med CSN.

Tina 8 år sen

Bästa Johanna.
Tänk om flera kunde vara så kloka som du är, och jag hoppas någon “stor” tidning snappar upp ditt uttalande här. Bl a vad har det med kärleken till sitt barn att göra, blir hon en sämre mamma……nej det är nog personen som så allt är riktat mot.

Kram o ha en skön helg
(P.S i Falun har vi snöstorm)

Ann 8 år sen

Tycker också att Carola gör precis som hon vill det har ingen annan med att göra och undrar faktiskt varför du ställde upp på att prata om detta egentligen??? Otroligt fåníg diskussion den enda som ska uttala sig och möta Eva Rusz är väl Carola själv i sådana fall.

Marielle 8 år sen

Usch vad tramsigt att det blev “folkstorm” över detta, vad bra du var på Debatt och vad Eva Rusz är obehaglig! tack för ordet!

Estelle 8 år sen

Eeee. du är ju en extremt mediakåt frisörska. Varför skulle du kunna ge en objektiv vinkel på detta? Castingen till detta program är helt galen. Hade dock varit kul om du hade vågat uttala dig om Cannabis vara elle icke vara.

Du har inga adoptivbarn men sätter gärna löshår på vad som helst bara man betalar. Usch och fy!

Främst då till de som castade dig!

Carolina 8 år sen

Jag som själv är adopterad förstår inte alls den hysterin som blossat upp. Tror verkling det beror på att det handlar om att Carola väcker så mycket känslor. Om man läser hennes blogg känner man ju hennes kärlek till sin dotter!! Blir mest förolämpad när människor ofta pratar så mycket strunt om oss adopterade.

Cilla 8 år sen

Att du ens tackar ja till att medverka i en debatt där ett barns frisyr ska diskuteras. Det väl för fan inget som ens är nåt att diskutera. Det är Carola själv okända människor retar sig på det kvittar ju vad hon gör eller vad hon inte gör så störs folk. Det märks ju verkligen i hennes bloggs kommentarsfält hur folk störs

Gunilla 8 år sen

Du vet Mårten, är man mediekåt som Johanna så är man med överallt där man får oavsett om man begriper nåt eller ej =)…

helen 8 år sen

Missade tyvärr början av programmet. Få kika på reprisen så jag får höra dig:) Låt carola va i fred någongång. vad hon än gör ska folk kritisera. Tänk på det hon gjort o kämpat för i flera år, att få adoptera. Vilken lycka!!!! Hade gärna hört dina åsikter ang droger. Skrämmande hur en del tänker. Dör inte tillräckligt många pga droger??

Linda 8 år sen

Hej!
Det är klart att detta inte kommit upp så till ytan som det gjort om det inte handlade om just Carola.
Saken är den att precis som Eva sa i programmet så är problemet att hon i sådan hast börjar med att förändra sin dotter. Detta är en otroligt viktig del hos just adopterade barn. Alltså annorlunda mot biologiska barn. Hon borde väntat med detta en bra stund till. Givetvis bestämmer Carola själv hur hon vill göra med sin dotter, men ville bara förstärka vikten av hur betydelsefull den första tiden med ett adopterade barn är för den fortsatta framtiden.
Kram
Från en påläst blivande adoptivförälder

Nettan 8 år sen

Tack för din sunda åsikt i debatt
Helt otroligt hur det kan väcka sådan uppmärksamhet!!!
Tänk hur det ska bli när hon kommer till Sverige……

chris 8 år sen

Personligheten sitter inte i håret ska det vara.. gick lite fort där, kram

Sofia Ölund 8 år sen

Så bra i kväll på debatt Johanna!! Du lyfte fram precis rätt saker på ett skickligt sätt, toppen!!! :-) /Sofia

chris 8 år sen

Eva Russ är farlig för föräldrar anser jag, hon älskar att skuldbelägga (hört henne förr om pappor som tydligen är värdelösa) du gjorde det bra i stort. Personligen heter inte i håret till syvene o sist, eller?

Petrus Johansson 8 år sen

Precis, det handlar om Carola och inget annat …Folk i allmänhet verkar ha bestämt sig för att tycka illa om henne. Har stått upp för carola i alla väder och hon har varit min idol sedan jag var 8 år. Nu är jag 36. Tack Johanna för att du står på hennes sida.

Ellen 8 år sen

Gud va onödigt, vad har de för rätt att diskutera Carolas föräldrarskap i Tv för, bara för att hon är en offentlig person. Jag är glad att hon delar med sig av sin lycka i bloggen, det hade hon inte behövt.

Malin - Ludvika 8 år sen

Jag tycker, och tror, att du har helt rätt!! Go Johanna :))

Kram

Lussan 8 år sen

Jag delar din analys. Spelar ingen roll vad Carola gör så blir det elaka skriverier och debatter och ordet respekt är som bortblåst. Måste finnas jätte många andra föräldrar med afrikanska barn med löshår att irritera sig på om man nu stör sig……

Lotta P 8 år sen

Hoppas du lyfter fram att det är precis såhär man gör med afrohår och att d inte e nåt konstigt ens för en 3-åring att få ‘löshår’!
Och jag tror inte att ER var nykter när hon rasade i en kommentar, kl var över 21 på valborgsmässoafton…

Louise Pettersson 8 år sen

hahaha, sverige i ett nötskal. debattera om hur ngn annan sköter sin lilla dotters hår. och runt om i världen svälter miljoner barn istället. varför inte debattera hur de länderna ska kunna hjälpa sig själva?

annie 8 år sen

jag tycker att Eva R ska tänka efter innan hon “rasar” som hon gjort…Carola har inte gjort nå´t fel, hon har adoperat ett barn som kommer från en kultur där detta inte är nå´t konstigt…carola ser denna lilla tjej som en “gudagåva”, om alla barn ändå sågs på detta vis…nä, vi ska inte lägga oss i sån´t som inte angår oss, där ingår frisyrval på andras små barn!

emma 8 år sen

Hej jag tycker att inte de är fel att hon flätat in lockar i hennes hår. Hennes dotter hade ju inte så mycket hår innan. Och man kan se på bilder att hon blivit glad om att fått längre hår

anneli 8 år sen

Vad jag har förstått så är det kultur för svarta att göra detta redan från barnsben, så varför skulle inte Carola kunna göra likadant ? Har varit inne på Carolas blogg några gånger och kärleken mellan mor och dotter verkar ju enormt stor, inte har lilla Zoe tagit nån skada inte :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Svt

Bilder från igår! Alla bodde på samma hotell och vi satt en stund allihopa och tog ett glas vin. I studion går det hett till och kanske “mycket tjaffs” men efteråt sitter…

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…