• 2012-07-11, 23:11
  • 0

God afton vänner! Just nu ligger jag halvt död i soffan, fryser och ska snart krypa ner. Sprang 5km i ösregn och det är både skönt och jobbigt -10 sek från måndags så jag är nöjd. Ingen långdistans direkt men roligare än en timmes walking,..Jag försöker träna nästan varje dag just nu när jag kör förbränning.  Många undrar vad jag äter. Saken är att jag äter ingen diet.

Träningen är också viktig. Du ska svettas, det ska vara jobbigt och inte bara en soft promenad. Det klarar en 90åring… ut och förbränn, variera med vikter, cykling, jogging, powerwalk ( grymt för förbränningen) Ha sex! ;) Bästa för kropp och själ… Inget att sticka under stolen med.
Jag har tagit bort allt skräp. Bort med skiten om ni vill bli av med fläsket. Finns inga undanflykter.
Äter heller inga smörgåsar, väldigt lite kolhydrater beroende på hur mycket jag tränar. Men desto mer av protein.. Keso, avokado, nötter, fet fisk, grönsaker mm…
När väl kroppen kommit igång med förbränning går det undan och då är det även viktigt att äta OFTA. Men rätt.
Ska försöka ge er ungefär hur en dag kan se ut:

(proteindrinken är från Holistic, vanilj. Allra bäst då den innehåller mycket näringsämnen och utan socker eller sötningsmedel. Finns hos hälskost.)

Frukost-keso och avokado eller proteindrink alt 2 ägg eller bacon.

Mellanmål- shakes alt 1 burk makrill tomatsås eller keso avokado beroende på frukosten..

Lunch – sallad mer av protein alt veg ärtsoppa, kyckling m grönsaker,fisk med en god sås mm. Har jag bråttom- proteindrink som innehåller mycket näring.

Mellanmål- nötter alt någon frukt som inte är söt, torkade aprikoser, ost, skinka, morötter tex.. (självklart inte allt)

Middag beroende på träning- gymmet; då äter jag före tex som lunch fast inte samma rätt. Ska jag springa äter jag snabbt efteråt. Viktigt för återhämtning…

Jag äter mer av en kall sås till köttet än potatis. Det har jag stort sett tagit bort.. Man behöver inte vräka i sig massa klyftpotatis när det finns en god sallad.

Det handlar om vanesak.. Både jag och Janne älskar tex grillat med en fräsch sallad till….massa skaldjur.., Eller goda ostar fast vi hoppar kolhydraterna.. Det finns i så mycket man äter ändå.. Barnen äter samma fast mer kolhydrater men de tränar också väldigt mycket.

Men detta är hur jag äter och det funkar perfekt. Man väljer själv men det viktigaste är att det finns INGA undanflykter och “unna sig hit och unna sig dit” funkar inte. Ta bort allt onyttigt bara. Vill man så kan man.
Jag äter dock något extra gott på tex semester mm…
Lycka till och kör hårt! Det belönar sig när kläder bärjar sitta snyggare och man mår bättre inombords.


Jobbet idag! Brud snart igen och idag provade vi lite vad det blir för frisyr. Det kommer bli slöja och jättefin uppsättning. Härligt!
20120711-233326.jpg
20120711-233405.jpg
Efter löpningen ikväll, skönt med dusch efter en runda i regn. Kroppen mår så bra och all stress försvinner när man springer. Endorfinerna flödar… Jag blir en snällare mamma och en snällare flickvän, hehe.

20120711-233951.jpg
Min tallrik ikväll. Ser kanske inte så roligt ut men åååå vad gott. Enkelt med kyckling, tomater, paprika, röd pesto, avokado och en klick crème fraîche smaksatt tomat basilika.
Hade jag haft ruccola skulle jag haft det också. Man behöver inte krångla till det.
Eller hur Janne? detta har du gjort många ggr. ;)
Ska bli najs att få krama honom till helgen… Längtar sååå!
Nu är jag helt slut och kommer nog sova gott, två rundor på en dag känns.
Skönt!

Kraaam och tusen tack för alla fina kommentarer.

Kommentarer

Åsa 8 år sen

Jag har ätit LCHF-kost i över ett år och den fungerar perfekt för mig. Mitt kolhydratintag ligger väl på 20-30 g per dag och kommer främst från ovanjordgrönsaker. Den har verkligen blivit min livsstil för jag har energi som en Duracell-kanin och magen mår såååå bra. Min IBS som jag lidit av i 20 år försvann med kolhydraterna och jag behöver inte längre gå som en fällkniv på grund av smärtor. IBS är fruktansvärt för inga värktabletter hjälper, bara sängläge.

Jag skulle aldrig pracka på min livsstil på någon, lika lite som jag vill att någon annan ska tala om hur jag ska leva. Kan dock tycka synd om mina fetträdda kompisar som fortfarande räknar kalorier, går upp och ner i vikt som en jojo och klagar över att de är konstant hungriga. Jag vet ju nu att det behöver inte vara jobbigt att komma i form, önskar jag vetat det för 20 år sedan. Men som sagt, alla får välja sin egen väg.

Anna 8 år sen

Jag tycker att LCHF är en slags diet ;)

My 8 år sen

Åh,jag vill höra mer!! Suger åt mig som en svamp av alla tips och råd .Tack! Har två frågor till dig. Jag har hört att har man fyllt 45 kan man aldrig uppnå några fantastiska resultat. Har du också snappat upp detta någonstans? Känns så hopplöst motigt om det skulle vara på det viset! Min sista fråga är hur många kilon du gått ned. Många svarar att det spelar ingen roll men det göööör det! Det vet alla som bedriver kampen.
Kram!

Gabriella 8 år sen

Hur mycket har du gått ner?

Matilda 8 år sen

Så bra med alla tips! Nej det finns verkligen inga undanflykter. Det är ju därför man misslyckas. Man blir ju helt besatt av det här med att “unna sig” och om man har någon “ätardag”. Man blir helt besatt av det och den dagen, “på fredag får jag unna mig precis vad jag vill”, och då kan “vad jag vill” bli allt man suktat efter en hel vecka, kladdkaka, chips, godis, glass, pasta.. Det finns inget stopp :) Du är så fit och smal! Visst är det bästa känslan i världen att komma i kläder i mindre storlek? Det är inte bara att man mår bättre rent fysiskt det där med att gå ner i vikt, det är även SÅ mycket psykiskt. Det hänger samman så mycket det fysiska och det psykiska, hur man ser på sig själv, hur man känner sig när man ser mindre bra ut i kroppen, självförtroendet osv. Jag har blivit en helt annan person när jag vägt mer. Jag får en helt annan personlighet, så dåligt självförtroende, man skäms, man vill inte visa sig, man blir ledsen och arg, det har så mycket med det psykiska att göra det där med vikten. Inte bara fysiskt! Kram

Alexandra 8 år sen

Tusen tack för alla tips det GILLAS.Jag får verkligen så mycket inspiration av att läsa;) Gillar dig jättemycket.Du verkar vara en riktigt fin och härlig tjej.Puss o kram.

A-K 8 år sen

Du är så inspirerande :)

Chanette 8 år sen

Hej!
Jag skulle också vilja veta vilken proteindrink du dricker?
Bra jobbat! :)

Annika 8 år sen

Hej håller med bort med kolhydrater :)
Jag har kört LCHF sen i januari, -13 kg nu kör jag en variant av detta, lite mindre fett men inga kolhydrater och löpning varje dag. Känner som du Kan JAG, så kan andra :)
Det gäller bara att ge sig f-n på det :)
Detta år kan jag känna mig fin i Kroaten.
Annika

mona 8 år sen

jag beundrar dig så mycket Johanna, är så beroende av din blogg. Vad är för proteindrycka man ska ha , jkan du säga vilken ska jag köpa. Vad är det för sorts shake ska jag ha?
jag behöver gå ner nästan 10 kg.väger alldels mycket och är kort.men jag ska var ärligt jag äter allt skräp, jag tränar 2-3 ggr men har inte sett nåt reslutat det kan bero på allt skräp. nu har inte varit träninig sista månaden pgav semester.kram tycker så mycket om dig

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…

God morgon från en solig morgonrunda! Vi är kvar i Varberg i pappas familjehus, igår morse kom även min syster Linnea ner, även om det var lite regn och blåst hade vi…