• 2013-01-07, 23:52
  • 0

Var på gymmet idag och körde intervallträning. Älskar det, kroppen får jobba hårt och när man varvar hög intensitet med låg intensitet ger det mycket stora resultat. Har läst att det gjorts undersökningar och jämförts två olika grupper varav den ena gruppen körde vanlig lågintensiv träning medans den andra körde hög och förbrännde TRE ggr mer underhudsfett men förbrukade bara hälften så mycket energi. Grymt!

Detta är snabbt och effektivt vilket jag gillar extra mycket. Börjar med att jogga 5 min så kroppen blir varm. Sedan springer jag fort ca 15 kilometer/h i 1 minut. Sedan vila 1-2 minuter. Då går jag i lugnt tempo. Ca 6km/h. Sedan springer jag det fortaste jag kan i 1 min och vila.

Upprepa detta 10 gånger. De sista två ökar jag på lite extra och tar ut mig ordentligt. När du känner att du inte orkar så orkar du lite till.

Viktigt att vila minuten mellan alla gånger du springer. Det är det som är intervall…. detta ger enorma resultat snabbt. Du förbränner fett, får upp konditionen och tränar även de stora muskelgrupperna. Fattar ni vilken bra träning! Jag var helt genomsvettig efteråt och det känns att på de 30 minutrarna så det ger verkligen bra resultat. De sista är verkligen SÅ jobbiga ;)

Mina favorittights hittar ni HÄR.

På med joggingskor och kom igen!

Börja i din takt. Har du inte sprungit alls, börja med det du klarar av. Men spring det fortaste du kan.

Detta har gjort att jag orkar mycket mer när det gäller träning. När man styrketränar eller kör pass är det väldigt obbigt om du inte har kondition.

Trött efter ett pass…. Mitt träningslinne i rosa kommer från MMsport. HÄR.  Även min jacka. HÄR.  Får ofta frågor om detta därför jag lika gärna lägger upp direkt.

På gymmet förra veckan mötte jag ett par som hade sin lilla i barnvagnen med sig fast båda tränade. Smart. Mycket smart. Det är det bästa när båda två kämpar… tänk även på relationen… närhet…. vårda den.

I morgon tisdag åker jag ner till Janne och onsdag morgon tränar jag med PT Michael, äntligen! Vi hade uppehåll i december då båda hade extremt mycket jobb men nu kör vi igen. Jag är supertaggad och undrar vad han ska hitta på för något denna veckan. Ska även på ett spännade möte efteråt som jag ska berätta mer för er om när det är klart.

Nu ska jag visa er några bilder… vet att detta är känsligt för vissa. Egentligen förstår jag inte varför. Idag blev det stora diskussioner  när jag lade upp det på instagram och fb.

Vad är det som retar med före och efterbilder? Jag tycker det är intressant och gillar diskussioner men jag begriper mig inte på en del påhopp om att jag ser ut som ett benrangel, ser sjuk ut, har för stort huvud, brösten ser illa ut, nyckelbenen syns för mycket och jag ser bara sjuk ut. Det var mycket bättre när jag var rund.

Ok. Jag respekterar allas åsikter och var och en får tycka precis som man vill. Men jag ska ge er några stolpar som kanske får er att tänka om när det kommer till er träning och hälsa.

Före.

Den här bilden är förra julen. Exakt ett år sedan. Tränade väldigt lite, åt vad jag kände för. Bakade fler ggr i veckan. Handlade hem onyttigheter och skräp. Finns det hemma, då äter man. Jag sov dåligt, var ofta grinig och dålig självkänsla. Ville ha socker (godis) konstant och var ofta stressad med en hög puls.

Den här bilden är tagen i samma kök, samma tid på året fast exakt ett år senare, för 2 veckor sedan.

11 kilo mindre att släpa på. Gladare, starkare hjärta, bättre kondition, bättre självkänsla, mindre fett vilket var för högt BMI, bättre psykisk välbefinnande och en gladare mamma och flickvän som orkar betydligt mer. Jag mår SÅ sjukt mycket bättre och ge mig då ett enda minus…? Vad är det som är så känsligt med att gå ner i vikt, trots jag inte bantar?

Är det kanske så att det ligger bara hos dom som själva som inte tränar och “gillar” när man är lite mullig och tycker man måste ta en kaka eller två. För det får jag också höra ofta,  det gnälls så fort man INTE vill ha godis eller onyttigt… är det inte lite vridet?

Jag lever hälsosamt och bantar inte. Punkt. Jag unnar mig självklart lite god mat på helgen och dricker vin, men sällan skräp och socker. Men på veckorna kör jag vanlig mat och träning. Jag har aldrig varit så här stark och orkar med mitt liv mer än vad jag gjorde före jag började att träna. Du väljer helt själv men jag blir taggad och oerhört inspirerad av andras före och efterbilder och berättelser. Det är INTE bara ytligt som många tror, det är ett jäkla förbannat hårt slit, karaktär och ett jävlaranamma.

Olga Rönnberg! Lyssna på henne och se och lär… där är det ord och inga visor kan jag lova och hennes fb är fullt med härliga träning och kostinlägg. Lånar en bild från hennes fb. Så sant så sant.

Ta bort skräpmaten. Socker är big no no…

Börja motionera. Testa med promenader varje dag, det ger dig energi och endorfiner. Därmed kommer lusten till att öka träningen- det leder till bättre kondis och sen går allt hand i hand… ju äldre vi blir destu mer hänger det. När du tränar är det fantastiskt att se kroppens stora förändring. Tight kropp är inte tråkigt och din kropp blir inte bara snyggare, det hjälper dig att få en bättre hållning och dina muskler stärker hela din kropp….bättre andning mm…

Träning är ren och skär medicin, kom  bara över tröskeln och få in det i din vardag. Tre timmar per vecka hinner ALLA. Om du är deppig? Ut och gå, spring- sug i dig endorfinerna som kommer automatiskt… det är inte enkelt att bara ge sig ut, jag vet. Man hamnar i en ond spiral och det känns bara svart och skit. Men det är ju därför jag tjatar på dig. Någonting kan all göra, sedan finns det dom som har sjukdomar…. förstår det inte är enkelt.. men ni får säkert den hjälpen ni behöver som funkar för just er och kanske tänker extra på kosten.

Jag står för och tror de flesta håller med mig. Det ÄR roligare att gå in i provhytten (med de där hemska starka lamporna man ofta skyller på som gör dig fet, tror man verkligen på det…?) och kunna prova PRECIS vad du vill och kläderna sitter bra. Det är din belöning- Hur hemsk är inte den där ångesten över att inte kunna prova kläder. Ytligt? Nej mår du inte bra av det är det inte det minsta ytligt.

Ni måste tro på er själva! Kan jag kan du!

Tusen tack för alla hälsningar på instagram, blogg och fb… ni är GRYMMA så många som kommit igång och börjat träna. Blir glad ända in i själen… det är verkligen så roligt att få höra att ni mår bättre och att jag kan peppa er. Underbart.

Kör hårt!!

I december var ni nästan 100.000 unika läsare här inne…. Detärheltjäklaotroligt!

 

HÄR har ni mitt stora viktinlägg jag skrev i november och några frågade om det.  Mycket står även med i amelia reportaget.

http://blogg.amelia.se/johanna-toftby/2012/11/28/traning-och-viktnedgang-sa-har-gick-det-2/

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sandra 8 år sen

När du kör intervaller har du ngn lutning då

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Sandra, nej nej inte när jag kör 15km/h…. då blir det tufft hehe… Jag lutar ibland beroende på vilka slags intervaller jag kör. Är det mer långdistans kan jag köra lutning.

kram

Hanna 8 år sen

Jag bara mååååste tacka dig för denna underbara blogg du driver Johanna. Jag blir så otroligt inspererad av att läsa det du skriver. :-) Du fick mig att inse att det bara är JAG som kan göra skillnad och det är inte i framtiden utan IDAG jag ska börja. :-)

Elsa 8 år sen

Du inspirerar mig! Du är så snygg!
Fortsätt att skriv om detta, du peppar mig!!! Kram

karin 8 år sen

Tack du är grym på att peppa.
Du ser hälsosam ut och inte för smal.
Du ser bättre ut nu än för ett år sedaan.Du var fin då men det syns på din hållning.
Folk är bara avundssjuka.

Maria 8 år sen

Skulle nog inte säga att du var mullig innan. Normal mer. Jag är nyfiken på om du har silikonbröst? Du har ju gått ner 11 kg men brösten är lika stora? Tycker personligen brösten försvinner först när man går ner. Du är jättesnygg.. Vältränad och fräsch.

Maria 8 år sen

Du får ursäkta men som fd viktväktar medarbetare har jag sett & själv upplevt mycket av det här.. Lagom är alltid bäst, jag måste säga att du är för smal i mina ögon.. var mycket finare på kortet för ett år sen!!

Kattis 8 år sen

Du är jättefin o jätteduktig :-)
Är fd. Skövdebo som bott i Göteborg dryga året o läser din blogg så håller jag mig lite update om vad som händer i Skövde!
Jättekul!

Sofia 8 år sen

Grymma du! Hur ofta kör du såna intervallpass?

Anna 8 år sen

Har ni läst senaste forskarrönen? Att man lever längre om man har lite övervikt? Gissa om jag blev glad! Nu njuter jag extra mycket när jag äter en chokladkaka;)

Kristina 8 år sen

Gillar din blogg! Blir glad av den! Intressant att läsa i träningsinlägget du länka till om vad som är drivkrafterna till din träning. Du inspirerar mig att träna!

Mona 8 år sen

Förstår inte hur man kan se något negativt i när någon tränar. Började träna intensivt i mars förra året, minus 13 kg fett, plus en massa kg muskler rikare. Det bästa jag gjort. Punkt.

Louise Pettersson 8 år sen

Det finns ett ordspråk jag ofta tänker på; När du skriver berättelsen om ditt liv, låt ingen annan hålla i pennan.

Om du känner för att leva ett sorts liv så bemöda dig inte att reflektera andra negativa kommentarer.

Jag kanske inte älskar allt som du gör eller säger men det innebär inte att du eller för den delen jag (eller någon annan) gör fel.

Som någon annan skrev om här i kommentarsfältet så är det vi kvinnor som skriver negativt om andra kvinnor både vad de gäller mödraskap, levnadssätt, livsval och utseende. Vi drar ner varandra istället för att lyfta varandra.
Istället för att säga “vad kul att du hittat dig själv och att det funkar för dig, att du är lycklig. men det funkar inte just för mig” så måste vi skriva något riktigt elakt och under-bältet för att få oss att må bättre själva.

För visst är det säkert så att de som skriver att du ser anorektisk ut är just dem som själva har ngr kg för mycket men har inte motivationen orken eller styrkan att ta tag i det. För det ÄR jobbigt och man måste lägga om hela sitt liv.

Jag har själv ngr kilon som jag vill tappa men kan inte träna så hårt som dig eftersom jag har kronisk värk. Men det finns alltid en träningsform som passar. Så jag ska starta med simning så fort jag kommer hem från min studieort i Februari. Jag går redan promenader med min hund och jag äter nyttigt om dagarna, soppor och sallader etc.

Däremot så har du och jag olik syn på att “unna sig”. Om man äter nyttig mat och tränar så tycker jag absolut att man ska kunna ta den där kakan på fikan och njuta. Tanken är ju att träningen ska göra att du kan äta ngt gott ibland men i måttliga mängder. Sunt förnuft, gör av mer än vad du stoppar i dig.

Du satsar på att inte äta socker alls och det funkar bäst för dig. Så, som sagt inget är rätt eller fel.

Jag tycker iallafall du är GRYM som kommit så långt över ngt som du mådde dåligt av innan och gjort dig SJÄLV lycklig! Starkt!

Kram

Jenny 8 år sen

Jag kan faktiskt inte se så stor skillnad mellan före och efterbilder. Kanske ev kinderna.

Vart har du minskat mest?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Det som är det fina … ;) överallt :-)
11 kg för mycket fett helt enkelt och alldeles för mycket fett i procent för vad som är bra för kroppen.
:)

Helena 8 år sen

Jättefin! jag tycker det syns stor skillnad i ditt ansikte.
Tips till “Helena” googla på “Olga Rönnbergs plankor”
där finns bra bilder.

Vick 8 år sen

Du är jättefin, bra jobbat
Men jag tror inte alla som skriver negativt är avundsjuka. Så trött på att höra att så fort någon är negativ är det avundsjuka, det finns så mycket fel.
Jag gick ner 25kg och upplevde precis samma sak men de som var negativa va smala som jag blivit eller smalare, så inte behövde de vara avundsjuka. Oro, kritik kan ha många orsaker.

Alexandra 8 år sen

När jag numera blir sugen på något sött så tänker jag på ditt BIG NO NO ;))

Jenny 8 år sen

Själv tycker jag att du är jättefin Johanna! Både före OCH efter! :)
Ser inte speciellt stor skillnad, men det är ju hur man känner sig som är det viktiga.

kram!

Jag drar förresten ner på min hobby så passa på att FYNDA namnsmycken till kanonpriser!
http://www.luciadesign.webshoponline.se

Maria Jensen 8 år sen

hej Johanna! Jag är själv i en process av att gå ner i vikt… Jag HADE 30kg att gå ner för 2år sen… har nu endast 10kg kvar drygt. Folk säger hela tiden nu att du ser smal och “normal” ut. Du FÅR inte gå ner mer. Men det många inte fattar är att jag fortfarande är överviktig. Visst, jag har nästan ett normalt midjemått men jag vill också vara normalviktig, jag har nämligen varit överviktig så länge jag kan minnas. Folk är vana vid att se mig lite större :) Det jag gjort är att jag gör lite som du, samma tänk. Jag går inte efter nån diet utan “vanlig” mat och unnar mig annat göttis i bland :) Och träna är det bästa som finns! Jag blir så otroligt glad och kroppen mår bra så mår jag bra :) Du är för mig Johanna en stor inspiration och jag älskar att se dina före och efter bilder. Du är otroligt duktig och dem som klagar på dig är sådana personer som själv önskar att dem kunde vara lika duktiga! Du är jättevacker :) kramar från Maria i Karlskrona

Madde 8 år sen

Att kalla dig “benrangel” efter, är lika illa som att kalla dig “tjockis” innan! Vi tjejer/kvinnor kämpar för jämlikhet men är så förbaskat bra på att förtrycka oss själva och varandra! Man får tycka vad man vill, ha vilka ideal och mål för sig själv som man vill – men vi måste sluta tycka att det är vår rätt att kommentera hur andra ser ut!!!

Helena 8 år sen

SNÄLLA! Kan du visa mig hur man gör plankan på rätt sätt. Du har inspirerat mig och vill få platt mage efter två graviditeter. Du är vacker både på insidan och utsidan!!

Matilda 8 år sen

Ska man lyssna på vad folk tycker så hade man inte kunnat leva. Då hade man fått sitta hemma och inte göra något, inte säga något, inte ta ett steg åt något håll. För folk har åsikter om ALLT man gör. Eller inte gör. Och speciellt när någon tar tag i träning och kost och blir smalare – Ingenting sticker mer än det i folks ögon eftersom dom själva inte orkar = Avundsjuka. Dom är själva lite runda kanske och orkar inte och sticker det i ögonen när andra gör det “Vem tror hon att hon är som kommer här och börjar träna och bli smal”. Du är SKITSNYGG. Du var även snygg som rund men du är snyggare nu om jag får säga det :) Det är så jävla snyggt att vara smal, vältränad, tight. Och även ansiktet blir snyggare mer markerade drag eftersom pluffset försvinner. Så fortsätt du verkligen med att träna, vara snygg, smal och fräsch. Så kan dom som retar sig på det (= dom som sitter med en chipspåse i soffan och inte orkar resa sig upp) fortsätta med det och så skiter du i dom bara! Kram

Therese 8 år sen

Du är SÅ fin och en sån stor inspirationskälla! De som är negativa är bara avundsjuka! Kämpa på och tack för inspirationen :) Kram!

Cecilia 8 år sen

Så jäkla grymt jobbat! Du är skitsnygg helt enkelt! Vet att du säkert har skrivit det någonstans och att vikt egentligen är oväsentligt. Men hur lång är du och vad väger du nu? Kram

Maria Olsson 8 år sen

Hej Johanna! när det gäller detta med att ta hand om sig och göra annorlunda än andra så finns det många som kommer med pekpinnar, sluta bry dig vad andra säger för du är den du vill vara och mår bra. Det är viktigaste. Fortsätt att var dig själv och blogga gärna vidare härligt att läsa din blogg får massor av motivation. Tack :-)

Filur 8 år sen

Hej! Du har fått igång mig med! Tränade en del innan, men nu vill jag mer sen jag sett din förändring.
Ville egentligen bara säga en sak – För alla dom som klagar på att du är för smal, etc så handlar det bara om en enda sak – Vår förbannade svenska Avundsjuka!! Så är det! Stå på dig!

stina 8 år sen

hej johanna. Herre vad folk ska vara avundsjuka.
Du är inte för smal, du är jätte vacker. Så skit i de.
Fortsätt att vara den du är och gör det du mår bra av.
Jag fick barn för ett halvår sen och vill komma i form men har svårt att komma igång.
Jag skulle vilja ha din motivation till träningen men kommer inte riktigt igång. Känner mig lite obekväm som nybörjare men alla är ju nybörjare nån gång?!
Och du, fortsätt blogga, jag älskar din blogg. Men jag saknar dagens outfit. Älskar ju din klädstil och dina smycken så mer sånt :-)

Tack härliga du för den bästa bloggen. Jag älskar den.
Och jag hoppas man får se dej i rutan igen för man blir ju så jäkla glad av dej :-)

Lotte 8 år sen

Tycker du är jätteduktig, jag tränar själv rätt mycket och får höra samma saker som du. Men det är bara fortsätta träna för så länge vi mår bra spelar det ingen roll vad folk säger!!!!
Stor kram

Josefine 8 år sen

Hej underbara du! Blir få härligt inspirerad av dig. Håller nu på att ta tag i mitt liv med bådecträning och mat. Det jobbigaste just nu är längtan efter detta eländiga socker men jag ska klara den kampen. Deg bästa av allt är att jag har fått med min man på detta! Tack igen för all din inspiration!

Rebecca 8 år sen

Heja dig!
Tycker du är grym och ser både hälsosam och lycklig ut. En stark kropp är en bra kropp. Jag vet inte hur länge jag fick “försvara” mina val när jag började äta nyttigt (ej kakor, tårtor och fikor på jobbet) och började öka min träning och därmed fick en mer slimmad kropp och förlorade vikt. Det är tragiskt att man måste försvara en hälsosam livsstil men inte att man sitter och äter chips i soffan varje kväll.
Vet inte om du såg dokumentären på 5:an igår kväll, om en PT som åt upp sig 40 kilo av bara onyttigheter för att förstå sig på sina klienter bättre. Bra program och nyttig lärning!

Kämpa vidare, du är helgrym!

Jenny 8 år sen

Johanna du är bara så grym! Skit i vad dom där bittra människorna skriver.. Jag har nu själv tagit tag i mitt liv å börjat äta nyttigare, ingen skräpmat eller godis här inte! Jag börjar med kosten sen tänker jag köra igång med träning om en vecka eller två när kosten känns okej. Du inspirerar mig så mycket! Kram J

Emma Johansson 8 år sen

Hej Johanna! Jag vill bara säga att du är en bra förebild för kvinnor! Jag har följt din blogg ett tag nu och jag tycker att du ger många härliga “pushningar” för att träna mera och äta bättre. Avundsjukan bland folk är för tråkigt, så ta inte åt dig av sådana kommentarer. Grymt bra jobbat och fortsätt hålla oss flitiga läsare uppdaterade! Tack =) Kram

Alexandra 8 år sen

AVUNDSJUKA människor finns det gott om.Jag har själv gått ner som sagt många kilon så jag vet.En sa:Du ska inte tro det är snyggt en annan sa:Du är alldeles för smal du ser ut som du har aids.Jag mår alldeles förträffligt,har aldrig ,mått så bra i hela mitt liv.Kämpa på Johanna du är superduktig och säger det igen en stor inspiriation för många.Stor kram på dig.Du är fantastiskt vacker.

Anneli 8 år sen

Tycker du är så himla duktig !! Det måste va jättejobbigt när en del skriver såna elaka kommentarer. Fattar inte att dom orkar bry sig. Jag tycker du är otroligt duktig och ska vara väldigt stolt över dig själv. Kram.

Tina 8 år sen

Fina fina du. Som sagt, bry dig inte om allt skit folk skriver, du vet ju att det bottnar i avundsjuka “jante-lagen”….Du skulle haft samma klänning som året innan, fast det syns förändring såklart i den silvriga oxå…
Jag är oxå avis på dig, din bestämdhet i detta, men det är inget jag skulle spy galla över dig för, över mig själv i så fall som inte tar mig i kragen, he he he.
Kan säga att för nått år sedan tränade jag som du, men det blev ganska för mycket och jag blev manisk i min träning. Resultatet blev muskulaturen i ena låret avsliten samt allt vad det heter i bägge knäna gjorde att jag endast fick gå det kortaste sträckor (helst inte alls !) i 6 månader. Ja detta gjorde att jag aldrig kom igång igen, mer än med lite powerwalks….
Nåväl, jag nöjer mig ett tag till med att heja på dig och vara lite vanligt folkhemsavis på din envishet =)
Kram från Falun

Eva Ruuska 8 år sen

Hej, jag tycker att du ser väldigt hälsosam ut. Folk är bara avundsjuka. Sjukt bra jobbat av dig tycker jag. Köpte själv dvdn “functional training” som du rekomenderade och körde ett pass igår, sjukt jobbigt men effektivt. Tack för en väldigt bra blogg. Kram

Anna-Lena 8 år sen

Svensk avundsjuka handlar det om. När jag gick ner rätt mycket för ett antal år sen, är lika lång som du och vägde 57 kilo, vilken jag nästan alltid har gjort, då sa alla till mig att jag var för smal och att jag inte fick gå ner mer. Nu sitter jag med 10 kilos övervikt som skall bort. Har tränat DUKTIGT i ett år, så nu har jag tagit bort allt socker och onyttigt, vill få bort extra kilona och må bra, tänker som du skriver, äta bra och bort med allt skräp. Tror på detta och att jag kommer lyckas denna gången. Blir sjukt taggad när jag ser dig. Ha en underbar dag, kramis

Anna Edwartz 8 år sen

Hej Johanna
Bry dig inte om vad dom skriver ,i grund och botten mår dom dåligt själva och måste få energi i från dig för att må bra själva .Fortsätt som du gör och må bra :)

Anna Edwartz 8 år sen

Hej Johanna

Bry dig inte om vad dom skriver ,i grund och botten mår dom inte bra själva och då måste dom få energin någonstans och då hoppar dom på dom som mår bra .Fortsätt som du gör och må bra :)

malin 8 år sen

Du är snygg på båda bilderna….folk ärbara avundsjuka. Det viktigaste är att man mår bra :)

Annsofi 8 år sen

Bra! Finns ingen anledning att Inte vara stolt över din träning och den tid du lägger ner. Du är jättefin på bägge bilderna, men om du då dessutom mår så mycket bättre nu så är det toppen. Det är knappast ngn av oss som äter bra och tränar regelbundet som tycker att det är något fel på ditt utseende eller din träningsiver… Det är de som inte orkar eller hittar motivationen till att göra det själv som blir provocerande. Vi kan bara hoppas att de ngn gång tar tag i sitt liv och märker vilket underbar skillnad det kan göra, i mående och självförtroende! Tack för all tid du lägger ner för vår skull, i din härliga blogg!
Kram!

Browneyedgirl 8 år sen

Godmorgon tjejen. Som du säger får folk tycka och tänka. Men jag tycker det är inspirerande och otroligt bra att tänka på sin hälsa. Jag är själv ständigt sugen på socker, sur, trött har ont i huvudet och orkar inget. Vet att jag när jag för några månader sen testade leva sunt , äta bra, minska socker och träna mådde super. Nu ska jag få in det som en vana. Tänker inte må så här mer. Anledningen till att jag slutade träna var för att jag blev dunder förkyld, sen kom jag inte igång igen. Tack snälla för du peppar, kommer med tips och motiverar mig till träning. Från och med idag finns inga undanflykter, nu kör jag <3 Och du, du strålar på bilden från i år, så vacker…..

Gabriella 8 år sen

Kul och mycket peppande inlägg!! Inspirerande att se för och efter bilder, ser jättebra ut. Ha en fin dag:)

ulli 8 år sen

Hejja dig Johanna!!!!
Du är så fin och grym, älskar dina peppande inlägg och din energi.
Tack för att du delar med dig.

Lotta 8 år sen

Hej!
Underbar blogg!! Lyssna inte på dem, de är bara avundsjuka på att du har lyckats så bra med din träning är nöjd med din kropp och är lycklig. Hur tränar du på en två veckors period är nyfiken och behöver tips och nytänding me
träningen, var på första passet på ett år i går så Kul
Kram <3

Elisabeth 8 år sen

Hej Johanna!
Bry dig inte om de som inte tycker om din hälsosamma livsstil. Du ska fortsätta att göra det som är rätt för dig och så länge du mår bra av det du gör är det rätt! Jag följer din blogg och blir inspirerad av dig och kan inte alls förstå de som klagar på dig. Det syns lång väg att du mår bra för det strålar om dig!
Själv har jag precis börjat min egen viktminskningsresa och har valt den väg som är rätt för mig. Även jag har fått olyckskorpar runt mig som pikar mig hela tiden. Men jag bryr mig inte för jag har bestämt mig att även om det tar tid att nå min målvikt så ska jag göra det. Det enda hindret jag har är att jag inte kan träna fullt så mycket som jag önskar pga sjukdom men jag tror att när jag kommit en bra bit på väg så blir sjukdomen lindrigare.
Att låta bli sötsakerna visar att du verkligen vet vad du gör. Det många inte tänker på är att har man varit sockerberoende tidigare så kan man inte ta bara en kaka nån gång ibland för då förstör man för sig själv.
Jag önskar dig fortsatt lycka med träningen och kärleken! En lycklig mamma är roligare att ha än en ledsen mamma! Sköt om dig och de dina!
Elisabeth

jannice 8 år sen

hej johanna! vilket peppande inlägg om intervallerna. Själv ska jag köra ett pass på ons,just då intervaller! ska bli riktigt skönt å röra på sig igen=) Ha en toppen bra kväll! Kram Jannice – lovebyjannicelindell.blogspot.com

Cissi 8 år sen

Hej Johanna.
Jag har följt din blogg några månader nu och är helt fast! Älskar dina uppiggande och peppande inlägg med mycket bilder! Du bjuder verkligen på dej själv, men delar även med dej av dina barn och din stora kärlek Janne:)
Jag tränar personligen inte och kan tyvärr inte pga en kronisk smärtsjukdom som utlöstes när min son föddes (samma ålder som L-M) och all form av rörelse och/eller aktivitet orsakar smärta. MeN, jag kan idag jobba 25% något de sa skulle vara omöjligt för tio år sedan och för det är jag överlycklig!:))
Vad jag ville komma till var att trots att jag inte kan träna och påverka min vikt, bra kost och träning går trots allt hand-i-hand, och då jag min sjukdom överproducerar fettceller är jag oxå överviktig (179 cm å ca 96 kilo ~ vet många chockas över att jag skriver om det öppet.) Men jag har blivit tvungen att lära mej att jag kan inte gå på gym, eller springa mm, har prövat men istället har jag kommit fram till att PW är min grej och så länge jag står still på vågen är jag glad och tacksam (ökad fett=mer smärta.)
Fastän att du alltid varit otroligt vacker så SeR man ju på dej nu att du utstrålar en helt annan självsäkerhet och det riktigt lyser om dej! Det kan förvisso kärleken var delaktig i *ler* Och sen är det ju så att AllA människor har olika må-bra-vikt och den kan ligga på tio kilo mer eller mindre
än vad som är “normalt”/hälsosamt. Huvudsaken ju faktisk att Du mår bra och bara det att du orkar mycket mer, är mindre sjuk och förebygger ev. ryggproblem som frisöryrket kan orsaka + alla andra fördelar som kommer av ett hälsosamt liv med träning och kost i lagom doser så är det vad som räknas!
Fortsätt din resa och lycka till med träningen, kärleken, barnen, jobbet och allt annat som får just DeJ att må toppen, både i kropp och knopp!;)

Kramar Cissi från Skåne

Ps. Är inredningsnarkoman och tycker din inredningssmak är grym! Kanske för att den påminner om min…haha;)) Gott Nytt 2013

Svar på kommentaren:
Ann-Sofie 8 år sen

Hej!

Jag har nyss börjat läsa din blogg då och då och jag tycker själv om att vara hälsosam och att träna mycket. När jag läser din blogg så blir jag mer motiverad och inspirerad och tycker du är superduktig! Det är bara att fortsätta att må bra för det är just det man gör.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Fallskärmshoppet blev precis inställt, typiskt. Men vädret ställer till det så här på hösten,  det måste vara bättre sikt för att de ska kunna hoppa så de ser marken från…