• 2013-01-21, 09:06
  • 0

God morgon måndag! Har ni haft en skön helg?
I lördags kväll var jag bara hemma, tog ett tidigare tåg och var hemma redan 18. Skönt att få en kväll bara hemma!
Men mina små finingar här ville inte sitta hemma med mamsen förstås. Kompisar är roligare! Så det blev ingen tidig kväll då jag vill självklart vara uppe när dom kommer.
Passar tider är dom duktiga på och inget strul. Skönt! Men dom vet vad som gäller och sköter man sig lönar det sig. :)
Janne och jag träffades inte i helgen tyvärr då vi hade barnen båda två och det är svårt att “rycka upp” dom med alla aktiviteter, kompisar mm. Så i helgen fick vi längta och prata i telefon istället. Men i veckan och till helgen ses vi som tur är.
Söndagen började jag som ni såg med PW. Finns ingen bättre start.
Sedan var det handbollsmatcher, två stycken och dessutom skulle jag sitta i sekretariatet. Hu… Livrädd för att göra fel så man får sitta på helspänn :) går fort i handboll och nu har tjejerna blivit så stora så det är full fart på plan.

20130121-083040.jpg
Blåsa och hålla tiden vid timeout, skriva mål, utvisningar, straffar och kontakt med domaren. Tur jag hade Majas pappa med också som tog hand om siffrorna på tavlan. DEN uppgiften passade jag lätt över till honom hehe.
Skövde HF vann första matchen mot Tibro HK och spelade lika mot Brätte andra. Bra spelat!
Blev ett gott mellanmål mellan matcherna.

20130121-083612.jpg
Ska man klara sig utan riktig mat länge är detta perfekt! Det gör Terece goa mamma på mässan jämt. Riktig gullig mamma som har med massa nyttig energi i kylväskan.
Vill man stå sig länge, skiva ner lite avokado också.
Keso, nyttiga nötter- valnötter, mandel är allra bäst! Valnötter innehåller mycket omega 3 och har ett lågt kolhydrateinnehåll, mandeln innehåller mycket magnesium och mineraler. Även Paranöt är bra. Lågt med kolhydrater, hög fetthalt och innehåller mkt vitaminer och selen som vi behöver.
Cashew, jordnötter är kass. Inge bra.. För hög fetthalt och inte bra om du ska gå ner i vikt.
Tänk på att lagom är bäst, nötter är nyttigt och gott mellanmål eller snacks men överät inte. :)
Jag köpte en färdig blandning- ekologisk och lite russin i också. Bara ett par för lite god smak.
Eftermiddagen och kvällen var vi hemma, även tjejerna. Så mysigt och skönt … Alla grejade med något och jag lagade en god middag.
Fläskfilé med svampcreme! Tjejerna åt klyftpotatis till, jag tog kantareller från frysen och köpte lite champinjoner.
Detta fick jag som tips av min kund, tack Ulla!
Jag gjorde även på kyckling då jag hade ett par kycklingfiléer tinade också.
Blir lunchen idag :)
Recept har ni HÄR
Skippade även parmaskinkan, tog lite vad som fanns hemma. Men det blev riktigt riktigt gott må ni tro.
Crèmen lägger man på de sista 10 min i ugnen. Med såsen och sallad … Lovely!!

20130121-085754.jpg

20130121-085816.jpg
Söndagsmys!
Några timmar senare var det dags för ett träningspass! Dvd 1-Riktigt skönt och jobbigt. Blir du inte svettig? Ta i mer!!
Du ska svettas och känna dig riktigt trött efteråt, annars har du inte tagit i tillräckligt.

20130121-090022.jpg
Idag har jag grym träningsvärk, så skönt!
Men det märks att jag inte längre är “död” utan kroppen börjar vänja sig.
Träningsvärk är bra men nu är kroppen mer van vid hårdare träning.
Hur går det för er? Planerat veckans pass??
Jag kommer köra minst 3 powerwalk (helst fler) och 3 styrkepass och minst ett intervall.
God morgon! Nu kör vi igång ny vecka!

2013-01-21 Hälsa, Mitt liv

Kommentarer

Madeleine 8 år sen

Jag blir också peppad av din blogg när det gäller träning. Behöver tighta till mig lite grann, har köpt träningskläder för pw i kylan. Har läst din blogg sen du började, härlig blandning av allt. Gillar när du delar med dig av recept. /Madeleine

Miranda 8 år sen

Tack för en bra blogg. Gillar att du bjuder på så många lättlagade recept. Testade det ena igår kväll och det blev kanon. På vår blogg hittar man inte så många recept utan fokuserar mer på hur man kan göra träningen till en naturlig och rolig del av vardagen. /Miranda

anna 8 år sen

God kväll!
idag körde jag Annikas träningsdvd två gånger, helt slut, den är så bra! Brukar du köra en gång? kombinerat med pw? jag tyckte att det var så kallt idag så jag stannade inne o tränade istället:)

janncie 8 år sen

härligt med dina döttrar som är duktiga!=) Som passar tiden och sköter sig!=) Keso å nötter är ju riktigt gott! Den där kycklingen ska jag allt pröva någon dag! KRAM jannice – http://www.lovebyjannicelindell.blogspot.com

Marie 8 år sen

Hejsan!
Jag måste bara fråga, var har du köpt den underbart fina ljuskronan? :)
Marie i Halmstad

Lotta Berg 8 år sen

Jag körde dvd´n i lördags och tyckte den var riktigt bra. Har fortfarande träningsvärk så nytta gjorde den. Ska köra den imorgon och på fredag igen. Idag ska jag träna yoga. Blir nog några pw med om jag hinner med.

LIna 8 år sen

Hej! tack för en jättebra och peppande blogg. När det är motigt med träning och mat får jag alltid energi att fortsätta härifrån. Har en liten fråga om sylen du använder, vilken storlek på syl har du?
hälsningar Lina

Maria 8 år sen

Hej,

Jag är en typisk småbarnsmamma… Du vet en sån som gör allt för mina barn, två grabbar 4 och 8 år, hemmet, maken och jobbet som lärare. Tid för mig… nja… går inte så himla bra faktiskt… lågprioriterat…

Innan jag fick barn gick jag på aerobics ett par gånger i veckan och det hände att löparskorna åkte på också mellan varven. Det är alltså snart 10 år sen… Jag vet inte hur många gånger jag sagt att nu… NU!!! ska jag börja träna och äta rätt för att åter falla i fällan att bara lägga tiden på hem, familj och jobb och sedan belöna mig med något sött. Jag är en riktig sockerråtta. Lite stolt är jag över mig själv för under hösten lyckades jag minska mitt sockerintag ganska mycket så jag vet ju att jag kan – om jag bara vill!

Egentligen är jag inte överviktig, jag väger 63 kg och är 165 cm lång men jag är slapp och har ett häng runt magen. Inget är liksom fast längre… Jag vaknar dessutom flera gånger varje natt med värk i ryggen och på morgonen är det omöjligt att sova längre än kl. 6 för då har jag så ont i ryggen att jag inte kan ligga kvar längre. Läkarna säger att jag måste stärka musklerna i ryggen, så klart, det förstår ju jag också… egentligen….

Din blogg har jag läst ganska länge. Jag tycker om den. Jag gillar ditt sätt att skriva och jag tycker att det är intressant att följa dig. För första gången på länge har jag blivit RIKTIG sugen och inspirerad att träna. DVD:erna som du använder känner jag skulle passa mig. Vad händer då när jag ska beställa dem? SLUT – ÖVERALLT!!!

Min fråga är därför om du har något tips på hur jag kan gå tillväga för att få tag på dem? Det gäller ju att smida medan järnet är varmt sägs det ju… ;)

Tack för en inspirerande blogg!

// Maria

Svar på kommentaren:
Anna 8 år sen

Maria, jag tycker du ska söka upp en sjukgymnast som kan hjälpa dig. Då får du övningar som är helt anpassade till dig. Jag har fått så bra hjälp utav min och har inte alls lika ont i ryggen längre:)

Erika GBG 8 år sen

Jodå, träning skall det bli i veckan. Men vet du om man kör styrka och PW el intervall. Vilken ordning skall man göra det? Styrka först eller sist? Svara snälla om du vet…

Svar på kommentaren:
Karolina 8 år sen

Styrketräna först och töm kroppen på kolhydrater så kör du konditionsträning efter som ren fettförbränning

Maja 8 år sen

Hej Johanna, så kul att läsa när du skriver om träning och kost! Har du testat drick en celsius innan du tränar? Jag brukar alltid ta en sån och får världens kick! + att det sägs att man förbränner mer kalorier, ca 100 kalorier extra;)

Lotte 8 år sen

Här har varit en härlig helg och äntligen kommer sonen hem efter att spenderat helgen med min bror och hans sambo :-)
Träningen är klar, intervaller idag, dvd imorn och löpning. Har beställt Annikas andra dvd med och väntar på den i veckan.
Ha en bra dag
Kram Lotte

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Så kom svaret från mammografin! Inga tecken till cancer, tydligt understruket också. Vilken lättnad! Alla som tar prover eller gör undersökningar känner nog av det där lilla jobbiga obehaget precis när man…

När jag var ute på min morgonrunda i dag så kände jag något nytt i kroppen. Jag hade energi igen! Jag kände mig piggare och kunde pressa på utan att känna mig svimfärdig,…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…