• 2013-02-04, 23:54
  • 63

Hej vänner! Hur har ni det? Visst är det skönt när måndagen är gjord, nu är man i gång och veckan kommer gå jättefort. Längtar så mycket till helgen… :) Jag har fortfarande lite ont i halsen, blir inte klok på det snart och vill inget hellre än komma igång med mina intervaller. Jag är inte sjuk, känner mig inte ens sjuk och därför kommer jag i morgon köra igång lite försiktigt. Kollade med en läkare idag om det bara är en myt det där med halsont och träning… både ja och nej. Jag har opererat bort mina halsmandlar och får därför sällan halsfluss men difust jäkla halsont (virus) kan jag ha länge tydligen men – det är ingen fara att träna lite försikigt… som jag trodde, ingen hårdträning förstås. Får abstinens snart, tänk att man kan längta så mycket efter träning… vill springa, svettas, förbränna. För att det ger mig så mycket positivt av allting.

I höstas började jag träna ordentligt och plockade bort kolhydraterna. Inte allt men en del… har aldrig mått så bra. I julas testade jag att “jag äter lite vad jag vill”. Jag ville testa vad som händer. Boom! Jag gick rakt i fällan… Det lilla jag unnade mig satte sig som en limpa runt midjan på en gång, jag kände mig nästan förkyld, täppt i näsan och jättetrött. Det gick overkligt fort och det är lustigt vad det där lilla extra “jag tar bara en liten chokladbit” vad det kan göra… för tar du en vill du ha en till.

Man får testa sig fram, nu har limpan rasat av igen och vet ni, jag har egentigen inte gjort så mycket mer än dragit in helt på gluten. På veckorna tar jag inte en enda macka, inte någon pasta och inget socker . Varför skulle jag när jag mår så mycket bättre? Till helgen tar jag lite av något jag gillar , vin, lite godis eller någon chokladbit sen stopp. Men det krävs disciplin, tålamod och karaktär. Men efter ett tag hittade jag balansen, det går bara man själv vill.

Man måste lyssna på sin kropp, det finns ju massor av dieter och vad är rätt och vad är fel? Alla har olika mål med sin träning och sin diet. Vad vill jag? Det bestämmer ju bara jag själv. Mådde jag bra med mina 12, extra kilon? Mådde jag bra av att äta massa mackor? Mådde jag bra av att hellre ta en kaka än att gå en promenad? Nej. Jag mådde skit… Jag såg och kände mig sliten och var trött. Pluffsig och grinig.

Gluten och sockret är verkligen inte bra om man äter för mycket.. Men hitta din balans! Bestäm dig. Det tog sin tid och allting är individuellt. Jag mår så mycket bättre och det där dallret lägger sig inte som extra vadd runt kroppen längre trots jag äter massor! Framförallt jag känner mig yngre, piggare och starkare, vem vill inte det?!

Jag lade igår ut en bild på en grym lchf bok jag köpt på instagram. Ett jävla liv blev det. Igen. Av en LCHF BOK??

Åse och jag “pratar” ibland på instagram, hon är helt galet duktig och jag bara älskar boken redan. Hon är nämligen en helt “vanlig kvinna” som är som oss alla andra stressade morsor och varit enormt sockerberoende. Det är en grym resa hon har gjort och nu har hon en egen bok. Wow!

Är det känsligt när jag lägger ut en bok om Lchf? Vi bestämmer själva över våra kroppar och om jag kan hjälpa någon på vägen blir jag väldigt glad. Jag vet hur det känns att inte komma över tröskeln. Det jag däremot inte begriper mig på är varför man måste säga -du var mycket finare förut när du va rundare, nu är du inte fin.

Fine, jag bryr mig inte det minsta om vad folk tycker hur jag ser ut. Men frågan är, skulle ni säga samma sak om jag gick upp 12 kilo?  Du var MYCKET finare när du var smal. Du är inte alls fin så där mullig.

Skulle inte tro det va…

Detta är intressant och inget jag skriver för att få empati eller sympati, mer som ett intressant litet fenomen hur vi människor tänker och fungerar.

Detta lagade jag till mig och barnen ikväll, tacopaj med guacemole och fräsch sallad. Allt hemmagjort från grunden till och med tacokryddorna, köttfärs med lök vitlök tomater, jalapeno…. pajbotten av mandelmjöl, sesamfrön ägg mm,,, en oströra ovan och sen in i ugnen. Under tiden gjorde jag Åses GRYMMA guacemole. MY GOD. Vilka smaker….

Alltså jag tror på riktigt att detta var det godaste jag ätit på länge. Barnen åt massor och blev imponerade hehe…

Inget socker, inget gluten. Det bästa- jag känner mig inte pluffsig som man gör efter en “vanlig” paj annars.. hua…

Stark och mumsig och inte onyttig. Receptet hittar ni i boken som jag själv köpte på Icamaxi. Tips, köp den.

Ska visa er en bild vad sockret kan ställa till med. 4 år imellan bilderna och inte det minsta pigg på den första.  Sliten, trött och 15 kilo extra.

Det är sånna här bilder som gör att man liksom inte vill tillbaka……

Nu ska jag sova, lång dag på salongen i morgon.

Puss och god natt

 

 

 

2013-02-04 Hälsa, Recept ,

Relaterade inlägg

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…