• 2013-02-04, 23:54
  • 63

Hej vänner! Hur har ni det? Visst är det skönt när måndagen är gjord, nu är man i gång och veckan kommer gå jättefort. Längtar så mycket till helgen… :) Jag har fortfarande lite ont i halsen, blir inte klok på det snart och vill inget hellre än komma igång med mina intervaller. Jag är inte sjuk, känner mig inte ens sjuk och därför kommer jag i morgon köra igång lite försiktigt. Kollade med en läkare idag om det bara är en myt det där med halsont och träning… både ja och nej. Jag har opererat bort mina halsmandlar och får därför sällan halsfluss men difust jäkla halsont (virus) kan jag ha länge tydligen men – det är ingen fara att träna lite försikigt… som jag trodde, ingen hårdträning förstås. Får abstinens snart, tänk att man kan längta så mycket efter träning… vill springa, svettas, förbränna. För att det ger mig så mycket positivt av allting.

I höstas började jag träna ordentligt och plockade bort kolhydraterna. Inte allt men en del… har aldrig mått så bra. I julas testade jag att “jag äter lite vad jag vill”. Jag ville testa vad som händer. Boom! Jag gick rakt i fällan… Det lilla jag unnade mig satte sig som en limpa runt midjan på en gång, jag kände mig nästan förkyld, täppt i näsan och jättetrött. Det gick overkligt fort och det är lustigt vad det där lilla extra “jag tar bara en liten chokladbit” vad det kan göra… för tar du en vill du ha en till.

Man får testa sig fram, nu har limpan rasat av igen och vet ni, jag har egentigen inte gjort så mycket mer än dragit in helt på gluten. På veckorna tar jag inte en enda macka, inte någon pasta och inget socker . Varför skulle jag när jag mår så mycket bättre? Till helgen tar jag lite av något jag gillar , vin, lite godis eller någon chokladbit sen stopp. Men det krävs disciplin, tålamod och karaktär. Men efter ett tag hittade jag balansen, det går bara man själv vill.

Man måste lyssna på sin kropp, det finns ju massor av dieter och vad är rätt och vad är fel? Alla har olika mål med sin träning och sin diet. Vad vill jag? Det bestämmer ju bara jag själv. Mådde jag bra med mina 12, extra kilon? Mådde jag bra av att äta massa mackor? Mådde jag bra av att hellre ta en kaka än att gå en promenad? Nej. Jag mådde skit… Jag såg och kände mig sliten och var trött. Pluffsig och grinig.

Gluten och sockret är verkligen inte bra om man äter för mycket.. Men hitta din balans! Bestäm dig. Det tog sin tid och allting är individuellt. Jag mår så mycket bättre och det där dallret lägger sig inte som extra vadd runt kroppen längre trots jag äter massor! Framförallt jag känner mig yngre, piggare och starkare, vem vill inte det?!

Jag lade igår ut en bild på en grym lchf bok jag köpt på instagram. Ett jävla liv blev det. Igen. Av en LCHF BOK??

Åse och jag “pratar” ibland på instagram, hon är helt galet duktig och jag bara älskar boken redan. Hon är nämligen en helt “vanlig kvinna” som är som oss alla andra stressade morsor och varit enormt sockerberoende. Det är en grym resa hon har gjort och nu har hon en egen bok. Wow!

Är det känsligt när jag lägger ut en bok om Lchf? Vi bestämmer själva över våra kroppar och om jag kan hjälpa någon på vägen blir jag väldigt glad. Jag vet hur det känns att inte komma över tröskeln. Det jag däremot inte begriper mig på är varför man måste säga -du var mycket finare förut när du va rundare, nu är du inte fin.

Fine, jag bryr mig inte det minsta om vad folk tycker hur jag ser ut. Men frågan är, skulle ni säga samma sak om jag gick upp 12 kilo?  Du var MYCKET finare när du var smal. Du är inte alls fin så där mullig.

Skulle inte tro det va…

Detta är intressant och inget jag skriver för att få empati eller sympati, mer som ett intressant litet fenomen hur vi människor tänker och fungerar.

Detta lagade jag till mig och barnen ikväll, tacopaj med guacemole och fräsch sallad. Allt hemmagjort från grunden till och med tacokryddorna, köttfärs med lök vitlök tomater, jalapeno…. pajbotten av mandelmjöl, sesamfrön ägg mm,,, en oströra ovan och sen in i ugnen. Under tiden gjorde jag Åses GRYMMA guacemole. MY GOD. Vilka smaker….

Alltså jag tror på riktigt att detta var det godaste jag ätit på länge. Barnen åt massor och blev imponerade hehe…

Inget socker, inget gluten. Det bästa- jag känner mig inte pluffsig som man gör efter en “vanlig” paj annars.. hua…

Stark och mumsig och inte onyttig. Receptet hittar ni i boken som jag själv köpte på Icamaxi. Tips, köp den.

Ska visa er en bild vad sockret kan ställa till med. 4 år imellan bilderna och inte det minsta pigg på den första.  Sliten, trött och 15 kilo extra.

Det är sånna här bilder som gör att man liksom inte vill tillbaka……

Nu ska jag sova, lång dag på salongen i morgon.

Puss och god natt

 

 

 

2013-02-04 Hälsa, Recept ,

Kommentarer

Petra 7 år sen

Halloj!
Man ska inte bry sig så mycket om vad andra människor tycker och tänker, det finns åsikter om allt här i världen. Så länge man mår bra själv så är det bara att köra på. Jag har själv lidit av IBS och det har varit skit drygt rent ut sagt men sedan jag började med LCHF så har min mage blivit som förbytt! Jag älskar det och sen att kilorna sakta försvinner gör ju inte saken sämre :-) Jag är inte ett dugg intresserad av att gå tillbaka till det jag åt innan eller den jag var innan. Vet inte om det bara är jag men jag känner mig mycket mera lycklig och tillfreds sedan jag la om kosten till LCHF.

Rebecca 8 år sen

Kan du skriva måtten till Taco pajen? Är sugen på att testa den;)

cecilia 8 år sen

Hej Johanna!
Du har helt rätt i att var och en får göra som de vill. förstår inte heller varför alla ska bry sig vad andra gör. Jag tror folk har för lite att göra de skulle följa ditt exempel och ta tag i sina liv. Jag själv skulle behöva det men det är inte alltid lätt. jag vet vad jag borde göra men jag gör det ändå inte. Du inspirerar mig även om jag ännu inte har kommit igång med mat och motion. Tacopajen såg verkligen god ut. Var kan jag få tag på receptet. Du kanske skulle kunna lägga ut recept på nyttig mat som du äter.
Jag är glad för din skull och avundsjuk för att du hade ork att ta tag i din situation. Jag får kämpa vidare. Många kramar från Cecilia

Maria 8 år sen

Hej Johanna,

Apropå Ditt halsont som Du dragits med under en längre period, har Du kollat upp detta hos t.ex. en läkare? Det kan vara så att Du har problem med sköldkörteln. Jag går på regelbundna besök hos en homeopat, akupunktör, zonterapeut och hon avrådde mig starkt från att äta enligt lchf dieten, då njurarna får arbeta mkt mer pga. hög salt,fetthalt samt att man äter mer protein! Hon märkte en tydlig försämring på mina njurar efter en veckas matintag enligt lchf!! Jag kan också tillägga att man av denna kost får en mycket sämre prestationsförmåga vid tex konditionsträning då man tagit bort kolhydraterna helt och hållet. Jag tycker att GI metoden är ett mycket bättre alternativ för den som vill ändra och börja äta nyttigare. Jag har tränat mycket under mina år och tycker det är fullständigt idiotiskt att man helt tar bort kolhydraterna! Detta är en “byggsten” för att få kroppen, hjärnan att fungera!!

(Jag har läst anatomi, näringslära, fysiologi (utbildad styrketräningsinstruktör) samt dipl.massör)

Mvh Maria

Tösabeten 8 år sen

Vad härligt att du mår så bra och bra kämpat :)
Önskar att lchf funkade på mig, åt nog för mycket fett för hade ont i magen jämt.
Det svåraste var att det är mycket som är förbjudet, svårt att gå bort, äta/ fika ute och inte minst när ens lille bebis ser att mamma minsann inte äter det eller det. Tror som du skriver att detr viktigt att bestämma och hitta en balans med allt. Socker däremot borde förbjudas;)
Tack och ha en fin dag

Svar på kommentaren:
Maria 8 år sen

hej,

Det kanske är så att Du som jag har problem med njurarna och därav reagerade din kropp som den gjorde..Ett alltför högt saltinnehåll, fett, samt protein påverkar Dina njurar väldigt mycket och får till föjd att Du känner Dig matt, orkeslös, törstig m.m. Det bästa är att äta en balanserad kost, tänk tallriksmodellen. Och sedan lagom av allt. Minska ner på sockret och träna så ska Du se att Din kropp kommer i balans :-)

Grynet 8 år sen

Hej Johanna!
Jag är så fascinerad av fenomenet “gnäll på Johanna”. Säger bara: SLUTA LÄS, om ni nu stör er så!
För mig är du ren inspiration. Jag är visserligen 15 år äldre och kommer aldrig att bli lika söt som du. Jag kommer heller aldrig att vilja leva så i rampljuset som du gör heller. MEN, det är inte det det handlar om. Du har visat att det går att förändra sig. Och genom att du bloggar varje dag om det så blir man mer peppad än om man skulle läsa en bok om hur man ska göra. Tack Johanna!

Pillan 8 år sen

Publiceras alla kommentarer eller väljs dom ut av dig el ngn annan?
Jag förstår att du vill peppa andra människor till bättre välbefinnande, men just upplever jag det som fööör mkt.
Känns som du tagit på dig någon roll som tränings/mat guru….(inte alltid med rätt fakta)
Är det någon form av bekräftelse behov du har?
Måste du dagligen höra fr människor vad duktig, snygg smal etc du är för att må bra? Peppa kan man göra på många sätt….tänk också på vad för slags signaler du sänder till dina två tjejer, just nu är det otroligt mkt utseende i bloggen, vilket jag tycker är synd….

Svar på kommentaren:
AnnP 8 år sen

Håller helt och hållet med, tycker det är jättebra det du gör men det har blivit för mycket, om det är en vardag och en naturlig del av livet behöver man inte skriva om det konstant.

Sofie 8 år sen

Min dotter är glutenallergiker och det klassas alltså som en sjukdom. Det är inte alls speciellt spännande att lära någon äta helt ny kost eller att förbjuda en 15- åring att inte få äta det hon kunnat äta tidigare i livet. Att inte få samma mat som andra i skolan, inte veta om hon kan äta rätter när hon är borta. Man får lära sig och gå hos en dietist för att få rätt balans och rätt näringsämnen. Gluten är stärkelsen i sädesslag, det kan också finnas i ex havregryn om de inte är odlade på särskilda fält, malda i särskilda kvarnar. I ris finns inget gluten. Hur bra koll har du på var gluten finns Johanna?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Jättetråkigt för din dotter men som tur är finns det många alternativ och idag är det många som är glutenallergiker.
Jag har inte den sjukdomen så jag behöver inte vara rädd att få i mig fel.
Hoppas hon mår bra trots allt.

Johanna

jeanette 8 år sen

Du har varit/är så stark och duktig, det finaste är att du gör det du mår bra av, utan att komma åsikter om några andra och deras sätt att leva. Som vuxen har man ansvar för sitt eget mående och det gör man som man vill med. Du ser så frisk och stark ut, det borde rimligtvis inspirera istället för att irritera!

Anette 8 år sen

Hej! bry dig inte om alla kommentarer om din mat o träning. Den svenska avundsjukan. Du är otroligt duktig. Jag är själv 54 år och har tränat i genomsnitt 4 ggr i veckan i 34 år och skulle inte kunna vara utan min träning, blir sjuk av att inte träna. Den ger mig så mycket både psykiskt o fysiskt.,och sen att man blir snygg på köpet är ju en positiv bonus. Mvh Anette

Linn Stockholm 8 år sen

Folk kommer alltid att gnälla och ifrågasätta tyvärr!
JAG tycker att DU är GRYMT duktig. Du inspirerar! Tack:)

Jessica 8 år sen

Hej Johanna! Jag va en av dom lyckliga vinnarna av den fina blusen men har ännu inte fått nåt mail. Mvh Jessica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Terece kommer maila alla, lugn :)
kram kram

Carola 8 år sen

Hej,
grymt imponerad utav dig, vill/skall oxå få ordning på mitt liv.

Anna 8 år sen

Håller med Louise Pettersson, det är en stor förändring här på bloggen, du är superduktig och jättesnygg men det är roligt med lite annat än kost, träning o spegelbilder.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Spegelbilder på outfit är inte enkelt att låta någon annan fota jämt så det får ni stå ut med då väldigt många vill just veta dagens outfit…
Träningen är min livstil och bloggen har förändrats sedan starten då det var mycket recept och kakor. Det finns det andra som bloggar om. Jag skriver om min vardag helt enkelt och åsikter är välkommet men jag kan nog inte hålla med om att min blogg enbat handlar om de tre du räknade upp.

kram Johanna

Sofia 8 år sen

Tack för en otroligt inspirerande blogg!
Recept på tacopaj med guacemolen vore toppen!

Anette 8 år sen

Hej Johanna!!

Får man fråga vilken storlek du har på din vita kors-topp från clarks? Vill beställa en sån ;-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Jag har S
kram kram

Helena 8 år sen

Tack snälla Johanna för all din inspiration!
Jag är precis på gång att börja träna efter en segdragen förkylning och du peppar mig verkligen.
Igår körde jag första passet med Annika och Michaels träningsvideo som jag köpte efter jul. Den var verkligen bra men lite för mycket hopp för en som har dåliga knän men jag kommer fortsätta att ta till den när inte tiden räcker till för att sticka iväg och träna. Återigen fortsätt peppa oss och ha en bra dag!

Hanna 8 år sen

Hej Johanna,
Vill bara tacka dig för en jätte inspirerande blogg. Jag hittade hit för inte alls längesen men följde dig på ensam mamma, jag tyckte iof att du var snygg redan då men det strålar om dig idag och jag är sjukt impad. Jag har precis ingått i en pakt med min vän att vi ska skippa sockret i en månad och komma igång med träning. Jag har inte kunnat rört mig på ett tag för jag opererat min arm och trivs inte alls med hur jag ser ut nu. Men du peppar mig och jag ska försöka komma till ett mål där jag trivs.
Stor kram

Frida 8 år sen

Att folk orkar lägga sin energi på att klaga..!! Har själv gått ner 14 kg och mår kanon :) Fick höra av många att usch va smal du blivit m.m. Men jag mår utmärkt och tror de är ren avundsjuka! Du är snygg! Tack för en bra blogg och inspiration :)

Linda 8 år sen

Du ser fantastisk ut, har själv gått ner 15 kg med viktväktarna och träning som fungerar jättebra för min del. Som du skriver inga depressioner, svullen mage, trötthet…försvinner när man äter nyttigt och rör på sig!
kram

Ingmarie 8 år sen

Hej!
Hur gör du egen tacokrydda?

Linda 8 år sen

Du ser fantastisk ut. Har inte läst din blogg på hmm. kanske ett år, och fick nu in och slogs av skillnaden, du ser urfräsch ut!!! Jag satsar själv på att få ner min fettprocent och det är så härligt när man märker resultat. Hur tar din omgivning din a matvanor? Jag kan ofta känna mig lite tråkig. Mina sambo är inte vidare sund, och mina familj tycker jag kanske “överdriver” för att jag inte äter pastan som ställs på bordet. Hur hanterar du situationer som dessa för att inte göra folk besvikna? Bara för att folk i vår omgivning tycker vi duger som vi är rent utseendemässigt upplever jag att dom inte stöttar det välmående som kosten ger oss!

Panki 8 år sen

Ja, att folk orkar… Suck.
Tycker du är inspirerande och har en sund inställning, U go girl!

Åsa 8 år sen

Har ätit LCHF-kost i två år och den kommer jag att fortsätta med resten av livet, mår så jäkla bra och har så mycket energi. IBS, uppsvullen mage, energidippar och 10 otrivselkilon har försvunnit. Från att ha tränat 3-4 gånger i veckan på gym går jag nu dessutom 6-7 gånger, har fått så mycket energi. Träning har aldrig fått mig att tappa kilon utan jag gör det bara för alla de andra fördelarna, som starkare kropp, mer muskler och att det får mig på så gott humör. Och, eftersom min kropp går på fettförbränning och inte kolhydratsförbränning så tappar jag aldrig energi under passet utan går på som en duracellkanin och återhämtningen är snabb:-)

Har läst Åses blogg enda sedan jag började äta enligt LCHF och hon är en sådan inspiration och hennes recept är fantastiska. De flesta av mina sparade recpet är faktiskt hennes.

You go girl, alla har rätt att må bra och det ska ingen annan klanka ner på (oftast av avundsjuka).

Magdalena 8 år sen

Det är ju så konstigt! Att ingen kan förstå att man gör sånt här för sig själv! Jag har alltid varit liten och smal, knappt över 60 kg som höggravid! Har tränat för att jag tycker det är roligt, skönt! Som du säger, man mår ju så mycket bättre! Med en sex-årig son hemma finns det inte så mycket tid över men 40 min löpning i skogen, lite armhävningar och magövningar på det och man är som en ny människa! En mycket snällare och gladare mamma/fru/arbetskamrat! Att det sen har positiva effekter som att rumpan stannar kvar där det är meningen att den ska vara (har fyllt 40 ;)), att magen inte fladdrar ut över byxkanten är ju bara ett plus…..Utstrålar jag positiv energi smittar det ju ofta av sig på andra, huvudsaken är väl att vi mår bra??

Maria 8 år sen

Jag har alltid upplevt samma sak so du beskriver… Fått känna sig som en tråkmåns som “alltid” tackar nej till det där inköpa från bageriet till eftermiddagsfikat… Är dock så trygg i mig själv och mitt val att leva att det inte påverkat mig! Härlig känsla, visst…. Funderar kring dina mellanmål. Tar du någon frukt ibland? Kram till dig och kämpa på

Maria 8 år sen

Hej :-)
Tack för tipset på boken :-) den ska jag köpa :-)
Kram och trevlig tisdag
//Maria

Linda 8 år sen

INSPIRERANDE! tack! Nyfiken på vad du vägde då och nu samt hur lång du är? Fortsätt köra hårt;)
/Linda

Anna-Lena 8 år sen

Så härligt att läsa om dig och att du mår så bra. Skönt att du struntar i alla idioter, för du vet ju vad du mår bäst av. Känner precis som du, äter med Lchf, men unnar mig ibland och det klarar jag. Tränar för fullt och mår sååå bra, har några kilo som skall bort, det går sakta men säkert. Kan inte tänka mig ett liv utan träning, för man mår så mycket bättre. Det är så tråkigt med svensk avundsjuka. Jag vet för många år sen när jag gick ner rätt mycket med VV så sa alla, nu får du inte gå ner mer, fast jag inte vägde mindre än jag gjorde tidigare. Bara man själv är nöjd och sund så får man köra sitt race. Jag tycker att du är en inspiration. Idag slutar jag kl. 14.00 då skall jag hem och springa intervaller och träna lite styrka, härligt. Brukar annars träna innan jobbet då jag tycker att jag är piggast på morgonen. Ha en skön tisdag fina Johanna, kram kram

Alvina 8 år sen

Kan du lägga ut recepten på tacopajen och guacamolen här på bloggen?

Malin 8 år sen

Jag har också köpt den boken och bara älskar den! Jag har även köpt dvd:n med mage, rumpa och lårträning som du rekommenderat och shit vilken träningsvärk jag hade efteråt!! Perfekt att träna hemma när det ibland kan vara svårt att komma iväg när man ha barnen hemma.

Jag tycker att du har gjort en himla resa med din träning, vikt och kost och allt därtill och är enbart så fruktansvärt imponerad av dig och blir peppad att själv verkligen ta tag i allt…

Kram
Malin

Vivvi 8 år sen

Jag förstår inte varför folk måste ge sig på dig sådär. Du verkar ju vara en helt fantastiskt varm och go tjej med sunt leverne. Och jag tycker du är en fantastisk inspiration även om jag ännu inte kommit igång. Jag har inte direkt problem med vikten men skulle behöva träna för att må bra och bli piggare och funderar på att dra ner på kolhydrater för min mage mår mycket bättre har jag märkt. Ju mer jag läser här inne desto mer besluten blir jag att faktiskt ta tag i det. Tack fina Johanna för alla bra inlägg om kost och träning och ditt peppande sätt. Tack för att du släpper in oss i ditt liv och bjuder så på dig själv. Jag blir alltid glad när jag varit här och läst, riktig feelgood i vardagen :)

Så stå på dig och strunta i de anonyma (för det antar jag att de är) påhopparna. Tror det verkligen är människor som skulle behöva lite pepping att ta tag i sina egna liv och må bättre istället för att hoppa på andra :)

Kram
/Vivvi

Annsofi 8 år sen

Fortsätt träna och äta bra om du mår bra av det! Bilderna talar sitt tydliga språk, du ser ut att må bättre nu helt enkelt. Jag äter också Lchf, mår jättebra utav det men blir lite trött på att ständigt behöva förklara mig?! Varför är det så provocerande? Finns massor med läsning om vad socker ch Framförallt mjöl gör med våra kroppar – och är man lite påläst så inser man att det är mjölet som är värst, kanske för att vi förbrukar mer av det? Eller inte har insett att det inte är bra, nåt vi trots allt vet om socker. Fortsätt du med ditt “provocerande”, vi är många som tycker du gör helt rätt och bara blir snyggare och snyggare!
Kram Annsofi

Shadaim12.wordpress.com 8 år sen

Hejja dig :)

Shadaim12.wordpress.com 8 år sen

Jag tycker att du är skitsnygg Johanna!!
För att inte tålamod vilket bra jobb du gjort, vilken förändring.
Wow!
Det ska till mkt jävlar anamma för att få till en sådan förändring.
Svinbra gjort :)
Skit i all negativ kritik, dom är bara avundsjuka.
Kör på med det du gör, du är en inspirationskälla för så många.
Själv har jg blivit sporrad till tt köpa tränings dvdn. Den ska hjälpa mig efter min gbp sen.
Tack för en bra blogg.
Kram

Maud 8 år sen

Har ätit lchf i några år nu, förutom en dipp förra sommaren…och mår så mkt bättre med denna kosten! Blir bara så trött på alla kommentarer som: aha du äter fettdieten…man ska ju inte överdriva det feta, för min del gäller uteslutandes av kolhydraterna… Sen unnar jag mig oxå nåt som jag längtat efter på helgen, man bestämmer ju själv!! Åses bok är den bästa hittills och jag har ett antal kan jag säga;)
Läser din blogg för att du inspirerar massor Johanna, jag är ingen gymtränare men köpte mig ett attract band i julas och älskar det;) blir helt andra PW på det än när jag går ute…så nu kommer jag i mina MC byxor st 38 igen o slipper åka i dom gamla stora ;)
Kramar från grannstaden

Louise Pettersson 8 år sen

Jag bryr mig inte de minsta faktiskt vilken vikt den personen har som bloggar på den blogg jag älskar att läsa. Och denna “diskussion” har upprepats här på bloggen flera ggr. Jag personligen hade bara valt att ignorera alla som blir så irriterade över en bild du lägger, en åsikt angående kost och vikt. Alla har sina egna prioriteringar i livet.
Jag äter LITE av varje och försöker hålla mig sund och nyttig men gillar inte att dra åt ngt extremt på ngt håll, lagom är bäst. Men för dig kanske de inte funkar och du mår dåligt.

Det jag tycker har blivit lite tråkigt här i bloggen är att vi innan kunde få läsa mycket om frisyrer och skönhetstips men sminkning, lite roliga bilder på hur din dag sett ut och fick läsa krönikan, diskutera lite om olika ämnen.
Under den senaste tiden uppdatera endast du då du tränat, ätit nyttigt och tar bilder genom spegeln. Missförstå mig rätt nu, det är inte FEL bara en enorm förändring här inne och det har blivit en träningsblogg istället för en vardagsblogg med inslag av skönhet och humor som förut. Nu är det endast diskussion om kost, träning och smalhet. Lite tråkigt då de är en enorm exploasion ute på nätet om kost och träning och man bara trycks på detta hela tiden. Ja, de är viktigt och ja de är nyttigt men de är kul att tänka på annat ibland och slippa tänka på varje liten tugga och varje litet steg man “måste” ta för att gå ner i vikt.

Linda 8 år sen

Du är verkligen, i allra högsta grad inspirerande!!! Med både din träning, livsinställning och hur du väljer atrt leva ditt liv!! Tack:))

katarina 8 år sen

Du är verkligen inspirerande o duktig, dessutom är du förbannat snygg…gillar din stil för att inte tala om håret,detta har nu fått mig att klippa av mig mitt jättelånga hår. socker är inte bra varken för stora lr små så jag håller på dig! du får sverige att bli smalare,kommer finnas en klick som saknar karaktär o därav avundsjuka. Tack /K

Vanja 8 år sen

Hejja dig Johanna! Kör på du, kul att höra att du mår så bra av din träning o diet :D! Mig inspirerar du minsann till tusen:)
Kram v

Browneyedgirl 8 år sen

Du är verkligen en inspiration för mig och många andra =) Och den där boken ska jag absolut ta mig en titt på. Jag som säkert många andra är alltid extremt sugen på socker. Trött, sur, orkeslös och deppig. Men har börjat med att inte socker alls, förutom en 80 % choklad bit på helgen. Träna ska jag men är sjuk nu. Det var svårt som sjutton och vilken abstinens de första dagarna, men nu rullar det på. Jag vill må bra, vill orka och finnas för barnen, vill vara en glad fru och inte en surkärring *haha* Tack snälla du, du får mig att vilja så mycket mer. Kram fina <3

Malla 8 år sen

Citat Anders, Top model. – Du är faboules!!!
Kram♥★

Tessan 8 år sen

Vill bara säga att jag kikar in på din blogg dagligen för att du är oerhört inspirerande! Må gott!

Tina 8 år sen

Godmorron solstråle……
Menar du att det är gluten som är en del i boven? O såklart socker då, men just gluten…..
Var blev det liv om det du la ut om boken? Herregud, ja men vet du, jag brukar ha en devis: Så länge man inte slutar förvånas, är man frisk!
Boken ser superintressant ut, finns på nätet eller?
Jag kan ju säga, wow åt bilden till höger, vilken skillnad. Det brukar ju vara nått sånt foto, som det första, som gör att man tar tag i sitt mående. När man står där på stranden och sen ser kortet o tänker, har valen strandat???? =)
Jag har tagit fram min pilatesboll igen, och nu ska här tajtas till. Som jag skrivit förut, tränade jag hårt för några år sedan, och det resulterade i att läkarutlåtandet blev: Du har dragit på dig samma stressfrakturer i bägge knäna som elitidrottsmänniskor gör inför stora tävlingar…..därav är jag liksom lite rädd att bli “träningsnarkoman” igen, och håller mig till PW, Pilatesbollen och någon guldnougat nån gång…

Vi har sen 14 dagar dragit ner på sockret, och bara med det känns ju skillnaden. Sen har jag faktiskt en “gottråtta” till man, och pppssstttt jag tror han smygäter…..
Tisdag, ytterligare en dag i statens tjänst, o jag vet aldrig hur dagen ser ut. Men de rasar iväg och vips är det fredag. Till helgen ska du väl ut på 1-års firande, jag hoppas på nått lika romantiskt som jag fick i helgen på bröllopsdagen “Ullbröllop=7 år”
Ha en skön tisdag, och bry dig inte om dessa infernaliskt negativa o spydiga människorna, vi vet ju att allt bottnar i dåligt självförtroende o dålig självbild.
Kram från ett Falun i snöstorm!!

Lotta 8 år sen

Johanna, du söker ju själv debatten och då måste man kunna ta den utan att bli arg. Tycker själv att det är självklart att man äter och tränar hur mycket och vad man vill. Det kommer alltid finnas åsikter om att man är för smal el för tjock. Själv är jag väldigt smal och har alltid fått höra att borde du inte gå upp lite… Inte så lätt det heller..

Karin 8 år sen

Äntligen bort med överflödiga kilon utan att gå hungrig, äta fantastiskt god mat, känna sig pigg och jämn i humöret hela dagen, träna lagom och framför allt, de evinnerliga svampinfektionerna är äntligen borta!! Skulle jag någonsin gå ifrån LCHF?? ALDRIG i livet!!! Helt underbart att få må så bra! Men som du säger, det passar kanske inte alla men jag kan inte låta bli att tycka synd om de som inte testat….
Tack söta Johanna för inspiration och pepp via din fina blogg. kram

Lotta 8 år sen

Hej! Du är verkligen en inspirations källa.
Den boken måste jag köpa; Tack för tipset! pajen ser så god ut.
Kram

Feemtiofemkilo 8 år sen

Du inspirerar mig enormt & är så grymt snygg!!!

Anette G 8 år sen

Hej! Har nog aldrig kommenterat på din blogg men har läst den lääänge. Tycker du är superduktig och stark. Glad att du hittade Åses bok för den är bara bäst! Stå på dig och skit i gnällisarna som är missunnsamma!

Åse @ 56kilo.se 8 år sen

Roligt du gillar boken! Du är grym Johanna! Och du inspirerar mig att ta tag i träningen! Allt hör ju ihop: kost och träning = 100%
Det sticker alltid en del i ögonen när man lyckas med det de inte klarar men tänk så många du inspirerar! Även mig som redan gjort din vikt och kost/må bra resa! Heja dig! Kram!

Svar på kommentaren:
Tina 8 år sen

Tack Åse, nu vet jag var jag kan beställa boken.

Jen 8 år sen

Vilken fantastisk resa du har gjort! Tycker att du ser fantastiskt ut! Måste erkänna att jag nästan fått lite dåligt samvete när jag följt din resa. Jag är inte själv särskilt överviktig, men har haft lite fler extraktion än vad jag själv har önskat. Din blogg har definitivt varit en av flera inspirationskällor när jag nu tagit tag i både mat och träning. Jag har på mindre än en månad tappat fyra kilo, skulle behöver gå ner fem till för att hamna på “rätt sida” av 60 strecket och det känns inte alls jobbig, härligt med mindre uppsvälld mage och lite träningsvärk :) Jag utgår från Viktväktarnas metod och mår riktigt bra av den maten, precis som du skriver, man måste hitta det som du fungerar bäst för dig själv. Krya på dig och hoppas att du kommer i gång med träningen snart igen.

Katarina 8 år sen

Hejsan! BRA jobbat…allt annat är avundsjuka…Vill själv ner 5 kg, men de kilona sitter hårt…har inte samma karaktär som du. Du är en inspiration för många :) Ha en bra dag!

Karin 8 år sen

Ja det är fantastiskt! 46 årig tjej som genom åren har dragit på + 10 kilo upp eller ner. Alla(!) dieter prövade genom åren och ÄNTLIGEN har jag hittat ett sätt att leva! Aldrig hungrig, känner mig pigg och nöjd mest hela tiden, magen är lugn och bra, tränar lagom och de ständigt återkommande svampinfektionerna är totalt bortblåsta!!! Dessutom… -12 kg på vågen utan större ansträngning.
Precis som du säger, alla måste hitta sin egen väg men JAG har också hittat mitt sätt att leva och kommer aldrig, aldrig gå tillbaka till det gamla. Nej, LCHF är helt fantastiskt!

Tack söta Johanna för en helt underbart inspirerande blogg! Stor kram

Katarina 8 år sen

Bra jobbat…De som säger annat lyser bara igenom med sin avundsjuka. Håller med…du är en inspiration:) Vill själv ner 5 kg till…har inte samma karaktär som dig så det är såååå svårt med de sista kilona…fast jag vet hur jag ska göra:) Ha en bra dag:)

Ida 8 år sen

Hej! Jag blir så jäkla imponerad av dig! Och inspirerad, springer och pw själv och har man en dålig dag så är det bara att kika in på din blogg så tar man sig en vända sen ;) tröttsamt med alla som har negativa kommentarer, you go girl! :) kram

jannice 8 år sen

jäklar johanna! duktiga du! 15kilo lättare å sjukt snygg… du är verkligen en inspiration….. vilken kvinnan du är!!!! :) måste nog köpa åses bok! de är lätt värt å fixa lchf varje dag… kramar jannice – http://www.lovebyjannicelindell.blogspot.com

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…