• 2013-02-12, 22:58
  • 0

Tusen tusen tack för alla fina Grattishälsningar, vad gulliga ni är. Underbart med kärlek…

Idag var det massor på jobbet, sista kunden var min systerdotter som färgat håret svart flera år och blekt lite själv hemma mm som de flesta tonåringarna. MEN det är inte lika kul när man tröttnat på den sotiga svarta färgen som sitter ordentligt. Tänk inte ens tanken att bleka hemma, det är inte värt allt som det innbär. Ledsen tonåring där håret kanske går av eller gul botten och tre olika nyanser värre än en lejonman och en förtvivlad mor som får betala flera tusen för att korrigera detta hos en salong. Ca 3000 kostar det att avfärga ett långt hår. Mycket blekning och sedan flera tuber färg för att täcka och dämpa det som kommer fram. Tiden kostar samt mycket material. Ett riktigt slit, man vet aldrig vad som kommer fram. Rött, gult, orange? Det behövs kanske avfärgas flera ggr men inte för ofta, bygg upp håret imellan.

Men tonåringar gillar att testa, men försök få era änglar att lyssna…det lönar sig. =)

En avfärgning från svart sotigt som vill bli blond tar ca ett år. Räkna med lång tid om man vill ha håret kvar och hyffsad kvalite. Det GÅR inte vända svart till vitt på en dag. Därför rekomenderar jag Joicos K-Pak schampo, balsam och inpackning som innehåller proteiner och keratiner som håret består av men saknar när det är trasigt. Bästa!

Tyvärr han jag inte med att fota, det gick i ett i 3,5 timmar. Men vi fick fram en fin rödbrun, kopprig nyans. Botten är färskt hår med minst färg så där blir det alltid pippigult. Vi valde att behålla den röda på längderna och inte tona, bra när man får en så jämn nyans efter en avfärgning. Botten lade jag i olika färger jag blandade för att få fram den som längderna.

Tog en bild från vår hemsida där den här snygga färgen liknar den vi fick fram idag. 

Liten avfärgningsskola, ni kanske känner igen er utan att ni är tonåringar? Jag tror många som färgar hemma ofta får på för mycket färg på längderna, många tror man måste lägga på alltihop. Men det är inte alls bra, för varje gång du applicerar färgen adderar det. Det blir mörkare och mörkare, till slut sotigt och när du färgar med den färgen du alltid färgat blir din botten ljusare än längerna. INTE så fint.  :(

Har du inte möjlighet att gå till en frisör be någon hjälpa dig med färgen när det ska i botten. =) Akta dig för färger som innehåller rött. Det blir ofta ljusröda nyanser enbart i botten…. om din nyans på längderna har mörknat.

Min första kund Terese i morse hade med sig 2 semlor, tack gulliga du! Jag får ofta små saker av kunderna, det värmer i hela hjärtat. Den ena semlan gav jag till mamma som tog den till lunch och min ställde jag in i kylen för att smaka på den lite senare med kaffe på eftermiddagen. Jag älskar semlor men minst 1 eller 2 kommer jag äta. =)  Det får räcka.

Jag har bara Lisa-Marie hemma i veckan, min lilla fining är uppe i funäsdalen med sin bästis Maja och hennes familj. Så kul för tjejerna! Jag blev så glad när en fin bild kom idag…

Visst är bilden fin! Härligt…. just nu visade L-M en film dom lagt upp, galenpannorna gick ut i snön i bikini och sen rakt in i bastun. HUU….! Kom inte hem sjuk säger jag ;)

Just nu sitter jag i soffan och har tittat på lite TV, svarat på en del mail och bloggar. Jag gjorde en sallad på kycklingen jag lagade igår. Lchf varje dag under veckorna är perfekt! Då håller man vikten, känns extra viktigt med maten när jag inte kan träna. Men snart, snart är jag på löpbandet igen. Intervaller och styrketräning is the shit.

Ser ni något nytt förresten till vänster? ÄNTLIGEN en ny liten snygg mac! Älskar den, fattar inte att jag klarat mig innan. Bloggar man mycket krävs det en grym dator.

Sesampanerad kycklingfile, fetaost, sallad, olivolja och lite kryddor. Kokade även lite broccoli. Jättegott och en bra kvällsrätt som både jag och L-M gillade.

Packade upp ett paket från Frontrow living, vilken härlig lite godsipåse. Vårnytt är kul! Snygg skinnjacka och en cool kuvertväska samt en plånbok. 

Hur snyggt som helst, jag gillar det coola stuket, snyggt att bryta av. Frontrow living är ett märke jag gillar, det är även den väskan med stjärnor ni såg i programmet som många gillade.

Vad tycker ni? Äkta skinn och äkta spetsiga nitar så ingen behöver bråka, jag har perfekt vapen haha… Den här väskan åker med upp till sthlm i morgon då jag och Janne ska gå på finest awardsgalan, ska bli kul att träffa Michela och många andra som jag vet ska dit. Extra roligt att få klä upp sig när det är fest och gala som klädsel på inbjudan. Janne är på möten först och jag ska också iväg på en grej innan vi möts på hotellet.

Han ska ha smoking, det är bland det snyggaste jag vet så han kommer bli farlig. Får se om jag matchar honom ;) min klänning är redan i Sthlm så jag hoppas bara den passar. Tight och svartvit.

Puss, fråga om hår om ni vill ska jag försöka svara. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

jasmina 7 år sen

Hej jag har en lite rolig fråga…jag är precis som dom vilsna ungdommarna som har färgat mitt hår 6 gånger sens i maj. Jag hade svart henna och ingen frisör ville avfärga miyt hår så jag gjorde det själv genom att bleka. Det gick jätte bra. Sedan la ja en brun färg från garnier och det blev inte den brunna jag ville ha eftersom det blev väldigt röda nyanser så ja la en nummer 5 som skulle dämpa det röda…sedan la jag mörkbrun från schwartsqof och det blev för mörkt så jag beståmde mig för att lägga en askblond och sist blev det pearlblond och mitt hår är i jätte dålig kvalite. Men fortfarande ojämt. Så min fråga lyder är det “nyttigare” att jag bara låter det vara eller är det bättre om jag avfärgar hos frisör och lägger en jämn färg? Tacksam för svar

Mia 7 år sen

Hej Johanna! Vilken härlig blog du har!
Jag har en hårfråga:
Har tjockt, ganska långt och ganska självlockigt hår. Det är tonat i en mellanbrun nyans, lite mörkare i botten.
Länner att jag skulle vilja göra något lite nytt nu till våren. Klippa kort vill jag inte, skulle bli som en mössa ;-) men en längre page kanske? Kan man ljusa upp itan att söita så mkt på håret? Slingor eller vad är bäst? Vill absolut inte se tantig eller damig ut ;-) Har du tips på någon snygg frissyr? Tror jag har typ samma frissyr som du just nu… Snyggt men jag vill ändra mig lite, inte mkt bara lite!

Trevlig kväll!

Malin 7 år sen

Hej. Jag gjorde en gastric bypass i höstas och tappar extremt mycket hår nu ( mycket vanligt och håret växer tack och lov ut sen). Men, då jag va tunnhårig redan innan så ser det inge vidare ut nu. Jag är brunhårig men undrar vilken frisyr/hårfärg som är “bäst” för ett tunnt hår helt enkelt :) Snart är ju mösstiderna tyvärr över :/ Hoppas fina du kan hjälpa mig.

Malin 7 år sen

Hej johanna!
Jag undrar lite vad du anser om balsammetoden då man bara tvättat håret i balsam utan silikoner ? Har provat det nu ett tag men vet inte riktigt om mitt hår har blivit bättre

Matilda 7 år sen

Hej!

Är gravid i v 9 och undrar om jag kan bleka slingor i min utväxt som vanligt eller om man bör undvika det?
Tack för en bra blogg:)

Tina 7 år sen

Hej fina Johanna. Du ska tro jag skrattade gott åt det du skriver om färgning m.m av hår, o hur det kan gå när tonåringar gör själva….nu är ju inte jag nån tonåring, men lyckades ändå häromdagen göra mig först Pippi-orange, därefter med glada hejarop från kollegor dra i silverschampoo så jag blev kycklinggul istället….mamma Mia, jag som bara ville bli lite “solkysst” i håret….
Har jag lärt mig nått?? Japp, låt bli att experimentera hemma med hårfärg…. =) fick hjälp o blev mörkblond för att inte slita sönder håret totalt….

Snygg nitväska, kan det gå som gatustridsvapen… Jag får kolla upp det!! Skoja bara, den gör säkert ont att få en sving av på kinden, om man behöver skydda sig.
Ha så kul i Sthlm
Kram från Falun

Linda 7 år sen

Hej Johanna! Har också en fråga om färgning/toning. Har under ett tiotal år färgat/tonat mitt hår mörkbrunt med goldwell colorance (3N) Nu har jag börjat ledsna på detta tonande hit o dit… på bara några veckor får jag en hemsk utväxt hela tiden och ser nästa skallig ut då min egna hårfärg är mycket ljusare… skulle därför vilja ljusa upp några nyanser nu till våren, men hur går man till väga? Hur skulle du göra? avfärga? slinga? HJÄLP!

S 7 år sen

Hej och tack för en super mysig blogg :)
Undrar om du har några enkla och väldigt snabba tips på hur man får upp volym i håret, allra helst super fort :)

Johanna 7 år sen

Hej Johanna

Jag undrar.. Hr alltid velat hit lockigt och stort hår. Mitt hår är väldigt tjockt och långt.. Går de att permanenta lockar? Vill ha stora och mycket :) gör ni det på er salong? Och hur mycket kostar de?

Tack för en toppen blogg!! Läser varje dag :)

Johanna

Susanne 7 år sen

Hej,
Har medeltjockt och medellångt hur. Upplever att mitt hår blir fett otroligt fort, försöker tvätta det varannan dag men tycker ändå det blir fett fort. Något bra tips på produkter? Vad ska man göra?

Johanna 7 år sen

Hej! Jag är en 21-årig tjej som ALLTID har haft fett hår, men nu är det värre än någonsin. Det blir fett på en halv dag om jag har tvättat det på morgonen och tvättar jag det på kvällen är det superfett när jag vaknar! Snälla hjälp mig!! Jag har använt massor med olika schampon men inget hjälper:( jag har provat allt ifrån torrschampo till mjöl och bakpulver(!!) i håret. Har du något superba tips? Vore hemskt gulligt om du gjorde ett inlägg tillägnat oss som bara lika fett hår som ett paket smör..något måste ju hjälpa?! Tack på förhand:) /johanna i Skövde

Erika 7 år sen

Hej. Jag har väldigt tjockt hår med självfall. Har du något bra tips på första dagen är håret så fint med andra dagen när man ska borsta det så blir det bara så stort och frizzigt och inte alls snyggt. Det är så svårt att styla det snyggt då. Ha det toppen! :D Kram

matilda 7 år sen

Hej
Jag tränar mycket i veckorna, och undrar lite hur du tänker att man kan göra med dusch och så?
Jag vill ju helst duscj kroppen efter varje tränings pass, samtidigt som om jag också vill duscha varje morgon.

Att jag duschar kropp och hår vraje morgon är nödvändigt, då jag har väldigt kort frisyr och den sår verkligen RAKT UPP på morgonen så måste blöta ner och styla håret för att få det snyggt- men hur ska man göra för att inte slita på håret för mycket? Hur ofta tvättar du håret osv?

Helena 7 år sen

Innan jag fick barn hade jag självfall i mitt hår. Nu har det blivit platt men jag försöker ändå få fram lite genom varmluftsborste. Nu undrar jag…. vilken produkt skulle kunna fungera för att få fram lite lockar/vågor? Använder nu en spray men det blir lite klistrigt.

Lina 7 år sen

Åh älskar att du skriver lite tips om hår! :)
Jag skrev till dig tidigare om vårens hårmode, om du inte kunde skriva lite om det…
Färger, frisyrer osv.
Jag ska sitta hårmodell nästa månad som vore intressant att veta hur modet ser ut så jag vet vad jag har att vänta mig ;)

Ha en underbar dag!
/Lina

Browneyedgirl 7 år sen

Här hemma är barnen små än men jag minns tyvärr att jag blekte håret som ung, när jag sen ångrade mig och ville färga om det var det så förstört att jag fick klippa av det för att rädda det, hua mig. Idag är det tjockt och fint igen. Men en fråga har jag, för ett tag sedan färgade jag håret mörkt choklad brunt. När jag sen för några dagar sen skulle färga det ljusare brunt till våren så hände inget alls, hur ska jag lyckas ljusa upp det? Kram fina <3
PS: Idag hoppas jag tränings filmerna kommer, längtar!

Matilda 7 år sen

Minns när jag skulle färga håret som tonåring hemma. Har väldigt mörkt hår och ville bli blond så jag tänkte “det är bara att köpa en blond hårfärg i affären så blir håret alldeles ljust” :) När jag tittade mig i spegeln så skrek jag. Halva håret var fortfarande mörkt, den andra halvan var gul. Jag hade två stora gula fläckar vid öronen och en jättestor rund fläck som ett ufo uppe upp på huvudet. Min kompis fick åka och köpa den mörkaste hårfärgen som fanns för jag vägrade gå ut och sen färgade vi det igen. Till slut blev det nån slags randig rödbrun sörja av allt. Men det var bättre än det gula i alla fall :)

annette 7 år sen

Hej, Vilken underbar kärlekssaga, läste den igår! blir alldeles varm inombords.
Jag undrar vad är det för frisyrer som är “inne” när man har kort hår, sällan du visar några bilder på det. Känns som att man ser likadan ut jämt och det är lite tråkigt…så tar tacksamt emot lite tips.
Ska införskaffa lchf boken du tipsar om, bäst att passa på innan den tar slut:)
Ha det bäst!
kram kram

Emelie 7 år sen

Jag behöver en ny borste men vet inte alls vad jag ska satsa på. Jag har mellanlångt hår. Sen En till liten fråga, jag åker t london över påsken, är d något som jag borde köpa därifrån alltså schampoo mm?

Johanna 7 år sen

Hej Johanna! Tack för en kul blogg, först gången jag kommenterar här! Har en fråga ang. shampo mm. Hur ofta skall man tvätta håret på en vecka? Jag tränar ca varannan dag och håret blir då både svettigt och fett. Har halvlångt blont hår som jag ofta upplever ser fett ut då det inte är nytvättat, tips på produkter eller hur man kommer ur att tvätta håret ofta vilket jag vet inte är bra.. Tack för en kanon blogg! /Johanna

Anneli 7 år sen

Hej! Jag har lite frågor om hår. Mitt hår är tunt och fint, vilket är vanligt om man är nordisk tyvärr. Är svårt att få kvar volym i håret. Det blir också fort fett trots att jag över 50 år. Har du några tips på produkter eller något annat så skulle jag bli jätteglad. Gillar din blogg jättemycket! Anneli

Jeanette 7 år sen

Jag har ingen fråga om hår men om makeup. Jag har grön/bruna ögon och vill ha sotade ögon. Skulle du vilja göra steg för steg hur jag ger mig själv sotade ögon?

Nina 7 år sen

Hej fina du! Jag undrar om du har lust och förklara lite om keratinbehandling ( som tar några timmar, och många pratar om), tror att du nämnt det nån gång? Är det bara för för de med lockar? Hur ofta görs det? Är det då bra som det sägs? Kram

jannice 7 år sen

ojojoj så snygg clutch!=)

Madeleine 7 år sen

Godkväll Johanna!:)
Har en liten fundering bara, försöker också tappa några kilon med gi/lchf, men känner mig lite ofokuserad och slö (jobbar också som frisör så du vet ju hur det känns när man står med kund kanske:()
Känner du så med den här kosten? Vad äter du till mellanmål tex för att få ork till träning, jobb och barn? Ha det kanon gott och tack för en super bra blogg!:)

Svar på kommentaren:
Mia 7 år sen

Hej Johanna! Vilken härlig blog du har!
Jag har en hårfråga:
Har tjockt, ganska långt och ganska självlockigt hår. Det är tonat i en mellanbrun nyans, lite mörkare i botten.
Länner att jag skulle vilja göra något lite nytt nu till våren. Klippa kort vill jag inte, skulle bli som en mössa ;-) men en längre page kanske? Kan man ljusa upp itan att söita så mkt på håret? Slingor eller vad är bäst? Vill absolut inte se tantig eller damig ut ;-) Har du tips på någon snygg frissyr? Tror jag har typ samma frissyr som du just nu… Snyggt men jag vill ändra mig lite, inte mkt bara lite!

Trevlig kväll!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Måste visa min snygga kund Helenas nya färg jag gjorde idag! För några månader sedan klippte jag av en bit och även klippte upp det lite. Hon frågade mig om avfärgning och…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…