• 2013-02-20, 23:37
  • 0

YES! Nu är jag igång igen efter många veckors halsont. Jag har kört ett svettigt pass här hemma ikväll, det var underbart och fantastiskt jobbigt. 

På med träningskläderna och fram med mattan! Jag tycker det ska vara enkelt att träna, flytta undan snabbt så ni har plats framför Tvn, har ni småbarn låt dom vara med, dom kommer garanterat tycka det är kul =) Mina tjejer kör båda träningspassen av Annika och Michael, visst är det kul när även sina tonåringar vill vara med. Har du ingen matta, ta ett liggunderlag eller en tjockare vanlig matta.

Deras första dvd functional training– konditionsbaserad styrketräning. Man kör ganska högt tempo, pulsen ska upp och då förbränner du samtidigt som du tränar styrka. Riktigt bra och jobbiga övningar! 40 minuter senare-klart.

Tuuungt. 

Känslan efteråt är det bästa som finns. Nu ska jag igenom några tunga pass innan kroppen kommer igång som innan, ska köra powerwalk i morgon och börja jogga. Längtar sååå mycket till intervallerna. Dom och långdistans gör mycket. Fettet rinner av er =)

Hur går det för er? Har ni fått tag i någon träningsdvd? I morgon finns dom nämligen ute igen! HÄR. Skynda er nu så ni inte blir utan…

Annars har jag hunnit med en del här hemma, barnen tycker det är lyx när jag är hemma när dom kommer från skolan, mami är mys ibland minsann hehe…. dom tittade på Tv4 i morse och ni skulle sett vilka söta fina sms jag fick direkt efter. Värmer i hjärtat.

Köpte med lite kläder bland annat dessa goa tröjor från clarks. Lisa-Marie var såååå snygg i den färgen.

Älskar hennes hår…..nu är hon tacksam att jag vägrat klippa av det. Tar många år att få så fint och tjockt hår som dessutom är friskt och inte skadat. Vill ha…..!

Dom här tröjorna fanns i många färger, jag kunde knappt bestämma mig. Korall finns HÄR. Fint med ett vitt linne under?! Marilyn fick en väska istället men tjejerna delar och lånar även mkt av mig. Perfekt =)

Visst är det en cool tröja? Jättemysig och skön…

Jag tog ett gult linne under, är svag för gult just nu.

Finns HÄR.

I morgon ska båda tjejerna åka upp till säfsen med skolan, så kul att dom gillar utförsåkning men inte lika kul dock att vi måste gå upp kl 05!!!  ;) Bussen går 06 så ikväll har vi packat i ordning allting så det är helt klart och jag kommer skicka iväg dom men sedan tvinga mig ner i sängen en timme till då jag ligger ruskigt minus på sömnkontot. Hoppas iaf dom får en härlig vinterdag där uppe. Hörde på vädret att det kanske skulle bli uppåt 10 plus nästa vecka. ÄR DET SANT…?! Men gud så skönt… tjoho tänk att snart får vi klä av oss och visa mer hud och njuta av sol och värme. Underbart. Då är det extra kul att även vara i god form.

Tusen tack fina gulliga ni för era kommentarer och hälsningar jag får på mail, facebook och instagram. Jag försöker svara så gott jag kan. Säkrast är i kommentarsfältet eller min mail.

Ska visa er en grym middag vi gjorde ikväll, Tandoorilax med myntayoghurt. Jag gjorde egen tandoorikrydda och marinerade laxen, receptet från åses lchf. GALET gott. Visar i morgon.

KRAM vi hörs snart, stort tack igen för allt fint ni skriver.

 

 

 

 

 

 

 

2013-02-20 Hälsa, Mode / Skönhet

Kommentarer

Ingmarie 7 år sen

Hej!
Ledsen Johanna men det finns inget som heter bra grundkondition. Grundkondition är en gammal myt också men naturligtvis är det lättare att komma tillbaka om man tränat tidigare i när tid till infektionen. Fler borde träna regelbundet för man mår så bra av det. Fortsätt ligga i med din träning Johanna. Du har gjort ett bra jobb.
http://www.halsopedagogen.se/myter/traningsmyter.php

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Jag är ändå hundra på att har man em bra grund kommer man snabbare tillbaks.
Jag testade ju?
Har inte sprungit på 7 v……
Hade dött om jag sprungit 5 km i sträck i somras.
Lovar …. ;-)

Tack för kommentar!
Kram

ann-spfie 7 år sen

Hej! Berätta gärna lite om din intervall träning. Hur tränar du då?
Älskar att läsa din blogg men läser sällan kommentarerna då jag blir så trött på folk som ska ifrågasätta på ett negativt sätt och hålla på att kritisera. Skönt att höra att sånt rinner av dig!!!! Fortsätt så :-)

Jill 7 år sen

Hej Johanna!
Tack för en super bra och intressant blogg :)
Jag undrar lite om den senaste träningstoppen som du har Ladies Ls workout Tee MXDC sport svart och rosa. Är den tight i modellen? vad har du för storlek? Det är synd att den inte finns i någon affär så man kan prova. Jag undrar en till sak din rosa matta från stadium är det en yogamatta eller pilatesmatta? Dom jag såg så va den ena tunnare än den andra. Skulle bli otroligt tacksam för svar!! =)

Kerstin 7 år sen

Riktigt bra träningsdvd bägge två. Är så himla glad att du fått mig att upptäcka dessa. Har småbarn och det kan ibland vara svårt att få till det med träning men då är det här perfekt för dom kan vara med men på sitt sätt. Nu här i kväll tjatade dom mamma kan vi inte träna.Så här slipper man inte undan och det är bra./Kerstin

Karin 7 år sen

Hej Johanna!
Kul att ha hittat din blogg :-) Vad duktig du är med kost och träning! Du har grymt snygg kropp och mår du dessutom mycket bättre med din PMS är det ju toppen!

Nu till min lilla fråga. Jag har börjat träna och mitt mål är, förutom att må bra, förlora några kilo, gärna platta ner min mage lite :-)
Vilken av dvd rekommenderar du? Kram Karin

Tina 7 år sen

Nej, nu lägger jag ner att kommentera något här hos Johanna. Det spelar ingen roll hur inlägg görs, så blir det lite “catfight-varning”. O lilla Matilda, om du visste hur avspänd jag är….=)
Jag nöjer mig med att vara en anonym läsare o låta er fortsätta sandlådeleken….
Kram Johanna o keep it up
T/Falun

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Tina, du får göra som jag gör ibland. :) Det rinner av bara :))
Du är visst välkommen att kommentera, skit i gnället och skriv vad du vill.

Kram

Alexandra 7 år sen

Skönt att du är på banan igen. Kört två tuffa pass på gymmet i morse så nu är jag helt slut i rutan ;) men det är bara på det igen. Klockan ringer 6,15 då är det dax igen ;)) så vackert hår din dotter har helt sjukt. Fin tröja bra när man kan låna av varandra. Ha en fin kväll Johanna. Kram kram.

Maria 7 år sen

Hej Johanna :)
Tack för en underbar inspirerande blogg :) älskar den!
Du klär dig grymt snyggt, tänkte höra vilken strl du har på tröjan?
Är sugen på en själv och är en strl S i vanliga fall.

Sen hoppas jag att alla avundsjuka kommentarer du får rinner av dig! Du är grymt snygg, har gjort ett fantastiskt jobb med träning och kost. Det är en härlig livsstil och man mår så mycket bättre.
Kör på!
Kram Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Hej!

Tack :) ja man får inte roligare än man gör sig. Åsikter har alla, vi ÄR olika. Men gnäll orkar jag inte med och bryr mig inte alls.
Letar man problem- hittar man problem och hur man än gör har man baken där bak. Det är över 30.000 unika läsare här inne varje vecka så så får man räkna med även lite gnäll.

Det lyser dock igenom att ofta ligger “problemet” hos den som gnäller.

Så- nu släpper vi det ;)

Tröjan är One size, hur skön som helst. OCH även en snart blivande 40-åring kan ha likadan som sin blivande 16-åring. ;))

Köp den! :)

Kram på dig

Kristina 7 år sen

Hej Johanna! Gillar din blogg. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Bra att du tog upp PMS-eländet.

Malin 7 år sen

Tack för en rolig och inspirerande blogg, love it! Jag må vara trög, men var söker jag efter gamla inlägg efter olika kategorier? Alltså inte månad utan ämne.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Tack :))

Kategorier längst upp :)

Kram

Barbro Andersson 7 år sen

Vilket fett är det du ska bränna bort…?
Babs

Tösabeten 7 år sen

Skulle gärna köpt tränings-dvd, men har ingen dvd utan tv med usb i. Vore kul om man kunde köpa och ladda ner till usb- minnet :D. Kanske vore något?

Linda 7 år sen

Klär du dig med likadana kläder som dina barn? Hmm hel sjukt

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Tycker jag inte, det är mer tragiskt att tycka något roligt är “sjukt” men även där- vi är alla olika vilket också är väldigt skönt. =))

Ha en fin dag!

Katja 7 år sen

Men herregud, ska man ha tandkläder och klippa kort kärringfrisyr när man passerat 40?!!

Annette 7 år sen

Linda, nu är ju inte M-L och Marilyn “barn” direkt – så det är väl inte ett dugg konstigt att man lånar kläder av varandra.
Det är ju inte direkt bävernylonoveraller och sparkbyxor vi pratar om.

Linda 7 år sen

Barn är dom tills dom är 18 år. Men det ser sjukt ut att man klär sig som sina barn. Har inte pratat om tant kläder utan att man klär sig i likadana kläder dom sina barn. Hon är inte 15 fortfarande..

AnnaE 7 år sen

Jag köper toppar på Kappahls barnavdelning. Dom har jättehäftiga och tuffa toppar där! :)

Mvh//AnnaE 44 år i sommar. ;)

Ingela 7 år sen

Oj, har en kompis som delar kläder med sin tonåring- hon är 42 och dottern 17. Får inte glömma att berätta för henne att det är helt sjukt, haha. Verkar vara många som har så många regler hur man får vara, testa slappna av en smula. Ni skulle nog bli gladare av det! :) Sluta irritera er på sånt som faktiskt inte rör er eller spelar nån roll för ER.

Anna 7 år sen

Så länge Johannas barn tycker det är ok så behöver väl ingen bry sig? Mina tonårsbarn är typiska tonåringar och tycker allt jag gör är superpinsamt och skulle aldrig visa sig i samma kläder som morsan. Men vad härligt att J’s barn inte känner så:)

Katja 7 år sen

Tycker du att det är fel om jag som är 41 år och min mamma som är 65 har liknande kläder?!?!

Maria 7 år sen

Man ser på bilderna att du har gjort något med överläppen. Först trodde jag att du snusade, men det kändes inte som att det stämde överrens med ditt övriga leverne! Du berättar ju om de andra ingreppen, så jag är lite nyfiken på vad du gjort?

johanna 7 år sen

Hej!
Har som sagt precis börjat med dvdn. Varvar den med långa snabba promenader. Men har du något tips på vad man kan göra istället för saxhopp? Haha min kordination va inte så bra som jag trodde när dekom till den övningen :-) Tack för allt pepp.
Kram Johanna

Hanna Kraft 7 år sen

Båda DVDerna är beställda och det ska bli jätte spännande att prova! :)

Jeanette 7 år sen

Hej, jag blev glad ägare till båda träningsfilmerna i fredags. Körde functional.. i söndags kväll, men nu ligger jag i ifluensa sedam i måndagskväll så det blev ingen bra tajming ;-) Får ta nya tag senare,
Ha en fin torsdag!

Lotta Ohlson 7 år sen

Hej Johanna! Jag har följt din blogg sedan “småstadsdrottningar” och det är min favvo-blogg just nu. Vartenda inlägg väcker mitt intresse! Tack vare dig har jag börjat träna ordentligt. Behöver plocka 10 kg från kroppen. Har köpt båda tränings-DVD som är perfekta att ha när man inte orkar åka iväg och träna. Hela du är otroligt inspirerande på alla sätt och vis! Tack!

al68 7 år sen

Så, nu har jag beställt hem båda dvderna, gött. Ytterligare ett komplement till min härliga träning. Visst är Åses kokbok bäst, har gjort jätte jätte mycket därifrån redan. Satt och skrev matsedel inför nästa vecka igår kväll då vi skall iväg hela helgen, blev bara massa gott från Åse. Sååå snygga tröjor, får nog klicka hem några. Finns ju så mycket fint på Clarks, är dom normala i storleken? Kram till dig fina Johanna, ha en skön dag!

Hanna N 7 år sen

ÅH! Den här gången hann jag få tag på tränings-dvd :) Längtar tills den kommer, så praktiskt att kunna träna ordentligt hemma i lägenheten!

Ramona 7 år sen

Hej hopp =)
Älskar dom filmerna, har båda hemma.
Vilken snygg tröja dottern din har, skulle min äldsta med tycka om. Hoppas du får en toppen dag nu! Och lite värme vill vi gärna ha, härligt! Kramen <3

Camilla 7 år sen

Det var ett himla tjat varje gång det blir kallt, jag själv hoppas på mer snö, det ska definitivt inte bli vår i februari månad.
Njut istället av våra årstider som är fina var och en på sitt sätt.

Annette 7 år sen

Hej Johanna, är fullkomligt dökär i din blogg, läser den varje dag. Känner att jag blir peppad med att komma igång med träningen igen och äter själv Lchf kost. Har idag, ÄNTLIGEN fått tag i dvd “Functional training” så nu ska jag också köra igång! Kram

Sofia 7 år sen

Hej, jag fick med mig min 10-åriga dotter på första dvd-n, haha vilken träningsvärk hon hade dagen efter =) Men kul var det och svetten rann som vanligt! men jag hoppas inte grannarna klagar då det måste dunsa rejält….

Ingela 7 år sen

Hehe, nu fick du ju mig att beställa “mage,rumpa,lår” dvd’n. Ditt “tjat” lönar sig! ;) Ska bli jättespännande att se om den är bra, jag kör ju redan poweryoga hemma, sen styrketräning på gym. Vilket träning tror du är den som fick dig så “tajt” och fin i kroppen? Du verkar ju springa, har tränat med PT och kör lite efter DVD-filmer. Jag kör ingen diet dock, men försöker såklart äta bra. Och sen förresten, kan du inte öppna en hårsalong här i Götet? Det vore skoj ;)

annette 7 år sen

Har som vanligt börjat arbetsdagen med att läsa din blogg, den ger energi! Den är verkligen toppen, du blandar ämnen så bra, ges oss fina tävlingar och man får sig ett o annat skratt ibland:) Jag fick hem träningsdvd 2 här om veckan men den var för tuff för mig + att jag behöver musik som peppar mig. Väntar på 1:an så får vi se om den passar mig bättre.. men är rädd att det är samma stuk på musiken.
Ha en bra dag!
kram kram

Svar på kommentaren:
Ingela 7 år sen

Vilken menar du med dvd2? Är det “mage,rumpa,lår”? Lite nyfiken eftersom jag beställt den. Bra att få andras syn på dem också :)

annette 7 år sen

Ja precis det är mage rumpa lår jag menar. Men vi är ju alla olika så den kanske passar dig…

Neta 7 år sen

Har du inga grannar under dig? Träna så där kan man väl bara göra om man bor i hus inte om man har grannar att ta hänsyn till.

Svar på kommentaren:
Matilda 7 år sen

Man måste väl få leva även om man bor i lägenhet? Jag står och hoppar kl 6 på morgonen nästan varje dag och det är ingen som sagt något till mig. Det där går jämnt ut för dom andra grannarna stampar ju lika mycket. Tål man inte oväsen och ljud så får man flytta ut i hus.

Neta 7 år sen

Ja nog skulle jag ta mer ansvar för mina grannar än så om jag bodde i lägenhet, men alla är olika.

Tina 7 år sen

Som sagt, Neta, jag skulle oxå ta mer ansvar för mina grannar, och det kan jag säga skulle någon idiot stå o hoppa klockan 06.00, så skulle den sannerligen få veta att den lever….=)
Kram från Falun

Magdalena 7 år sen

Ehh vadå ta hänsyn och ansvar för sina grannar?? Negativa tankar och sprida negativ energi verkar du vara duktig på…
Jag har en 5 månaders bebis, tränar dvd 3 g i veckan och bor i lgh…ingen har klagat ännu:)?? Varför skulle de göra??
Jag tar hänsyn men jag måste också få leva eller??
Nej tjejer vi ska peppa varandra och le mot varandra istället så mår vi alla bättre!! Prova det Netan….. Är glad jag inte har dig som granne iaf:):) hehe
Tack ännu en gång Johanna för ditt pepp din motivation och att du alltid är så glad<3 bort med negativa avundsjuka kvinnor..
som dessutom tar ner varandra!! Usch och fy!!
Le och var tacksam mot livet din kropp din familj ditt jobb och att det snart är VÅR!!
Sköt om er!! Kram

Johanna Toftby 7 år sen

Letar man problem hittar man problem. :)

Matilda 7 år sen

Tina: Slappna av lite istället så blir det bra. Allt handlar om att ge och ta. Jag står ut med deras fester och dom står ut med mitt hoppande på morgonen antar jag. Ibland ger man och ibland tar man. Och vi har det väldigt bra i vårt hus. Ingen klagar på någon. Det är så man får bra relationer till grannarna. Det är så tråkigt när folk ska klaga och anmärka på allt och grannar bli ovänner. Det är oftast väldigt tråkiga “jag vet bäst”-människor som är så. Ge och ta så blir allt bra!

Tina 7 år sen

Magdalena, att ta ansvar för sina grannar betyder för mig att visa hänsyn, respekt o ödmjukhet. Olika boenden kan vara olika i isoleringen…Sprida negativ energi, även det skrivet av dig, får jag inte in i detta samtalsämne….
Låt säga att man jobbat o precis krupit ner för att sova o grannen ovanför börjar dundra i golvet… Nej det är ju inte så bra.
Sen vet jag inte syftet med din mening: bort med negativa avundsjuka kvinnor, så det lämnar jag åt fantasin =)

Magdalena 7 år sen

Tina, självklart tar man hänsyn mot sina grannar:) jag menade bara att man måste ge och ta…
I min förening har vi det kanon, yngre, barnfamiljer, äldre samsas och INGEN klagar…
Visst finns det regler här också, tyst mellan 22-07 så där respekterar man varandra..
Men gnäll gillar jag inte:) menade bara att negativ energi och att klaga på grannar skapar bara onödiga konflikter!
Japp, många kvinnor kastar gärna skit på andra medsystrar pga avundsjuka, bitterhet och att man har svårt att ta att andra kvinnor som Johanna kan och är snygga, vältränade och mår BRA!!
Synd, att du tog åt dig när kommentaren var snarare riktad mot Neta…
Ha en skön kväll Tina:):)
Säger som Johanna, letar man fel så hittar man fel…
Kram alla tjejer & Johanna

Lotta 7 år sen

Hej!

Har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat så det är väl på tiden ;). Tycker du är grym som person och som mamma, jag är också ensamstående så jag vet hur det är. Det är ett pussel många gånger och man räcker inte alltid till. Fortsätt vara den du är och skit i de negativs engergitjuvarna .
Nu till min fråga jag har fibromyalgi ( kronisk värk) . Hur tror du att tränings dvd;n skulle funka för mig? Jag vill komma i form och ska även börja med lchf.

Tacksam för svar.

Tack för en superbra blogg där du inspirerar.

Kram och god natt

Svar på kommentaren:
Anna 7 år sen

Hej Lotta. Jag har själv fibromyalgi (fick diagnos -95) och tänkte dela med av mina erfarenheter av kost och träning. Bestämde mej för ett par år sen att börja träna på gym och även testa LCHF, hade gått upp i vikt och ville bli av med de kilona, och det man läste i tidningar om LCHF var ju positiva saker. Dock mådde ja alls inte bra av den dieten, mina fibrosymtom blev värre, jag blev orkeslös, fick hjärtklappning, sämre minnet… Vad gäller träning tycker ja du ska börja väldigt lätt, vilket inte jag gjorde, och det resulterade i att jag fick en kollaps i somras, som jag inte hämtat mej från än. Träning är ju absolut bra, kanske ännu mer när man har värk, men börja lätt, och promenader är super, motion och frisk luft. Det var lite av min erfarenhet, sen är det ju så att alla med Fibromyalgi har olika symtom, så LCHF och annan träning kan funka jättebra för andra. Gillar också bloggen, man blir inspirerad med både träning och kost, även om man inte gör exakt lika. Kul med mode och inredning också. Kram Anna.

Lotta 7 år sen

Hej Anna!
Tack för dina tips jag ska ta promenader o börja med simmning men ska testa lchf också, mår jag bra av de så fortsätter jag. Alltid kul att kunna dela med sig av olika saker.
Jag fick min diagnos -08.

Theresa Magnusson 7 år sen

Bästa Johanna!
Jag såg din medverkan i nyhetsmorgon nu ikväll på TV 4Play och jag tycker att du är helt fantastisk! Du är öppen, ärlig, ödmjuk och du talar direkt från hjärtat! Tack för att du är DU! Jag har också tränat ikväll på löpband på gymmet för första gången på flera veckor efter envis influensa, sköööönt att komma igång igen. Såg att DVD:n kommer imorgon, jiiiipppiiii……som jag väntat…..ÄNTLIGEN!!!!! Jag har inte fått bytt mitt linne ännu som var för litet, de verkar ha mycket att göra för de svarar inte men jag får fortsätta ringa,…..vill så gärna ha det linnet i en annan storlek. Tack än en gång Johanna för en superbra blogg och för fin medverkan i Nyhetsmorgon idag! Kram Theresa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Tack snälla :)) ‘Underbart att komma igång igen :) ska gå ner till gymmet nu och köra lite på bandet. Gott!!
Men har du inte fått byta än? Maila _

[email protected] och berätta vad som hänt så lovar jag han hjälper dig!!
kram johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg