• 2013-03-26, 01:12
  • 0

På fm mös jag med barnen som har påsklov, vi grejade här hemma och gick på stan. Vid halv två började jag att jobba, första dagen efter 10 dagars ledighet men jag älskar verkligen mitt jobb och mina kunder. Ni är för goa…

Min sista kund idag gjorde mig så glad ända in själen…. Helena är en trogen bloggläsare från Lidköping och det var första gången jag träffade henne.  Vet ni vad hon berättade när hon kom? Hon har läst min blogg och blivit inspirerad av mina träningsinlägg, i augusti tog hon själv tag i sin viktresa och har nu gått ner 30 kilo! WOW!! Du är grym!!

Hon var skitsnygg och hennes mamma var också med som sällskap och vi hade en trevlig pratstund medans jag klippte en helt ny frisyr. Tyvärr missade vi fota förebilder, det skulle vi gjort… Helena hade väldigt långt, tungt och inget uppklippt. Vi kom överens om att ta fram hennes fina ansikte genom att klippa upp det, klippa flikigare vid ansiktet och det blev även mycket kortare.

En ny, fräsch look och betydligt lättare och mer fall. Känns modernt med den “halvlånga längden.”  Vilken skillnad….

Ser ni skrattet i hennes ögon, dom lyser livsglädje…

Så glad för din skull och vilken enorm förändring du gjort i ditt liv. Tusen tack för att du delade med dig av allt, är jätteörd och glad över att jag kunnat inspirera dig till att må så mycket bättre genom att börja träna och förändra kosten du har gjort. Nu blir du en sann inspiratör! Grattis! Tänk om vi alla kunde börja glädjas åt varann istället för att gnälla. Vi är alla olika, men varför ska man inte kunna gå sin egen väg och välja leva det liv man mår bra av.

Jag kom hem vid halv nio men inga undaflykter- det ska tränas trots klockan var ganska mycket. På med träningskläderna och jag tog ett ägg, mat äter jag efteråt men ville ha lite energi då jag är ganska hungrig efter en dag på jobbet. 

Functional training framför TVn är perfekt när man inte vill gå till gymmet. Shit vad svettigt och jobbigt det var, men det kändes riktigt skönt att dissa våffeldagen och istället köra slut helt på kroppen. :)

Tuuuuungt och fantastiskt jobbigt!

Efter Stretch åt jag mat från igår, mums med rester. Sedan har jag suttit i tre timmar vid datorn och jobbat, vi har en hel del att fixa med innan flytten…. en dag  kvar tills Janne får nycklarna… På fredag sover vi första natten i GÖTEBORG!!!!! Fattar det knappt… åh det ska bli så kul!

Nu måste jag ner i sängen, håller tummarna för att inte  vakna före 05..

Puss på er, glöm inte berätta hur det går med träningen. Älskar höra era berättelser.

 

2013-03-26 Hälsa

Kommentarer

Annette Nord 7 år sen

Hej Johanna! Först vill jag som jag skrivit innan, tacka för en himla härlig blogg så inspirerande både med träningstips, klädtips och hår. Kan ju inte bli bättre, allt på ett och samma ställe. Jag tänkte skriva lite hur jag tränar. Jag gillar faktiskt mest löpning men har kört styrketräning några år nu, så jag försöker 1-2 gånger/vecka + löpband nu då på vintern. Spinning är också något jag kört 1gång/vecka. Sen givetvis power walks. Båda dvd:na från Annika Sjöö och Mikael Hansson är också sådant jag kört. Jag tänker mig alltid att jag ska göra någonting varje dag, ibland blir det både löpning och styrka och ibland bara pw. Man blir ju så mycket piggare och gladare av träning.
Kram från mig!!
Annette :)

karin 7 år sen

Måste berömma Johannas underbara blogg som inspierar så många till kost och hälsa.
Ni som inte gillar henns blogg kan sluta läsa den här bloggen.
Fortsätt och skriv som du gör för det inspierar till att tänka efter med mat.
gillar mixen på bloggen.
Kram

Louise Pettersson 7 år sen

Hej Johanna

Jag har läst din blogg sedan du startade. Jag har alltid gillat dig och ditt sätt att vara som person, utav de vi får ta del av i denna bloggen. Jag tycker det är kanon att du hittat rätt väg i ditt liv och börjat om med nytt förhållande och ändrat din kost och träning. Det är fint att du inspirerat många och att även dom nu mår bra med sig själva och fysiskt.

Du nämner ofta att du får gnäll av många kommentarer här i bloggen just för att tränar och äter sunt.
Och i detta inlägg skriver du själv att vi alla väljer olika vägar i livet och lever på olika sätt.

Men något som du kanske inte själv reflekterat över är att du i ganska många inlägg har rätt “svidiga” kommentarer och pikar. “Jag är så glad att jag bojkottade våffeldagen och tränade istället” och du påpekat ofta hur “duktig” du och alla andra är som äter sallad och tränar. Men alla de som inte kan träna av sjukdom eller de som inte har intresset kanske kan ta sådana “pikar” lika hårt som du när någon poängtera att träningen och kosten stigit dig åt huvudet och att du nu blivit för smal. Förstår du hur jag menar? Om man tränar och äter sunt så behöver man ju inte poängtera de med att göra ett negativt uttalanden om dem som inte gör de, vilket de kan uppfattas som när du skriver på ett visst sätt.

Ronja 8 år sen

Å va kul för dig!! Men du ville ju höra hur det går för oss andra och för mig går det framåt försöker träna varannan till varje dag och har hållt på såhär i två månader och börjat se resultat speciellt på magen!! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

HÄRLIGT!!!!!!!!! kram

Lina 8 år sen

Du är verkligen en inspirationskälla! Tack vare dig har jag tagit tag i min egen träning och nu känner jag mig som en ny människa, att träning kan göra en så pigg och glad är otroligt! Tack så mycket. :)

Magdalena 8 år sen

Jättesvårt att få igenom en kommentar på denna blogg. Har försökt flera gånger men det publiceras aldrig vad jag kan se. Vet du om det? Hör flera som har det problemet…ett tips bara.

Anna 8 år sen

har precis kört videon..min sambo gick ut och promenerade med vår bebis så jag får köra i lugn och ro..och fyyy vad jobbig den är! e väl kanske 5e gången jag kör den nu, tänkte att hur jobbigt kan det va att hoppa lite framför tvn? så bra hemmaträning! är helt genomsvettig! dags att hoppa in i duschen! tack för bra inspiration! och för tipset “functional training”!

Louise 8 år sen

Hallåj!

Vill först säga att vilken kanon blogg detta blivit!
Sen en liten fråga… Jag jobbar som frisör o har ett bokningssystem/kassasystem på datorn, men vill gärna byta.
Funderar lite på vad ni kör för nått? svårt att få nån uppfattning av de olika som finns när man läser om dom…

Tack på förhand!
Mvh//Louise

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Tack :))

Its perfect is The shit !!!!
Bästa systemet …
Har allt online även i min iPhone ;)

Grymt!

Katja 8 år sen

Hej!
Ja, bra kämpat Camilla!
Kom ihåg att vila och träna slut på kroppen varje dag är inte hälsosamt! Pt Fia som hon kallas gick in i väggen…många faktorer som inverkar. Kolla efter tio som var idag.
Yoga och meditation är också hälsosamt!

AnnaE 8 år sen

Hej!
Är grymt impad av Helena från Lidköping! Bra jobbat! :)

Tina 8 år sen

Wow, grattis Helena från Lidköping, vilken resa med kroppen du gjort. Helt otroligt.
Som Johanna skriver, du är verkligen en inspiratör för många. Och ja, var o en gör som den vill, och bättre att peppa varandra än gnälla. Men som vanligt grundas det på avundsjuka!!
Johanna, min träning (men håller i lagom-tempo-pw med hunden) får tyvärr ligga lite, ska till en kiropraktor idag med min överj-liga rygg. Och jag hoppas han kan utföra mirakel.
Kram från fina Falun

annette 8 år sen

Har sagt det innan men säger det gärna igen! Gillar verkligen din blogg och det beror på att du skriver om så mycket olika saker. När det gäller träning så har den hjälpt mig mycket det här året. Har haft lite ledsamheter i familjen och har blivit mycket piggare med hjälp av träning. Jag går på pass älskar afro och danspuls men försöker även varva med styrkepass varje vecka och nu blir det även promenader. Längtar tills all snö är borta så att vi kan börja med lite löpning. Köpte Mage Rumpa Lår men den var alldeles för svår och blev inte peppad av musiken. Musiken är A och O för mig vid träning. Väntar på första dvd:n så ska ge den en chans också. Har lyckats gå ner några kilo så är supernöjd.
Ha det bäst!
kram kram

Ha en bra dag!

Svar på kommentaren:
Lotta 8 år sen

Hade stora förhoppningar på träningsvideon “funktional training” men tycker de ger för lite och musiken är inte så inspirerande. Hade annars varit ett bra komplement nu när vintern dragit ut på tiden. Tröttnade efter 2 ggr..

anna 8 år sen

Åh vad fin och fräsch hon ser ut. Verkligen bra jobbat av henne. Jag har bara läst din blogg några verckor men jag älskar att du skriver om mat och träning och mycket kläder, love it. Var på mitt första gympass igår, har skaffat mig en hälsodagbok och lagt om kosten, jag är sååå inspirerad. Tack!

Alexandra 8 år sen

Amen Camilla nu får du ju ge dig .Hon är hur fin som helst ju. Hon har gjort en enorm viktresa som bara är och gratulera. Jag har gjort samma resa och gått ner 45 kg så jag vet. Johanna har inspirerat mig till att börja träna vilket jag aldrig har gjort i hela mitt liv. Det bästa jag gjort. Nu betyder träningen nästan allt för mig. Jag är så mycket piggare och lyckligare hur konstigt det än kan låta ;) Grattis till din viktnedgång Helena du är supersnygg. Kram

al68 8 år sen

Grattis till Helena, grymt jobbat, kanon fin. Du är verkligen en inspiration Johanna. Idag känner jag mig bättre i halsen så det blir en PW ikväll men imorgon hoppas jag att halsen är helt bra och jag kan ta gymmet på morgon. Snart är det semester, skall bli såå skönt. Har en skön dag, kram kram

Anna 8 år sen

Vad roligt att du kan inspirera så! Vilket du gjort för mig med. Träningen går kanon, har kommit dit jag inte trodde jag skulle komma, jag VILL träna :)
Men känner inte att det händer något med min vikt (-6 till ska bort). Tror kosten kanske spelar in, men jag tycker jag äter bra o måttligt. Har du eller någon annan här tips?
Ha en härlig dag allihop!

Camilla 8 år sen

Denna bloggen borde du döpa om till “Träningsblogg” istället eftersom det snart är det ända som du skriver om, börjar bli tröttsamt, så det är tur att det finns många andra bloggar att (innan jag får spydiga svar) läsa som ger mycket mer än denna.
Även om hon har gått ner 30 kilo så saknar hon verkligen dom kvinnliga formerna, inte alls snyggt enligt mitt tycke.

Svar på kommentaren:
Ingela 8 år sen

Stackars dig: någon är uppenbarligen jätteglad och lycklig och mår bra över att ha gått ner 30 kg- och det du kan komma på att säga är “inte alls snyggt”? Vad sägs om “vad kul för henne”?? eller “Bra jobbat”? Om du är så missnöjd med dig själv, gör något åt det istället för att klanka ner på andra. Allvarligt alltså, du blir nog gladare då. Och säg inte att du är inte är missnöjd, bara bittra personer säger så som du nyss gjorde.
Och ja, det är vi läsare som väljer vilken blogg vi vill läsa. Den som skriver sin blogg, skriver om vad hon vill- så enkelt är det.

Johanna Toftby 8 år sen

SKÄMS på dig säger jag. Usch för sån kommentar. Blir så jävla trött…….

Camilla 8 år sen

Nu får ni väl ta och ge er, jag är inte alls missnöjd men tröttsamt att ständigt och jämt få spydiga svar så fort man inte tycker som alla andra på denna bloggen.
Oj oj oj, äntligen ett svar från Johanna, “SKÄMS” du jag är inget litet barn som du ska tillrättavisa.
Tack för mig, nu är det slutläst på denna bloggen för alltid.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Tycker det hör till vuxet hyffs att man skriver inte som du gör till en annan person. Varsågod, bara lämna bloggen.

Tina 8 år sen

Camilla, har det brunnit i huvudet på dig?????
Skulle gärna se en bild på dig, om du är så perfekt med kvinnliga former. Fan vad arg jag blev när jag läste vad du skrivit. Självklart får du spydiga kommentarer, vad hade du räknat med när du skriver som du gör!!!!
Så gör oss andra här en tjänst, försvinn o för guds skull skriv inte nått mera om du har den synen du har.
Men, jag tror du kommer att vara en smygare i fortsättningen, för du kan inte hålla dig härifrån….
T/Falun

Jenny 8 år sen

Tycker du inte om bloggen du läser, så läs den inte! Men framför allt: har du inget snällt att säga, så säg det inte!!! Så enkelt kan det vara…
//Jenny

Mia O 8 år sen

Är det nåt som är tröttsamt så är det folk som inte kan skilja på enda och ända…..

Anna 7 år sen

Nåt som är ännu mer tröttsamt, är folk som måste påpeka stavfel….

Lotte 8 år sen

Jag har alltid sprungit i perioder av mitt liv, ett tag gick jag på spinningen. Har alltid varit smal men smal utan muskler. För två år sen köpte jag ett löpband och fick Annicas och Michaels träningsdvd i en ToppHälsa-tidning och sen dess har jag tränat 4-5 ggr i veckan så nu är jag smal – fast med muskler :-) + 2 underbara barn haha.
Kram Lotte

Carin 8 år sen

Hej Johanna! Jag är också en av dem som blivit inspirerad av din blogg. Du pratar så avslappnat om träning och kost att det kändes helt naturligt att sluta slappa och ta tag i det! Mitt mål har inte varit stt gå ner massa i vikt, då jag inte är särskilt stor utan att må bra! Jag är 29 år och miste min mamma för ett år sedan och det blev många fikastunder och undanflykter för att äta lite för gott. Kände mig redo att bygga upp min kropp igen. Tack för att du pratar öppet om träning och visar oss din vardag. Blir alltid lika glad när du har uppdaterat. Skulle så gärna vilja klippa mig hos dig nångång, men gissar att det är superlång väntetid…?? Stor varm kram Carin i Göteborg.

Ramona 8 år sen

Hon blev jättefin =) Ser ut att vara en glad tjej.
Härligt att kunna inspirera andra till ett hälsosammare val. Jag gick ut jättebra och tycker det fungerar men har varit jätteförkyld så länge att jag inte tränat alls, mer än promenader. Trist, men så fort förkylningen ger sig ska jag köra gärnet. Svårt ibland med kosten tycker jag, att hitta på lite roligare nyttigare mat. Älskar ju att laga mat och letar ständigt efter inspiration! Ska nog kika på den där boken du tipsade om =) Kram och ha en toppen dag finaste <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Så kom svaret från mammografin! Inga tecken till cancer, tydligt understruket också. Vilken lättnad! Alla som tar prover eller gör undersökningar känner nog av det där lilla jobbiga obehaget precis när man…

När jag var ute på min morgonrunda i dag så kände jag något nytt i kroppen. Jag hade energi igen! Jag kände mig piggare och kunde pressa på utan att känna mig svimfärdig,…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…