• 2013-04-15, 23:40
  • 21

Jag jobbade till halv åtta efter att städat salongen ordentligt, bara det är ett träningspass så jag var redan uppvärmd när jag kom hem. Hade egentligen tänkt mig ett träningspass på gymmet men när äntligen värmen har kommit ville jag ut och ändrade mig. Jag fick även med mig Marilyn och vi sprang i bra tempo ca 40 minuter. Så kul att springa ihop, hon har bra kondition och jag hängde på. Hon var till och med lite imponerad över mami tror jag ;)

Detta tog jag på mig, mxdc sport och det var underbart att slippa jackan!

Äta före man springer blir inte bra men jag behövde lite energi…. tog en slurk av Jacked fuel som ger mig vingar ;) energi iaf! Eftersom det är coffein tar jag inte mycket men lite grann gör att jag orkar utan att trycka i mig något annat. Mat äter jag en stund efter löpningen.

Här kör vi igång! Min fina duktiga tjej!

Jag älskar att springa när det börjar bli vår, jag har min bästa träningsperiod vår-sommar. Vissa kanske får en svacka på våren när  det blir mer krav, men jag hävdar fortfarande att -UT i friska luften och ljuset och rör på er…. ni får endorfiner. Massor!

Och när man har sprungit blir man så här glad och svettig…Endorfiner flödar!

Nu ska jag visa vad jag fick idag. En kompis till mig lade upp ett Lchf “bröd” på facebook och jag frågade vad det var. Hon kom sen in till mig på salongen med en skiva och recept. Jag älskade smaken och hade tänkt att baka det men hinner inte….

Därför frågade jag om Marie kunde tänka sig att baka åt mig och jag betalar istället vilket hon gjorde så gärna!

Så- idag kom hon in med 4 stora brödkakor, nybakade och doftade ljuvligt! Jag testade en skiva efter jag sprungit med en skiva ost på och jag var i himmelriket…. är man en smörgåsnisse som jag och har slutat helt med allt bröd förstår ni att jag njöt.

Detta var bland det godaste lchf jag ätit!! Blev proppmätt på en skiva? Jippie! Lade upp på instagram och ni skriker efter receptet. Klart att ni ska få det! Vill ni dock som jag, låta Marie baka så ni hinner med annat så kan hon ta beställningar om ni bor häromkring.

En plåt med västerbottenost ( Ni hör ju… gott va!) tar hon 180kr för.  Vill ni ha med keso istället 140-160kr (Jag kommer inte ihåg exakt pris.)

Recept Maries goda lchf bröd-

1 1/2 dl Hasselnötter

1 1/2 dl Mandel

2 dl sesamfrön

ca 4dl linfrö

Kör detta i en mixer.

 

100g smält smör

7 ägg

150 g riven västerbottenost (kan bytas ut mot 500gkeso)

1 liten burk vitlöksost

2 dl turkisk yoghurt

Blanda ihop detta.

 

1 1/2 dl fiberhusk

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

1 tsk örtsalt

Blanda ihop.

 

1. Mixa alla nötterna och lägg i en skål.

2. Blanda ner saltet, bakpulvret och fiberhusket.

3. Blanda sen ner äggblandningen

4. Bred ut på en långpanna med bakplåtspapper näst längst ner i ugnen på 175 grader. 50-55 minuter.

 

Man kan även lägga i tex oliver, det finns ju massa gott man kan blanda ner… solt tomater kanske?

Tack snälla Marie!

Jag hoppas ni gillar detta, nötterna i brödet gör dig verkligen mätt och det känns inte så där svullet och äckligt i magen efter man ätit en macka som innehåller mjöl. Perfekt på morgonen så står man sig länge.  Ni som vill ha brödet men inte hinner baka, maila mig så ska jag vb till Marie!

Nu kommer jag sova gott, i morgon börjar jag redan kl 8 så bäst att sova.

Puss

GOTT GOTT GOTT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-04-15 Hälsa, Recept

Kommentarer

lisaa 8 år sen

hej johanna! mums! en fraga.. ska man bre ut ett tunt lager pa platen? alltsa blir broder “platt” som en foccacia? o sa skar man det i fyrkanter eller? forstar liksom inte hur man ska breda ut det? tack! o tack for en kanonblogg!!!

Anya 8 år sen

Hej finaste Johanna!
Jag undrar om du vet när nya ex av tränings dvdn mage, rumpa, lår kommer? Beställde den andra idag men mage dvdn var slut.. Åh jag som var så taggad :))
Vänligaste hälsningar

Anna 8 år sen

Wow – himmel vad snygg du har blivit i kroppen!
Och du ser så fräsch ut, helt klart en blandning av träning, bra kost och kärlek :)
Jag menar, du har alltid varit så fin, men nu blir jag riktigt peppad på min träning med.

Må så gott – vårkram från London!
Anna

Ebba 8 år sen

Hej! Jag undrar hur många ggr i veckan du tränar till Annica Sjöös träningsdvd? Tack för en inspirerande blogg.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Ibland 1 ibland 3 :) Olika från vecka till vecka. Ikäll ska jag köra tex! kram

Heléne 8 år sen

Så fina ni är!! Kul att springa tillsammans! Kram Heléne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Tack!! Ja det är det verkligen :) kram

Linda 8 år sen

Hej Johanna. Jag har sett att du gör jättefina färg o klipp på långa hår i bloggen men jag som är korthårig undrar om du har tips på frisyrer o färg för korta hår? Vad är mest inne just nu o vad kommer till våren? Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Ska visa dig massor med inspiration när vi är på mässa på söndag måndag :) kram johanna

Madeleine 8 år sen

Var ute på en tidig pw i morse, skön start på dagen. Ska också testa det brödet. I går kväll efter min pw så åt jag kesobrödet från blogg 56kilo med makrill på,gott. Så kul med lite nya recept. /Madeleine

Ramona 8 år sen

Här strålar solen så det blir en runda runt sjön på eftermiddagen, 1 mil =) Och idag ska jag gå snabbare än förra gången. Vilket gott recept, jag som skulle baka bröd idag, passade ju fint. Kram och ha en toppen dag <3

Anneli 8 år sen

Det brödet ska jag testa! Tycker att det är svårt att hutta något som verkligen smakar som matbröd. Blir gärna lite för mycket mandelsmak eller väldigt kompakt!

Lotta Ohlson 8 år sen

Hej, och tack för en underbar blogg! Brödet låter härligt gott!! Jag undrar hur hållbart det är?! Eller kan man frysa in det och ta ut eftersom?!
En annan fråga. Jag har sett nånstans i din blogg, där du beskriver hur du gick tillväga när du gick ner i vikt. Vart finns det inlägget/kommentaren från dig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Hej, sök i kategorier! Brödet är hållbart i kylskåp en vecka men frys in det?!
kram

marita 8 år sen

lagar du aldrig vanlig husmanskost? i dag gör ja en kålpudding smarrigt

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Nej inte alls ofta men ibland så :)

Lotte 8 år sen

Visst är det helt underbart att kunna springa ute utan underställ :-) Jag njuter och längtar efter varje pass!
Ha en bra dag

Läppar 8 år sen

Hej! Jag undrar om du gör läpparna hos Hudterapeuten.se som är på bilden i förrförra inlägget?

Tina 8 år sen

Godmorron i Skövde…..
Så skönt att våren visar sig, ack så lite än här uppe hos oss. Men jobbar man mest så hinner man inte ta del av dagarna så mycket. Nu har jag “turen” att i mitt jobb kunna va ute ibland, så man får njuta av det lilla.
Så fint ni får i lägenheten, det är ju det som är det bästa med att flytta, att rensa och att köpa nytt, och göra om.
Ha en skön tisdag!!

Kram från Falun

Helena 8 år sen

Hahaha… endorfiner är ett väl använt ord här….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

och ett UNDERBART ord :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…