• 2013-04-23, 02:14
  • 23

Nu är klockan mitt i natten. Igen. Men jag har ju vilat massor på tåget hem så nu är jag pigg och har suttit vid datorn i flera timmar och jobbat. Ni som var med i tävlingen där man kunde vinna underbar Love forever tubklänning på min facebook Johannatoftby- Nu har vi en vinnare, grattis Anna Hellberg! Ni andra, snart en ny tävling på den sidan.

Frisörmässan på båten vi har varit på var trevlig, men hade nog förväntat mig lite större och fler visningar fast det var också första gången och jag tror det bara kan bli bättre. Vi hade iaf ett trevligt dygn, bebis i magen fick åka båt och jag är glad att Mini har ett par veckor kvar tills hon kliver in i höggravida perioden. Jag skojade med henne och sa att hon får inte få massa samandragningar där ute till havs men hon lugnade mig och sa, jag är då ganska trygg med dig eftersom du har ju varit med om flera förlossningar så det där kan du och får se till att lösa det bara! Haha!

Visst är hon fin?! Bara mage…. och min tröja från Greta och Anna funkar även till bebismage. ÅÅååå så gossigt när bebis kommer! Jag har ju stått i många månader bredvid magen så det ska bli så spännande att se vem som tittar ut.

Jag hade pleasejensen från modesto (darktvätten) samt linne fav greta och anna och ASH skor också greta och anna. Vet ni frågar därför skriver jag direkt. Det allra roligaste är när ni frågar fast jag skriver?

Gillar snygga skor och en rolig top, då funkar det med enkla eller slitna jeans sen är man dressad. Men smaken är olika.

Outstanding! Peter Siepen, så sjukt bra konferencier!

Första visningen igår kväll, Dani Abunar -vilken topfrisör! Vi gillade hans visning då det var en grym show, snabb styling på scenen och riktig fashion med skön hög musik- det går hem hos oss. Är det någon som står och babblar på scenen och ska klippa, kamma, sätta upp  i 40 minuter hur man ska göra tröttnar jag. Det måste vara show! :) Danis modeller var så vansinnigt snygga och helheten var riktigt bra. Kul! DÅ blir jag inspirerad!

Snygga killmodeller, roligt att det även var längre hår!

Svårt att ta bilder, långt ifrån och mycket folk. Modellerna har ofta frisyrer som kunder aldrig kan ha men vi får mycket ideer och inspiration.

Coolt! Extra lång lugg kanske… ;) Gillade kläderna.

På kvällen åt vi ev en god buffe, jag plockade mest på tapasbuffen. Mums!

Utställare! Tendenz var med förstås, Vi har deras färg joico tex på salongen och jag tror aldrig jag kommer byta. Så bra! Ari är tekniker på KMS och var  med nere i Marbella, duktig frisör.

Lite senare på kvällen igår gick vi runt och kikade lite, vi var ganska trötta och hade nog kunnat lägga oss redan vid 23 men kunde ju inte missa Timbuktu som skulle uppträda kl 24…. så vi ställde oss i trappan och det var en fantastisk syn med så sjukt mycket frisörer framför scenen…. :)

Timbuktu är längst fram men syns inte =) Men SÅÅÅÅ bra han är! Gillar han extra mycket för “musikhjälpen” också.

Tycker man att man har lite för mycket glitter finns det dom som har mer.

Underbara Peter Siepen! Trevlig och rolig.

Detta till ett par vita circle of trustjeans hade jag igår. Samma här, snygga skor och ett fint linne sen är man klar =) Linnet är förra årets men skorna är ASH från Michelas Greta och anna…. som hon hade med sig till Göteborg när hon var hos mig och Janne i fredags och dom fick bli kvar. Dessa gillar jag då de är lite nättare med mindre sula, känns mer festoutfit men ändå sköna.

Söndag-

Vid 01 somnade vi igår och var pigga i morse ganska tidigt. Inte många frisörer vakna….. det var så skönt att få ett fönsterbord och lugn och ro…

Träffade Stefan som äger ghd! Dom hade en egen liten fin viphylla med massa kul, visade tex den grymma nya ghd eclips! Snabbare, effektivare och skonsammare för håret. Den ska inköpas.

Titta här vem som stod och stylade hår….. :) Ni känner igen underbara Fazli va? han som var med i vårat program och är kompis med Michela. Han gör hennes extensions bland annat.

Han ville testa på mitt burr och böja och locka det, jag har ett torrt och extremt tjockt hår och vill inte ha lockar… (Hu) men lite svalligt fick han gärna testa. Eclips ghd glider bättre och det gick oerhört snabbt och enkelt.

Njuter….. i 10 minuter som detta tog.

och så här såg jag ut efteråt.

..bara lite vågigt och enkelt. Snyggt!

Idag var det Björn Axen som hade visning!

Fina modeller!

Utställare..

Vi hann med lite SPA…. där var vi också ensamma och det var underbart att bubbla och bada lite.

Bikinisäsong snaaaaaart :)

Mini badade och vi satt länge i vattnet och pratade om allt som hon har framför sig, det är så härligt att hon inte är det minsta rädd utan bara förväntansfull. JA, hon vet att hon kommer vara med om det ondaste man kan vara med om men hon har en bra inställning. Är man rädd, och inte slappnar av gör värkarna bara ondare. Alla är olika förstås men går man in i sig själv mentalt, förbereder sig och försöker tänka positivt är jag övertygad om att du upplever förlossningen på ett annat sätt. Att man slappnar av, lär sig att andas gör väldigt mycket- det är så viktigt.

Det är ju livets fest brukar jag säga till dom som är rädda, ditt livs största äventyr någonsin! Jag har fött tre barn och alla med olika bedövningar, två helt utan medicinsk bedövning och en med. Men det är så häftigt att ha varit med om olika och kroppen klarar faktiskt av mer än vad man tror genom att “bara följa med”.  Mini har en fantastisk inställning och oroar sig ingenting, DET kommer göra väldigt mycket är jag helt övertygad.

När jag blir stor vill jag bli barnmorska sa jag när jag var yngre men jag ville ju även bli frisör…. Men jag kan ju inte hinna med att utbilda mig även till barnmorska på äldre dar, men däremot har jag funderat mer och mer på att ta tag i att kolla upp att bli Doula. Det är en kvinna som själv fött barn och som har erfarenhet av att stödja föräldrar inför, under och efter förlossningen. Stora internationella studier har visat att närvaron av en doula minskar antalet kejsarsnitt, förlossningens längd och behovet av medicinsk smärtlindring. En doula är inte istället för pappan utan kan ge stöd åt bägge föräldrarna eller om mamman är rädd inför förlossningen kan man vara ett extra stöd.

Det skulle jag vilja börja med och har tänkt på det länge. Nästa projekt :)

//

Tillbaka till frisörbåten!

Vi satt en stund i deras sköna stolar och njöt av lugnet. Vilken energi man får av bara vara på ett fint SPA…

Taxfree hann vi med det sista… jag behövde ny parfym, ibland tar favoriterna helt slut på en gång. My favorites och Janne extra mycket den ena. ;)

Det sista vi var på innan vi klev av var en föreläsning med Per Holknekt, jag ska blogga om den i morgon. VILKEN föreläsning säger jag. Riktigt intressant och även rörande.

Vid 16 tog vi taxi för att möta Janne och dom andra, våra tjejer har ju varit på Justin Bieber ikväll och gissa om dom är lyckliga….. oj oj oj.

Lisa-Marie gick med Jannes Amanda och Marilyn med sin kompis Isabell- grymma pappor som ordnar och fixar. Jag hade bokat tåg hem så Janne var med och styrde upp allt och Isabells pappa. :) Så kul för tjejerna att vara med om detta! Vilken minne….

Nu är det natti och jobb i morgon, mer blogg om föreläsningen kommer i nästa inlägg.

Puss och god natt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

LenaH 8 år sen

Doula – åh vilken bra idé! Just do it!!! :-)
Osså några viktiga ;-) frågor angående dina blå Ash-skor: Du skriver “lite nättare med mindre sula”….betyder det tunnare sula? Är klacken på de blå skorna lika hög som på dina guldbeiga Ash?
Kram Lena

jag då de är lite nättare med mindre sula, känns mer festoutfit men ändå sköna.

Ulrika 8 år sen

Vilken fantastisk idé! önskar jag haft en doula under mina förlossningar, go for it!

Johanna 8 år sen

Hej! Dina nya blå please.. Som sitter lite tightare i baken.. Vad heter den modellen?? Snygga:))

Romladolcevita 8 år sen

Så fin du blev i håret Hälsningar från Italien!

Romladolcevita 8 år sen

Så fin du blev i håret. Hälsningar från Italien!

Ingela 8 år sen

Inget med båten att göra… men blev lite nyfiken på Palace – eller Jurassic park då…sist jag var där (5 år sen kanske) var det jätteläskigt, haha.
Men det kanske inte är samma nu? Ser ju jättefint ut iaf, man kanske skulle våga sig dit igen :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Fantastiskt!!
Missar något om du inte går dit …..

Annette 8 år sen

Ja, det tar ofta ett tag för uteställen att bli av med en negativ stämpel – för många av oss som var ute mycket för några år sedan, så stod ju inte Palace högt i kurs direkt (om man inte var desperat:)).

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 år sen

Folk är ofta bra på att dömma och ha förutfattade meningar. I mycket….

Marie 6 år sen

Jag hade iaf görkul på “jurassic” för några år sen… Hehe…. Men nu har ju Palace verkligen gjort en ansiktslyftning , men det har alltid varit en fantastisk festlokal, en legendarisk byggnad med väldigt spännande historia.

Andrea 8 år sen

Hej, vad är hela namnet/modellen på please jeansen med dark tvätt?
Tacksam för svar! :)

Nina 8 år sen

Jag har en fråga!! Jag läser din blogg och har sett att du har en topp
från Magali pascal… http://www.isacouture.com/Magali-Pascal?product_id=293

Undrar vilken storlek du valde på din? den e så fin! ligger mellan S o M o har hört att underlinnet
är ganska stramt… därför undrar jag va du tog!

Hoppas du tar dig tid att svara!!
Med vänlig hälsning Nina

Linda 8 år sen

Viktor Rolf är min favvo, inne på tredje flaskan tror jag. Men den är bara så jag och därför tröttnar jag inte på den :-) Har samma Clean parfym också, bra att variera med till vardags!

Alvina 8 år sen

Vad heter den högra parfymen? Nyfiken på det eftersom jag ännu inte hittat någon favorit, skulle vara roligt att veta namnet på den parfymen, tack på förhand!

Annette Nord 8 år sen

Hej Johanna! Jag vill (igen) tacka för en härligt inspirerande blogg. Träningstips, massa härliga kläder (både det som kostar lite mer och mixen med det som kostar lite mindre) hårtips, produkter, färg och dylikt. Fortsätt i samma anda!! Den där toppen från FAV, vad kostar den? Snyggt som attan! Ha det så bra!! /Annette

Martina 8 år sen

Ser ut som att ni har haft det trevligt :-) Du nämnde någon gång att du kanske skulle jobba som frisör några dagar i göteborg, blir det något av det? Skulle vara kul att veta mer om det!

Elisabeth 8 år sen

3 barn? Vad hände med ett? Kram❤

Svar på kommentaren:
S 8 år sen

Han är en liten ängel i himlen ♥

S 8 år sen

Godmorgon!
Den rosa toppen är så snygg och färgen klär dig verkligen.
Håret blev jättefint precis lagom och inte “Hollywood”. Har också tjockt hår och lite längre än dig och brukar försöka få till den där vågiga stilen men det är inte alltid så lätt på sig själv med kam i ena handen o tång i den andra ;-)

Kul att fått följa med dig dessa dagar på uteservering i gamla stan och skoj på båten, då jag varit hemma med “morning sickness” de senaste dagarna. Det har muntrat upp att se er ha roligt.

Linn 8 år sen

Berätta gärna om dina silikonbröst! Storlek? Var gjorde du dom? När?

Svar på kommentaren:
Helena 8 år sen

Vad är det för konstig fråga? Är det något du vanligtvis frågar folk på gatan… ? “Vad har du för storlek på dina bröst?”.

Ramona 8 år sen

Godmorgon. Vilka fina lockar du fick, alldeles lagom =)
Och tänk så mysigt det ser ut med bebis mage, gos! Härligt att hon mår bra, hon har något underbart att vänta.
Vilken härlig resa med spa och en massa prat. Energi.
Stor kram <3

Lotte 8 år sen

Wow vilka häftiga frisyrer på tjejerna, det ser svåra ut att göra!!
Jag undrar fortfarande vilken app du bloggar med från iphonen ;-) Förstår om du inte alltid har tid att svara!!!
Så mysig mage Mini har, finns det något finare?
Ha en bra dag, kram Lotte

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…