• 2013-08-15, 00:18
  • 20

Idag har jag jobbat på salongen i Göteborg-Härliga kunder och jag och Valentina som oftast jobbar ihop har så roligt.
Det är en annorlunda salong med mycket mys, färg och söta små prylar.


Bordet där kunderna sitter och väntar, mycket godsaker till kunderna att mumsa på.
Någon skrev på instagram – men ta en bit det skadar väl inte? Nej fast tar man en vill man ha en till … och en till… Och en till…
Tänk att det ska alltid komma kommentarer när man säger nej tack, har ni tänkt på det? Blir man bjuden på ett kakfat och inte vill ha så blir det alltid någon knäpp kommentarer om att man är löjlig som inte vill äta. Nästan så man ska helst känna sig lite dum eller oförskämd. Men om man tar flera stycken och moffar i sig, varför säger ingen till då för? Samma sak.
Eller dom som tar med sig lunch till jobbet och äter lchf, många får höra negativa kommentarer och att det är minsann bara “dumheter” att strunta i potatisen. (Tex potatisen är bäst att tillägga)
Jag tycker det är ett litet fenomen faktiskt, är det deras egna samvete för att dom vill äta kakorna från kakfatet? Eller varför måste man kommentera om man tackar nej? Varför måste man gnälla på dom som äter nyttigt?
Gnäller man när någon sitter och vräker i sig kakor eller pommes? Nej.
Konstigt. Men mat, vikt kommer alltid att förbli ett känsligt ämne.
För många triggar en liten sötsak igång och har man en gång varit sötberoende funkar det kanske inte att “bara ta en”. Handlar inte om karaktär i många fall, socker är beroendeframkallande så jag tycker i så fall att om man säger nej med en gång, det är då man har karaktär.
Man känner ju det bäst själv men vi är olika. Men det är känsligt om man väljer att hellre alltid avstå. Skulle en alkoholist kunna ta EN öl? Skulle inte tro det. Han/hon får jobba med det hela sitt liv och kommer aldrig någonsin kunna ens smaka på alkohol.
Matmissbruk och annat beroende tex socker är inte långt därifrån…

20130815-002937.jpg
Efter jobbet var jag sjukt trött men cyklade hem och åt två ägg och vilade en stund sedan gav jag mig ut. Janne har säljkonferens hela veckan så han skulle komma hem sent.
Det blev en joggingtur och trapporna i Haga…

20130815-003210.jpg

20130815-003234.jpg
Kulturkalaset i Göteborg! Så mycket folk! Hoppas hinna gå runt i helgen och kika lite … br />
20130815-003315.jpg
Inte lika mycket folk vid trapporna ;)
Urjobbigt med bra för rumpan och lår.. Mjölksyra efter 6 ggr upp och ner snabbt. Jag kör varannan gång snabbt varje steg och varannan gång tåg steg.
Sedan joggade jag hem och åt fläskfilé med grönsaker. Så hungrig och skönt trött.

20130815-003647.jpg
Nu är det natti och i morgon bitti sitter jag på tåget mot Stockholm!
Formexmässan och vi ska gå visning för love forever. Nu har jag gjort det i flera år, det är verkligen jättekul så jag ser fram emot morgondagen! Vi kanske ses?

20130815-003826.jpg
Ska visa er fler bilder när jag sitter på tåget.
Mycket fina kläder kommer ….

Puss och god natt! Nu kryper jag ner bredvid min fining.

Kommentarer

Browneyedgirl 7 år sen

Tycker det är synd att man måste reagera på hur andra gör och äter. Är ju jättebra om man vill leva hälsosamt och tänka på hur man tar hand om kroppen Och hittar man något som man tycker passar är det ju bara att köra. . På vårat cafe har vi börjat med rawfood fika och ska öka med lunch alternativ med. Jätteskoj och väldigt uppskattat av många kunder <3 Du är toppen…kramen igen

chris 7 år sen

Det finns kanske en anledning till att det tar 3-4 år att bli Dietist och längre än så att bli Nutritionist. Men här tycks ni alla vara experter. Och alla dessa PT som tjänar massor a pengar på människor som vill nå paradiset hur mycket kan de egentligen? Att jämföra en alkoholist med en person med sockerberoende(om det nu är en sjukdom ens) är absurt och rent av oförskämt. I senaste vetenskapliga studien äter 4 av 10 för mycket socker i Sverige. Allt man äter för mycket av är så klart skadligt och det gäller oavsett om det är fett, kolhydrater, proteiner, järn eller vissa andra mineraler och vitaminer. En sak många glömmer är att dessert efter en måltid sätter igång matsmältningen och därmed startar förbrukningen av energi. Vet ni många desserter som inte innehåller nån form av socker? Det finns ju annat än socker från sockerbetan, fruktsocker och mjölksocker exempelvis. Ordet lagom är inte så jäkla dumt. Till sist: skulle inte förvåna mig ett ögonblick om ortorexi kommer att vara ett stort problem om 10 år i detta land då det råder sån stor hysteri runt mat o träning nu 2013.

Madde 7 år sen

Sorry, DU har fel och några skrönor är det inte. Jag arbetar som Diabetes- läkare och kan detta. Tänker inte diskutera detta med “LCHF-folk” som ser ut som pinnar utanpå men feta inuti. Kroppen är en komplicerad maskin som likt en motor behöver ALLA tillsatser (i lagom mängd förstås). Kom också ihåg att kostdoktorn inte är en läkare utan en hemsida.

Lena i Gbg 7 år sen

Du är så duktig med din träning! Undrar var trapporna finns i stan? Ska också bli bra på att träna! Ha en bra dag <3

Madde 7 år sen

Men ursäkta!! Socker är INTE farligt på alla sätt, som någon skrivit här. Utan socker får vi ingen energi ut till cellerna. Kroppen får ingen energi och hjärnan börjar sluta fungera. Sant? Ja!! Skriv hellre att stora mängder kolhydrater inte är bra för kroppen. Allt handlar om balans. LCHF-kost är unte enbart bra. Om vi aldrig får ett påslag av hormonet insulin, så får musklerna ingen energi. Åter igen: allt handlar om balans. Att helt utesluta kolhydrater för barn, tonåringar och t. ex. Typ 1 diabetiker är rent av livsfarligt. Kolhydrater i lagom mängd behövs för att vår kropp skall orka och för att yngre skall kunna växa!

Elin 7 år sen

Hej!

Jag håller med dig och känner igen mig i det där att folk bjuder och när man tackar nej måste man “förklara” sig… Jag kämpar en hel del med min vikt och går lite upp och ner, nu på väg nedåt igen! Tycker det är härligt och pepprande att lösa om dina träningsrundor! Tack :)

Karin 7 år sen

Hur såg du på de nyttiga tidigare när var den som åt godis / kakor och pommes frites?

LottaE 7 år sen

Håller med Johanna till fullo!!att säga att det bara sitter i hjärna är absurt…kropp och själ hör ihop…socker är livsfarligt på alla sätt!!det folk missar är att det finns i mycket mat,ketchup t ex….jag tror absolut inte på lchf heller,inte läkare heller..har flera vänner som blivit sjuka av det…MEN,funkar det på vissa så är det bra och inte fel,ett val man gör!!!jag följer inte nån diet men har uteslutit bröd pasta potatis socker sen när länge och visst fasen mår jag mycket bättre!!!/lottaE

Pernilla 7 år sen

Det var ett Jädra tjat om potatis, man får väl tycka vad man vill om potatisen .Förr åt jag potatis för man skulle ha det till maten,fast jag inte tycker om kokt ,nu struntar jag i det .Det finns så mycket annat gott man kan ta till . Ha en bra dag

Lotta 7 år sen

de som levde långt innan oss levde ett mer aktivt liv med kroppsarbete, alltså förbrände de det åt automatiskt. Idag har många stillasittande jobb och utbudet av sötsaker och annat onyttigt flödar över, läskdrickandet och chipsätandet plus all snabbmat. Jag tror på tallriksmodellen den med 2/4 grönsaker 1/4 protein och 1/4 kolhydrater, sunt förnuft, träning och unna sig något extra gott på helgen.

mallan 7 år sen

Så man är alltså onyttig för att man äter potatis numera? Har du tänkt på att de som levde långt innan oss ALLTID år enligt tallriksmodellen. Var de överviktiga? Inte någonstans..Min behandlare inom ätstörningar har alltid sagt att lite av varje är det som kallas nyttigt, inte när man börjar utesluta det som kroppen i allra högsta grad behöver – just kolhydraterna

Svar på kommentaren:
Helena 7 år sen

Om det var en åsikt om min kommentar angående potatis så NEJ… man är inte onyttig för att man äter potatis. Men om man lever efter lchf mottot så utesluter man ju potatis. Då vänjer sig ju kroppen med det. Jag tror stenhårt på att LITE av allt är bra. Man kan ju ta en potatis istället för fem om man vill hålla nere på kolhydraterna. Men att utesluta helt…. varför????

Svar på kommentaren:
Johanna toftby 7 år sen

Men alla vill inte äta potatis? :)
Kanske inte alls mår bra av det utan hellre massa grönsaker eller nyttiga kolhydrater som tex sötpotatis…

Helena 7 år sen

Allt handlar om karaktär. Att kunna säga STOPP efter EN kaka. Det är inget fel med att äta nyttigt men utesluter man visa saker är det självklart att kroppen reagerar negativt om man råkar få i sig en potatis som man kanske aldrig äter annars.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Nej jag håller inte med. Är man sockerberoende och vet om att minsta lilla bit triggar igång (för det gör det)
Då är ju att säga nej i allra högsta grad karaktär.
Får kroppen socker vill kroppen ha mer så då är det väl bättre att man avstår helt. Socker är ingenting vi behöver … Bara vår hjärna som vill ha det.

Svar på kommentaren:
Helena 7 år sen

Det är bara vår hjärna som vill ha alkohol också och det är något man inte behöver heller. Lagom av allt är väl det bästa? Det tillsammans med motion.

SemlanOsd 7 år sen

Håller med, för mig är det samma. Jag kan tyvärr inte bara ta en… för då triggas behovet igång och jag vill bara ha mer å mer. Så jag tycker att jag är jättestark när jag säger nej men blir såååååå trätt på att det är något jag ska måsta “försvara” de flesta gånger : (
Sen är vi ju alla olika, det som funkar för nån kanske inte alls funkar för en annan och det verkar ofta glömmas bort när det blir diskussioner, det finns liksom inget rätt å fel utan man ska få välja själv hur man vill göra tycker jag!!

AnnP 7 år sen

Tycker faktiskt det är tvärtom när det gäller maten, idag är det så många som går på olika kurer, tränar och äter nyttigt om så bara i omgångar, så ingen som tänker på det. Stora kakfat och tallrikar med pommes frites tycker jag blir mer och mer sällsynt. Tränar man regelbundet, äter sunt så kan man nog ta en chokladbit / kaka då och då om man vill det, ett sunt förhållande till mat och träning är nog det bästa och det som håller i längden, år efter år, en livsstil helt enkelt.

Mia 7 år sen

Hej på dig Johanna. Ja det är konstigt hur olika vi människor ser på saker och tänker. Men någonstans så tycker nog alla lika. Alla vill ju se bra ut orka träna och äta bra och helt enkelt må bra.
Jag är långt i från smal och långt i från vältränad. Men jag har och gör en resa som ger mig massor. Det gäller bara att bestämma sig, man gör det inte för någon annan man gör det för sin egen skull. Alla har sitt eget val och jag har gjort ett av det bästa valen i mitt liv.
Tack för inspirationen och lycka till imorgon på mässan :-)
Med vänlig hälsning,
Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Häftigt Maria!!
Kämpa på, man blir stark!!!
Heja heja :)

Kram från tåget :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…