• 2013-08-31, 19:13
  • 18

Hej vänner!  Hoppas ni mår bra. (Detta inlägg skrevs igår men ny iphone och det tog ett tag att få igång)

Igår (fredag)  hann jag träffa min fina vän Åza som bor i Växjö och eftersom vi enbart hade knappt två timmar tills mitt tåg gick fick vi vara effektiva. Så kul att ses även om jag från början skulle stannat men jag ville hem för att möta mina tjejer som skulle på matfestivalen i Skövde i helgen.

Åza bloggar HÄR och är en supergo tjej som jag lärde känna när vi medverkade i programmet “småstadsdrottningar” för ett år sedan. Vi fann varandra och har så roligt ihop. Har på mig jofama skinnjackan som är en liten gobit, älskar den blå färgen och nu känns det mysigt att ta på sig skinnjacka när hösten är på gång.

Vi gick till en trevlig restaurang, PM & vänner och servitören berättade noggrant och länge över vilket fantastiskt ställe och vilka fina kockar dom har.
Det är jag helt övertygad om, men då borde dom även kunna erbjuda en fin lchf tallrik, det känns omodernt att inte kunna erbjuda något annat när man inte vill ha bröd, eller pommes…

20130831-191243.jpg
Vi hade inte tid att sitta många timmar så vi valde inte av grillrätterna och det fanns heller ingen lättare sallad men däremot en hemmagjord ekologisk hamburgare .(smaken var inget fel på)
Den tog vi och jag frågade om det gick att lägga på mer grönsaker men helst inte bara salladsblad.
Vi fick dock bara salladsblad ändå och om det var för att han tyckte vi inte behövde mer eller om det var brist på tid och service får vi inte veta. :)
Vi åt och drack ett gott vin och blev nästan 1000kr fattigare innan jag skulle rusa mot tåget tillbaka mot Skövde igen, men det viktiga var ändå sällskapet.

Jag tycker det är tråkigt när restauranger inte har några som helst alternativ, lchf är en livsstil och det borde inte vara konstigt att slänga på lite rotgrönsaker som man steker när man ändå steker det andra… Många äter lchf idag men vill ändå kunna gå ut och äta.
Åza stackarn som inte är van och ville inte heller äta pommes skrattade i morse när hon vaknade helt utsvulten haha ….
Tack för kvalitetstid Åza och nästa gång hoppas jag du får en bättre upplevelse av en god lchf tallrik.

20130831-192531.jpg
Idag vaknade vi ganska tidigt och jag gick ut och sprang. Marilyn gick med en bit då hon skulle till handbollshallen…sedan tog jag en runda på 6 km. Underbar start på en lördag!

20130831-192938.jpg

20130901-004428.jpg
“Run like hell” även på framsidan :) Så coola träningskläder som kommer ut snart. Så här ser dom ut från sidan.

Efter löpning blev det frukost och fix med min iphone5, herregud vilket strul när man fattar noll med teknik och efter 2 irriterande timmar har jag fått ordning på allt, förutom det jag råkade radera…Men skönt med ny telefon och bättre bilder eftersom jag gärna bloggar “här och nu” med telefonen. Ska bli bättre på att använda min systemkamera.

Matfestivalen i Skövde är bokstavligt talat en festival med massa trevliga tält där restauranger serverar smakportioner och det blir bättre för varje år tycker jag då det numera är ett inhägnat område och mer poliser och vakter, föräldrar på stan mm. När jag klev av tåget vid 23 i fredagskväll stod det många poliser när alla klev av tåget och hade en riktig spritrazzia där dom plockade ur ganska mycket ur en del påsar…..

Vi har lite som en tradition att gå med min pappa och hans familj mitt på lördag dag, det är mycket folk men ändå trevligast där folk ändå är nyktra och inget stök.

Min fina Marilyn plattar håret på mig och fick faktiskt lägga upp en bild då hon är med. ;)

Trångt bland alla tält… Var ni där kanske?

Här är jag och mina fina pappa och bror, som var morbror redan när han föddes ;) Vi tog en mellanöl och satt länge och pratade, så trevligt att ses. Nästa helg har dom kalas så då ses vi igen.

Min syster Linnea var också med, så kul att hon äntligen flyttat hem från Norge igen. Eftersom resten av gänget hellre var bakom kameran får ni stå ut med bild på mig.

Hoppas ni har en skön och trevlig helg! Igår kväll åkte jag ner till Janne och tjejernas pappa hade ansvaret för våra tonåringar på lördagskvällen. Men det har inte varit det minsta problem och dom har varit hemma i tid då vi sagt vad som gäller.

Idag söndag gick vi ut på en runda men det ösregnade och efter 30 min fick vi gå hem, men istället gjorde Janne en grym brunch, himmel vad gott…. i glaset är det inte juice utan fitline. Flera undrar över det, ni kan gärna maila min kompis Linda, [email protected] som är grym på all info. Både jag och Janne dricker det och jag är helt hundra på att det är en av faktorerna till att Janne äntligen efter 44 år har börjat att sova normalt vilket han inte gjorde innan… Men nu sover han hur bra som helst!

Ägg, bacon, stekta grönsaker med god olivolja och smält mozarella…..starkt kaffe…..

Trevlig söndag på er, puss och kram!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

JOhanna8 7 år sen

Johanna! Har sovit dåligt i ca 10 år nu, vad är det för juice? och hur kan den hjälpa? /kram Johanna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Fitline är grymt!
Vitaminer ….mineraler .
Helt hundra det är en bidragande faktor att Janne äntligen (!!) sover ….

Maila Linda så får du hjälp!

[email protected]

Kramar Johanna

AnnP 7 år sen

Skönt att se att din pojkvän har lite mer avslappnad och coolare inställning till detta med träningskläder.

S 7 år sen

Gnälla över lite pommes frites hmm en aning tramsigt, men både öl och vin gick ner fint i alla fall…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Nej jag tycker det är tramsigt när mSn inte låter andra göra sina egna val. ;-)

Maj 7 år sen

men herregud, om man nu är sugen på ett glas vin så är det ju bättre att skippa pommes istället för att slafsa i sig BÅDE vin OCH pommes, eller? ?? Suck! alla gör väl som de vill!? Men du kan ju stoppa i dig både och bli fet och slö, ingen som hindrar dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

;-)

katja 5 år sen

Man betalar för maten och service! Inget konstigt att skriva om en sån sak som att kunna välja bort pommes, det borde vara tvärtom att hon inte behövt skriva det! Alltså bli serverad mer grönsaker!,

Karin 7 år sen

Om man vill äta lhcf mat ska man väl också tänka på vad man dricker, både vin och öl innehåller en hel del kolhydrater.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Jag bantar inte och plockar bort kolhydrater i form av pommes bröd och skräpmat.
Jag går inte på en strikt lchf diet men mår bättre av att slippa pommes, bröd och kakor.

Åsa 7 år sen

Normal öl är naturligtvis inte bra, såvida man inte väljer något av de lågkolhydratsöl som börjar komma på marknaden, men visst kan man dricka vin då och då, speciellt när man nått sitt viktmål. Trots allt så förbränner levern alkoholen först innan den börjar jobba på fettet så viktnedgången kan stanna upp ett tag.

Den här användbara informationen hittade jag i det senaste numret av tidningen mat&hälsa: Det man bör tänka på är att t.ex. välja ett torrt vitt vin som enligt EU-regler får innehålla högst 4 gram socker per liter, även om det normala är 1-2 gram socker per liter. Med rött vin är det lite svårare; men viner från Frankrike, Spanien och norra Italien innehåller som regel mycket mindre socker än viner från de “nya” länderna USA, Australien och Nya Zealand som oftast är packade med socker eftersom de inte har samma tuffa regler för sockerinnehåll som i EU.

Svar på kommentaren:
Karin 7 år sen

Intressant och helt ok i min värld men tycker bara att irritationen över att det inte fanns Lhcf mat rimmar lite dåligt med att sedan dricka vin och öl, men som sagt det är min åsikt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Nej mer illa när man gnäller om vad andra gör för val ;-)
Jag bantar inte, jag behöver inte det.
Det handlar INTE om det.
Jag vill inte äta pommes eller bröd… Mår illa…
Jag tycker grönsaker är mycket mycket godare.
Inget konstigt med det?
Öl och vin har väl ingenting med att göra vad jag lägger på tallriken.

jannice 7 år sen

härligt med lchf resturangen! hoppas ni hade de fint. kram jannice – http://www.lovebyjannicelindell.blogspot.com

Åza Brennander 7 år sen

Hahaha! Jag skrattar så magen kniper sig! Vilken salva vännen! Ser fram emot en riktig LCHF tallrik med dig nästa gång! Myyys det var att ses! Kram finaste, ses snart igen :-)!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Hahaha ;-)
Ja det var Jättemysigt att ses!!

Puss

Maria 7 år sen

Vilken trevlig helg ni verkar haft. Rolig med matfestivalen också. Ser riktigt gott och trevligt ut med brunchen.
Ha en fortsatt trevlig dag och ta hand om er.
Kram Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Hoppas du också haft en fin helg!
Kram fina du

Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…