• 2013-09-04, 01:00
  • 20

God afton vänner eller det är mitt i natten som vanligt. Fattar inte varför jag aldrig kommer i säng. Älskar att sitta uppe när alla gått och lagt sig, man kan jobba i lugn och ro…  Men en stund blir flera timmar oftast när jag kommer igång…

Här har vi lagat mat, lax med grönsaker och god kall sås. Marilyn har lite käningar i halsen och tränar inte dom här dagarna då dom har tuffa träningspass. Lisa-Marie har kört sitt pass på gymmet och har också kommit in ordentligt med sina träningar. Kul när tonåringana får in det i vardagen och gillar att röra på sig. Det hjälper dom med mycket. Studier visar att dom som tränar får bättre resultat i skolan tex.

Nåväl. Hur mår ni idag? Hehe har ni ont i rumpan? Benen? Tredje dagen och det har verkligen spridit sig detta, jag säger bara WOW! Det är en häftig känsla att se alla taggar på instagram och ni verkar peppade. Nu har vi bara 97 dagar kvar. Ni som inte börjat och vill köra igång, det är bara att börja vilken dag ni vill. Men det ska vara 100 dagar om ni kör den utmaningen jag dragit igång. Här ska tränas rumpor och våra muskler ska bli starkare så påfrestar vi inte ryggens muskler. Otroligt många som är med i detta! Jag sprang min runda på 5 km efter jobbet ikväll, jag blev så lycklig då jag kom upp för en lång seg backe och joggade hela vägen ända upp och det har jag inte klarat förut. Vi blir starkare och starkare, känslan är skön när man ser så snabba resultat. Jag lovar att ni kommer märka förändring…

Ska förtydliga, svara på några saker en del skriver i kommentarsfältet.

Nej man behöver SJÄLVKLART inte ha dyra (?) (som någon skrev) träningskläder. Förstås inte. Man kan träna i precis vad som helst. Man kan träna naken om det är så. Tänk vad roligt, ta med er partner vettja. 

Någon skriver att detta behöver man INTE känna att man måste hänga på. Det finns så mycket annat man kan göra. 

Nej självklar inte. Men det vore väl lite korkat dock om jag skrev en utmaning och sedan skrev att “fast förresten, ni behöver inte vara med… strunta i det, ta något annat istället”.  Öh…

Jag peppar er och man väljer ju själv?! Klarar man övningarna (som att resa sig upp från en stol och ner igen) så är man med. Klarar man inte eller vill inte, ja då är man inte med. Var glad över det DU fixar och jämför med dig själv men jag vet av erfarenhet att kroppen orkar mer om man har draghjälp…

Någon skrev, töntigt att välja bort pommes när man dricker vin.

Jag tycker det är mer töntigt när man stör sig på andras val. ;) Sedan väljer jag hellre ett glas vin med god mat än BÅDE  pommes och vin. Man väljer själv.

Någon skrev måste du skriva om träning, det blir tråkigt.

Jag förstår om det blir tjatigt om man inte gillar att träna, men vi som gillar behöver pepp och jag tycker jag blandar ganska bra med olika inlägg. Mitt liv handlar mycket om just det ämnet och vissa dagar blir det mer och vissa mindre.

 

Så här kul är det efteråt när alla 100 squats är gjorda!

Någon frågade varför det känns mer i benen än i rumpan, Johan säger att vi ska spänna rumpmusklerna ännu mer så kommer det kännas. Idag fick jag till det bättre tror jag, nu känner jag mycket mer…. men benen får också jobba men glöm inte fokusera på rumpans muskler när ni går ner.

Skrattar ihjäl mig när vi snart går som vaggande ankor allihop av all träningsvärk, haha!

Glöm inte att stretcha…

Nu har jag fått svar angående den söta mössan jag fotades med i fredags. Många som undrar vart den är från och nu veta jag.

Märket på mössan är Kari Traa!

Måste visa en förändring jag gjorde på en utav mina goa kunder…. hon har haft lååångt hår ner till baken och nu klippte hon av… mycket.

Efter….

Vill man inte klippa kortare kan man få enomt stor förändring ändå genom en ny form, här blev det ändå ganska sor skillnad. ;) Fräscht!

Ligger i soffan och skriver, bästa som finns att somna här… orkar nästan inte ta mig upp. Kanske behöver färdtjänst i morgon?

Nu ropar kudden, 97 dagar kvar av vår utmaning =) heja oss!

Natti natti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Lillan 7 år sen

Har gjort 40 nu på mindre än en halvtimme men med uppehåll då astman blir påverkad. Ska nog hänga på tror jag. Hur exakt ska man spänna musklerna när man går ner då? Jag tror jag gjorde rätt sista gången men….

Liselotte 7 år sen

Ja herregud vad folk ska kommentera negativt. Vad är det som triggar folk? Jag läser din blogg för jag tycker du är störskön rakt av. Jag blir ist så avis, fy dig Johanna vilken snygg kropp du har ;) Simma lugnt o fortsätt med det du gör. Gör 100 squats 3 gg om dagen i 365 dgr om du vill :) Jag gör ingen idag ;) Kram!!!

Maria Lilja 7 år sen

Gräslig träningsvärk….herregud, orkar ju knappt cykla till jobbet..:) Måste göra lite färre per dag i början tror jag och öka efterhand!

Anette 7 år sen

Vilken härlig utmaning! Tack för en peppande blogg. Fortsätt vara som du är :)

Sofia Erlandsson 7 år sen

Hej Johanna! Man blir så peppad av din blogg! Träning o bra mat, maträtterna du lagar ser goda ut. Ha det bra!

Gitte 7 år sen

Jag älskar att läsa din blogg och försöker peppra mig för att få igång mig själv. Jag försöker äta LCHF i den mån jag har möjlighet. Jag håller nu på att få igång mig med dessa squats :) men jag undrar lite, är alltid lite nyfiken, vem tar alla kort på dig? Som nu när du var ute i mörkret och sprang? Ha-ha, ja, denna fråga är ju verkligen ett i-landsproblem men jag undrar i alla fall….men i vilket fall som helst, tack för en härlig blogg, och jag förstår mig inte på de som ska hitta något att gnälla på hela tiden…

Emma L 7 år sen

Vore intressant att läsa hur dina barn kom in på träning. Hur tidigt startades det med aktiviteter etc. ? Jag har betydligt mindre barn (5,5 och 3,5 och bebis i magen) och vi funderar mycket kring detta. Både jag och maken tränar mycket och vill ju att barnen också ska bli aktiva sedan men ibland är det svårt att avgöra vad som är en vettig ålder. Och hur mycket man själv ska styra (om alls) eller helt enkelt vänta tills intresset dyker upp. Vi har provat ett par olika aktiviteter med äldsta men hon har inte varit så intresserad. Nu blir det simskola eftersom det är livsviktigt men vi vill ju gärna att deras intresse och nyfikenhet ska väckas för olika idrotter. Så har du tid och lust så vore det roligt att höra om hur och när dina barn började intressera sig för sport.

Svar på kommentaren:
madelena 7 år sen

Tror det bästa är att erbjuda dom att få testa på olika saker och till slut fastnar dom för det dom tycker är roligt. Mina barn började vid 5-6 ungefär förutom simskola som var tidigare.

Sarah Carlsson 7 år sen

Det är bra att du delar med dig av din träning, gillar det. Förstår inte de som inte fattar vad du menar i dina texter. Att du alltid ska behöva förklara in i minsta detalj att denna utmaning inte passar alla och att man inte är tvingad till att göra det. Men å andra sidan blev jag lite förvirrad över att du lade upp bilden på dig i soffan, den bilden var liksom inte “du”. Den kan man faktiskt misstolka.

madelena 7 år sen

Försöker köra jag med, bättre sent än aldrig och detta funkar ju överallt. Enkelt ska det vara :-)

Maria 7 år sen

Hej! jag har hängt på och fått med mig ett par tjejer på jobbet också. Jättekul! Men jäklar vad ont jag har, kan inte gå i trappor och klarar knappt toabesöket. Men det känns bra, ontskönt! Härligt… Ha en bra dag!

ErikaGBG 7 år sen

Undrar bara vad det är för bild den sista?!? haha, en barbie-docka eller en av dina söta döttrar?!? hihi

Cicci 7 år sen

Hej goa Johanna !! Nu är jag med o tränar rumpmusklerna.. Nu jäklar hänger jag på.. Jag delar upp dem på 4 ggr.. Det funkar bra.. Du är verkligen energi för mig.. Kul o kika in o läsa o se vad du har för dig.. Pepp i vardagen helt enkelt.. Fortsätt så.. Nu dax att ta cykeln till jobbet.. Får in ett par omgångar träning där mä emellanåt.. Det tar ju ingen plats.. PW i kväll yihoooo .. Kram ha en härlig dag// Cicci

Agnetha 7 år sen

Åååhhh Johanna. jag skulle så gärna vilja anta din utmaning, är en riktig träningsnörd men har fått så j-vla ont i ryggen så jag har träningsförbud av både min läkare och min kiropraktor. Detta gör mig så fruktansvärt frustrerad och ledsen.
Kör med powerwalks och ska börja med vattenfys men jag döööör ju av tristress.
Är van att gå in på gymet tre fyra ggr i veckan och nu ska man behöva vara utan detta minst året ut.
Men jag håller tummarna för alla er andra =))

TS 7 år sen

God solig septembermorron.
Jisses va snygga dom rosa träningsbyxorna är, det får nog bli ett par. Trots allt är det roligare att träna med snygga kläder, men det är min åsikt och mitt val……
Jag väljer oxå bort pommes/stripes men tar gärna ett eller två glas vin istället….grönsaker är gott……
Jag har börjat med rumplyftaren, sakta men säkert säger min rygg att än så länge är det okej, så hoppas den vill va med!

AnnP 7 år sen

Fanns också frågor om fler av kläderna och varför ett av märkena blir speciellt mycket omskrivet och fotat.
Vilken km tid håller du på dina löprundor?
Om en restaurant har lhcf mat eller inte kan man väl se innan man går in och irriterar sig onödigt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Kläderna har jag redan svarat på och du verkar vara här inne ofta så det borde du ha läst.
Tog tid att få fram märket på mössan- jag hade hur mycket märken som helst som ni kommer få läsa om i tidningen hälsar tjejerna när jag mailade dom och frågade.
Km/h är olika från dag till dag.
Intervaller 12-18
Vanlig jogging från 7 upp till 10.
Dina kommentarer väljer jag oftast att nonchalera faktiskt. Söker man på ditt namn AnnP förstår man varför.

Trevlig onsdag//

Johanna

Browneyedgirl 7 år sen

Godmorgon <3 Yes, härlig känsla, men kanske lite lätt obehagligt att sätta sig och resa sig från stolar *skrattar* Gör lite ont av träningsvärk. Men jag ger inte upp.
Vad skoj att så många ville vara med, otroligt. Kram fina och ha en toppen dag

Nybliven, glad mamma 7 år sen

Tack för en kul utmaning! Hänger på! Och håller med dig- var och en avgör vilka val man gör här i livet. Jag hoppas att de flesta väljer det som är positivt och bra både för sig själv och andra! Så heja och pepp, pepp!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…