• 2013-12-21, 10:01
  • 7

God morgon vänner!

Jag vaknade utsövd och utvilad strax efter 7, gud så skönt! Kanske inte vakna 7, men utsövd iaf. Jag och Lisa-Marie klädde granen igår och hade en skön fredagskväll, Marilyn var med sin kompis och sov sedan hos sin pappa. Bästa som finns är att gå upp när det fortfarande är mörkt och granen står tänd… mer bilder på granen kommer i nästa inlägg. Den blev så fin!

Här sitter jag och bloggar just nu, strax en PW!

Nu ska jag visa bilderna från när jag gjorde min kompis Linda fin i håret i torsdags kväll. För några år sedan lärde jag känna Linda när hon arbetade för Bonnier och hade hand om bloggarna, underbara tjej som jag är glad att fått lära känna, vi har alltid så roligt ihop. Hon har alltid haft tjockt och lång hår men för några år sedan blev det “lite för kort” när hon klippte sig och de blev inte riktigt som hon tänkt sig. Hon frågade mig om jag gjorde extensions och om detta gick att fixa…Hon kom ner till Skövde och det tog sina timmar att fixa…

En söt Linda men som ville ha tillbaka sitt långa hår… =)

230 slingor gick åt och vi använde oss av Toupema vaxfästen, hon har tjockt och bra kvalite och då smälter dom in bäst. Har man lite finare hår är det mycket bättre med microringar.

Och så här fint blev det med lite längre.

När man väntar på att ” få ner sitt egna” är extensions väldigt roligt, det man ska tänka på är att låta håret vila om man gör det mycket. Jag har förlängt håret på Linda några ggr och under våren, sommaren låter hon det alltid vila. Nu har det kommit ner en bra bit och det behövs inte alls lika många fästen. Ju kortare hår och framförallt om du har tjockt och mycket hår, då går det åt mer.

Så här såg hon ut när vi var på Ladies night i slutet av oktober i år.

Jättesnygg och fin längd men nu ville hon ha ” de där extra långa” en omgång till. Extra kul när man vill locka och fixa lite.

Titta vad långt det har blivit från den först gången jag förlängde! Här är bilder från när hon var hos mig i torsdag. Nu gick det bara åt 130-140 slingor, 100 mindre än första gången vi gjorde. Så, spara ner era hår en bit då det blir mycket billigare. Jag använder mig av Toupema Belgal. 

Tadaaaa!

Snygging!

Vi hade en mysig kväll, nytta med nöje att sitta och fixa hår med massa prat och snack! TACK vännen för moet, nästa gång vi ses dricker vi bubbel för då är mina tänder nog inte nyblekta ;)

Jag använder mig av 4 olika nyanser då hon har slingor så det ska smälta ihop mer. Många frågor om just extensions och jag ska skriva ner några saker dom flesta undrar över.

Kan man göra extensions fast man har slitet och tunt hår? Beror på, jag säger hellre nej om det är tunt och slitet. Bättre man bygger upp håret med bra produkter innan. Speciellt blekt hår som är poröst. Tänk er för… bättre med clips nån gång då och då tills det blivit bättre kvalite.

Kommentarer

Anette 7 år sen

Tyvärr tycker jag inte det är fint! Syns det inte är hennes eget.

Heléne 7 år sen

Johanna du är en otroligt kompetent frisör, allt du verkar göra blir bara så bra :)
God Jul!

Ulrika 7 år sen

Hej!
Härlig blogg och grattis till pt utb!
Jag undrar vad du väger? Vet att muskler mm väger men kul att höra hur mycket du vägde innan du började äta och träna rätt och vikt nu?! Kram och god jul

AnnaCarin 7 år sen

Hur är det att tvätta håret? Måste man ha speciella produkter eller funkar det med schampoo och balsam för typ torrt hår som ger mer fukt? Gissar att man inte skall tvätta det överdrivet mycket? Måste man torka det på något speciella sätt eller är det ok att låta det självtorka? Jag skulle förmodligen vara livrädd att det skall lossna eller så.. det blir ju rätt tungt när det är blött väl?
Man blir i alla fall väldigt sugen på att testa det! Det blev väldigt fint på Linda, fina färger som blandades ihop! Kram

Josefine 7 år sen

Tack!!!! Älskar när du visar upp hårförläningar! Och extra stort tack för att du svarade på frågor! Nu blir det förlängning här med! Kram från Helsingborg

Annelie 7 år sen

Vad fint det blev! Fast jag tycker Linda var fin i sitt kortare hår också men förstår att det är lite kul att då och då ha långt hår! Hoppas ni får ses igen snart så ni kan dricka den goda drycken! Jobbigt att bara titta på flaskan ;) Kram

Lottie 7 år sen

Oj, vad fint det blev!! Blir riktigt sugen på att göra det själv, men behöver nog spara lite till då! Tack för att du svarade på alla frågor också! Kram och god jul! Jättefin gran!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…