• 2014-04-14, 14:32
  • 36

Hej vänner! Har ni en skön måndag? Här skiner solen och det är en jättefin dag!

Jag ÄLSKAR morgonrundor. Jag har sedan ett par år tillbaka ändrat min ämnesomsättning genom bättre kost och träning, förr kunde jag knappt gå en PW på tom mage för jag var rädd att rasa ihop. Hade alltid med mig en nödpåse med russin eller nötter när jag tog dubbelkärran och gick ut. Crazy. Nu går jag upp, tar en kopp kaffe och om jag ska springa kör jag extra aminosyror. Världens bästa start! Sedan på med joggingkläder och ut. Du ökar din fettförbränning om du kör ett kortare pass före frukost.

20140414-091411.jpg

20140414-092208.jpg

Jag gick en pw på 20 min och sedan sprang 4 km. Det är underbar start att kicka igång kroppen- endorfiner och jag blir piggare.

Varje gång jag har tränat kör jag mage efteråt. Enkelt att köra några övningar hemma på golvet för att stärka din core, bålstabilitet och balans.

sidoplankan

Statisk övning- Sidoplankan, tänk på att hålla kroppen helt rak. Rumpan ska inte sticka ut, ryggen får inte hänga som en hängmatta.  Här tränar du sidomusklerna i magen. Det gillar vi =) Håll så länge du orkar men försök minst 1 minut.

20140414-091430.jpg

Plankan.

20140414-091916.jpg

Snygga bilder va? Här cyklar jag, långa kliv. Magen får en riktig match. Minst 30 st X 3 och varva med dom andra övningarna. Tänk på att pressa ner svanken så det inte sliter på ryggen.

20140414-091403.jpg

Här ska jag nudda vänster hand, väster fot. Man kör vänster, höger osv. DET känns och försök så många du orkar. Jag kör 30 x3

Sedan vanlig crunch- jag har för mycket svank så för mig är det oerhört viktigt att koppla ur höftböjaren som redan är stark. Jag behöver istället träna magmuskler ännu mer och pressa ner svanken i golvet.

Några tips och glöm inte att när ni kommer igång med er träning kan det vara motigt i början, det är kämpigt, många blir sjuka och sedan tappar man motivationen och ger upp. GE INTE UPP.  Ju mer ni tränar desto snabbare kommer ni få kicken, endorfinerna och lyckoruset. Men det kommer aldrig om ni kör för mesigt. Kroppen behöver svettas, ni behöver ta ut er. Där kommer nämligen belöningen för ni kommer få ruset och vilja köra igen. Och igen. Och igen.

Kontinuitet.

Har ni planerat veckans träning? Berätta gärna så kan vi peppa varandra!

Kör hårt vänner, ni kommer få ett bättre liv!

Puss och kram

 

2014-04-14 Hälsa

Kommentarer

Johanna 6 år sen

Kan du inte ge lite bra tips för träning av insidan av låren? Tack för grym inspo! Kram j

Helena S 6 år sen

Hej Johanna,

Ingen träningsrelaterad fråga denna gången, men jag undrar över den spegeln som man ser på bilderna. Gillar den skarpt! Snygg ram. Var har du inhandlat den?

Hälsningar, Helena

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej Helena!

ÅH shit jag minns knappt. Hm jag måste tänka… kommer faktiskt inte på det just nu för den har några år på nacken. Lovar att svara dig om jag kommer på det.

KRAM

Erika GBG 6 år sen

Hej! Jättefin sida du har!!! Nu till en fundering (dum fråga); men spelar det någon roll om man tar en PW eller om man springer på morgonen? Sedan undrar jag hur länge man måste vara ute, finns det en magisk gräns? Det är sånt som man hört “att minst 1 timme, annars börjar inte förbränningen”… Vad säger du?

Svar på kommentaren:
katja 6 år sen

Kroppen förbränner hela tiden….man behöver inte jogga eller promenera en timme!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Helt rätt men oftast kanske man inte går lika länge som det blir när man springer… därmed förbränner du mer eftersom löparrundan kanske blir längre än om du bara hade pW.
Sedan alla plus med löpningen….. konditionen, stärker skelettet, andningen, blodtrycket det finns massor. =)
jag känner att jag tränat och tagit ut mig BETYDLIGT mer på en löparrunda än om jag går. Även om jag nu skulle kört exakt samma distans.

kram Johanna

Åsa 6 år sen

Måste bara säga tack för tipset på den jackan du har !! Jag köpte den svarta, KANON, har aldrig haft en sådan bra träningsjacka och då har jag verkligen slitet ut ett ex antal…. Jag har gått/sprungit i den hela vintern med bara en underställströja och inte fryst alls! TACK, Kram Åsa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Men var roligt Åsa!! Ja, visst är den grym!

kram och ha en skön dag i solen!

Malin 6 år sen

Bra inlägg! Jag har hamnat i fällan då jag ständigt har ursäkter och undanflykter från träning. Kosten kör jag allt eller inget, endast hur strikt som helst eftersom att jag vet vad jag ska äta för att må som bäst, men sen avtar det varje gång till socker socker socker… HJÄLP!! Hur får jag kicken och motivationen till att forsätta?
Jag har fått en dotter nyligen, och jag vill ta hand om min hälsa nu dels för min skull, för min dotters skull (min fästman), och för att kunna vara en förebild åt mitt barn. De tar ju efter, de gör som man gör.,…inte som man säger

Lena 6 år sen

Hej! Jag gör ett nytt försök.Om jag nu skriver två grr om samma sak,ber jag om uräkt.
Jag är väldigt nyfiken på vad för kosttilskott du äter.När du tar dom o hur mycket.Jag skulle så gärna vilja att du visade lite med bild o mått.
Jag har väldigt lågt blodtryck o lågt blodsocker.Så vad äter du innan du ger dig ut.Jag vågar inte riktig med tanke på att jag kan börja må illa utan “mat” i magen. Jag tränar på gym 3 grr/v,cyklar till jobbet-1 mil om dagen.På vintern går jag.Men INGET händer med vågen eller mig.Maten har jag kollat med en pw så den är okej.Jag behöver lite tips! :))
Och än en gång -Tack! För all insperation med träning mm o din egna fina sida!
Kram!

Ulrika 6 år sen

Tack för bra tips! Kl står på 05.20 imorgonbitti.. Älskar också morgonrundor och ska testa dina övningar efter! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ousch 05.20! Heja!!

Ja testa magövningar efter, sedan frukost. Vilken bra start!
Kramar

Hanna 6 år sen

Åh nu måste jag fråga något jag undrat över länge… Hoppas det är okej. Vad har du gjort med dina ögonbryn? Inte färgen utan formen och höjden? Ser ut som att du lyft dem? Du ser pigg och fräsch ut men har börjat fundera på om du är född med så höga ögonbryn och slät panna? Hoppas du kan vara öppen med svaret och inte tar illa vid dig. Du är jättefin! Vill bara ha tips :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Klart man får fråga och bara för man är bloggare finns det heller inget tvång i att svara. :) Man har ingen skyldighet att skriva ut hela sitt liv men tips är roligt förstås. ;)
Men- mina ögonbryn målar jag med pensel som jag skrivit om tidigare över så dom inte är så smala. Färgen skrev jag också om för någon vecka sedan, har mörka nästan svarta så jag lägger på färg som ljusar upp dom något så dom inte ser så hårda ut. Sådan färg finns inte att köpa och jag vet heller inte om någon gör sånt på salonger. Detta är mitt egna lilla experiment som funkar bra. Hehe.

kram Johanna

emma 6 år sen

Tycker du om dansbandslåtar eller Schlager?
Ta du en titt här dansbandstoppen.webnode.se

Annika 6 år sen

Hej Johanna,

Har du lagt upp din veckomatsedel som du skrev om för ett tag sedan? Kan ha missat det.. Eller skulle den komma med någon Amelia?

/A

Lena 6 år sen

Hej! Skulle inte du kunna visa med bilder på vad du dricker,äter mm,(o hur mycket).Och då menar jag dom kosttillskott du använder.Vad du äter innan,efter det du tränar.Jag tränar tre gg i veckan,cyklar varje dag o går på vintern-1mil.O “kämpar” med sötsug (som har blivit mycket bättre).Äter som man ska (har kollat med en pw).Kan inte äta ägg,då jag är gallstensopererad.Men går inte ner ett gram…
Hoppas du förstår vad jag menar. Du är verkligen en härlig insperation vad det gäller träning! Har läst din blogg så länge O hoppas du fortsätter insperara mig o alla läääääänge till! Kram!

Anna Sameby 6 år sen

Japp, har äntligen kommit igång, inne på tredje veckan nu, tre pass styrketräning, fem pws och cykel till och från jobbet blir veckans dos, kör direkt på morgonen jag med, och frukost sen. Är så glad att jag kommit igång, håller alla tummar och tår att familjen inte ska smitta mig med sina förkylningar.

Marie 6 år sen

Hallå där…..nu har jag kommit på den ultimata bloggträffen! Såg att Magnus C skulle sjunga med Barbados på dansbandsgalan på Tele 2 Arena i mars nästa år. Nu får du tjata hål i huvet på dem att ställa upp på något trevligt event tillsammans med dig! Jag är absolut ingen dansbandstjej men….Barbados med Magnus…wow…tänk ‘Kom hem’, ‘Världen utanför’ , ‘Se mig’ och alla andra klassiker!!! Det vore väl sååå jäkla skoj och vilket party! Vad sägs? Jag kan gärna vara med och planera om det sker här i Sthlm ;-)
Kram på dig från Marie som skulle hänga med på Italien-resan som blev inställd (och där vi skulle dricka gott rödvin o njuta)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Haha, jag ska allt prata med honom må du tro.

Men hallå!! Boka solresor?? Kommer bli GRYMT!! Finns platser kvar!!!

Verkligen SKIT att flygbolaget ställde in avgångar till Italien så inte mycket vi kan göra tyvärr :(
Men- Kolla Turkiet i maj- jag är med på den!! Kommer bli underbart.

kramar

Marie 6 år sen

Tack för att du visar, och tipsar :-)
Är dessa de enda proteintillskotten du kör med? Jag fick för mig att du hade någon shaker som du körde som ersättning också…för ett mål alltså….när du ville deffa riktigt…eller jag har fel? Tack snälla och kram till dig <3

Cecilia 6 år sen

Hej Johanna! Jag är väldigt nyfiken på att veta hur du har lyckades ändra din ämnesomsättning? Var du inte hungrig i början? Jag känner så väl igen mig i din beskrivning om att alltid ha med sig extra mellanmål hela tiden.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej cecilia!

Genom att plocka bort skräpet, snabba kolhydrater och äta mer långsamma. Mer protein och inget godis mer än bara på helgen. Successivt vande kroppen sig och jag klarar numera alltid av ett träningspass på morgonen. Du ökar ömnesomsättningen så testa men gör inte allt på en gång-
Jag mådde skit av alla dessa dalar och toppar och det enda jag tänkte på var att alltid ha med mig något att stoppa i munnen om jag blev skakis. HEMSKT! Testa att ändra dina matvanor, en dag i taget. Slim gum FUNKAR också grymt.

Lycka till!
kramar Johanna

Åsa H 6 år sen

Åh så bra tips! Fick faktiskt svar på flera av mina undringar på en gång. Tack!
Grym inspiration!
Ha det gott! Kram, Åsa

Marie 6 år sen

Brukar planera veckans träning på söndagar men just nu är jag hängig så jag kan tyvärr inte träna. Du får träna för mig med, börjar få abstinens ; ) men förhoppningsvis är jag på bättringsvägen så jag kan komma igång lite om någon dag. Däremot blir det en stunds yoga varje även om jag är krasslig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Åh, krya på dig! Inte mycket man kan göra då mer än vila, äta och sova. Men visst blir man frustrerad….

Yoga är underbart!

kramar

browneyedgirl 6 år sen

Här planeras för fullt :) idag blev det vila men imorgon är det igång igen.
Vilka bra tips på övningar vi fick nu.
Är ju underbart väder ute att ge sig ut i.
Måste fråga, om man äter vad man tycker är en stadig frukost och ändå får ordentligt sockerfall innan lunch , vad gör man för fel då?
Äter jag havregryns gröt med bär i får jag sockerfall och blir hungrig snabbt. Men gör jag en smoothie på naturell yoghurt , aronia bär, banan och ett pulver jag kör står jag mig längre, men blir ändå lite skakis innan lunchen…..tips?
Hoppas du får njuta av en solig eftermiddag.
Stor kram <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Jag tror du måste testa tex ägg? Mer protein som mättar mer. Tar du något mellanmål? Kanske lite nötter, någon frukt eller keso.. mm…?
Kan det också vara för långt mellan måltiderna?

Ha en fin måndag du också! kramar Johanna

Marion 6 år sen

Hur går det med squatsen? Gör du fortfarande 100 om dagen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Jag kör! Men har ju redan kört 100 om dagen i hundra dagar.;) Nu delar jag upp dom eftersom min rygg och ett knä krånglar efter löparrundorna.

Då får man köra kortare rundor, mer rodd och annan träning.

kram!

TS 6 år sen

Härliga måndag!
Ja, här ska planeras för veckan kan du tro. Bra bilder med bra övningar, tack! Såna som inte sliter på redan slitna ställen =)
Försökte köra träning direkt på morronen, efter 1 kopp kaffe, men jisses va slut jag var direkt. Så nu tar jag med mig nödproviant få se hur det känns. När nu vårmorgnarna kommer, och tidiga sommarmorgnar oxå, kan det vara skönt att vara ute när bara fåglarna skriker, och solen precis gått upp….
Kram o ha en bra vecka

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kör hårt men lyssna på kroppen. :)

Visst är det härligt med våren! Jag njuter!!!!
kram tillbaka!!

LottaF 6 år sen

Tack :)! Grymma tips! Ska ta mig ut på en PW ikväll ihop med min 18-åring :D, kul när de vill trampa iväg med mami <3.
Ska verkligen köra lite core övningar ikväll efter det nu när du gett lite inspiration och input :D. Ska nog även köra lite hantlar för mina axlar då de är helt kassa, för mycket stillasittande vid datorn (på kontor) …

Tack tack tack <3 för dina inspirerande inlägg. Nångång ska jag väl få fart jag med ;).
kram Lotta

Jeanette 6 år sen

Veckans träning är planerad till gymmet tisdag och torsdag och så blir det linedance på onsdag. Jag fick dessutom köpt ett hopprep härom veckan så jag tänkte få in lite sånt
hemma. Behöver stärka konditionen kände jag när jag buggade igår :-) Nu
när jag är på plats i Skövde den närmaste veckan är det enklare att få in gymmet mm.
Ha det gott i solen :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hopprep är grymt men BUGG, ÅH vad underbart det är. Jag älskar att dansa men skulle vilja hinna med det mer…
Har testat line dance en gång, man blir ju så glad av den musiken! :)

Ha en fin vecka du också.
kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Så kom svaret från mammografin! Inga tecken till cancer, tydligt understruket också. Vilken lättnad! Alla som tar prover eller gör undersökningar känner nog av det där lilla jobbiga obehaget precis när man…

När jag var ute på min morgonrunda i dag så kände jag något nytt i kroppen. Jag hade energi igen! Jag kände mig piggare och kunde pressa på utan att känna mig svimfärdig,…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…