• 2014-05-09, 12:08
  • 9

Hallå vänner! Visst är det skönt med fredag!

Jag var på vårdcentralen i morse då Marilyn har haft lite krångel med sitt öra och eftersom vi ska flyga nästa vecka ville jag kolla upp. Sedan var det jobb vid 10 på salongen och här är det full fart. Jag ska visa er några hårbilder från igår sedan måste jag fortsätta jobba. Lisa-Marie har hur långt hår som helst och tjockt som en riktig hästman. Hon vill toppa av det en bit så det blev mer lätthanterligt för hår ner till rumpan är nästan jobbigt. :)

Jag fick nästan lägga mig på golvet för att kunna klippa men åh så fint det blev.

20140509-002444.jpg

Nästa kund var en stamkund som alltid lägger i ljusfärg var sjunde vecka. Man ska helst inte låta det gå längre för då kan det lätt bli “skarvar”, nu smälter det ihop fint.

20140509-003430.jpg

Färg är så mycket bättre än blekning men är man för mörk går det inte.

20140509-003444.jpg

Naturligt blond.  Min nästa kund var min fina kompis Hanna som hjälper mig mycket med flytten. Nu var det min tur att få hjälpa henne och fixa ny färg. Hon hade jätteblekt men en mörk utväxt. Hon ville bli mörkare blond och få en mer dämpad färg, dessutom bättre med utväxten att den inte blir sådan kontrast när det växer ut.

20140509-080744.jpg

20140509-003508.jpg

Efter.

20140509-003500.jpg

Hon blev såååå fin i mörkare nyans och det är så kul med olika blonda nyanser. Jag ljusade upp botten med en 8A och sedan massa slingor med olika nyanser med mycket guld i eftersom det var så blekt. (blir för kallt och askigt annars om man inte tillsätter guld i hår som är blekt då det saknar pigment)

Det blev en sen dag igår och jag jobbade till halv nio, Hanna var på ett möte i stan och ville komma upp efter och hjälpa mig att fixa lite i en utav garderoberna. Min räddade ängel så snällt av henne. Jag hade inte tagit tag i något efter dessa intensiva dagar men när man är två går det så mycket lättare. TACK Hanna <3

Jag har en ganska stor garderob i sovrummet och där tog vi bort två spegelskjutdörrar men lät två vara kvar. Jag kommer nämligen hänga ett snyggt draperi över men framför spottarna.

20140509-003545.jpg

20140509-003558.jpg

Kök, badrum och kläder känns såå skönt att det funkar. Nästa vecka ska jag ta tag i möblerna och börja planera färgen på väggarna.

20140509-114549.jpg

Idag på salongen, jag har jeansjackan med strass från clarks, jeans är cycle, toppen också från clarks. Armband är hipanema från modesto.

DSC_1219

DSC_1210 2

Dags att sätta i extra långa extension på min kund som nu sitter med ljusfärg. Alltså det här håret från Toupema belgal är så fint så jag  smäller av. 70 cm extra extra långt kommer bli helt fantastiskt vackert.

DSC_1219

Bilder kommer hur det blev lite senare! Hoppas ni mår bra, jag ska köra ett pass på gymmet efter jobbet och det ska bli så skönt, för visst är det skönt att träna på fredagen innan man kommer hem.

Kram på er

 

 

Kommentarer

Junitjej 5 år sen

Vilket snyggt hår!

Fia 5 år sen

Så kul att följa ditt “flyttprojekt”. Väggen i sovrummet blev kanon!! Vi har velat kring en Carpe Diem länge nu… Bestämt oss för att göra slag i saken nu. Tänkte höra med dig vad du har för fasthet på din Sandö? Beror ju såklart på vad man föredrar för sängar. Jag är i din storlek och tycker det är skönt när dom är lite åt det mjukare hållet. Kram och ta hand om dig

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!
Tack, vi är så nöjda med färgen och betongkänslan!
Sängar är helt beroende på vad man är för kroppstyp, viktigt att du får rätt och det hjälper dom dig med i sängbutiken.
Jag har mjuk och det är inte för att jag föredrar mjuk utan en medium skulle varit för hård för min vikt. Sängen är helt fantastisk och jag sover hela natten utan ryggont och utan att vakna en enda gång under natten. Viktigaste investeringen man kan göra…

Lycka till och kram på dig!

Åsa H 5 år sen

Hejsan fina!
Åhhh så fina de blev i håret båda två! Efterbilden på din kompis Hanna har jag sparat… ;)
Du som redan handlar på Clarks har nog redan sett de men deras byxor med lång snedknäppning fram…OMG! Nu har jag beställt både XS och S för säkerhets skull så får jag prova de och se vilka som passar. Coolaste jeansen jag har sett på länge :D
Ha det gott! Kram Åsa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej :)

Vad kul att du gillar färgen. Det blir naturligt och fint med havreblond.
Ja, jag såg dom när jag kikade snabbt. HUR snygga som helst!

Trevlig söndagskväll!

kramar Johanna

Titti 5 år sen

Hårångest?

Katja 5 år sen

Jag vill bara säga att vi duger som vi är!! Nu pratar en tjej om anorexi på tv. Fy fan, tänk att man svälter sig, en sjukdom.

Millan 5 år sen

Hej och tack för en bra och inspirerande blogg!! Jag har grym hårångest (hemmafärgad alldeles för mörk) Jag behöver tips på en bra frisör som är bra på avfärgning och färg. Rädd att hamna hos någon där jag bara får skäll :-) Salongen du är på i Göteborg ibland, har du någon att rekommendera där? Behöver verkligen hjälp, snart!

Kram C!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Millan!

Tusen tack!!
Ja hårångest kan man få, inte alls kul när det blir fel… Dom är duktiga alla tjejerna där. Linda som som är lärling är grym, du får även 40% rabatt hos henne.Färga hemma är inte det bästa om man vill ha ett jämnt resultat utan att det blir mörkt och sotigt ;) Men har man en gång varit hos en frisör och korrigerat (ganska dyrt och mkt jobb) så är man sedan försiktig … ;-)

Lycka till! Kramar Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg