• 2014-06-21, 23:09
  • 4

Dagen efter midsommmarafton!

Har ni det bra? Vi var på middag hos vänner igår kväll och fick så god mat. Timmarna flög fram och det var supermysigt.

Lovade recept på sommarkakan jag gjorde igår. Det är inte ofta jag bakar men gjorde det mycket förr så det finns en hel del recept på både mat och bakverk som vi nu håller på att fixa ordning som ska in i den nya receptfliken. Har ni sett den? Längst till höger i menyn. Alla mina recept fylls på allt eftersom så håll utkik om ni letar efter något.

Den här kakan är jättelätt och är god med rabarber och hallon. Ni hittar mitt recept HÄR. 

20140620-125759-46679011.jpg

Västerbottenpaj med mandelbotten brukar vara en favorit på buffén.

DSC_0167

Pajdeg:

Detta är det vanligaste receptet  man hittar bland alla Lchfrecept men också det bästa. (Jag lägger ibland i ost i skalet)

3 dl mandelmjöl

1msk fiberhusk

1/2 dl sesamfrön

lite salt

40 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader

Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare ( jag gör inte alltid det, behövs inte)

Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.

Låt vila i kylskåp en stund.

Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)

Fyllning:

3 dl grädde

3 ägg

3-4 dl västerbottenost

salt, peppar

Vispa ihop allt och häll i den gräddade pajskalet. Lägg i hälften av osten i botten först sedan häll på resten.

Grädde nederst 200 grader ca 25 min.

Ibland tar jag i ett par msk hackad gräslök och kantareller. Hur gott som helst….Perfekt till buffébordet! 

Bon apetit!

 

2014-06-21 Recept

Kommentarer

Åsa 5 år sen

Hejsan!
Ska börja äta LCHF, strikt till en början och sedan lite mer liberalt med långsamma kolhydrater ibland. Chokladbollar och kladdkaka kommer jag säkert också göra så jag tänkte höra med dig vilken sockerersättning du brukar använda? Sukrin? Stevia? … Det är alltid bra att få tips på sådant som är bra att använda även om smaken är som baken… :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Jg gör faktiskt nästan inget alls av det. Jag tycker det är lite som så här att ska jag väl äta något (kalas el helgen) så tar jag en “vanlig bit” men väldigt liten.

Gör jag något så har jag använt dadlar och någon gång stevia.

Lycka till och bra jobbat!!

kram

Barbro 5 år sen

Din västerbottenpaj är ju jättegod den andra kakan får jag allt prova nån dag också.
Här får du tips på enkel glasstårta vispa upp en vaniljvisp som du varvar med noblesseplattor o sen in i frysen i några timmar.När du sen serverar den kan
du ha passionsfrukt o lite citronmeliss ovanpå den smälter ganska fort men den är lättäten.
kram om ha en fortsatt bra dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men oj, det lär smarrigt! Får göra i sommar hemma till tjejerna. Tack söta! kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Vilken sensommar! Vilket väder, åh så härligt idag. Vi åkte ut till Näset och badade, friskt men skönt. Det är sånna här dagar man minns längre fram i höst. Hoppas…