Sommarkaka med hallon och rabarber och västerbottenpaj
Dagen efter midsommmarafton!
Har ni det bra? Vi var på middag hos vänner igår kväll och fick så god mat. Timmarna flög fram och det var supermysigt.
Lovade recept på sommarkakan jag gjorde igår. Det är inte ofta jag bakar men gjorde det mycket förr så det finns en hel del recept på både mat och bakverk som vi nu håller på att fixa ordning som ska in i den nya receptfliken. Har ni sett den? Längst till höger i menyn. Alla mina recept fylls på allt eftersom så håll utkik om ni letar efter något.
Den här kakan är jättelätt och är god med rabarber och hallon. Ni hittar mitt recept HÄR.
Västerbottenpaj med mandelbotten brukar vara en favorit på buffén.
Pajdeg:
Detta är det vanligaste receptet man hittar bland alla Lchfrecept men också det bästa. (Jag lägger ibland i ost i skalet)
3 dl mandelmjöl
1msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare ( jag gör inte alltid det, behövs inte)
Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp en stund.
Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)
Fyllning:
3 dl grädde
3 ägg
3-4 dl västerbottenost
salt, peppar
Vispa ihop allt och häll i den gräddade pajskalet. Lägg i hälften av osten i botten först sedan häll på resten.
Grädde nederst 200 grader ca 25 min.
Ibland tar jag i ett par msk hackad gräslök och kantareller. Hur gott som helst….Perfekt till buffébordet!
Bon apetit!