• 2014-06-23, 00:07
  • 15

Jag tror vi har haft betydligt bättre väder än de flesta idag? Blev snopen när folk kommenterade min bild på instagram att det var svinkallt och regn. På västkusten har det varit superfint hela dagen! Soligt och jätteskönt så vi har varit ute på havet. Tack för en härlig helg! Hur har ni haft det? Har ni varit lediga och firat midsommar? Kanske redan gått på semester och njuter för fullt. Jag jobbar denna veckan ut sedan ett par dagar in i v 27 sen är det semester både för mig och Janne. Blogg, krönikor mm tar jag dock aldrig semester från. :)

bild-40

Nu till något helt annat och jag tänkte kolla med er om hjälp, ni har ju koll på det mesta ;)

Jag har varit utsatt för att mina bilder (en annan person bakom alltså) används på bland annat facebook, instagram (många som blir..) och även dejtingsajt i USA för ett par år sedan. Sjukt men sant. Folk glömmer tydligen av hur dom ser ut och snor andras bilder för att låtsas vara någon helt annan. Rätt svårt att komma åt någon utomlands även om jag försökte kan jag säga och till slut släppte jag allt.

Nu har även Janne blivit drabbad. Både jag och Janne har fått kommentarer om att hans ansikte syns på dejtingsidor fast som då någon annan bakom bilden.

När vi var i Barcelona fick han även ett mail från en tjej på facebook som han visade mig. Jannes bilder finns tydligen på någon dejtingsajt som heter Badoo? Fast bakom hans bild är det någon annan man. Eller kvinna. Vem vet..

Tjejen som mailade Janne skrev att hon hade blivit glad först att “han kontaktade henne” även fast hon visste han var ihop med Johanna så kan man ju ” höras vid sidan om , om man vill” ….(jasså??) Men att hon förstod kanske att det inte var Janne som var bakom bilden för saker och ting stämde inte till slut och därför hörde hon av sig och ville kolla det.
Jag skriver saker här tex vad vi gör men på den sidan står det andra saker så läser man bloggen upptäcker man väl till slut att det är någon annan ……

Öh……….. ?!

Janne svarade förstås att det inte är han.

Varför gör man så? Fattar man inte att det någon gång kanske kommer fram? Han/hon verkar ju inte vilja något seriöst för den dagen någon vill ses blir det ju lite halvjobbig sits…. ;-)

Så funkar det alltså, man kan bara sno någons utseende och slänga upp en bild och låtsas vara någon annan för att lura folk?  Sedan en förhoppning om att ha en relation vid sidan om…..

Därför undrar jag- HUR tar man bort en fejkprofil? Vi satt länge igår och försökte kolla upp men det var ju som att leta efter en nål i en höstack…

Kanske någon mer därute som tror det är min Janne ni pratar med, haha! Sorry att jag gör er besvikna isf men det är någon annan som lurar er och akta er för sådana idioter.

Synd att man inte kan stå för sitt egna utseende utan måste sno någon annans. :)
(Jag vet att har man Facebook mm så är det enkelt att ta bilder men det är ändå trist..)

Tacksam för hjälp =)

Puss och kram

 

 

2014-06-23 Mitt liv

Kommentarer

Dejtingkung 6 år sen

Sjukt tråkigt när sånt händer! Allt fler blir medlemmar på dejtingsidor men sen går det att diskutera hur många som har “ärliga” profil/profilbilder. Du borde skriva ett seriöst mejl till deras kundservice och verifiera er via FB bland annat. Dejtingsidan du nämner finns i många länder därmed borde de ha koll på liknande ärende.

Jessica 6 år sen

Ja man blir sårad ledsen förbannad att det finns folk som vill fördärva!!! Vi har varit med om det på fb också…en vän till oss, hans konto blev kapat, så den personen som kapade skrev massa meddelande till mig om min sambo ….Förstår mig inte på folk som vill andra illa…Sov Gott :) Kram

Jessica 6 år sen

Hej Johanna!!! Min sambo Martin har varit med om samma sak och på Badoo!! Det var i början när vi hade träffats, så det ställde till en del…och folk ville få det till att så kan man inte göra det är ju han som gjort det…Men så var det inte!!! Fruktansvärt att det finns människor som vill fördärva…Hoppas ni får tag på ‘hen’ Ha en go kväll fina du Kram Jessica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

ÅH jag smäller av…. vad är det för fel på folk???
Inte lätt att få tag på den här falska människan som använder jannes bilder för vi vet inte namnet och kan inte hitta honom. Vi har även mailat tjejen som hörde av sig till janne men nu vill hon tydligen inte svara på vart vi hittar “honom”…..

Blir galen på folk som ska förstöra, men huvudsaken är att man vet vart man har varann :)

Kram!

maria 6 år sen

Nä men gud vad otäckt :( lite läskigt hur folk håller på igentligen :-/

Annie 6 år sen

Ps/ Kan inte fatta att nå´n ens ids utnyttja era bilder på svenska sidor & på svenska för det är ju ren idioti då ni är så offentliga ?!

Annie 6 år sen

Hej! Badoo är “ökänt” för att samla på sig sk “fejk-annonser”. Jag var medlem där under ett par månader förra året och i princip varje dag under de första två månaderna, så dök dessa “fejk” upp. Ofta låssas de vara utlandsplacerade militärer osv. Aldrig “vanlig snubbe”, nejdå, pengar finns, men inte den rätta kvinnan. Själv kunde jag skratta åt saken, blir ju patetiskt när jag som svensk skriver bättre engelska än dessa sk amerikanska/engelska högutbildade män, men jag har bekanta & t o m en nära vän som fallit i fällan & t o m skicka pengar!!! För vad det ofta handlar om, är sk “nigeria-brev”. Plötsligt är “rikingen” i akut knipa och kan inte komma åt sina pengar. Har du då mejlat m typen ett tag så kanske du faller till föga, alt vill inte veta. Fördjävligt att folk sjunker så lågt att de jagar pengar av “kärlekstörstande” män/kvinnor. Måste kännas fruktansvärt att ens bild används utan att man kan göra nå´t. Hoppas det var sista gng för er men om det händer igen, så trösta er med att så länge ni är “offentliga” så fattar de flesta att det inte är ni som ligger ute på dessa sidor. Tänker på alla “vanliga svennar”, vilka “dramer” som kan uppstå om nå´n säger “jag såg din man på en dejtsida”. Nä fy sjutton. Hoppas ni får bort sidan. Bra att den där tjejen mejla Janne, men lite “besk smak” att hon faktiskt kunde tänka sig dejta honom “vid sidan om”. Om man ska se det “positiva” i saken (liiiite ironisk nu) , så e ni tillräckligt attraktiva för att dessa ligor ska tro att ni kan generera massa Money, så får ni inte bort skiten så får ni skratta åt eländet. Huvudsaken NI VET var ni har varann. Ha en bra dag!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Haha usch …. Ja visst är det lite besk smak när det blir så… det är bara förnamnet :)
Ingen aning hur vi ska få bort skiten eftersom jag inte vet namnet på den som utger sig (till utseendet) att vara janne…
hade hoppats på att någon visste det för tjejen som mailade janne svarar inte på den frågan ;)

ha en fortsatt fin kväll och sov gott. kramar

Jessica 6 år sen

Ja man blir sårad ledsen förbannad….Vi har även varit med om det på fb…en vän till oss hans konto blev kapat, och så skrev den personen meddelande till mig om min sambo …påstod saker om honom mm…..Har blivit polisanmält…är under utredning, för hänt mer saker med vår vän…..Förstår mig inte på folk…Massa Kramar

cia 6 år sen

Kontakta badoo och be dom radera profilen samt gör en anmälan. Jag har oxå råkat ut för detta med en bild på badoo som dom tog bort, men en annanbild
dom jag hade använde någon på
en dejtingporrsida sedan. Och det var en utländsk sida och den topplessbilden fick jag inte bort

Ramona 6 år sen

God morgon <3
Ja vad ska man säga, finns visst folk till allt. Så trist att bli utsatt för detta och jag hoppas verkligen ni lyckas fixa det. Tyvärr vet jag inte alls hur man ska göra. Men jag hoppas du får en fin måndag. Kram fina

Anna 6 år sen

Är du säker på att det inte är Janne då? Ha ha ha nä jag bara skoja. :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

:-) vi skrattade åt det igår – skriver jag detta LÄR någon tro det haha
Men nej, det är det inte ;)

Anna 6 år sen

Hej Johanna,

Ja himmel, det finns så mycket konstigt folk I världen och på nätet…

Liknande hände mig för ett par år sedan (svartsjukt ex), men jag kontaktade siten, bevisade att det verkligen var jag som ville ta bort profilen på siten (fick skicka in ett brev, passkopia, underskrift, m.m) och när de kollat uppgifterna så raderades “min” profil (som inte var jag), personen som hade lagt upp profilen kontaktades och blev blockad från siten.

Nu var detta visserligen I England (där jag bor), men jag är säker på att liknande regler och lagar finns I Sverige (eller var siten nu är placerad, som Janne blivit drabbad av).

Det är lite trist, för jag gillar att skriva och ta bilder, och har en längre tid funderat att börja blogga, men jag blir verkligen avskrämd av illvilliga människor med vassa tungor (eller tangentbord snarare).
Men jag antar att det är avundsjuka människor som gör dessa saker. Som inte har så roliga liv, och som sitter och retar upp sig på småsaker. Och andra personers lycka.

Lycka till! Jag är säker på att ni får reda på vem som ligger bakom. De kan ju även kolla upp IP addresser och dylikt, om det behövs.

Må så gott!
Anna I London.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…