Kladdkaka med nougat och kokos
Kladdkaka med kokos, mörk choklad i smeten och hyvlad nougat över. Oh yes! Ni kommer älska den! Här kommer tips om ni vill bjuda på något riktigt gott. Denna gjorde Lisa-Marie och hennes kompis till Marilyns konfirmation.
Ingredienser:
- 1,5dl vetemjöl
- 4msk kakao
- 1-2tsk vaniljsocker
- 3dl socker
- 2ägg
- 100g smör
- 50g mörk, fin choklad
- Smör och kokos till formen
- 100g nougat
Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare. Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.
Gästerna uppskattade kakan när vi bjöd på den när Marilyn konfirmerades i lördags eftersom alla tog slut. När jag sökte efter receptet på min blogg hittade jag så mycket gamla godbitar.. (Ni vet att man kan söka på alla mina gamla recept i rutan längst upp? Finns massor.)
Bon apetit och njut av en liten bit till helgen. <3
Kanske ni har recept ni vill dela med dig? Älskade kladdkakor!
Puss