Kladdkaka med nougat och kokos


Kladdkaka med kokos, mörk choklad i smeten och hyvlad nougat över. Oh yes! Ni kommer älska den! Här kommer tips om ni vill bjuda på något riktigt gott. Denna gjorde Lisa-Marie och hennes kompis till Marilyns konfirmation.
Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare.  Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.
Gästerna uppskattade kakan när vi bjöd på den när Marilyn konfirmerades i lördags eftersom alla tog slut. När jag sökte efter receptet på min blogg hittade jag så mycket gamla godbitar.. (Ni  vet att man kan söka på alla mina gamla recept i rutan längst upp? Finns massor.)
Bon apetit och njut av en liten bit till helgen. <3
Kanske ni har recept ni vill dela med dig? Älskade kladdkakor!
Puss

24
0

Rabatt på snygga märkesklockor

Nu kära läsare ska ni få rabatt igen på massor av fina märkesklockor. Våra vänner Susanne och Jari på Pagohlds ur i Skövde har så fina klockor. Från och med nu får ni 15% rabatt och det gäller alla märkesklockor fram till 31/8. (Uppge min blogg eller mitt namn) Min Michael Kors i rose (bild ovan)  Den har jag haft några månader och tycker så mycket om den.


Kolla in Marilyns!


Den är så snygg så jag smäller av. Det fanns liknande och lika mörk såg jag när jag och L-M var där och tittade sist och alla är jättefina.


Även denna är cool.L-M fina klocka på bilden ovan. Passar henne så bra.
För att komma i kontakt med pagoldhs ur ring 0500- 410347 om ni vill beställa eller ha hjälp. Hoppas ni gillar lite klocktips och rabatt är inte fel om man tänkt köpa ny klocka.
Hur mår ni annars? Hoppas ni slipper den hemska förkylningen jag åkte på men svårt att undgå när kunder kommer med feber och är sjuka…… Nu är jag mycket bättre och står i startgroparna för gymet. Det spritter i hela kroppen och är man van att alltid träna är en 1 -2 veckor lååång tid. 🙂 Snaart kommer träningspeppinlägg,  tjohej!


Nej, nu ska jag ta tag i lite tvätt och sedan pussa tjejerna godnatt. I natt ska jag inte sitta och blogga till 02…. hehe.
Puss  och kram!

4
0