• 2014-08-22, 21:50
  • 23

Hallo på er, har ni fredagsmys?!

Detta inlägg började jag skriva igår men sedan somnade jag nästan i datorn… Behöver fler timmar på dygnet helt enkelt. Eller också som många andra bloggare, bara blogga. Men skulle nog tröttna (eller också tröttnar ni på mig, haha) och vad ska man skriva om när man inte har sina andra jobb? =)

I alla fall. Fredagen började med en underbar rask pw före frukost. Skönaste starten jag vet. Helst löpning men eftersom jag varit pangförkyld har jag fått låta bli all träning i nästan två veckor. Men nu är det stort sett borta. Blir ni sjuka-Vila och sedan på´t igen. Finns inget som ger bättre resultat än kontinuitet. Jag kan vara tröttast i världen en morgon men ut ska jag och redan efter 10 minuter börjar jag känna av ruset. För det är verkligen en kick. Varje gång. Många kör perioder några veckor sedan platt som en pannkaka ner igen och ingen träning alls. Sedan upp igen och nya mål. Jag tror det är lätt att man sätter för höga krav och svåra mål. Börja lagom för att inte tappa suget. När ni är igång kommer ni inte kunna sluta. ;) Ni som vill läsa om träning, jag har mängder med inlägg och om ni skriver träning i sökrutan ovan kommer allt upp.

DSC_0690

Så här blev det med zebramattan! Lovade en bild hur det blev när mattan kom. Pappa som hade fixat och bra med snälla kontakter. Jag behöver dock ha en till för en matta blev lite litet men eftersom det är äkta skinn är dom i denna storlek. Två bredvid/omlott blir super framöver.

Vårt lilla mysiga matsalsrum blir så fint. Ändå är inte färgen på väggen gjord, den ljusgrå med min fotovägg kommer nog bli bra, sedan elda i öppna spisen. Åh, jag gillar hösten och få tända ljus och bjuda hem gäster. Visst är det roligt att greja hemma. Vill bestämma ett datum för att bjuda hem vänner nuuu!

Janne kollar fina takvåningar i Gbg så kanske kanske det blir till att inreda där nere också framöver. <3

DSC_0697

I kväll efter jag jobbat så lagade vi mat och för en gångs skull kunde vi sitta ner samtidigt och äta middag. Inte ofta när alla är lediga och hemma. Underbart.

DSC_0683

Det blev kycklinggrytan med jordnötsås. Så gott!

DSC_0730

DSC_0713

Här kommer recept: (SÅ enkelt)

Strimlad kyckling i jordnötssås 

Strimla 4 färska kycklingfilleér och stek med salt och peppar

Skär 2 paprikor gul, röd och fräs i pannan 

2 vitlöksklyftor som jag hackar och steker ihop med grönsakerna

1 tsk sambal oelek (Starkare ta ännu mer) 

skvätt sojasås

ca 1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk   

Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Severa med en god sallad, ev ris och hacka nötter som man kan strössla över. 

Njut! 

Så där, ett litet inlägg både från igår kväll och idag.

Lisa-Marie är med sina kompisar uppe på sitt rum efter dom varit ute och käkat och Marilyn kollar film men fick agera fotograf efter en deal att hon fick en grej av mig och sedan ställde upp och plåtade lite grejer jag ska visa i nästa inlägg.

Bra med byteshandel ibland och tonåringar får jag muta men är båda nöjda är det ju bra hehe.

Puss och njut av fredag!

 

 

2014-08-22 Mitt liv, Recept

Kommentarer

Ulrika 7 år sen

Halle-f*cking-lujah, jag gjorde den här ikväll och den var verkligen supergod! Kommer definitivt att lagas igen!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Vad kul!! Visst är det god!
kram

Katja 7 år sen

Undrar om du är allätare vad gäller kött osv.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Yes! Jag äter allt! Har till och med testat krokodil, zebra, oxe U name it ;)

Oxe är godast för det är mörkt, struts också super. Men krokodil var inge bra … ;)

Är du vegetarian kanske du nästan mår illa av det jag testat … men alla tycker olika även där.

kram!

Terece Almering 7 år sen

Mmm ser supergott ut!!! Måste testa!!! Puss

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Jaaaaa du måste laga detta darling! Puss

Petra Nymans Dagbok 7 år sen

Den där grytan är grymt god! Tack för middagstipset! Alltid lika svårt att hitta på vad man ska ha till middag! Så snyggt du får i lägenheten! Bordet är ju helt fantastiskt! Nu kan det få vara höst ett par veckor innan en vecka i solen igen! Kram o ha en underbar lördag! <3 /Petra

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Tack snälla! Ja, bordet ÄR helt underbart <3

Åh, solen låter mysigt!

Kram!

Susanne 7 år sen

Jag läser din blogg och kommenterar aldrig. Förundras över fenomenet blogg och att behovet finns. Samt hur överpositiva och extremt elaka kommentarer tydligen känns ok att säga i skrift under alias.
Jag har en seriös fråga till dig Johanna. Varför valde du köpa ett äkta zebraskinn, jag förstår inte själv varför någon vill ha ett djurskinn på golvet. Känns bara väldigt konstigt. Verifierar säljaren att det är uppfödda zebror just till detta eller hur vet man att det inte är tjuvjakt inblandat? Jag undrar seriöst och har ingen baktanke. Önskar dig all fortsatt lycka med dina projekt och kärleken .

Svar på kommentaren:
Ann 7 år sen

Tror det är ett infärgat koskinn

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Stämmer! :)

Johanna Toftby 7 år sen

Hej!

Bloggar är här för att stanna och är istället för “faktaböcker” (även fast vi läser också) Bloggvärlden blir bara större och större och även som tidningar. Man får inspiration, lär sig saker, bli peppad mm mm Kul tycker jag! Dessutom ger det många arbeten och man kan försörja sig på den inkomsten som annonsintäkterna ger precis som en tidning eller TV. Sedan finns det förstås en del som läser bloggar som egentligen stör sig, avundsjuka (jo, det finns det även fast “ingen är det”) som skriver kommentarer som dom kanske inte skulle alls våga säga face to face…
Jag älskar bloggvärlden och det är kul att blogga och det känns som om man “känner sina läsare” :)

Till mattan- Det kanske jag skulle skrivit men det är ju förstås inte äkta zebra utan äkta koskinn som är infärgat.

Tack snälla för lycka till! Önskar dig en trevlig helg!

kramar Johanna

Susanne 7 år sen

Vad glad jag blir att det är infärgat koskinn. Alla tummar upp!! Tack för att du valde att svara. Ja det stämmer ju faktiskt att det till viss del ersätter våra veckotidningar o månadstidningar och även ger seriösa nyheter gällande omvärlden. Absolut, både avundsjuka människor och personer med bra självkänsla läser bloggar så båda typerna ökar läsarsiffrorna och gör reklam för bloggen indirekt. Vilket är superbra! Hoppas på att du med din faktiskt inflytelserika position kommer påverka en speciell sak per år tex få dina läsare köpa endast ekologiska krav ägg :) Jag tycker man ska köpa vad man vill så länge det är ett medvetet val dvs inte bara köpa det butiken har närmst. Bloggare har så mycket makt så börja använd den Johanna. Jag känner inte dig personligen men håller tummen för att jag kanske sår ett frö hos dig gällande saker som faktiskt kan förändra Sverige. Tack och jag önskar dig detsamma, ha en skön somrig helg. Här i Skåne, Lund skiner solen idag. Kram på dig!

Åsa 7 år sen

Det måste jag pröva….äter inte kött men borde funka lika bra med quorn filé Hur går det med din PT utbildning Johanna? Ha en bra lördag! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Hej!

Ja, det funkar säkert jättebra!
Får den frågan ofta, svarar igen ;)
Jag har gjort två delar och en kvar :)

kram!

Petra 7 år sen

Testa de små quornbitarna i stället för filé när du gör denna. Fast har du filé hemma så går det säkert fint å skära dem när de tinat lite :) Filé är även smaskens å använda till flygande jacob!

Petra 7 år sen

Då kanske vi ses på tredje delen i november då Johanna? :)

Ramona 7 år sen

Då blev lördags middagen klar :) Kyckling får det bli. Tack raring <3
Så himla snyggt det blev med zebra mattan, kan se framför mig hur mysigt det kommer bli när färgen är på plats och du kan tända en brasa. Fint i höst rusket sen. Men jag hoppas ju det kommer en värme knäpp till, sen är jag redo för höst.
Det närmar sig för er webbshop, du skriver på bloggen när det öppnar eller hur?
Kram och ha en fin lördag

Camilla 7 år sen

Hej fina du <3 Vill tacka dig för en underbar blogg och inspiration. Sen berätta att vi var ner till Falkenberg först på vallarna kanon kul sen låg vi på strand baden oh vilket ställe. vill dit igen . Tack Johanna <3 Kram Camilla från Dalarna

Malin 7 år sen

Supergod gryta, uppskattad hör hemma :)
Älskar när träningen blir en del av ens vardag, lika narturligt att gå och träna som att laga mat typ :) hatar dock när något annat kommer i vägen för träningen

Barbro 7 år sen

Blir lite fel när man skriver från telefonen men tur att du förstår ändå.
kram

Barbri 7 år sen

Då har man löst middagsmaten tili imorgon.Ska bara skriva upp allt på inköpslistan.Ha en bra helg allihopa.
Välkomna till Lidköping denna helg där händer mycket denna helg.
Kram på er alla! ♥♥♥

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Hoppas det smakar!
Trevlig helg du också Barbro. =)

kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg