Kycklinggryta i jordnötssås


Hallo på er, har ni fredagsmys?!
Detta inlägg började jag skriva igår men sedan somnade jag nästan i datorn… Behöver fler timmar på dygnet helt enkelt. Eller också som många andra bloggare, bara blogga. Men skulle nog tröttna (eller också tröttnar ni på mig, haha) och vad ska man skriva om när man inte har sina andra jobb? =)
I alla fall. Fredagen började med en underbar rask pw före frukost. Skönaste starten jag vet. Helst löpning men eftersom jag varit pangförkyld har jag fått låta bli all träning i nästan två veckor. Men nu är det stort sett borta. Blir ni sjuka-Vila och sedan på´t igen. Finns inget som ger bättre resultat än kontinuitet. Jag kan vara tröttast i världen en morgon men ut ska jag och redan efter 10 minuter börjar jag känna av ruset. För det är verkligen en kick. Varje gång. Många kör perioder några veckor sedan platt som en pannkaka ner igen och ingen träning alls. Sedan upp igen och nya mål. Jag tror det är lätt att man sätter för höga krav och svåra mål.

Börja lagom för att inte tappa suget. När ni är igång kommer ni inte kunna sluta. 😉 Ni som vill läsa om träning, jag har mängder med inlägg och om ni skriver träning i sökrutan ovan kommer allt upp.


Så här blev det med zebramattan! Lovade en bild hur det blev när mattan kom. Pappa som hade fixat och bra med snälla kontakter. Jag behöver dock ha en till för en matta blev lite litet men eftersom det är äkta skinn är dom i denna storlek. Två bredvid/omlott blir super framöver.
Vårt lilla mysiga matsalsrum blir så fint. Ändå är inte färgen på väggen gjord, den ljusgrå med min fotovägg kommer nog bli bra, sedan elda i öppna spisen. Åh, jag gillar hösten och få tända ljus och bjuda hem gäster. Visst är det roligt att greja hemma. Vill bestämma ett datum för att bjuda hem vänner nuuu!
Janne kollar fina takvåningar i Gbg så kanske kanske det blir till att inreda där nere också framöver. <3


I kväll efter jag jobbat så lagade vi mat och för en gångs skull kunde vi sitta ner samtidigt och äta middag. Inte ofta när alla är lediga och hemma. Underbart.


Det blev kycklinggrytan med jordnötsås. Så gott!Här kommer recept: (SÅ enkelt)
Strimlad kyckling i jordnötssås 
Strimla 4 färska kycklingfilleér och stek med salt och peppar
Skär 2 paprikor gul, röd och fräs i pannan 
2 vitlöksklyftor som jag hackar och steker ihop med grönsakerna
1 tsk sambal oelek (Starkare ta ännu mer) 
skvätt sojasås
ca 1/2 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk   
Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Severa med en god sallad, ev ris och hacka nötter som man kan strössla över. 
Njut! 
Så där, ett litet inlägg både från igår kväll och idag.
Lisa-Marie är med sina kompisar uppe på sitt rum efter dom varit ute och käkat och Marilyn kollar film men fick agera fotograf efter en deal att hon fick en grej av mig och sedan ställde upp och plåtade lite grejer jag ska visa i nästa inlägg.
Bra med byteshandel ibland och tonåringar får jag muta men är båda nöjda är det ju bra hehe.
Puss och njut av fredag!

23
0

Kladdkaka med nougat och kokos


Kladdkaka med kokos, mörk choklad i smeten och hyvlad nougat över. Oh yes! Ni kommer älska den! Här kommer tips om ni vill bjuda på något riktigt gott. Denna gjorde Lisa-Marie och hennes kompis till Marilyns konfirmation.
Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare.  Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.
Gästerna uppskattade kakan när vi bjöd på den när Marilyn konfirmerades i lördags eftersom alla tog slut. När jag sökte efter receptet på min blogg hittade jag så mycket gamla godbitar.. (Ni  vet att man kan söka på alla mina gamla recept i rutan längst upp? Finns massor.)
Bon apetit och njut av en liten bit till helgen. <3
Kanske ni har recept ni vill dela med dig? Älskade kladdkakor!
Puss

24
0