ANNONS
Integritet på Tailsweep

Knäckig äppelpaj

/

Jag har väldigt mycket gamla recept och dom flesta finns faktiskt här inne på bloggen. För ett par år sedan bloggade jag mycket om matlagning/bak och skriver ni i sökrutan finner ni allt. Ett utav recepten som många gillade och skrev mycket om är detta.:
Min kompis Helens underbara äppelpaj. Knäckig och himmelsk god.
Receptet är busenkelt och går snabbt. Vi har massor av goda äpplen i trädgården och denna gjorde jag i fm till tjejerna som är hemma på studiedag idag. Jag smakade också en bit förstås. Mums! Även om det är sällan jag tar något onyttigt på veckorna gick det inte att motstå.
Knäckig äppelpaj!
125 g smör
ca 4-5 äpplen
1 dl socker
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
Kanel
Klyfta äpplen och lägg i en smörad form. Strö över lite socker och kanel. Smält smöret och lägg i de övriga ingredienserna. Dra från plattan. Lägg äppelklyftorna i formen och täck över med smeten.  Ställ in formen  i ugnen i 200 grader ca 25 min tills det fått färg. Doftar ljuvligt. 
Jag brukar göra i en vanlig pajform och tar ca 1,5 istället för dubbelt om jag har en vanlig pajform.Wiiiiii äntligen har min kaffemaskin kommit från lagning. Det var en lite skruv som hade lossnat hehe och inget konstigt tack och lov.Den är så där knaprig och knäääääckig..


….och en liter vaniljvisp. 😉
Puss och njut ev en god bit paj.

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00