• 2014-09-25, 19:22
  • 5

Jag har väldigt mycket gamla recept och dom flesta finns faktiskt här inne på bloggen. För ett par år sedan bloggade jag mycket om matlagning/bak och skriver ni i sökrutan finner ni allt. Ett utav recepten som många gillade och skrev mycket om är detta.:

Min kompis Helens underbara äppelpaj. Knäckig och himmelsk god.

Receptet är busenkelt och går snabbt. Vi har massor av goda äpplen i trädgården och denna gjorde jag i fm till tjejerna som är hemma på studiedag idag. Jag smakade också en bit förstås. Mums! Även om det är sällan jag tar något onyttigt på veckorna gick det inte att motstå.

Knäckig äppelpaj!

125 g smör

ca 4-5 äpplen

1 dl socker

2 dl mjöl

3/4 tsk bakpulver

Kanel

Klyfta äpplen och lägg i en smörad form. Strö över lite socker och kanel. Smält smöret och lägg i de övriga ingredienserna. Dra från plattan. Lägg äppelklyftorna i formen och täck över med smeten.  Ställ in formen  i ugnen i 200 grader ca 25 min tills det fått färg. Doftar ljuvligt. 

Jag brukar göra i en vanlig pajform och tar ca 1,5 istället för dubbelt om jag har en vanlig pajform.

DSC_0191

Wiiiiii äntligen har min kaffemaskin kommit från lagning. Det var en lite skruv som hade lossnat hehe och inget konstigt tack och lov.

DSC_0197

DSC_0263

Den är så där knaprig och knäääääckig..

DSC_0262

….och en liter vaniljvisp. ;)

Puss och njut ev en god bit paj.

2014-09-25 Recept

Kommentarer

Annika 6 år sen

Hej, blev så nyfiken på kaffemaskinen. Är den för kapslar?
Trevlig helg!

Ramona 6 år sen

God morgon <3 Ljuvligt med äppelpaj. Ska nog testa göra denna tills barnen kommer hem sen. Äntligen fredag, hoppas du får det toppen.
Och du, vilken söt pepparkaksburk jag ser på en av bilderna, har en likadan fast mindre. Kram på dig

Modevärlden 6 år sen

Gud vad gott! Gillar ni kaffemaskinen? Vill så gärna ha en men är osäker på hur mkt man faktiskt använder den?

Jag har precis startat http://www.modevarlden.se. Det hade varit jätte kul om ni ville kika in och idag öppnar jag upp min walk in closet.

Kram Johanna

Lotte 6 år sen

Slurp vad gott!!!! Goda “täcken” kan man inte få för många av till sina pajer. Detta sparas absolut :-)
http://www.lotte4.blogspot.com

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Haha eller hur!!

Den är SÅÅÅÅÅ god!!
kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…