Kommentarer

Katja 6 år sen

Tänker på hur du skriver. Du skriver, vi borde prata mera flera gånger… Lite osammanhängande.. Viktig krönika! Kram

Sara S 6 år sen

Jättebra, viktig och aktuell krönika tycker jag! Jag har (såklart

Lillan 6 år sen

Så jättebra skrivit, och precis som du säger….hur ofta har inte vi förläldrar hotat med saker? Nej, logiskt sett så är det precis som du skriver att man ska hellre ha en öppen dialog och prata med dom. Samtidigt måste man också vara konsekvent tror jag. Annars så lär sej dom att så här kan jag göra….för jag får ju ändå det där biobesöket, veckopengen sedan. Jag har ju i stort sett uppfostrat min dotter själv, men jag har haft en väldig tur med henne då hon faktiskt alltid varit lätt. Sen har hon så klart precis som andra barn fått utbrott……och jag har hotat, men tycker ändå att hon var väldigt mogen och duktig som liten. Hon visste också att på den tiden för många år sedan när man var själv så kunde man kanske inte ge henne lika mycket som andra barn fick som hade två föräldrar osv. Med risk för att någon tar illa upp här vilket absolut inte är meningen så finns det väldigt mycket av sk curlingföräldrar i dag. Att föräldrarna gör mer som barnen vill. Barn i dag har oftast inte samma uppfattningar om pengar och annat. Det känns som att det är lite mer slapphänt i dag på något vis. Mer fri uppfostran eller vad man nu ska kalla det…och som sagt, hoppas ingen tar det på fel sätt. Jag tycker att vi fick lära oss mer hemma, hjälpa till mer hemma än vad en del barn får göra i dag. Man fick lära sej att man inte bara kunde handla, och man fick lära sej att man måste jobba osv. Man kunde laga lite mat när man flyttade hemifrån. Barn mår som sagt bra av att ha regler i långa loppet, och en del ansvar hemma :)

Glamour-Psykologen 6 år sen

Jättebra skrivet, håller med dig till fullo! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg